Homeworld Remastered

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hmuda
Nekem is ment mind a C, mind a H1 winxp-n hardweres modban.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

nekem ment a h:c winxp-n

War. War never changes.

ollie
Hát bárki bármit is mond, de a gáma sokkal szebb lett az elsõhöz képest. Tegnap felinstalláltam az egyet egy kis nostztalgia gyanánt, és össze nem lehet hasonlítani a grafixot a kettõével. Maj hozok shotokat is összehasonlításképpen.

Ja, valakinek sikerült elindítania a Catalysmot XP alatt nem csak szoftveres módban?

Tarhonya
Abban a misszióban ahol a vaygr-ok kontroll bázisát kell elpuszítani hogyan érdemes nyomni? Ha leállok azoknál az aszteroidáknál elfenekel a gép.
geenq
jah, a 4. pálya engem is szivatott nem keveset!
azóta átírtam a *.lua file-ban az RU-k értékét 1600000-re, és tököljön a halál a sok béna resource collectorral!!!
szvsz is elb@szták 1 kicsit az elsõhöz képest, de így már élvezhetõbb, a vérnyomásom is alacsonyabb, mióta csalok

[NST]Cifu
Próbáltam a minelaying corvette-t, de nekem nem jön be. Túl sokat kell pepecselni vele, és ebben a jtáékban sajnos idõ, az nincs...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Még valami!

Rendszeresen csinál nekem olyat a gém, hogy elindítás után fekete képernyõ, homokóra középen oszt kísz. Se té se tova.

Van amikor háromszor is újra kell indítani a masinát, hogy végre elinduljon, de ha egyszer is kilépek vissza már nem tudok lépni, ismét marad a restart.

A játék közben nem fagy, és nem is szaggat (1800+XP,512MB RAM RADEON 9000 PRO 64M😎
Hali mindenkinek!

Én most a 4. pályán szívok, vagy ötödszörre kezdek neki.

Most fogom kipróbálni a Marine Fregattokat, hátha el lehet fogni pár HeavyMissle Fregattot, vagy egyéb nagy hajót, mert nagyon jönnek a mocskok.

A Pulsar Gun Corvett-ek nagyon jók a vadászok ellen, a rakétás fregattokra már kevésbé. De eleinte úgy is vadászok jönnek, arra még jók.

Apropó! Aknarakó korvettet próbált már valaki? Használhatók valamire? Mármint hatékonyak az aknák?

A platformokat se próbáltam még ki, de úgy hallottam, azok is hatékony cuccosok.

Szóval a játék szerintem is nehéz, de ez nem is olyan nagy baj. Bár már kezd õszülni a hajzatom.

Még arra gondoltam, hogy az ellenfél ResourceCollectorait kéne likvidálni, akkor tán kevesebb píze lenne az ellenfélnek hajókat gyártani.

Egyelõre ennyit.
Lacc
Mármint a multi vagy a game?
lenne, ha nem fagyna véletlenszerûen

War. War never changes.

Lacc
Nincs kedve valakinek egy HW2 multi meccshez?
ollie
Nézd meg a HW:Cataclysm-ot is, az már jóval szebb. De a grafika azért szetrintem is javult valamennyit.

vagyis védeni nem építeni

3mdik pályára tud vkli megodlást? amikor egy hajóüzemet kell építenI

Teperinke
Lejött. Játszom vele.
A hangulatról és a sztoriról még nem nyilatkoznék, ahhoz keveset játszottam vele.
De.
Ki mondta, hogy alig fejlõdött a grafika és az irányítás?
csak annyit mondok, hogy az idõ megszépíti az emlékeket.

ui.:
2000ben még 800x600ban játszottunk?
Nem látni a betûket.

ollie
Részvétem. Én az egyet nem tudtam abbahagyni, éjjel-nappal azt nyomtam (bár ugyan ez igaz a HW:Cataclysm-ra is). És abban a szerencsés helyzetben is vagyok, hogy mindkettõ megvan nekem eredetiben.

Teperinke
bittorrenttel szedem, és 96,7%-on áll már fél napja, nics egy nyomorult seeder..

[NST]Cifu
Inkább a HW1-et nyomd végig újra 😊

Teperinke
Na jó, meggyõztetek, harmadszorra majd nem játszom végig...

Nekem nagyon tetszik a game, de gyakran kifagy.

War. War never changes.

[NST]Cifu
<i>..jön a hl2...</i>

Hol? Merre?

December még nagyon messze van...

Sajnos egyet kell értsek.
Koránt sem lesz ez nálam olyan hosszú életû program, mint hittem. Ráadásul a multi is instabil (lost sync folyton).

Ráadásul itt a zero hour, jön a hl2... ahh.. törlöm is...
ja ezt 262-re 😊
2 -ben lassu a jatekmenet, es egy kaotikus ize az egesz. a hajok baromi lassan reagalnak es rendezodnek. a resource collectorok teljesen ostobak, ha kibanyasznak egy sziklat nem allnak ra egy ujra, folyton oket kell pesztralni. csomo jopofa dolog hianyzik, ami tokjo volt pl catacylsm-bol a linkelheto acolythe-ok. a nehezsegi szint meg elkepeszto. vagy sietve kilovod a yardokat es egy nulla a jatek, vagy buktad mert aramlik rad a gep 5x tulerovel. a regi homeworldhoz kepest ez egy szar. meg a grafikajat sem vedenem, mert ez 2003 -as szinthez kepest alacsony. 1-et meg cataclysmet vegigtoltam mint a pinty, ezt 5. palyanal toroltem.
Kandurex
muszály=muszáj

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

[NST]Cifu
1.: Az elsõ rész hangulata szvsz sokkal magávalragadóbb...

2.: Akkor én vagyok béna.

2.a.: Valóban változatosabbak, de ha olyan pálya van, amelyen van Shipyard (4. pálya, 7. pálya, stb.), akkor ott ha sokat pepecselsz, simán nyerhetettlen felálás lesz a jussod. Erre mondom, hogy eléggé idegesítõ. Muszály minél hamarabb a Shipyardnak esni...

3.: Ebben egyet is értenék, csak az bánt, amikor egy Carrier-em úgy vész oda, hogy mellette kiséri 6 resource collector, amelyek szépen végignézik az agóniáját...

3.b.: A HW1-ben éppen az tetszett, hogy mindig egyben maradtak a flották. Sokkal jobban átlátható volt. De lehet, hogy igazad van, és ott a gond, hogy Agressive módban nyomulnak a hajók, majd ma kipróbálom...

Teperinke
Csak a topicfenntartás céljából vállalom a védelem szerepét
1.)Nekem tetszik a hangulat, igaz nem játszottam az 1-el(most töltöm)

2.)Nehézség: szerintem pont jó. Most másodszor tolom végig, és mindegyik pálya 2. nekifutásra megy.van amelyik 3.ra. ez se nem tús sok, sem unalmasan könnyû.
resource:Ha a resource collectorokat kilövöd, a legtöbb esetben érezhetõen alábbhagy az ellenfél lelkesedése. egyébként van, amikor neked is alig kell gyûjtögetni, mert az elõzõ pályáról hoztál 80000et magaddal...

2.a.) Biztos van benne valami, de ennél azért változatosabbak a küldetések.

3.) Én jobbszeretem, ha azt csinálják, amit mondok nekik, legalább megtalálom õket ott, ahol legutóbb hagytam.

3a.) A javítás amúgy is rohadt sok idõbe tellik, én csak a battlecraftokat szoktam javítani, a többivel nem éri meg pepecselni.

3b.) Az alakzatok arra jók, hogy addig egyben tartják a csapatot, amíg mennek valahova. Csatában már nem kéne egy helyben álldigálniuk a formációt tartva, mert az egységek eltérõ hatótávval/taktikával harcolnak, mindegyik azt támadja, amelyik ellen jó.
Az egyben lévõ destroyerek valszeg azért mennek szana széjjel, mert agressivre vannak állítva és mindegyik más célpontot talál magának.

A játéktól én nem vártam semmit,(ismétlem, még nem játszottam az 1el) így nem is csalódtam, szerintem jó kis játék. Csak rövid. De igazad van, mindenbe bele lehet kötni.

[NST]Cifu
Én csak szapulom a Relic-et.

1.: A hangulat valahogy nem az igazi. Tudja fene, pontosan miért, de messze nem ér fel ez a Vayrg-elleni parasztháború az Otthonvilág felkutatásával. A HW1 háttértörénete sokkal jobban motiváló volt...

2.: A játék nehézsége ordenáré. Kezdõdik azzal, hogy úgytünik a gépnek nem kell resource. Hiába lövöm ki az összes resource colletorát, hiába nincs már semmit bányászni, õ akkor is ontja a hajókat...

2.a: Az egyik legdûhítõbb dolog a Shipyard-ok feltünése. Ha ezt nem lövöd ki a lehetõ leghamarabb, gyakorlatilag véged. Kilõheted a hajóit, folyamatosan jönnek az új Carrierek, azokból meg a Frigatte-ok, Corvette-k és persze a vadászok és bombázók. Még csak a 7. küldetésnél járok, de már most sokszor felidegesít az, hogy a fentiek miatt tiszta rusher-taktika az egész: a cél az, hogy az ellenséges Shipyard-ot a lehetõ leghamarabb kivégezd. Ennyi...

3.: Sajnos mindenre oda kell figyelni, mint a HW1 és a HW:C esetén. A resource collectorok ha kifogy egy lelõhely, hajlamosak simán megálni mellette - az nem zavarja õket, hogy a flotta folyamatosan távolodik tõlük. Ha legalább az anyahajót követnék ilyenkor...

3.a.: A resource collectorok nem hajlandóak észrevenni, hogy a melletük álló hajó javításra szorul. Alakzatban lehetnek egy Carrier-el, de mégse javítják, ha esetleg támadás éri. Nem lehet csoportott kijelölni a javításra, így aztán csak úgy van értelmük, ha minden egyes frigatte-ra jut(na) belölük 1-1 db. Mivel ez aligha megoldható, ezért Destroyer-nél kisebb hajó mellé beosztani õket merõ pocséklás...

3.b.: A nagyobb hajók alakzata vicces. Hiába van alakzatba rendelve 12x Torpedo Frigatte, 4x Flak Frigatte, ha az ellenség közeledtével teljesen szétbomlik az alakzat, és a Flak Frigatte-k szana-szét kóvályognak, védtelenül hagyva a Torpedo Frigatte-kokat. A Destroyerek még viccesebbek, egyszerûen lehetettlen egyben tartani egy három rombolóból álló alakzatott, ha pedig esetleg fordulni kezdenek, akkor két perc, amíg rátalálnak a helyes irányra...

Bevallom õszítén, az eddigiek alapján a HW2 nagyon-nagy csalódás számomra. A grafikáján kívûl alig van olyan, amibe nem lehetne belekötni...

hú de lesüllyedtünk, majdnem a 100. helyrõl kellett visszahoznom a topicot... gyerünk gyerünk legyen nyüzsgés, jó game ez csak nekem fagy

War. War never changes.

PsychoStarfish
Esetleg a 12. pályához valami taktika? 😄

SG átírta a szülinapom, nem Februáiri hanem Szeptemberi vagyok.

Van vmi ötletetek, hogyan lehet megakadályáozni az állandó kifagyásokat? Nincs még vkinek ilyen baja?

War. War never changes.

[NST]Cifu
Na végre sikerült megcsinálnom a 4. küldetést, aki esetleg csít nélkül akarja megcsinálni, itt a saját verzióm:

-Az elején a resources colletor-okat elkûldöm a baloldali nyersanyagbázishoz, közben gyártok mint gép. Kb. 5-6 perc után jön az elsõ ellenséges hullám, ezután megindulok az elsõ (bal oldali) Aszteroidához, a komplett flottával. Lenyomom az ellenségeket, elfoglalom a Warp Gate-et és 8x Torpedo Frigatte, 5x Pulsar Corvette plusz 2 Ion Gun Platformal átsétálok a Gate-en, itt lenyomom a Carrier-eket és a Destroyert, és elpusztitom a másik két Gate-et. Vissza, majd szépen eladom a Gate-et. Ezután jön a második és harmadik Aszterodia megtisztitása, a harmadiknál addig várok a teljes tisztitással, amíg el nem készül a flottám,de hagyok kb. 4000 pénzt az Ion Gun Platformok gyártására.
-Az ugrás után neki a bázisnak, miközben szépen gyártom az Ion Gun Platformokat, amelyeket amennyire lehet, a HQ közelébe telepítek. Közben a Mothership-et és a Carrier(eket) is felhozom, mivel hátulról várható egy rakat Corvette.
-A bázis lenyomása után a lényeg: a Shipyard-ot kell kinyírni bármi áron, mégpedig úgy, hogy az Engine-jét kell kinyirni, de célszerû a Capital Ship gyártórészével kezdeni. A Carrierek se hagyd elmenekülni, mindenképpen ki kell lõni õket.
-Ha nem sikerül, ne keseredj el, nyírd ki a Carriereket, és küldj egy Probe-ot az küldetésbeli indulóhelyünk felé (ahol az egész küldetést keztük), valószinüleg ott lesz a Shipyard. Ha nem lõtted ki a Capital Ship gyártó részét, akkor itt most elég nehéz dolgod lesz, mivel azonnal gyártani kezdi a Carriereket. Azonnal indulj el ebbe az irányba, és ha még van pénzed, kezdj el gyártani. Itt már nekem sikerült elkapnom, és végül átjutnom az 5. pályára.

A lényeg az, hogy ha hagyod a Shipyard-ot gyártani, az ontja magából a Carrier-eket, azok meg sorozatban gyártják a Frigatte-kat. Szóval vicces dolgok ezek...

nekem meg gyakran kifagy, de nemtom miért... nem lehet vele normálisan játszani, pedig jó game

War. War never changes.

hát ez tényleg elég fura,athlon xp 1700,gef2ti,768mega 266ddr ram,1024*768,minden max kivéve árnyék tökéletesen fut.

PsychoStarfish
Én beleõrülnmi? 😄 Homeworld, Homeworld, Homeworld, Homeworld, Homeworld, Homeworld. Ehh. Nem is =) Amúgy télleg nem, csak van pár idegesítõ rész benne 😄

Uberlama
jaja nekem is szaggat picit itt már.

SWTOR - Ubi - Sorcerer healer - Black Ravens

Ferro_TwL
Én is a 12 kuldetesnel vagyok, nem is lenne gáz, de annyira szagatt, hogy nem tudok már igy jáccani. Elég nagy a seregem, meg az ellen is jon kismillio hajoval, volt olyan, hogy egyszere 4 batlleship jott egy hullamban.
Azt nem ertem, hogy mas gamek siman mennek, ez meg valamiert nagyon tetû. (1900xp, geforce t4200, 512 sdram -talan a ram a baj, de pl.: a Temple of Elemental Evil siman megy).

\"I am scissors. Paper is fine, nerf rock.\"

Teperinke
Az tényleg elég reménytelennek tûnõ pálya. Az a lényege, hogy a középen lévõ nagy bányászható aszteroidamezõt meg kell szállni, különben végtelenítve jön az ellenség...ha tied a közepe akkor 2-3 nagyobb hullám jön csak...utána nyugiba le lehet zúzni mindent(kicsit figyelni kell hátra is, mert hajlamos az ai kikerülni a fõcsapatot és lezúzni a mutersippet)

ollie
Miért érzem úgy a hozzászólásodból, hogy kezdesz beleõrülni a játékba?

Uberlama
most nem tom melyik talán 12es küldinál vagyok de most lett elég kicsit 😄 ki kell szabaditani vmi emberkét egy ûrbázisról az enemy ilyen 8 destroyeres csapatokkal jön meg kibasok mindennel 😄 még tartom magam de nem tudok elég gyorsan utánpótlást gyártani 😄 szal majd ha lesz nagyon jo kedvem akkor folytatom, itt már csak a túlerõ az ellenfél amugy nem elég magas szintû az AI 😄

Uberlama
ajánlom a dual defense fregattot. 2 megy egymás mellett meg a collector bekapcs egyik és amikor 10% eneriája van bekapcsolod a másikat sima ügy igy 😄

[NST]Cifu
Nekem Radeon-nal is vannak problémáim, mikor elindítanám, sokszor csak egy homokóra fogad fekete háttérel, és nem a VU nyitóanimációja. Úgy veszem észre, hogy a felbontásokra/képfrissitési frekvenciákra valahogy házsártos a HW2...

Stotoo
vegyetek radeont 😊

Always remember you\'re unique, just like everyone else.

Itt vmi nem stimmel, vmiért mindig kifagy kb fél óra után... mi lehet a baja? drivert újraraktam, semmi változás...

War. War never changes.

Teperinke
A defense fregatton be kell kapcsolni a spec. actionsnál a védelmi funkciót, ami csak 10 mpig tart kb, és csak akkor van védve a sugárzástól. a darabokat egyébként collectorokkal lehet összeszedni.

PsychoStarfish
Nah. Már valahol ott tartok, hogy a felrobbant Bentusi hajó Hyperspace Cor-ját kell összeszedni. Fel van fejlesztve a defens frigate, elmegyek az egyik darabért. Ugyan nem tudom miért de meghal a hajó =) erre ugye az ellen elvisz egy darabot. Szétkapom a shipyardot, minden carriert, ott lebek az ûrben a cucc. Erre mikor lejár az idõ elvesztem a küldit, mert elvileg a szétlõtt hajó elmenekült a cuccal. =) lol Hogy menekült volna már el? 😄 ehehehehehehehehehe

Teperinke
Nekm is ugyanez kb. a gépem és semmi gond nem volt a játékkal...ja a ramom csak 512, vedd ki az egyiket, hátha túl sok neki a memória

Uberlama
menjünk tüntetni.. 😄

Kandurex
nekem is ugyan ez a gond...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Uberlama
na erre varrjatok gombot: semmit nem csináltam és most elindult.. mókás