366
WinAMP 5 a legújabb lejátszószoftver
-
moon21 #166 milyen hangkártád van?
mert ha Sound Blaster, akkor keress egy bizonyos "CMSS 3D" opciót. (Nekem az EAX Console-ban van).
Ezt engedélyezd, és akkor elvileg fog szólni a többi is. -
#165 ez érdekes.. a zenék többsége sztereo.. ami max két hangfalat yelent + a mély ugye.. :D mediaplyerbe meg lehet szétmegy mindent. de winamp szerintem yól csinálja.. :|
de aztán lehet én vagyok alma.. -
#164 hi!
következő lenne a problémám: tegnap vettem egy 5.1-es hangrendszert, és ha a winampot indítom, csak az első két hangfal meg a mély szól....media playernél meg mind az 5....én nem nagyon találtam a beállításokba a megoldást, de ti hátha tudjátok...előre is HTX -
#163 hangot winampba yáccod filmet meg mediaplayerbe. :D -
ryhdeksan #162 hi
hogy lehet megcsinálni hogy van egy filmem, amin angol hang van de megvan hozzá mp3-ba a szinkron. és hogy magyarul nézzem? -
#161 talán nem pro-t szedtél le vagy nem full-t nátudom :C -
#160 Hali!! Leszedtem az uj 5.35 ös winampot, és nincs benne hotkey... Miazhogy nincs? Van hozzá vmi plugin v. vmi h. legyen benne? -
#159 Lehetséges, hogy az általad használt skin opciója ez az ID3 megjelenítés. -
takeover #158 helló olyan bajom lenne h winamp 5.32em van fenna gépen de minden uj számnál középen bejön egy ablak és kiirja a szám adatait már kutyára idegesit +lassitja is a régi gépem h lehet ez kikapcsolni? -
#157 Ja még annyi, hogy egyébként sem volt valami régi a Winampom, de gondoltam felrakok egy újat (5.32), de ez sem oldotta meg a problémát. -
#156 Hi!
Nem tudja valaki az mitől lehet, hogy ha online akarok rádiót hallgatni és kiválasztok egy adót, kiírja szépen, hogy a csatlakozás sikeres, elkezd bufferolni, de itt meg is áll a folyamat, a CPU használatom 100%-ra emelkedik és alig bírom bezárni a winampot, mert annyira fogja a gépet. Érdekes az online TV-k mennek rendesen. -
#155 Igen, de ha jól emlékszem a beállításoka megtartja:) -
#154 heló
winamp 5.24-em van, de letöltöttem az 5.32-t. telepítés előtt uninstalálljam a 5.24-et, vagy elég ha rátelepítem az új verziót?
köszi -
#153 Hol kell beállítani, illetve melyik winamp verziónál működik ez a rateing móka?
A mostaniban is elvileg a számra kattintva tudok neki csillagokat adni, de nem jegyzi meg, és nem tudok semmit kezdeni vele.. -
goofy1984 #152 Hello!
Az lenne a problémám, hogy egy csomó mp3-nak nincs id3 tag-ja. Ezeknek a winamp listában ilyesmi nevei vannak, hogy 01 - track1. A régebbi winamp verziókban ilyenkor azt csinálta, hogy az előadónak a könyvtár nevét rakta be.
Pl.: Én - Albumom volt a könyvtár neve, akkor a listán így volt a cím: Én - track1. Így legalább lehetett látni, hogy kinek a track1-ét hallgatom, nem volt ott egymás alatt 5 darab 01 - track1.
A kérdésem az lenne, hogy a fejlett címformázás részben meg lehetne-e valahogy oldani ezt a problémát? (A régebbi winampban is az volt a címformázás, mint az újban, mégse jó)
Próbálkoztam vele, de akkor az lett a szám címe, hogy Én - Albumom - track1. Valahogy az előadót kéne csak belőle meghagyni. -
#151 Leos Lyrics Plugin5 v1.3
valaki megtudná mondani hogy a fent emlitett plugin mért nem működik? :| winamp 5.24-em van, és már vagy 1 hónapja error-t kapok a keresésre és ujabb pluginverzio nem yött ki. néztem a plugin honlapján másoknak is van ilyen error, de ti találtatok valami megoldást?:| -
babetta80 #150 csőőőő tudja valaki lehet a winampal cd t írni, letöltöttem egy zenét és nem tudom lemezre írni mert csak a winamp játsza le. -
#149 Gondolhattam volna, hogy Te vagy az ezzel a helyesírással. -
#148 Melyik... töltsem... Google, WinAMP -
#147 http://www.winamp.com -
#146 mejik a legujabb winamp és honan tölcsem le közvetlen linket plzz -
Bassboy #145 Sziasztok!
Egy altalanos kerdesem lenne a winamphoz:
Hallgatom a Slager radiot (de akarmilyen online radiora vonatkozik) es, ha le-pause-olom,utana meg megnyomom, hogy play, ugyan onnan folytatja, tehat van neki egy cache-je, ahol tarolja a zenet???
Ha igen, akkor ez a directory hol talalhato?? Hol lehet allitani a maximalis meretet?
kosz -
#144 Szépjóestét!Nos egy olyan jellegű problémám van, hogy a winamp legújabb vezrzióját(Winamp 5.21....) felpakoltam, mellédobtam a flac encodert meg a flac codec-et is mert van pár giga flacem is! Nos a probléma, hogy mp3 hallgatása közben faszán mükszik az equalizer, míg a Flac formátum közben nem! Próbáltam újrarakni és ígyse jó! Kikapcsolt EQ-nál elíndítottam a Flac számot, bekapcsolom EQ-t rámegyek a Rock hangzásra és 2mp múlva egy villanásnyi pillanatra megszólal Rock-EQ-val azt utánna simán szól Rock hangzás mellett, ha egy mp3 számra továbbkattintok ott már a Rock hangzás szól!????
Na erre válom az okos megoldásokat vagy a probléma okának kifejtését ! Az 5.1-es winamop jó volt csak ott meg beszüntették a Southcast net rádió ill. tv adásokat mert áttáltak újjab sugárzásra vagy mittomén, és ezért frissíteni kellet! Válaszokat előre is kösz! Remélem nem nagy zagyvalék amit írtam (kicsit fáradt vayok!)
Shadowkiller -
#143 köszi, most már müködik... -
#142 Skinek Winamphoz:
A classic.winamp.com át van irányítva a winamp.com weboldalra.
-
#141 meg a classic nélkülin sincsenek... -
#140 mért van az, hogy a "http://classic.winamp.com/skins/"-en nincsenek szkinek? -
#139 Valaki nemtudja hogy mért van az hogy bármilyen streamrippert telepítek a winamp mappába az a plug-in hibás lesz. feltelepítem és elindítom a wnampot egyből írja a hibaüzenetet: "Failed to find the skin bitmap". Azzal lehet a gond hogy a winampom nem az alapértelmezett C:Program Files\winamp-ba, hanem D\xy\winamp 5.21\-be van telepítve? Amikor próbálnám a plugin-ba kicserélni a skinjét, akkor kiír egy error t és kilép a programból. hm? -
Takezó #138 ööö
az miért van, hogy a winampon minden szám lejátszása után leáll, és nem lép tovább a köv számra? -
#137 csak már ne lennék melóban :) köszi a helpet! -
#136 Pedig ha nagyméretű állományról van szó, valószínűleg Monkey's Audio-nak kellene lennie.
Menj rá az állományra Total Commanderben, és nyomj F3-at. Megjelenik a Total Commander belső nézőkéje. Ha az első pár karakter MAC, akkor Monkey's Audio. Ha MZ, akkor Winamp Plug-ins AVS File (ez utóbbi esetben az állomány mérete kisebb). Ha egyik sem - akkor átvertek... További infó itt.
"kb 1/3-ra összenyomja"
Gyanús... 50-70%-os tömörítés a maximum... -
#135 de ez más lesz asszem amit belinkeltél.. köszke még1x
kb 1/3-ra összenyomja úgy nézem... minőségromlás nélkül az nagyon fain -
#134 Köszi. hazamentem akkor kipróbálom, raktam már fel winamp plugint, de kussban volt utána is a winamp...
-
#133 Az ape a Monkey's Audio veszteségmentes tömörítési eljárás kiterjesztése.
Vagy a WInamp weboldaláról töltöd le a plugint, vagy a hivatalos weboldalról szerzed be a tömörítővel kiegészített változatot (ugyancsak tartalmazza a Winamp plugint).
Monkey's Audio Winamp Plugin: 2003. december 5-ei kiadás - a Winamp oldaláról.
[url=http://www.monkeysaudio.com/files/MAC_399F.exe]Monkey's Audio 3.99f: 2004-ből - tömörítő+plugin.
[url=http://www.monkeysaudio.com/files/MAC_401b2.exe]Monkey's Audio 4.01 beta 2: 2006 február - maga a tömörítést végző rész stabíl, csak a felhasználói felület van béta fázisban. -
#132 *.ape mivel tom lejátszani? -
Peti1 #131 köszi! -
#130 A VBR-t ne keverjük össze a bitráta mérőszámával (128,160,192,...).
Három féle tömörítés létezik az MP3-on belűl:
* CBR - Constant bit rate - Konstans bit ráta - egy blokk mérete mindig ugyanakkora lesz.
* VBR - Variable bit rate - Változó bit ráta - egy blokk mérete egy minimum és egy maximum érték között fog ingadozni a hang összetettségétől függően.
* ABR - Average bit rate - Átlag bit ráta - egy blokk mérete egy átlag érték körül fog ingadozni a hang összetettségétől függően. Igen hasonít a VBR-re.
Egy 192 kbps CBR tömörítésű MP3 és egy átlag 192 kbps VBR (ABR) közül a CBR a jobb (nem ingadozik 192 kbps alá a bitráta).
Minél magasabb a bitráta, annál jobb a minőség.
De! Egy kisebb (de akár ugyanakkora vagy nagyobb) bitrátával tömörített MP3-ból nagyobb (kisebb, ugyanakkora) bitrátával való újratömörítés esetén nem lesz jobb a hangminőség, sőt még romlani is fog.
Természetesen ez függ a tömörítő beállításaitól is (van minőségi beállítása), illetve a típusától is (például a Lame és az Fraunhofer újabb kódekjei jobb minőséget produkálnak).
Szvsz. ha minőséget meg akarjuk valamelyest tartani 192 kbps alá ne menjünk (pláne ne tömörítsük újra a kisebb/nagyobb/ugyanakkora bitrátájú MP3-akat)!
Másrészt a minőség igazi megörzésére a veszteségmentes tömörítések (Flac, Monkey Audio, stb...), illetve a tömörítés nélküli formátumok az igazán alkalmasak. -
Peti1 #129 hi!
nem akartam uj topicot nyitni, ugyhogy ide irom:
mivel jobb, vagy mivel rosszabb, hogyha egy zene pl. nem 320 kbit/s -ba, hanem VBR-be van rippelve?
és ugy általában a VBR a jobb, vagy pl. a 192 kbit?
előre is kösz! -
#128 na vki heeelp pls.. :( -
#127 coolfix melyik plugin-t? én már 2-t kipróbáltam és mind2 recseg de mocskosul :SSSSSS
nem tudsz vmi olyat ami jó?
vagy ahogy visszafelé olvastam valamelyik régebbi verzió tudja ezt, melyik verzió az? mert a régebbi jobb lenne, hisz cska zenét szeretnék hallgatni vele filmnézés stb fölösleges számomra csak cpu-m zabálná :(((
szal ki tud segíteni nekem? :(