366
WinAMP 5 a legújabb lejátszószoftver
  • moon21
    milyen hangkártád van?
    mert ha Sound Blaster, akkor keress egy bizonyos "CMSS 3D" opciót. (Nekem az EAX Console-ban van).
    Ezt engedélyezd, és akkor elvileg fog szólni a többi is.
  • Flamer
    ez érdekes.. a zenék többsége sztereo.. ami max két hangfalat yelent + a mély ugye.. :D mediaplyerbe meg lehet szétmegy mindent. de winamp szerintem yól csinálja.. :|

de aztán lehet én vagyok alma..
  • szucsy89
    hi!
    következő lenne a problémám: tegnap vettem egy 5.1-es hangrendszert, és ha a winampot indítom, csak az első két hangfal meg a mély szól....media playernél meg mind az 5....én nem nagyon találtam a beállításokba a megoldást, de ti hátha tudjátok...előre is HTX
  • Flamer
    hangot winampba yáccod filmet meg mediaplayerbe. :D
  • ryhdeksan
    hi

hogy lehet megcsinálni hogy van egy filmem, amin angol hang van de megvan hozzá mp3-ba a szinkron. és hogy magyarul nézzem?
  • Flamer
    talán nem pro-t szedtél le vagy nem full-t nátudom :C
  • AlieN911
    Hali!! Leszedtem az uj 5.35 ös winampot, és nincs benne hotkey... Miazhogy nincs? Van hozzá vmi plugin v. vmi h. legyen benne?
  • agyhalál
    Lehetséges, hogy az általad használt skin opciója ez az ID3 megjelenítés.
  • takeover
    helló olyan bajom lenne h winamp 5.32em van fenna gépen de minden uj számnál középen bejön egy ablak és kiirja a szám adatait már kutyára idegesit +lassitja is a régi gépem h lehet ez kikapcsolni?
  • Danecay
    Ja még annyi, hogy egyébként sem volt valami régi a Winampom, de gondoltam felrakok egy újat (5.32), de ez sem oldotta meg a problémát.
  • Danecay
    Hi!
    Nem tudja valaki az mitől lehet, hogy ha online akarok rádiót hallgatni és kiválasztok egy adót, kiírja szépen, hogy a csatlakozás sikeres, elkezd bufferolni, de itt meg is áll a folyamat, a CPU használatom 100%-ra emelkedik és alig bírom bezárni a winampot, mert annyira fogja a gépet. Érdekes az online TV-k mennek rendesen.
  • Mephike
    Igen, de ha jól emlékszem a beállításoka megtartja:)
  • nesto
    heló
    winamp 5.24-em van, de letöltöttem az 5.32-t. telepítés előtt uninstalálljam a 5.24-et, vagy elég ha rátelepítem az új verziót?
    köszi
  • PíszLávJuniti
    Hol kell beállítani, illetve melyik winamp verziónál működik ez a rateing móka?
    A mostaniban is elvileg a számra kattintva tudok neki csillagokat adni, de nem jegyzi meg, és nem tudok semmit kezdeni vele..
  • goofy1984
    Hello!
    Az lenne a problémám, hogy egy csomó mp3-nak nincs id3 tag-ja. Ezeknek a winamp listában ilyesmi nevei vannak, hogy 01 - track1. A régebbi winamp verziókban ilyenkor azt csinálta, hogy az előadónak a könyvtár nevét rakta be.
    Pl.: Én - Albumom volt a könyvtár neve, akkor a listán így volt a cím: Én - track1. Így legalább lehetett látni, hogy kinek a track1-ét hallgatom, nem volt ott egymás alatt 5 darab 01 - track1.
    A kérdésem az lenne, hogy a fejlett címformázás részben meg lehetne-e valahogy oldani ezt a problémát? (A régebbi winampban is az volt a címformázás, mint az újban, mégse jó)
    Próbálkoztam vele, de akkor az lett a szám címe, hogy Én - Albumom - track1. Valahogy az előadót kéne csak belőle meghagyni.
  • Flamer
    Leos Lyrics Plugin5 v1.3

valaki megtudná mondani hogy a fent emlitett plugin mért nem működik? :| winamp 5.24-em van, és már vagy 1 hónapja error-t kapok a keresésre és ujabb pluginverzio nem yött ki. néztem a plugin honlapján másoknak is van ilyen error, de ti találtatok valami megoldást?:|
  • babetta80
    csőőőő tudja valaki lehet a winampal cd t írni, letöltöttem egy zenét és nem tudom lemezre írni mert csak a winamp játsza le.
  • agyhalál
    Gondolhattam volna, hogy Te vagy az ezzel a helyesírással.
  • agyhalál
    Melyik... töltsem... Google, WinAMP
  • arsene
    http://www.winamp.com
  • geri777
    mejik a legujabb winamp és honan tölcsem le közvetlen linket plzz
  • Bassboy
    Sziasztok!
    Egy altalanos kerdesem lenne a winamphoz:
    Hallgatom a Slager radiot (de akarmilyen online radiora vonatkozik) es, ha le-pause-olom,utana meg megnyomom, hogy play, ugyan onnan folytatja, tehat van neki egy cache-je, ahol tarolja a zenet???
    Ha igen, akkor ez a directory hol talalhato?? Hol lehet allitani a maximalis meretet?

kosz
  • Shadowkiller
    Szépjóestét!Nos egy olyan jellegű problémám van, hogy a winamp legújabb vezrzióját(Winamp 5.21....) felpakoltam, mellédobtam a flac encodert meg a flac codec-et is mert van pár giga flacem is! Nos a probléma, hogy mp3 hallgatása közben faszán mükszik az equalizer, míg a Flac formátum közben nem! Próbáltam újrarakni és ígyse jó! Kikapcsolt EQ-nál elíndítottam a Flac számot, bekapcsolom EQ-t rámegyek a Rock hangzásra és 2mp múlva egy villanásnyi pillanatra megszólal Rock-EQ-val azt utánna simán szól Rock hangzás mellett, ha egy mp3 számra továbbkattintok ott már a Rock hangzás szól!????
    Na erre válom az okos megoldásokat vagy a probléma okának kifejtését ! Az 5.1-es winamop jó volt csak ott meg beszüntették a Southcast net rádió ill. tv adásokat mert áttáltak újjab sugárzásra vagy mittomén, és ezért frissíteni kellet! Válaszokat előre is kösz! Remélem nem nagy zagyvalék amit írtam (kicsit fáradt vayok!)
    Shadowkiller
  • lobig
    köszi, most már müködik...
  • Dj Faustus #142
    Skinek Winamphoz:
    A classic.winamp.com át van irányítva a winamp.com weboldalra.
  • lobig
    meg a classic nélkülin sincsenek...
  • lobig
    mért van az, hogy a "http://classic.winamp.com/skins/"-en nincsenek szkinek?
  • nesto
    Valaki nemtudja hogy mért van az hogy bármilyen streamrippert telepítek a winamp mappába az a plug-in hibás lesz. feltelepítem és elindítom a wnampot egyből írja a hibaüzenetet: "Failed to find the skin bitmap". Azzal lehet a gond hogy a winampom nem az alapértelmezett C:Program Files\winamp-ba, hanem D\xy\winamp 5.21\-be van telepítve? Amikor próbálnám a plugin-ba kicserélni a skinjét, akkor kiír egy error t és kilép a programból. hm?
  • Takezó
    ööö
    az miért van, hogy a winampon minden szám lejátszása után leáll, és nem lép tovább a köv számra?
  • Gaben78
    csak már ne lennék melóban :) köszi a helpet!
  • Dj Faustus #136
    Pedig ha nagyméretű állományról van szó, valószínűleg Monkey's Audio-nak kellene lennie.
    Menj rá az állományra Total Commanderben, és nyomj F3-at. Megjelenik a Total Commander belső nézőkéje. Ha az első pár karakter MAC, akkor Monkey's Audio. Ha MZ, akkor Winamp Plug-ins AVS File (ez utóbbi esetben az állomány mérete kisebb). Ha egyik sem - akkor átvertek... További infó itt.

"kb 1/3-ra összenyomja"
    Gyanús... 50-70%-os tömörítés a maximum...
  • Gaben78
    de ez más lesz asszem amit belinkeltél.. köszke még1x
    kb 1/3-ra összenyomja úgy nézem... minőségromlás nélkül az nagyon fain
  • Gaben78
    Köszi. hazamentem akkor kipróbálom, raktam már fel winamp plugint, de kussban volt utána is a winamp...
  • Dj Faustus #133
    Az ape a Monkey's Audio veszteségmentes tömörítési eljárás kiterjesztése.
    Vagy a WInamp weboldaláról töltöd le a plugint, vagy a hivatalos weboldalról szerzed be a tömörítővel kiegészített változatot (ugyancsak tartalmazza a Winamp plugint).

Monkey's Audio Winamp Plugin: 2003. december 5-ei kiadás - a Winamp oldaláról.
    [url=http://www.monkeysaudio.com/files/MAC_399F.exe]Monkey's Audio 3.99f: 2004-ből - tömörítő+plugin.
    [url=http://www.monkeysaudio.com/files/MAC_401b2.exe]Monkey's Audio 4.01 beta 2: 2006 február
    - maga a tömörítést végző rész stabíl, csak a felhasználói felület van béta fázisban.
  • Gaben78
    *.ape mivel tom lejátszani?
  • Peti1
    köszi!
  • Dj Faustus #130
    A VBR-t ne keverjük össze a bitráta mérőszámával (128,160,192,...).

Három féle tömörítés létezik az MP3-on belűl:
    * CBR - Constant bit rate - Konstans bit ráta - egy blokk mérete mindig ugyanakkora lesz.
    * VBR - Variable bit rate - Változó bit ráta - egy blokk mérete egy minimum és egy maximum érték között fog ingadozni a hang összetettségétől függően.
    * ABR - Average bit rate - Átlag bit ráta - egy blokk mérete egy átlag érték körül fog ingadozni a hang összetettségétől függően. Igen hasonít a VBR-re.
    Egy 192 kbps CBR tömörítésű MP3 és egy átlag 192 kbps VBR (ABR) közül a CBR a jobb (nem ingadozik 192 kbps alá a bitráta).

Minél magasabb a bitráta, annál jobb a minőség.
    De! Egy kisebb (de akár ugyanakkora vagy nagyobb) bitrátával tömörített MP3-ból nagyobb (kisebb, ugyanakkora) bitrátával való újratömörítés esetén nem lesz jobb a hangminőség, sőt még romlani is fog.

Természetesen ez függ a tömörítő beállításaitól is (van minőségi beállítása), illetve a típusától is (például a Lame és az Fraunhofer újabb kódekjei jobb minőséget produkálnak).

Szvsz. ha minőséget meg akarjuk valamelyest tartani 192 kbps alá ne menjünk (pláne ne tömörítsük újra a kisebb/nagyobb/ugyanakkora bitrátájú MP3-akat)!
    Másrészt a minőség igazi megörzésére a veszteségmentes tömörítések (Flac, Monkey Audio, stb...), illetve a tömörítés nélküli formátumok az igazán alkalmasak.
  • Peti1
    hi!
    nem akartam uj topicot nyitni, ugyhogy ide irom:
    mivel jobb, vagy mivel rosszabb, hogyha egy zene pl. nem 320 kbit/s -ba, hanem VBR-be van rippelve?
    és ugy általában a VBR a jobb, vagy pl. a 192 kbit?
    előre is kösz!
  • rtomo
    na vki heeelp pls.. :(
  • rtomo
    coolfix melyik plugin-t? én már 2-t kipróbáltam és mind2 recseg de mocskosul :SSSSSS
    nem tudsz vmi olyat ami jó?
    vagy ahogy visszafelé olvastam valamelyik régebbi verzió tudja ezt, melyik verzió az? mert a régebbi jobb lenne, hisz cska zenét szeretnék hallgatni vele filmnézés stb fölösleges számomra csak cpu-m zabálná :(((

szal ki tud segíteni nekem? :(