3389

MMA szoba az IRC-en!!! (channel: #hun-mma)...WebIRC:
KATT IDE!!!
  • Flower
    Ruslannak egyetlen meccsét sem láttam.
  • atomanty
    most olvastam 1 másik fórumon hogy alan ruslan unokatesója:D
    éreztem hogy rokonok:DDDDDD
    ruslan biztos olyan vidékről származik ahol éheznek az emberek azért nincs a hasonlóság:D
    mindenesetre nekem a k-1döntő óta már mind a 2 fighter szimpatikus
  • atomanty
    áááá nézem meccseket és idén ezek lettek az év legszinvonalasabb gálái,a pride mindenképpen,k-1nek még nem értem a végére,de most néztem a Heath Herring meccsét:D,nagy vadállat a fiú,Lebanner se volt ilyen buta:D
    mi lett amugy azon a meccsen?mert az eredményeket még nem merem megnézni:)
  • hykao #2503
    thx :)
  • bigapó
    jó az új logo-d:)
  • atomanty
    én csak azt látom hogy kegyetlen megviselte ez az utóbbi 6-7év
    most néztem meg újra a Lebanner elleni meccsét,ott még a kis komisz kölyökképpel figyelt,most meg papát lehetne mondani rá,olyan fáradtnak tűnik,mondjuk gondolom nehéz túllépni a fedor elleni vereségen
  • atomanty
    SPOILER!

jah jó az új zene is ott énekelte(:D)a horvát szöveget,de ha cipőt húz akkor én vmi kis submission technikát is várnék tőle
  • tomsits
    na és új zenéje van. de sajnos stagnál. nem látom benne a azt a tüzet, ami régen volt. kell egy kis pihi utánna fedort is szétcsapja. ;)
  • tomsits
    mma egy mixelt szabályú küzdősport rendszer. két féle domináns a küzdősportokból, az egyik az álló harc (thaibox, karate... itt lehet ünti rúgni, fogni feszíteni, földharcolni nem vagy éppen csak) és van a fölharc (birkózás, judo, bjj, vale tudo... itt van földharc de földön való ellent ütni rugni nem szabad csak test-test elleni harc van) mma ezt a kettőt ötvözi. hykao jól mondja minden ilyen banokság ugyanazokra az alapokra épül, de más-más szabályokban eltérnek. ma már egyre több ilyen bajnokság létezik, így nehéz figyelni arra hogy melyikben mi az eltérő.
  • hykao #2497
    Ezek szerint a K1-et ismered...
    Nos azt hiszem mondhatjuk, hogy az MMA egyfajta küzdőforma (mint a box, a bírkózás vagy épp valamely ázsiai harcművészeti ág küzdőformája), amelyben a különböző harcművészeti elemek keverednek, a kevésbé kötött szabályrendszerek által. Az UFC és a PrideFC a két legismertebb bajnokságsorozat. Előbbi amerikai és nyolcszögletű ketrec a küzdőtér, utóbbi japán és boxring. Mindegyik szervezetnek saját szabályrendszere van, tehát nincs egységes MMA szabályrendszer. Egy ideje a K1-ben is erőltetik az MMA bunyókat több-kevesebb sikerrel, illetve ezévben meg a PrideFC szeretne a K1 féle piacra betörni...
    Magyarán az MMA egyfajta gyűjtőfogalom, amely magában foglal minden olyan bunyót, amit itthon leginkább csak utcai harcként vagy ketrecharcként emlegetnek... (de azért van szabályrendszer, nemúgy mint némely ezt a kérdéskört feszegető Van Dame filmben lol...)

Az egyes Bajnokságok pontos szabályrendszereit megtalálod a hivatalos oldalukon, bemutató kisfilmekért, képekért, bunyós statisztikákért pedig irány a sherdog.com.
  • Flower
    Mi az MMA(Mixed Martial Arts) és mi a Pride és mi az UFC?
  • hykao #2495
    Hol nézed?
  • atomanty
    ááá most nézem a schockwavet és CroCop cipőben nyomja :DDDD
  • atomanty
    lol mer mikor nincs;)
    "én mindig igazat mondok,még akkor is ha hazudok":P
  • tomsits
    vazzzeeee... atomnak igaza volt. ;)
  • hykao #2491
    Ja tényleg, lol, akkor most még azt is elveszítheti akár...
  • atomanty
    itt van e
  • atomanty
    őőő izé Silvának van még 1 öve is nem???
    amit nem a tournamneten szerzett hanem kihivásos alapon védi mindig nem?
    amit a tornán szerez vki azt egyáltalán elvehtik?
  • hykao #2488
    Na ki érti ezt? Silva ismét bajnok lett? Hogyan? Házibajnokság keretein belül került vissza hozzá az öv, vagy hogy a csudába? :)
    Mondjuk azt sem értem, hogy Fjodort hogyan hozhatták össze azzal az elsőmeccses dagadt brazil fekával...
  • tomsits
    hehe. liddell most nagyon kifog kapni. couture nagyon elfogja kapni.
    egyébkét nem egy magyar kempos kipróbálta már magát mma-ban. pl felföldi. de a miskolci k-pro-n is többen indultak ebből a stílusból.
  • peacyg
    Jaja azt tudom, hogy azért MMA :) Na akkor ezentúl ő lesz a kedvenc harcosom :D
  • atomanty
    gondolom hogy nem 1 stílusban jártas,mint ahogy senkisem épp ezért hivják MMAnak Mixed Martial Arts,de a vállára kempo forever van tetoválva
  • peacyg
    köszi szépen, de rá mindenhol azt írják, hogy kick-boxos...
  • atomanty
    Chuck Liddel?sztem ő nagy kempós lehet(a vállára van tetoválva:D)ő amuyg az ufcben nyomja elég látványosan,de gondolom vannak sokan mások is,csak most hirtelen ő jutott az eszembe
  • peacyg
    A K1 szabályrendszer küzdelmeit még nem rég óta, de annál lelkesebben követem figyelemmel. A kérdésem az lenne, hogy van -e olyan eredetileg kempo-t tanult harcos, aki szerepelt (esetleg említésre méltóan) K1, UFC, Pride, MMA szabályrendszerekben? Mert ugye nyilvánvaló, hogy sok a thai-boxos, kick-boxos, aztán vannak boxolók, karatésok, sumos (:D:D:D), stb, de kempo versenyzőt mén nem láttam :( Nem merem azt hinni, hogy nincs is... Köszönöm a segítséget!
  • atomanty
    nem tom,aza baj hogy úgy közvetít hogy tudja a meccsek eredményeit,de az opálrobi ki?vmi nagyképű sportoló?
  • tomsits
    pedig ő a normálisabb
  • Flower
    Várhelyi papa. Úgy néz ki, mint a kovi :)
  • atomanty
    és még a hangja is irritáló:D
  • atomanty
    nem az opálrobi hanem a másik,sztem igen hülyéket mondogat,meg tudja a meccsek eredményét és tuti úgy közvetít
  • tomsits
    ki?
  • atomanty
    igen hülyék a kommentárok:D
    musashi meccsen csak nevettem má,hogy fényezték azta mocskos parízerszájút,opálrobi még csak haggyján a karatefényezéssel:D,bár idén teééleg ott voltak a toppon a karatésok,de a másik akinek még a nevét sem tudom,nem is nézi a meccset csak tudja az eredményt és tuti úgy közvetít hogy a nézőt ne érhesse meglepetés,ááá amugy meg 1 hozzá nem értő senki,csak felidegelem magam rajta
  • tomsits
    sosai masutatsu oyama. elsősorban a kyokushin, és minden full kontakt karate (mivel azok szinte kivétel nélkül a kyoban gyökereznek) alapítója. a technikák a korabeli karate technikákra alapultak, csupán annyi változott a régi rendszerekhez képest, hogy versenyrendszerben a maximális erejű találatoknak megfelelő maximális erő, gyors erő és erőállóképességi felkészítés módosult. természetesen vhol minden hm közt van összefüggés. ha más nem is akkor a korabeli háborúk története.
    de ha összehasonlítasz két mai fightert akik közül az egyik karatés a másik thai-os akkor rájössz a stílus különbségekre. de, k-1-ben mindkettőnek alkalmazkodnia kell egy olyan szabályrendszerhez, ami közel sem fedi a sajátját. akkor most ki milyen technikákkal nyer? talán még a kicbox-hoz áll mindez a legközelebb. ütni rugni mindkettőben kell tudni, azt hogy ezt milyen módon hajtják végre az stíluson belül is a küzdő egyéniségéhez kell viszonyítani. tehát komoly átfedések lehetnek két stílus között. így nem kellene egyik stílus képviselőjére sem rányomni a bélyeget hogy ő más stílus technikáit alkalmazza, mert ez mindenkire igaz valamelyest.
  • antgecc
    Azért mondom, hogy karatebuzi, mivel állandóan a karatét fényezi. Azt bezzeg nem veszi észre, hogy a karatésok sem karatéval, hanem thaibox technikával nyernek. Nemtom mi az a sosai, én nem ezt hallottam. Vmi oyamát emlegetett az ember..
  • tomsits
    talán hogy csak a sosai tudná legyőzni? és mi az hogy karatebuzi? ember! a sosai egy legenda. sztem nem kéne még így sem kikezdeni.
    ;) de tök mindegy. idén túl jó volt a mezőnyhöz schilt.
  • Jano
    Ezt nem értem.
  • antgecc
    Hallottátok, amikor a K-1 döntő végén, miután Feitosát kiütötte (térdelte) Shilt mit mondott az okoska karatebuzi kommentátor?
    Valahogy így hangzott: "Hát ide egy Oyama kéne, vagy nem is tudom mi."
    Azt hittem beszarok a röhögéstől... Mit képzel ez az ember? Álomvilágban él.
  • atomanty
    nah Dynamite már véglegesnek tűnik link
    bár nem tom mma-t mért erőltetik ennyire,az 3om k-1es mérkőzés kevésnek tűnik a 10ből
  • atomanty
    Hallotátok hogy akebono tüdőgyuszival fog a legújabb meccsén veszíteni?
    legalább majd erre hivatkozva fog tudni 1 visszavágót kicsikarni:D
  • tomsits
    pedig feitosa ebben az évben sokat volt. pl ichigeki, vegasi , osakai, tokioi k-1, kyo iko1-es versenyek... bár ez utóbbi régebben volt már, és nem idén. :D