19663
  • bazza
    Hát igen. Ha vki nem vezethet IVG-t, meg Tigrist, az egy küldit miért vezethet? Szóval jogos amit hangoztattok.
  • 0Fritz0
    Shad, Punker:
    Ez világos, de ilyenkor kéne egy olyan lehetőség, hogy a ML posztot bizonyos rang alattiaktól át tudják venni a tapasztaltabb rókák.

Bár nekem már az is elég lenne, ha végre kiszednék a fekete halált. :)
  • Shad01
    Multkor én is láttam egy zöldfülű küldetésvezetőt. Mivel más már nem maradt a küldetésben ő örökölte meg.
  • Punker
    2300-nál nem láttam becsapódásokat aztán a killt megkaptam, de azért zavaró hogy nincs visszajelzésem a találatról.
  • Punker
    megörökölte és utána se könyörgésre se fenyegetésre nem adta át, a jelölt dolgokat meg nem fogadta el :(
  • Shad01
    Igen, a rombolók kivételt képeznek. 88-assal lődöztem hajókra ott kb 2500m-nél nagyobb távolságnál hiába lett volna találat egyszerűen eltűnt a lövedék.
  • 0Fritz0
    Na igen, a kezdőktől elvenném az ilyen lehetőségeket és nem gonoszságból, hanem egész egyszerűen azért, mert még nem tudja, hogy mit is kéne csinálni.
  • Shad01
    A Hunyadiban régebben voltak kiképzések, és most is tartunk, ha valaki igényli. Boyler oktatásának hála a sima puska lett a kedvenc fegyverem. Ha jól van beállítva a távolság, nem vagy fáradt, és figyelsz a légzésre pontosan oda megy a golyó, ahova a célzóka mutat.
    A legújabb tagok közül Eger1945 és Herland a pozitív hozzáállásuknak és a kiképzésnek köszönhetően nagyon hamar felzárkózott tudásban és eredményességben a régebbi játékosokhoz.
  • 0Fritz0
    A rombolók lövedékei most már 6km-ig láthatók, tehát amint feltűnik valami a horizonton, már lőhető is. :)
  • Punker
    tegnap 1 zöldfülű kapta meg a missió vezetést, 5 percig könyörögtünk neki fogadja a jelentéseket a térképen vagy adja át nem volt rá hajlandó aztán meg ott anyázott hogy kilőtték, az ő hülyesége miatt buktunk el 3-4 páncélost Givet-nél :(
  • Shad01
    A tüzérség helyzete érdekes a játékban. Egy várost tulajdonképpen úgy lehet elfoglalni, hogy azokat a pontokat ahol az ellenség be tud lépni a játékba folyamatosan tüz alatt kell tartani. Ekkor, ha valaki belép, azonnal meghal, ezért nem fognak abba a városba többet belépni. Ez így leírva elég egyszerű, de a megvalósítása már problémás, minden támadás arra megy ki, hogy ez a helyzet létrejöjjön, a védők pedig ezt próbálják megakadályozni.
    Ha bevezetik a tüzérséget, akkor egy jó helyen elbújt megfigyelő halálos tüzet tud vezetni a belépési pontokra, ezzel megölve a játékot: a járműspawnban megjelent egy tank, jöhetnek agárnátok.
    Érdekes kérdés a tüzérség lőszerkészlete. Valahogy limitálni kell, hogy ne lehessen folyamatosan tűz alatt tartani egy területet. A háborúban is csak akkor használták a tüzérséget, ha indokolt volt. Főleg akkor, ha a lőszerutánpótlás nem volt megfelelő.

Egy másik kérdés a távolság. Egy ágyú lövedéke kb 2.5-3km távolság megtétele után eltűnik a játékból. A tüzérség hatótávolsága ennél jelentősen nagyobb.

A mostani játékban már vannak tüzérségi eszközök. Német oldalon a StugIIIB és a Pz4D rendelkezik rövid csövű 75mm-es ágyúval, ami inkább tüzérségi szerepkörben hatásos, mint páncélelhárításra. A franciáknék a Char rendelkezik nagy kaliberű ágyúval. A gond az, hogy a 75mm-es He lövedékek sebzése jelenleg erősen le van butítva. Hiába robban egy ember közelében, semmi baja nem lesz tőle. Valószínűleg azért nem foglalkoznak ezzel, mert az angoloknak nincs a játékban nagy kaliberű He lövedékű ágyújuk.
    Ténylegesen tüzérségnek csak a rombolók ágyúi használhatók. Például kiválóan lehet velük lőni az angol part menti gyárakat.
  • Random work
    Ez így helytálló. Nagyon sok türelem kell a játékhoz és figyelni kell nagyon. Nem egyszer előfordult velem, hogy azon múlt gyalogosként az életem, hogy mikor veszem észre az ellenfelet. Ha valaki engem 1km-ről kiszúr és figyel azután már nehéz meglepni az ellent.

Volt amikor én is így figyeltem ki a célszemélyt és vártam mikor érkezik pontos lőtávolságba ott is csak egy lövésre próbáltam menni mert ha tűzharc kerekedik akkor már lényegesen csökken az esélyed.

A célzásnál nagyon számít a gyakorlat ahol meg kell becsülni a célpont távolságát és a haladási sebességét/irányát.
    Erre vonatkozóan voltak kiképzések is a hunyadiban melyek nagyon hasznosak voltak.

Nem egyszerű egy játék és ha egyedül kezdi el az ember tényleg sok kudarc érheti amitől elmehet a kedve, de ha van pár ember akikkel TS-en vagy írásban folyamatosan tudsz kommunkiálni akkor nőnek az életbenmaradási esélyeid.
  • Shad01
    A mostani free trial a legjobban átgondolt. Eleve azoknak ad lehetőséget próbajátékra, akik potenciálisan képesek lennének előfizetni a játékra, mert rendelkeznek bankkártyával, bankszámlával.
    Ha jól tudom bármilyen bankkártyát meg lehet adni, nem csak azokat, amikkel az interneten is lehet vásárolni, vagyis egy sima OTP-st vagy más bankost is elfogad a regisztrációnál (ezekről később persze nem lehet folytatni a játékot, mert az internetes pénzlevételt kapásból tiltja a bank).

Ehhez a játékhoz megfelelő érettség kell. Nem lehet ész nélkü rohangálni, lődözni. Egyedül esélytelen vagy, mindenképpen csapatban kell játszani. Tudomásul kell venni, hogy egy kezdő a többéves profikkal szemben szinte mindig alul marad. Bármit teszel, az kihat a társaid tevékenységére. 14 év felett van már esély arra, hogy ezt valaki megértse. Senkinek nincs kedve éretlen kölyköket fegyelmezni. A játékosállomány átlag életkora 20 év felett van.

A játék célközönsége szinte biztosan rendelkezik bankkártyával. Vagyis ha akarja, ki tudja próbálni a játékot.

Nekem még az elzelőtti akcióból van egy kéthetes trial kulcsom (amihez nem kell bankkártya). De ezt olyan embernek tartogatom, akinél úgy látom, ha a játék tetszik a kipróbálás után, biztosan elő fog fizetni (a havi 2000 Ft erre nem gond nála). Lehet, hogy ez szemétségnek tűnik, de nekem mint 1sthpr tangnak az az érdekem, hogy minél több állandó játékost tudjak szerezni.
  • bazza
    Hát igen, ezt birom. Van ahol túl kevés pz van és istenért se jönne tőbb, van ahol túl kevés gyalogos és levadásszák a sapperek őket. A Kettőt össze kéne szedni úgy ahogy anno tették :))
  • bazza
    Jah és az is nagy élmény volt, mikor egy raj (talán 3 géppár, de 4 gép biztos volt) stuka szépen ahogy kell, egymás után buktak rá a városra. Gyönyörű volt. Még ilyet sosem láttam "élőben".
  • Punker
    nekem katasztrófa volt 4g-m most sappolták meg 2 tigris között, tornyok túl lassan forogtak.
  • bazza
    EZ az este tetszett! szépen a folyó mellett végig aradtam magam egy pak38-assal, közben 3 88as is tüzelt a háttérből, + egy tigtis fedezte a seggem, nah de a lényeg, hogy így szépen kiszedtem a kicsikével egy S-35-t, egy R-35-t, és egy Char-t. Utoljára akkor élveztem így a játékot mikor 5 Crusader III-at lőttem ripityára, igaz 88-al éjszaka.
    :)))
  • pedrohsi
    (a vasútállomás meg ripityára szakad körülötted:)
  • bazza
    LOL :DDD
  • pedrohsi
    najah, betolsz egy Kövér Bertát a kölni vasútállomásra és osztod Antwerpent
  • Csirke4
    Más lesz az AB kemp :D
    Tökjó lesz mikor Kölnből antwerpent lőjjük :P
  • Csirke4
    Légi áldásnak ott a stuka meg a He111 :D
  • lachun
    na igen ez nagyon durva lenne!
  • lachun
    agyu van, itt ugy hivják atg=antitankgun, ap és he lövedékekkel, és nagyon be tudnak vele keverni igy is.Olyan mint bf2 ben megrenlt tüzérség nincs, mert minden fegyvert ami mozog azt userek irányitgatnak.
  • pedrohsi
    A tüzérség régi terv (ahogy sok minden más is) de hosszú évek után épp most integrálták azt a technológiát, ami majd lehetővé teszi - az egyik cél éppen a valódi tüzérség behozatala, bár nem biztos, hogy ez a játék érdekeit szolgálja (ki örül annak, hogy egy láthatatlan ellenség 10 km-ről xarrá lövi?:)
  • PaI2tizán
    Olvasgattam egy kicsit hogy milyen nyalánkságok vannak a játékban csak egy valamit hiányoltam tüzérség van? (égi áldásra gondolok nem közvetlen írányzású ágyúkra)
    Ha egyszer lesz "kedvem" (szóval több pénzem) Meg egy gépem amin nem csak az akna kereső fut akadás mentesen akkor biztos hogy befizetek erre a mókára.
    Ugyanis a történelem és a pc játékok a szendvedélyem ugyhogy ez mintha nekem lett volna kitalálva.
  • lachun
    szerintem pont ezen akarnak javitani, a gép igény meg sajnos az menetel,de ez más játékban is igaz!!
  • bazza
    és a gépigénye annyak mekkora lesz ezt lehet már tudni? Gondolom magasabb, de ha fejlettebb is akkor spórolgat majd a gépből?
  • lachun
    Hu de várom, már emberek ,esete leszek ez már biztos!!
  • pedrohsi
    Terrain Engine II, a jelenlegi az I-es, amely primitív és elnagyolt, mivel lassan 7 éves:)
  • Punker
    az új grafikai motor lesz
  • bazza
    A hozzám hasonló nooboknak elárulnád mi az a "TEII" ? :))
  • Punker
    TEII-vel jön a köd is stb, év végán köv év elején aztán az afrika szerver.
  • bazza
    Eső nincs de durva lenne.
  • Punker
    napszakok változnak
  • ScarY MAN
    Amugy a WWIIOnline ban van este,eso, meg ilyenek?
  • ScarY MAN
    az nem teccik :(
    ez jobban bejon
  • 0Fritz0
    Ami mostanában megy és valamennyire hasonlít is erre a gémre, az a Red Orchestra.
  • ScarY MAN
    Szal varom a jelentkezoket akik segitenek csinalni egy free acc ot:D
  • Punker
    nem tom mi van én 3 éve ezzel játszok :)