19663
-
#15057 Háááát, majd ha lesz free, akkor esetleg... -
#15056 szal este game? :) -
#15055 Szóljatok, ha túl sok stuart van a bozótosban és nem bírtok velük. Akkor majd kiállok a garázsból a IIIh-val (tudom, már elavult konstrukció, de valahogy nagyon a szívemhez nőtt...), és egy huszárvágtával szétcsapok közöttük, hogy aztán eszeveszett menekülésemmel magamra tereljem mindegyikük figyelmét, mialatt a Hős Hunyadi (!S) egységei elfoglalják Párizst...
(szerintem) -
#15054 én is -
manohun #15053 bocs de nem az én gépemnél vagyok
-
#15052 és mikor tér vissza a legenda? :) -
#15051 (még) -
#15050 húúúú, mér keringenek rólam a legendák? -
#15049 nem csak te :) -
#15048 hát én játszottam is vele zsal.... -
#15047 most, hogy ide írsz kéretik icq-n is válaszolni ha keresnek :D
-
manohun #15046 most hogy új név van kéretik Beta képek tömegét ide felrakni. :) -
#15045 Jaja! Mikor én kezdtem a gamét akkor tűnt el Magilla. :(
Ő is elötte BF-es volt. -
#15044 régebbi arc ő itt mint te :) -
#15043 Képek az új épületekről lerombolt állapotban.
A képen van pár ismerős hazánk fia is. :D
Itt! -
#15042 Egy nagyon jó 2-ik VH-s játék! :) -
#15041 Még mázli hogy link alapján jövök ide, különben meg nem találtam volna :D -
#15040 miez? miez? miez? -
#15039 új cím? :) -
#15038 ilyet akarok :)
-
#15037 azt IVD-ből csinálják nem? -
Hupi #15036 hmm.. "Új variánsnál (Pz4G) a régi egység darabszámának a fele (lefelé kerekítve)."
Akkor hogy lehet az hogy most 6 db PzIVG-nk van per AB? -
#15035 ennyit a fairplayről. -
Shad01 #15034 Elméletileg ki lehet egy kör alatt fejleszteni a spit5-öt és a hurri2-t is, csak az nagyon megnövelné az rpd idejét, ráadásul nem elég kifejleszteni, meg is kell "venni" a repterekre kerülő gépeket. -
Shad01 #15033 Első ránézésre kiegyensúlyozottnak tűnik a fejlesztés.
A németek két új variánst fejlesztenek a Pz3h-t és a Bf109F-et. Ez elméletileg nekünk kedvez a rövidebb RPD miatt.
A franciák Stuartot és H81-est. Ez két új típus, hosszabb RPD.
Az angolok Daimlert és Spit5-öst.
Mégis miért kerül hátrányba a német oldal a fejlesztések következtében?
A Stuart kifejlesztése kétszer annyi ideig tart, mint a Pz3h, de nekünk két RPD kör kell, hogy darabszámra utolérjük. A Pz4D esetében sokkal rosszabb a helyzet. Az 5 Sherman sokkal kevesebb idő, mint az 5 Pz4d.
A repülőknél sokkal rosszabb a helyzet. Az angoloknak két spit variánsuk van. Pl az első körben a hurri2-t fejlesztik és a spit1 számát növelik, a második RPD végére több spit5-ösük lesz. A harmadik RPD végére legalább 5 spit9 lesz repterenként. A fw190 mind időben mind darabszámban lemarad tőle. -
Shad01 #15032 RPD működési mechanizmusa:
Négyféle dolgot lehet csinálni egy RPD kör alatt
1 Növelni egy típus gyártási mennyiségét. Kevés időt igényel.
2 Csökkenteni egy típus gyártási mennyiségét. Még kevesebb időt igényel.
3 Kifejleszteni egy új prototípust. Ez igényli a legtöbb időt.
4 Meglévő típust továbbfejleszteni. Kb fele annyi ideig tart, mint az új típus kifejlesztése.
A RPD tényleges ideje 100%-os gyárkapacitás mellett az adott körben eltervezett változtatások idejének összege.
Azt is figyelembe kell venni, hogy minden járműnek van úgynevezett CVC (combat vehicle cost) értéke, ami azt mutatja meg, mennyire drágán lehet előállítani az adott eszközt. Az ágyúk a legolcsóbbak, az új fejlesztésű repülők és páncélosok a legdrágábbak. Az eszközök listájának összeállításánál nem lehet túllépni a maximális CVC értéket. Ha az új lista összeállt kiderül, hogy mennyi ideig fog tartani az RPD (régi egységek csökkentése, növelése, új típusok, stb).
Korlátozva van az egy egységből maximálisan legyártható mennyiség is:
Új prototípusnál (Sherman) max 5 db kerülhet bevezetésre.
Új variánsnál (Pz4G) a régi egység darabszámának a fele (lefelé kerekítve).
Meglévő egységeknél maximális darabszám felével (lefelé kerekítve) lehet növelni a termelést az RPD kör végével.
-
#15031 :DDDDDDDDDDDDDD
ez az idősek otthona tetszik :D:D:D:D -
Hupi #15030 a karakter ua. minden gépben :9 lehet hogy szar volt a morálod, és hamar feladta az ipséd, vagy 20mm-es talált el. -
Shad01 #15029 Nekem ugyanott két Spit-et sikerült lelőnöm, de csak az egyikre adta meg a killt. Pedig a másikat egyedül én lőttem, és az orrom elől lépett ki.
Sajnos sikerült új negatív tapasztalatra szert tennem, most már a karlövésbe is belehalnak a német pilóták, nem csak a láblövésbe. Valószínűleg a Luftvaffe az idősek otthonából toborozza a pilótákat, elég csak a gyakori vörös és fekete képernyőkre gondolni. -
#15028 Nah korai öröm volt... következő missionba fejbe is lőtt egy szarházi spit. -
#15027 Most fejeztem be egy 38 perces küldetést consenvoye fölött. Az ellenfelek folyamatosan 3-4 spitIX-essel uralták a zonát, de főleg alacsony magasságon. Észrevettem azonban hogy amíg magason vagyok viszonylag biztonságban érezheti magát az ember még akkor is ha egy spit feljön utána. Fordulókkal hamar el lehet érni hogy leborítson, vagy ugyanazon a magasságon elénk kerüljön. Többször is előfordult hogy két spit is rajtam volt, azonban sikerült hazáig vinnem a gépet és ugyan csak 1 hurri killt kaptam, mégis baromi jó érzés hogy 2 spit sem tudott lelőni :D -
#15026 csak mert OKW TS-en láttuk hogy gyülekeztek :) -
pedrohsi #15025 Nem hiszem, páran fenn vannak most, Givet körül repdesnek, és lövik a csigazabálókat, de semmi több. -
#15024 lesz ma valami megmozdulás 91-eseknél? :) -
pedrohsi #15023 Egy kis összehasonlítás a TOTO által végzett munkáról, avagy német gyalogos 1.19 előtt és után:
rifleman külső nézetből
rifleman FPS nézetből
célzás K98 puskinnal -
#15022 az opeles kész :) -
pedrohsi #15021 Nem tudom láttátok-e már ezeket, de jók:)
Opel race
Invázió
slide filmecske
ez utóbbi azért, mert párszor ti is ott vagytok:) -
Shad01 #15020 A freelook program, egy webkamera és egy házilag "átalakított" fejhallgató segítségével sikerült használható módon összehozni egy fejkövető rendszert:
A tapasztalataim a következők:
Freelook program: használjátok a legújabb verziót. Ha nincs bedugva a webkamere, a program nem hajlandó működni.
A webkamera által készített képet a program átalakítja fekete és fehért pontokká. A fehér pontok mozgását követi.
A treshold csúszkával lehet állítani, hogy a mennyire világos pontok legyenek fehérek (az annál sötétebb pontok értelemszerűen feketék lesznek). Úgy kell beállítani, hogy a követendő pont minden szögből még látszódjon.
Két funkciót lehet beállítani a joy-ra. Az első az egérmozgatás bekapcsolása, a második az aktuális pozíció középpontként való értelmezése. A második funkció gombja egyezzen meg a játék mouselook gombjával. Így ha megnyomjátok azt a gombot, a freelook az aktuális fejhelyzetet veszi alapul és neki lehet állni körbenézni. Második nyomásra előre fogtok nézni. Következő megnyomásra az aktuális fejhelyzetet veszi alapul és megint lehet körbe nézni.
Webkamera: Jó ha tudja a 30 fps-t. Célszerű a fej magasságában, az érzékelendő ponttal egy szintben elhelyezni.
Az érzékelendő pont:
Legyen jó fényvisszaverő (ezért használtam alufóliát, ami nappali fénynél és lámpánál is egyaránt látszódik)
Legyen minél közelebb a kamerához (nálam 40 cm-es fapálca végén van), így a kis fejmozgást is nagy kitérésnek érzékeli.
Oldal irányba elfordítva a fejet ugyanolyam képet kell hog mutasson. Ezért jobb ha egy kis gömb nem egy pont.
Az elején leddel próbálkoztam, aminek az volt a baja, hogy oldalra nézve nem látszódott megfelelően, valamint pénzbe is került meg elem is kellett hozzá. Az alufólia gombóc minden szempontból jobb nála. -
#15019 most akartam berakni :) -