Sims 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Creator
Nem a sims2 cd/dvd-t kéri, hanem a nightlife 2.cd-t, és ha befejezte a telepitést és ellenõrzi a frissitést, kiirja a spanyol szöveget akkor ugyanazt kell csinálni mint az egyetemnél /US régio átirása a regisztribe/.
Mike at home
mi a hibajelenseg?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Angyalka
Hy! Feltettem egy másik drivert azzal már látszott a képük a sim-eknek, de a universityt, nem engedi feltenni!!Mi lehet a gond??? Vki segítsen!!

Prézli
Kösz!<#worship>

Ez a Éjszakák c. kiegészítõ egyik újdonsága.
Prézli
Elõre elnézést a hülye kérdésért!!!!

De a verdát honnan szedted a garázsajtóval...stb?????

Mégegyszer elnézést a hülye kérdésért!!!!

urbijoe
fel akarom rakni a sims 2 nightlife-ot és a telepités végén azt irja rakjam be a sims 2 dvd-t
de nekem 4 cd-s verzio van és igy nem fejezi be a nightlife telepitést
tud valaki megoldást?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Angyalka
Kössz

Próbáld meg a mentés mappát letörölni úgy, ahogy van
A Sims ezek után újragenerálja, s ha szerencséd van, a hiba megszûnik

Ha nem, akkor a hangkártyád hardware-es gyorsítását vedd basicre
Ha ez sem segít, tedd fel a legújabb videokártya drivert ,
és a legújabb DX9.0c -t (Augusztusi javítás a legújabb)
Ha még mindig nem segít, meg kell nézni, milyen codecek (fõleg codec-packok)
vannak a rendszeredben.
Mike
hát én nemtok neked mit mondani, talán majd a többiek

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

ÁjjLe BoBBi
igen csak a sima sims 2 megy. miután felrakom az éjszakákat már gond van. :@

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Mike
letölheted amit letölthetsz a hivatalos oldalról

Mike
nálad nem mûködik, ennyi
elõfordul
esetleg próbálkozz driver cserével, vagy Win98SE-vel, hátha

Mike
hûha most nézem, hogy simPE-vel milyen egszerû átszinezni vmit

http://ambertation.de/simpeforum/viewtopic.php?t=1045

nem lesz több elütõ szinü mosogatógép

A kérdésem az lenne,hogy van esetleg lehetõség arra,hogy valahogy kiszedjem a Sims 2 zenéit?

Elõre is köszi!
Szevasztok

ÁjjLe BoBBi
hali!
átolvastam a FAQ-t és nem találtam gyógyírt a problémámra. vagy lehet hogy elkerülte a figyelmem, ez esetben sry a kérdés miatt.
szóval feltettem a sima sims2 magyar változatát, majd a sims 2 éjszakákat és mikor elindítom az intro után felugrik egy hibaüzenet melyben az áll hogy "Az alkalmazás hibát észlelt ezért most leáll."
ilyenkor mivan ? :\

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Mike
köszi, szokás szerint csak otthon tzudom majd megnézni 😊
meg fogom próbálni

Sipocz
Sajnos nem tudom a választ, nekem a fõiskolás népnek van egy pici kéglije most abban éldegélnek. Csak találgatom: a menüben a beállítások között esetleg a szomszéd telkét is mutogató kapcsolót off-ra?

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Mike
tegnap beléptem az egyetem terülteén az egyik koleszba, és meglepõdve tapasztaltam, hogy most már nem rejti el az npc-k szobáit.
Ez így normális?
Mert ha igen, nem örülök, mert nálam nagy koleszok vannak, 1-2 saját simmel az akadozás elkerülése végett, na most ha meg minden látszik, akkor majd nézegethetem a sildeshow-t

Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
Az IDÕ-t nem lehet a Sims-ben megállítani, az egész játék ezen alapszik, a szimuláción ami az idõben zajlik, az egyes szimulátorok leirófüggvényeiben a legfontosabb bemeneti paraméter az idõ. Az aging off csupán az egyes szimulátorok (ugye maguk a simek) "életkor függvényét" kapcsolja ki ami így folyamatosan az utolsó valós értékre áll be (oldaleffektként meg még leállít bizonyos egyéb leirókat is, pl. a terhes anyák mindörökké várandósak maradnak😊). Az Univ. kieg. még ezen a idõmúláson is csavart egyet, hiszen a "szemeszter ciklusok" független idõleirót kaptak, amit kizárólag az NL downtown helyszinein lehet megállítani (magam is szoktam választani, hogy szemeszterenként egyszer az "ifjuság" elballag "regenerálódni" a downtownba, viszont itt semmi egyéb Univ.-os jelenség nincs meg (pl. skillpont nem szerezhetõ úgy mint az egyetemvárosban).

Mike at home
lehet, bar korantsem, biztos

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
driver

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Még mikor a sima Sims 2 kijött levaádsztam több oldalról is kül skinpackokat, genetikai cuccokat, hajakat, pár tárgyat satöbbi, mentek is jól mikor beraktam a downloads alá õket. Aztán nem volt túl sok idõm játszani azért a sims is feledésbe merült. De mosthogy kijött a második kieg is gondoltam 1 füst alatt meglesem mind a kettõt (egyetem+NL). C****-cd-s angol werzióm van a sims 2-bõl, erre felraktam a FAQ oldalról a honosítást, aztán az angol egyetemet (install közben átpiszkáltam a kódját) aztán az egyetem fordítását, és végül szintén reg buherálás után a magyar NL-ot. A problémám az lenne, hogy semmilyen addon nem akar mûködni, se amik eddig megvoltak se azok amiket a FAQ oldalról szedtem le, pedig a sima sims2-vel mentek rendesen... (olyannyira nem akarnak menni hogy elsõ indításkor csak reklamál h custom content, és nem lesz jó, ha mégis betöltöm kifagy, utána pedig már az intro után visszadob az asztalra 😞 )
Lehet hogy a NL nem "kompatibilis" ezekkel a addonokkal? :s

Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy tudom, hogy meg lehet állítani az idõt a Sims2 Egyetemben is, de nem nem igazán tudom hogyan. Az aging off nem mûködik. Tud valaki segíteni?
Kösz:
Cs
Angyalka
A számítógépemre feltettem a Sims 2-õt, az fel is ment, utána megprobáltam feltenni a universityt, de megjelent a telepítés után egy alkalmazás, ami bekérte a 4-es cd-t hogy fel másoljon adatokat, és a háromnegyedénél megállt, mert hibát észlelt. Letörölte a University-t, és már a Sims2 alap játék se megy. Ezt megprobáltam a tesóm gépén, és mindkettõ felment, hiba nélkül.
Konfing: Én gépem: P4, geforce mx 440, 512Mb ram
Tesóm gépe: Celeron 2600 mhz, geforce fx 5200, 256 ddr ram
ui.: Az én gépemen a Sims2-ben bal oldalt ahol az embereket mutatja, ott nem látszik a képük. Tesóm gépén látszik.
Mi lehet a gond? Driver? Videókártya?

Mike at home
jo ez a haz, csak hasznalhatatlan, mivel tul nagy

Mike at home
hopp, most latom, nincs vilagitas a konyhaban

Mike at home
Epitettem egy uj hazat, szvsz egesz jora sikeredett 😊

Mike at home
esetleg meg lehet probalni a simPE-vel buveszkedni, de fogalmam sincs van e benne ilyen opcio, meg megoldhato-e vele ez a problema, annyira nem ismerem sajnos

Mike at home
igen, ez megis megoldas lehet, de kicsit maskeppen
1. kioltozteted a problemas csaladokat, akik igy felkerulnek a listara, de nem vesznek el a kapcsolataik
2. becsomagolod az ures hazakat, igy ujra sem kell epiteni
a dolognak egyetlen hatulutoje, hogy eltunnek a butorok, sajnos azokat kikoltozeskor eladja
jo megoldas lehet ennek kikuszobolesere az, mar epites utan egybol keszitesz egy csomagot a hazrol (mielott lennenek benne lakok) vagy a masik, hogy nem a falukepernyon keresztul koltozteted ki oket, hanem taxit hivsz es megy az egesz csalad (azt hiszem akkor a butorok megmaradnak)

Nightlife utan valamennyire egyszerusodik a helyzet, mert a hatizsakba az aspi targyakat butirikat is be lehet tenni. (az mas kerdes, hogy ez is kisseg bugos, mert pl. az igy eltett agynak felcserelte a ket veget - a labanal erintkezhetett a falhoz, a fejenel nem, illetve voltak targyak amiket nem lehetett a fal melle tenni - mondjuk ilyenkor szivbaj nelkul irom ba a kaching cheatet, hogy legyen penz a cserere)

Mike at home
ugy nem
esetleg megteheted azt, hogy azt a csaladot kikoltozteted a hazukbol, felkerulnek a listaba, es utana telepited a univot.

Mike at home
nalam is tunt el, de csak egy haz, ami aging off-ban volt

Kodlovag
Olyan sokáig egyik családdal sem játszottam, hogy a szétköltözésnek eljött volna az ideje. Viszont rengeteg baráti kapcsolat van, kb 15 házat laknak simek összesen vagy 50-en.
Habár ha jobban meggondolom, elég lenne két házat Packagelni, így csak két háztartás szoc kapcsolatai vesznének el teljesen, a többié csak kis részben.
Másrészt a részleges visszaállítás probléma lehet, mert a fájlok közül nem hiányoznak a karakterek meg a házak, csak a játékban nem látszanak. A 'túlélõknek' az összes kapcsolata megmaradt. Ezek után nekik mondjuk két tök egyforma Don Lothario nevû barátjuk lesz?

Sok próbálkozás lesz még ezzel, mire valahogy összejön elfogadhatóan. Még jó, hogy mindent elmentettem.

Sipocz
Sajnos az a legnagyobb probléma, hogy a kipakolt háztartás összes szociális kapcsolata leépül. Annak idején nagyot szívtam vele, még amikor az un. jumping bugra adott ideiglenes megoldást maga a Maxis (pontosabban a Kane nevü tagjuk a fene a jódolgát!😊). Kiemeltem egy családot ahonnan már utód származott el a falu másik telkén alapítva családott, ugyan a "családfán" ábrázolja a leszármazást, de az 1/1 kapcsolatokban ennek nyoma sincs és nagyon idétlen amikor pl. a mama az NL kieg. turn on/off szerint "beindul" saját fia irányában, vagy éppen az elsõfiu tartja helyes kis csajnak a saját 3.-ként született hugát😞(((. Ha nincsenek családi kapcsolatok a kirakott "házak" között, sem a kirakott és a megmaradók között akkor csak a "barátozást" kell újra elkezdeni a megismerkedéssel, csupán ennyi a veszteség (noha term. ez sem kevés!!).

Kodlovag
Meg lehet azt csinálni, hogy úgy csomagolok össze egy telket (Package Lot), hogy a benne lakó simek kapcsolatai a többi házakban lakó simekkel megmaradjanak?
Azt gondoltam ki ugyanis, hogy az összes lakott házat összecsomagolom, a nem lakottak mennek a Houses Bin-be, a többi közé, és a University felinstallálása után létrehozom a falut újra. Mert ha nem konkrétan a házakkal van a probléma, hanem mondjuk csak a térképpel, akkor megmaradnának a házak, és újraépíthetném a falut. Vagy lehet, hogy az eltûnõ házakat áthelyezhetném a falu másik pontjára, és hátha onnan nem tûnnek el...

Kodlovag
A falut magam hoztam össze a Cristal Springs nevû térképbõl. Az elsõ(PleasantView) meg a harmadik faluból emeltem át egy halom házat, de sokat magam építettem. 4 importált ház tûnt el, 1 saját építésû. 3 ház a falu egyik sarkában volt egy csokorban, a másik kettõ viszont a falu közepén, egymástól távol. 2 házban laktak simek, 2-ben viszont sosem laktak, egyikbõl kiköltöztek. Cheatet csak pénzkódot használtam egyszer, építkezéshez sosem. Egyéb hozzáadott tartalom sincs (új tárgyak, ruhák, genetikai pack, semmi). Kivéve három netrõl töltött, nem lakott házat, de azok megvannak. Még MoveObjects cheatet sem használtam soha (ha az utolsó részkérdés erre vonatkozik).

Sipocz
Az eredeti helyen magának a falunak a szerkezetét programon kívül nem változtattad-e meg (tehát pl. az úthálózatot, domborzatot, partvonalat) , az eltünt házak sk. építésüek voltak vagy import, az egykori telkek szabványosak voltak (by Maxis), volt-e bennük olyan alapvetõ tartalom amely építési cheat-tel lett elõadva, vagy olyan matéria került-e bedolgozásra amelyet a graf.meghajtó elfogadott ugyan de a Maxis-féle megkötések az elhelyezésre (90 deg) már nem?

Kodlovag
- Az install hiba nélkül lefutott, szerintem a konvertálást is ilyenkor csinálja. De ha a telepített Universitybe bemásoltam az elmentett régi Neighborhoodot, akkor a játékon belül a falu elsõ betöltésekor rájött, hogy ez régi formátumban van, és rögtön a töltés elején konvertálta (könnyû észrevenni, fél perccel tovább tölt, miközben áll a töltést jelzõ csík). Hibaüzenet egyszer sem jött, az eredmények alapján mégsem mondanám, hogy rendben lezajlott.
- Természetesen az új exe-t futtattam. Az új adatstruktúra a régi exe-vel nyilván nem is futna. De a telepítõ is közölte, hogy hogy kell csinálni, én meg úgy csináltam. És tessék...

Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
Bár feltételezem az eddigi társalgásaink alapján Rólad lovag, hogy megtartottad az alábbi lépéssort az installnál, de azért itt lehet rontani:
-a meglévõ tartalom konvertálása a kieg.-hez rendben lezajlott?
-a hibajelzés nélküli install után ugye az új, a kieg.-hez tartozó inditófile .exe-t futtattad?
Úgy tudom ez a két dolog ami megcsavarhatja az eredetileg meglévõ és az új tartalmak dolgait.

Kodlovag
Hello mindenki!

Kb fél év kihagyás után tértem vissza a simshez, mivel a Nightlife igen ígéretesnek tûnt. Tegnap végre meg is lett, és mivel eddig Universitym sem volt, így az is. Gondoltam, menjünk csak sorban, elõször jöjjön a Univ. Gondosan csináltam is egy biztonsági mentést a faluról (mit lehet tudni, az ördög sosem alszik). Ezután feltelepítettem az Egyetemet. Az elsõ meglepetés akkor ért, amikor betöltöttem a falut, amit már a kezdetek óta játszok. 5 ház szõrén-szálán eltûnt, még egy üres lot sem maradt a helyükön! Kettõ közülük nem nagy veszteség, de másik kettõben simcsalád is lakott! Aktuálisan játszott simemhez betérve pedig azt vettem észre, hogy a telefonkönyvében továbbra is megvannak a hiányzó simek, fel is lehet õket hívni, stb... Összehasonlítottam a játék fájljait a mentés fájljaival, megvan minden épület és minden karakter, a játékból a lakásaik viszont mégsem elérhetõk! Tapasztalt már valaki hasonlót? Ha igen, meg tudta oldani?
Én megpróbáltam visszamásolni a mentett fájlokat, hátha csak egyszeri konvertálási hiba, de újra eltûntek ugyanazok a házak.
Egyébként sem tett rám nagy hatást ez a kiegészítõ. Az új munkák tetszenek, az építkezési lehetõségekhez és a berendezési tárgyakhoz viszont szinte semmi használhatót nem adott hozzá. Öt év egyetem + 3 év PhD után meg éppen nincs túl sok kedvem egyetemet játszani. Végül töröltem a Universityt. Mindezzel együtt is nagyon szívesen fönt hagynám, csak ne tûnnének el a házak.

Feltételezem, ha most a Nightlife-ot feltelepítem, akkor a Universityt már nem telepíthetem rá? Úgyhogy fogok még próbálkozni, de szívesen vennék minden ötletet/segítséget.

Amirõl én tudok, az - ha jól számoltam - 14 féle szakma. Különbözõ beállítottságú emberkéknek különbözõ óhajai vannak. Amiket írtál, az jellemzõen a családcentrikusok vágya. De hát azért van lehetõség az életcél módosítására, hogy éljünk vele. A tudós beállítottságúak álatalában ugye tudósok szeretnének lenni, akik nagyon aktívak, azoknál szóba jön a sport, a katonaság, stb. stb.
Kísérletezgetni kell, elõbb-utóbb szóba jön más is, mint ami eredetileg cél. Az én simjeim igen változatos életmódot folytatnak, szakmában is, életcéljukban is különböznek - és nem igazán esek kétségbe, ha nincs folyamatos platinum üzemmód. Majd eljön annak is az ideje. Nekem is van idõm, meg a Maxisnak is!

Ja akkor már köhögjed,hogy mi nem jó.Kíváncsi leszek rá.

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Devids Pro
Mond meg hol és akkor javítom.
Mike
észrevételeidet Devids felé tedd meg

akyyy
ok, csak pár elírás van benne meg stb

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Mike
örülj, hogy van
ez nem az EA call centere vagy tech supportja
ha nem tetszik, írj nekik

akyyy
ki írta a faq-t? tök értelmetlen😞

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Mike
nálam mindenki vagy rendõr vagy szakács akar lenni a családi hülyeségeken kivül, szal NE legyen már õ is rendõr
nem volt könnyü eljutni a ranglétra tetejére
már 2 felnptt lánya van
majd áthekkelem a munkaheyli beosztsát is -1-gyel aztán majd kiderül

Devids Pro
sztem a simpe-s hack miatt nincs platinumban, de lehet hogy tévedek
Mike
van egy régebbi simem még az alapból, aki szépen felküzdötte magát a politika csúcsára,Majorré. Kijött az egyetem, persze kitalálta, hogy õ bizony rendõr akar lenni. Én meg kitaláltam, hogy nem akar az lenni, és szépen átállítottam a simPE-ben a lifetime wants-ját arra ami a munkája (hexaban is egyezik) ehhez képest nincs állandóan Platinumban. Most akkor lépjen ki, és kezdje elõlrõl a lépegetést a ranglétrán?