VIRTUAL DJ
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
elnézést kérek a fõnököktõl az off-ért..:D
Numar Total Control - CUE Lite a csomagban. Ugyebar a Numark Cue es a Virtual DJ egy es ugyanaz a program, es megis! A Virtual DJ felismeri, es hibatlanul kezeli a Total Control-t, a Cue meg el sem indul, mert nem erzekeli a vezerlot. Na, most akkor mi van? Ahogy olvasgattam a numark forumat, szinte mindenkinek ez a baja, es az ottani admin emailben kuldozgeti a frissitett drivert. Hat azert ez eleg gaz a Numarkra nezve, de minimum szanalmas.
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy
Attól,hogy sok éve ûzöm ezt a szakmát,még olvasgathatok a neten.Igi-t pedig azért "osztottam",mert az ilyen stílusú,magukról igencsak sokat képzelõ,állandóan segítségért nyavajgó emberek,engem enyhén szólva irritálnak.Nem akarlak megbántani,de te is igencsak el vagy szállva magadtól,mellesleg a stílusod alapján te is valami TGMT-hívõ vagy.
Elõtted nem fogok bizonyítani,nekem arra ott van a péntek-szombat este.
Anyám pedig 19 éves koromban meghalt,ha lehet,légyszi ne emlegesd,köszi.
Részemrõl vita lezárva.
Hallod öcsém...te nemtom mivan veled, talán ettõl a nyári forróságtól vagy nemtom de lehet a sok korongpörgetéstöl, hát csöppet elvagy szédülve magadtol...Mit csinálsz te? Százak elõtt zenélsz?:D ja lehet valami aluljárónál apróér a kis gombelemes rozsaszin szintetizátoroddal mit még anyukád vett neked (látta belöled még dj mester válik) a kis falusi bucsuba...:D
15éve zenélsz?? Ne nevettes már aki 15éve zenél persze itt ossza az észt sg.hu virtual dj topikba:D:DD Aki ennyi ideje zenél annak neve van nem egy amator dj szoftver topikba oszt ki egy kezdõt...Még diszkózik:D
diszkot sztem talán a fokuszba láttál vagy a youtube-n..de 100méternél közelebb biztos nem haver:D
Elmennél egy normális helyre, látnál egy normális hangtechnikát-keverõt stb. azt hinnéd valami nasa központba vagy b+:D Hallod 15éve zenélsz sztem csuklóbol összevágsz nekünk egy kis mixet lássuk mire is vagy képes mert eddig csak betüket látott sztem az a nemtom hány száz ember itt a fórumon:DDD na várjuk kíváncsian azt a mixet ;)
csõke!:D
Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdésemet, de hátha vannak köztetek DJ-k, akik esetleg használjátok az iZotope RX nevû programot...
Namost az a problémám, hogy nem tudom a kazettáról digitalizált zenefájlomból eltüntetni az azokra jellemzõ háttérzajt, amit tudjátok a kazetta okoz.
Annyit kérnék, hogy adjatok meg a "Denoiser"-ben használandó paramétereket (pl. Threshold,residual whitening, stb.), mert eddig nem sikerült tökéletes beállítást találnom.
Remélem tud valaki segíteni.Köszönöm
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Nalam az eloben valo zenelest csak es kizarolag 2db Technics SL1210MK2 es egy megfelelo kevero jelenti.
Az alant emlitett csomag most olyan £670 korul van, tehat boven megerne beszerezni, csak ugyebar amit emlitettem...a zenek. 4 ev kimaradt a bakelitgyujtesbol, szoval megint kene 2-3 honap (es nem keves penz, hiszen 5 es 10 font kozott mozog egy single) mire be mernek vallalni egy rendes 2-3 oras szettet. Ezert gondolkozom ideiglenes valamifele MP3 lejatszo/kezelo egysegre, amit a honom ala csapnek, a pultban rakotnem a mixerre, es mehet a johet! :)
Kulonben mostanaban ide jarok - szinte naponta - vasarolgatni, nezelodni. Biztos vannak nagyon jo boltok otthon is, ugyhogy nem nagykepuseg, de szerintem erdemes az oldalukat bogaraszni, arakat hasonlitgatni. --> http://www.westenddj.co.uk/
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Most ugy nez ki, megint el tudok kezdeni zenelni, es hat az mp3 gyujtemenyem nem igazan szeretnem lecserelni...igencsak draga mulatsag lenne mindet megvenni vinyl formajaban. :S
Viszont nagyon gondolkozom, hogy megveszem a TechnicsSL1210mk2 csomagot (2 lejatszo + 2 concorde fej + 1 pioneer kevero + 1 fules), mert nagyon jo arban adjak, de az mp3-akat is el kell valahogy vinnem magammal. Erre melyik cuccot javasoljatok?
Szoval erdemes nyitott szemmel jarni, es nem a 4-5 "NAGY"-o majmolni.
http://asgard.hu/add2basket/ --> Ra tenyleg buszkek lehetunk!
Elkovettem egy hibat, amit most megosztok veletek! Okos ember a mas hibajabol tanul...ugyebar. :)
Gondoltam itt az ideje frissiteni egyet a hardwereken, szoval berendeltem a kovetkezo kombot;
- M-Audio Delta Audiophile
- M-Audio X-Session Pro (usb mixer) - Torq LE progival
Hat ez egy rakat fos! A hangkartya nagyon jo, de ez mixer...pff...Kepen pofasan nezett ki, tudasa is eleg lett volna, de eloben valami siralmas. Mintha 13 eves kinai gyerekek froccsontott probalkozasa lenne.
A Torq program meg szanalmasan rossz! Meg szerencs, hogy kb. £60-bol megvolt.
Vissza is kuldom, es inkabb beruhazok vagy egy Numark Total Controller + Cue csomagra (£249), vagy egy Vestax VCI-100-re, bar ez utobbi eleg borsos aron van (£345).
Kerdes:
Esetleg van valakinek jo/rossz tapaszalata barmelyikkel? Tud ajanlani egy igazan jot?
Koszi
a stilusán belül kevesen vannak. ilyen hirnévvel. állandó rádió kapcsolata van a bulizókkal. nem réteg zenét játszik. és pl megtaláljuk a norbi kondi videokba. amik persze megint csak öt hirdetik.
és persze pesten van. seholsem tudsz ugy érvényesülni mint a fõvárosunkba. csak ottvan anyi(féle) ember akikért érdemes csinálni.
szoval csak egy jó hátszélel lehet valamit elérni. és amikor bizonyitani kell akkor megkell tenni.
Attól, hogy vmihez te társulsz az emberek koponyájába.
Lásd modern tánczene = hamvai társai.
Ennek a megvalósításához pedig pénzre és menedzserre van szükség.
ahoz hogy a menedzsment fatáziát lásson benne azt csak ki kell harcolni valahogy. amit csak bizonyitással, referenciával lehet.
dj nek persze nemcsak a neve teliti meg a helyet de sokat segit az is.
Bekerülést illetõen szinte minden kizárólag a mendzselésen múlik.
A sikeres party úgyszintén a mendzselésen és a promóción múlik.
az egyik a DISCOS én igy hivom. mért discos? azért mert ö egy vagy 2 haverjával egyedül végig viszi az estét mikrofonoz, szülinaposok üzeneteit küldi ki a közösbe és a közönség nagyrészeét ö szolgálja ki. slágerezik, kivánságokat teljesit. néha belecsempészi a zenei izlését.
van a party dj. akikrõl sokat lehet hallani. ugye ott nem mikrofonozik a dj. nemszokása zenéket teljesiteni saját maga zenei izlését adja. ezeket partyknak szoktuk hivni.. ugye. drágább a belépõ is. és nincs minden hétvégén. eltekintve 1-2 jobb fajta clubbot ahol ez a fajta "underground" zenei stiulus meg tud maradni és nyereséges is. ide a legnehezebb bekerülni ide csak producer dj-k tudnak bekerülni könyen. vagy megforditod a dolgot te saját magad rendezel ilyen partykat és ha már van neved a régioban, és jol promozod magad, talán felfigyel rád valaki. és ha a neved miatt embereket is tudsz hozni mert mi másért hívnának akkor nyert ügyed van.
bocs a hosszu hsz. ért.
Szerintem tölts le egy 3D Mark 2005-öt, futtasd le és meglátjuk, hogy mi történik.
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=874
Segítsetek!
Miért van az hogy ha a VDJ-t a laptopon nyomom,
bizonyos idõ utánn (ez változó), el megy a kép a laptopon! Mindig más színû teli képernyõ jelenik meg! A gép nem fagy le, csak a monitor. Ilyenkor csak az ujraindítás segít!
am Renz akkor ezt jól megbeszéltük :D (mind2-en félreértettük a másikat :) )
Egy 5.1-es hangkártya nem más mint egy 6 egyforma mono (3 stereo) csatornás hangkártya.
Tehát egy 6 csatornás hangkártya 5.1-es hangkártya is és fordítva (mert az 5.1 hat csatornás hangkártyát igényel.)
Az olcsóbb hangkártyák hangtechnikai felhasználásra minõségük, késésük, valamint gyári ASIO driverek hiánya miatt nem a legjobbak. De otthoni szórakozásra, kisérletezésre tökéletesek.
Én még egy MayaEX 5.1 hangkártyával kezdtem 23ms késéssel, egyik barátom meg SB Live!-val... ami a célnak tökéletesen megfelelt. /A gagyibb hangkártyák késését ált. 23ms-ig lehet levinni./
Lehet több hangkártyázni is, de egy multichannel hangkártya, gyári ASIO driverekkel vagy DX-en keresztül mindig sokkal stabilabban, megbízhatóbban fog mûködni.
Nem véletlenül nem lehet több programban sem több hangkártyát használni.
Visszatérve a késéhez, egy hangkártyával elérhetõ legkisebb késés még nagyban függ a számítógép paramétereitõl, és minden hardware elem (nem csak a hangkártya) illesztõprogramjának minõségétõl.
Ebbe most részletesebben nem mennék bele, csak ha valaki külön kéri...
Hogy kinek milyen hangkártya való zenélésre, az a pénztárcától, a (hang)technikai tudástól (ami alapján a hangkártyát kiválasztom) és a felhasználási céltól függ.
Egy kiváló minõségû hangkártya, szimmetrikus kimenetekkel, preciz órajelgenerátorral úgy 300 000 magyar egységbe kerül...
Dj vezérlõk:
azokon az eszközökön melyek midi-n keresztül mûködnek minden toló és tekerõ poti nem más mint egy 127 állású kapcsoló /a középen alap állásúak +/- 64-esek/.
Ebbõl kifolyólag a precíz munkát el lehet felejteni...
A BPM Studio-nak van egy dedikált vezérlõje, mely saját vezérléssel csatlakozik, de még ezen sem elég finom a pich fader felbontása a pontos sebesség egyeztetéshez /szám szerint itt egy lépés 0.1% változást okoz./
A Traktor 3-ban vannak olyan funkciók melyek segítségével beállítható hogy egy értékváltás a midi-n mekkora értékváltás legyen a programban, de ez megint csak további komplikációkat okoz...
DJ-zés:
Senki se hallgasson senkire, még a nagyokra se, hanem mindenki tegye azt ami számára legjobban tetszik. Senki se fogadjon el kész véleményeket egy az egyben. Mindenki szabadon gondolja át azokat – az abszolút igazságot senki sem ismeri.
Aki másokat követ a legjobban esetben is csak második lehet.
Tehát mindent megnézni, és ami jó azt megtartani.
Egy DJ sikere a személyiségen, kisugárzáson, a stíluson, az egyediségen, a zenei érzéken és az egyik legfontosabb dolgon a menedzselésen áll vagy bukik.
A menedzselést leszámítva ezek azok a faktorok, amikrõl rögtön felismernek.
Hogy sync-elsz vagy nem sync-elsz, hogy lejátszózól vagy számítógépezel tökmindegy.
Ilyen dolgokon csak a fejlõdésben visszamaradott tagok vitatkoznak, akik elvi fenntartásaik kelepcéjébe estek, és nem vették a fáradságot arra, hogy megismerjék a technika nyújtotta lehetõségeket.
Az elfogult bírálóval csak egy dolgot lehet tenni: elsétálni mellette.
Senkibõl sem lesz rögtön nagy dj.
Hiába a világ összes pénze, hiába a legmodernebb technika, hiába és hiába.
Én is letöltögetéssel, fájlcserélõsdivel, playlist lopással kezdtem, mert anno erre volt lehetõségem.
És ez az idõszak arra volt a legjobb, hogy kialakulhasson bennem egy széles zenei tájékozottság, valamint a zenei stílusom.
Aztán ahogy dolgozni kezdtem és a munkámból pénzem lett elkezdtem a gyûjteményemben lévõ zenéket megvásárolni, és mára sikerült elérnem hogy minden zeném legális.
Öt évvel ezelõtt 17-18 évesen ez egyrészt elképzelhetetlen másrészt így visszatekintve totál szükségtelen lett volna.
Már nem foglalkozok azzal, hogy mások mit csinálnak, mit játszanak, mi a trend, mi az aktuális top 10.
Ma már csak felmegyek a on-line zene boltokba és a top10ket figyelmen kívül hagyva saját ízlésemre, stílusomra válogatok zenéket.
Ma már a saját utamat járom, ma már elsõ vagyok a sorban.
De ehhez kellett 6 év...
Ó, jut eszembe, még pár nagyon fontos dologra szükség van a dj dologhoz:
komolyan gondolásra, rengeteg kitartásra, elszántságra és munkára.
A tananyag, és a munka itt sem kevesebb és könnyebb amit az építészeti egyetemen.
Az a fajta jó dj, amilyet én már rég keresek hazánkban ritka mint a fehér holló.
Amerre csak ellátok mindenhol divat, mindenhol modern tánczene, mindenhol elektromosság, mindenhol ipari zene... úszás az árral.
Sehol egy saját vagy egy máshonnan vett de testreszabott elképzelés.
Én így látom...
A második bekezdést nem neked, hanem mindenkinek szántam. ;)
Nézd meg a djdecks-et!
Ne gondolja már senki azt, hogy letölt egy dj programot, letölt pár mp3-at és az otthoni átlag pc-n majd profi dj-vé válik, mert ismeri a sync gombot. Kapcsold ki a bpm számlálót, felejtsd el az auto sync-et, aztán lehet mutatni valamit. Az meg a legrosszabb, amikor a "nagy" dj-k által játszott mixekbõl valaki újra mixet csinálni. Keress kevésbé ismert zenéket! Sokkal nagyobb siker egy ismeretlen számmal felpörgetni a népet, mint egy bejáratottal. Ha már a fent emltett segtség nélkül is tudsz keverni, akkor lehet gondolkodni egy midi kontrolleren.
am nekem nagyon nem tetszik a PCDJ Dex...fõleg az elrendezése...minden,csak nem "kézreesõ"/kényelmes...ráadásul ha "legszebb",akkor már inkább egy jó skin a virtualba(vagy mixvibes-ba):P<#awink>#awink><#integet2>#integet2>
-5.1-es hangkártyát ne vegyen senki. Az nem zenélésre való!
-Bármilyen két (akár külömbözõ típusú) hangkártyát össze lehet fûzni virtuálisan az ASIO4all programmal! (a google segít megtalálni)
-A recsegõs hang mûködés közben gyenge gép és/vagy gyenge hangkártya folyománya.
-Néhány használható dj program:
Traktor (a legstabilabb)
MixVibes (a legnagyobb tudású)
djDecks (a legszebb)
Továbbra is keresi új gazdáját egy Vestax VCI-100 DJ midi kontroller!
és egy rakás gondod megoldódik
A seitseget elore is koszonom
Csocso
"Szia! Jó lenne ha befejeznéd most már a fikázást. Amit mûvelsz az már rágalmazás a másik leégetése. Gyors leszek és határozott mert nem vagy arra sem méltó, hogy írjon neked valaki is. Fejezd be . Amit mûvelsz azzal már lehetne máshoz is fordulni."
Fordulj,ahova akarsz.Ha írsz a netre,nyilvános oldalakra,feltöltöd a (gondolom legálisan boltban vásárolt CD-krõl készített) mixeid,és mellesleg te is elég keresetlen szavakkal dobálózol,akkor vállald is ennek a következményeit!Nézz már kicsit magadba,és gondolkodj el a Báránykától tanult alpári stílusodon is.Szerinted miért kezdenek kiutálni minden fórumról,és miért nem beszélget veled senki?Miért nem véleményezi senki a mixeid?
Nem lehet,hogy veled van a gond,kedves István?
Vagy rajtad kívül mindenki hülye,aki nem imádja Bárány Attilát,meg ezt a zenei stílust,így gondolod?
Részemrõl ez a meddõ vita lezárva,az idiótákon nem lehet segíteni! <#violent>#violent>
Tsabee-hoz:valahol el kell kezdeni,ha jó hangulatot csinálsz,akkor tök mindegy mivel csinálod(számítógép,program,stb),úgyhogy hajrá!Mindenesetre a közönség elõtti fellépés(akár sok bakival is)még mindenképp jobb,mint a szobában saját magam "sztárDJ"vé elõléptetése!<#nevetes1>#nevetes1>
tomtom11 sztem valamien szinten igazad van, és még én is ilyen falusi izé vagyok,bár én nem tartom meg az összes szar mixet.. netre meg még soha nem tettem fel (a szerintem jókat se...) és inkább élõbe "közönség" elõtt csinálom még ha nincs is elég jó cuccom,meg nem is mindig jó amit csinálok... bár érdekes,h még ha csak 15-en vagyunk akkor is meg tom õket táncoltatni...egyik helyen 30 ember ült szépen egész éjszaka...<#vigyor4>#vigyor4> SZÓVAL a lényeg,h szerintem jobb az,ha élõbe próbálkozik az ember,egyre nagyobb közönség elõtt ha nincs nagy gond (elõször mi is keményen 9-en voltunk egy bulinak nevezett izébe:D és még a gépbe is csak egy sima hangkari volt...) de inkább még most se emberkedek a "mixemmel",mert tuti,nem lenne nagy sikere... üdv
Igi-vel csupán egy bajom van:õ nem azért jár fórumozni,netezni,hogy érdekes dolgokat lásson,utánaolvasson az érdeklõsési körének,esetleg segítsen másoknak,hanem azért hogy skin-eket kunyeráljon a Virtual DJ-hez,meg az msn-hez(lehet ezek nélkül élni?<#eplus2>#eplus2>)
Nameg azért,hogy a mixeit,meg saját szánalmas kis weboldalát hirdesse,ahol csak éri.Az õt érõ kritikákra néha egy "arcocska" benyögéssel válaszol,és folytatja tovább a hülyeségeit,mintha mi sem történt volna.Jótanácsokra nem hallgat(minek is,ugye),de akkor viszont érthetetlen,hogy miért jár fórumozni,hacsak nem mazochista,és élvezni,ha mindenhonnan ezt kapja.Csak írjátok be Google-ba,hogy istvan12,vagy dj.igi,és "érdekes" hozzászólásokat olvashattok.Próbálja majmolni a magyar DJ "élvonalt",amit szerintem minden faluban legalább 10 "DJ" mûvel,de õk legalább szerényen,otthon,de legalábbis nem ennyire öntelt módon.
Én ezzel a vitával nem szeretném tovább fárasztani a tisztelt fórumozókat,szerintem az értelmesebb többség megértette eddig is,mit akartam ebbõl kihozni.<#wave>#wave>
Na,most majd biztos kapok tõle legalább 2 csúnya szót,mert imádott bálvány DJ-je nevét a számra mertem venni <#mf1>#mf1>
A legutolós warezos változata hibás, élõbe használni kámikáze.
Az újabb hivatalos verziók (4.9.6.3-tól felfelé) szintén gázak: ahogy halad az idõ egyre jobban elkezd torzulni a hang.
Egyébként a két hangkártyás megoldásnál csak két egyforma hangkártyával fog jól menni mert különbözõ hangkártyáknak különbözõ késési idejük van.
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"