Windows Hiba Help!!!!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rushman
szinte biztos, hogy a Nachi vírus...

ollie
lehet memória hiba is. le kéne tesztelni.

rushman
tanuljál meg visszaolvasni, sok begépelést takarítanál meg vele!
Már ezzel foglalkoztunk régebben.
Megoldást beidéztem a #116-os hozzászólásban.

FtranX
...1x meg is sérült a Windózom miatta.

FtranX
Szerintem újra kéne telepíteni azt a Windowst, de elõtte egy másik winyóról bootolva egy átfogó víruskeresést végrehajtani.
Ha ez nem segít, akkor ott a hardverrel lehet valami gond. Esetleg nincs felhúzva a procit/memória? Nekem akkor generált állandóan kékhalált betöltéskor, amikor a memóriáim jobban voltak húzva a kelleténél. 1x meg sérült Windózom miatta.

Pedig nyugodtan hidd el, a gép: P4 1.8 nortwood, 512DDR, Gef 4 mx 440.

PetruZ
Kizártnak tartom, hogy pl. egy NFS-HP2 max. detail-on, 1024-ben normálisan futna ezen a kártyán. Nekem Ti4200-am van, 128 megás és max. részletességen (élsimítás nélkül) még játszható (XP 1700).
Nekem ilyen van, és 1024-ben élsimítás nélkül jó a sebessége!!!

PetruZ
Azt írtam én is. De nem 1024-ben és élsimítással...
Bandew
Azért azoknak a játékoknak amiket mondott jól kéne mennie.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

PetruZ
Nem tudom, mit vársz egy ilyen videókártyától, a GF4 sorozat legaljától, amit még a normál GF3-mak (jónéhány esetben még a normál GF2-õk) is bealáznak. 640x480-ban biztosan, de talán még 800x600-ban élvezhetõen használható, de 1024-et sosem fogsz normális sebességgel kipréselni belõle ilyen új játékoknál. Élsimításról meg ne is álmodj, ahhoz nagyon-nagyon gyenge.
\'Coldfire\'
3dmarknak ne hidj ugy szar az a progi ahogy van, nekem pl ugyanilyen videokartyam van gyengepp procival de a tobbi stimmel, a 3dmark kihozott valami k***** szar erdemenyt de a felsorolt jatekok megis jol mennek persze nem 1024*768-as felbontasban.
gondolj bele hogy a kartya amit hasznalsz megiscsak egy tuningolt gef2...

rushman
ha a 3dmark jó eredményt hoz ki, akkor nem értem, miért lassúak ezek az amúgy sem vattaúj játékok!

A drivercsere akkor lenne megoldás, ha a 3dmark is gyengusznak ítéli a geforce-ot. (mondjuk ilyen konfigba ati radeon vagy legalább egy 128megás kártya dukált volna)

Nekem is ilyen kártyám van, elég ócska de azért a felsoroltak tök jól mennek vele.
Próbálj meg egy másik videokártya drivert.

www.microsoft.com, google. etc... Azért egy kis önállóság nem árt!

Az elõzõ postom kissé félreérthetõ volt, ofcoz nem minden egyes netrecsatlakozásnál kell feltelepíteni, hanem XP install után, netremenés elõtt.😊)

Bandew
Nem talált egyik sem. 😄

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Hármat találhatsz.
Bandew
Honnan tudom õket letölteni?

Mielõtt a netre csatlakozol, mindig telepítsd fel az MS03-026-os és 039-es patcheket.

Bandew
Ez a távoli eljáráshívásos probléma, most megint elõjött, hogy újraraktam az XP-t. Most akkor ezt már minden alkalommal meg kell csinálnom vagy mi? Mit kell tennem, hogy örökre elhárítsam a problémát?

Szedd ki a regeditbõl az összes nav 2004- hez tartozó dolgokat.

mikike
fagyos windows átnézésére és javítására milyen progit ajánlatok?
(98SE a tünet annyi, hogy fagy az IE (MSHTML.DLL error) néha valami a windowsban (RUNDLL32) és van amikor elfelejt nyomtatni )

valami javító progit szeretnék

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Ha az uninstall nem szedi le, annak oka van.
Valszeg még mindig fut. Lõdd ki a futó programok közül, akkor tudod törölni majd.
Csinálj egy rendszerlemezt, és (dos-os) felületbõl engedni fogja.

A proci hátán 2,8V van, de pont 200ra nem tudtam bejumperolni! Megpróbálom majd 233ra! Kösz!
rushman
jók a megérzéseid! Ez az u.n. Troj/Backexp-A (sophos) trójai vírus. Egy frissített vírusírtóval el lehet távolítani. Ha nem megy, van lehetõség manuális eltávolításra is.

rushman
Javallom az ad-aware-t, vagy az Opt-out-ot. Mindegyik ingyenes otthoni használatra.
Sajnos a mai elkanászodott világban három dolog mindenképpen kell egy számítógépen:
-tûzfal
-vírusírtó
-spywarekiller vagy spamszûrõ

rushman
Amire gondolsz az nem jumperolás. A jumpert alaplapon manuális beavatkozással kel végrehajtani. Szóval az ajánlott processzortúlpörgetés (szép magyar fordítás, overlocking) Pentium pro 200-asnál :
I. 4*66 MHz (266 MHz)
II. 3,5*66 MHz (233 MHz)

A processzor feszültség-növelés a gyártó szerint 0,1-0,2 V-os fel vagy le történõ változtatás még nem okoz problémát, tehát a gyári beállításon még állítani lehet, persze csak módjával. (Asszem max. 3,52V-ig).

Ráengedtem pár ilyen kiírtó programot és remélem teljes megsemmisítéssel nyertem😊 Legalábbis azóta pár újraindításnál nem jött fel az ablak.

THX!

Hát egyenlõre megoldottam, cseréltem benne memoriát, azóta (lekopogom) megy faxán. Még annyi kérdésem lenne, hogy meg tudod mondani hogy jumperoljam a lapot egy p200as procihoz? Most 2,8V 66Mhz*3-ra van állítva, de így 225 MHz-en megy.
"regclean és ehhez hasonló progik nem segítenek?"

Hahó... Az általam említett kézi módszer nem segített? Mert a regclean ugyanezt csinálja, csak nem kell kézzel matatni a registry-ben...

Tehát elõször uninstallálod a cuccost, majd kiszeded a megfelelõ regkulcsokból is.

Abban a menüben nincs TopText nevü akármi. Csak az eZula van és onnan is kiinstalláltam már párszor. De mindig visszateszi magát. Különbözõ regclean és ehhez hasonló progik nem segítenek? Illetve milyen módon kerülhetett fel egy ilyen program? A gép használója szerint nem szedett le ilyen nevû programot.

Ez OK, de írta, hogy az uninstall kevés, mert minden restart után újratelepül. Ezért gyanakodtam arra, hogy az autorunba be van téve a telepítõje, amit szintén le kell szedni a progi uninstallálása után.

rushman
Ez nem hardver probléma. Segítene, ha leírnád a pontos hibaüzit. A vxd hívás végzetes hibát okoz, az már tényleg nagy baj.

rushman
Az eZula a TopText kémszoftvere. Figyeli az összes megjelenített oldalt az Internet Explorerben (kéretlen reklámokkal bombáz), amelynek szerves részévé telepíti magát minden egyes netre csatlakozáskor. Ebbõl következik, hogy a HKLM/indítómappájából való törlés kevés. A vezérlõpult programok hozzáadása/eltávolítása menüben válaszd a TopText pontot és remováld.

A CURRENT USERESBEN találtam valamit és kitöröltem. Mivel jelen pillanatban dolgoznak a gépen ezért eredményrõl nem tudok beszámolni de remélem megszünt.

Valszeg vmi trójai vagy féreg. Keresd meg a registryben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run kulcsot, és ha találsz benne utalást erre az eZula-ra, akkor töröld ki. Továbbá csekkold le ugyanezt a registry-kulcsot a HKEY_CURRENT_USER-bõl indulva is.

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy a gép indításakor állandóan feljön a vírusírtó és jelez pár fájlra. Megnéztem mi lehet és egy "eZula" nevû program fájljai a hibásak. Megtaláltam a programot és leuninstalláltam. Viszont minden egyes indulásnál alapból feltelepíti magát és bekavar. Nem tudom hogyan írtsam ki. Nincs valakinek valami ötlete? Van a gépen egy install fájlja ennek a programnak de azt kitörölve is újra felpakolja magát.

THX elõre is!

Szevasztok!

Van egy P200as gépem 32mega SDrammal. Az alaplap TXes, winyó 13,2es quantum. Videokártya s3 trio64 PCI. A gondom az, hogy fel akarom telepíteni a win98at, de amikor a végén, már a rendszert frissiti, akkor kék halállal leáll a telepítés (végzetes hiba, vxd hívás). Ezután újra indítom, és elvégzi a telepítést, de mikor belép a windowsba semmit nem tudok csinálni, mert ismételten jön a kék halál ugyanezzel a szöveggel, vagy az explorer hibát okozott, illetve a kernel hibát okozott ablak jelenik meg!

Esetleg van tippetek, hogy mi lehet a hiba, esetleg memória, vagy lap, vagy videokártya?

Elõre is kösz!
rushman

nincsenmit.
utolsó tanács:
pakojjá föl tûzfalat, meg vírusirtót, ha jót akarsz!!

Bandew
Köszi szépen a segítséget! Úgy néz ki mûködik!

rushman
További lépések:

Töltse le és telepítse a 823980-as és a 815021-es biztonsági javítást egyaránt az összes számítógépre a Microsoft Security Bulletin MS03-039, MS03-026. és MS03-007. számú cikkeiben leírt biztonsági rések elhárítása érdekében. A 824146-as javítás kiváltja a 823980-ast. A Microsoft a 824146-as biztonsági javítás telepítését ajánlja. Ez a javítás a Microsoft Security Bulletin MS03-026. számú cikkében tárgyalt hibákat is javítja (823980).
És végül:

Telepítse vagy frissítse a víruskeresõ szoftver vírusfelismerõ adatbázisát, majd végezzen teljes rendszerellenõrzést

rushman
Keress rá: Dllhost.exe és Svchost.exe hol van. Ha a windows\System32\Win mappában, akkor tuti, hogy bekaptad a Nachi-t. Ha így van, akkor tedd ezt:
Helyreállítás Windows 2000 és Windows NT 4.0 rendszerben
Az Internetkapcsolat tûzfala szolgáltatás nem érhetõ el Windows 2000 vagy Windows NT 4.0 rendszerben. Ha a Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2000 vagy bármely más, külsõ gyártótó származó tûzfal nem áll rendelkezésre a 135-ös, 139-es, 445-ös és 593-as TCP-port, a 69-es (TFTP), 135-ös, 137-es és 138-as UDP-port valamint a 80-as TCP-port blokkolására, kövesse az alábbi lépéseket a szóban forgó portok helyi hálózati (LAN) kapcsolatok esetén történõ blokkolása érdekében: A TCP/IP-szûrés telefonos kapcsolatnál nem használható. Amennyiben telefonos kapcsolattal éri el az internetet, engedélyeznie kell a tûzfal használatát.
Állítsa be a TCP/IP protokoll biztonságát. Ehhez kövesse az operációs rendszerének megfelelõ eljárást.

Windows 2000
Kattintson duplán a Vezérlõpult Hálózati és telefonos kapcsolatok ikonjára.
Kattintson jobb gombbal az interneteléréshez használt kapcsolatra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
Az Ez a kapcsolat a kijelölt összetevõket használja mezõben kattintson az TCP/IP protokoll elemre, majd kattintson a Tulajdonságok elemre.
Az IP (TCP/IP) tulajdonságai párbeszédpanelen kattintson a Speciális fülre.
Kattintson a Beállítások fülre.
Kattintson a TCP/IP-szûrés elemre, majd a Tulajdonságok elemre.
Jelölje be a TCP/IP-szûrés engedélyezése (minden kártya) jelölõnégyzetet.
A párbeszédpanelen három oszlop látható, a következõ feliratokkal:
TCP-portok
UDP-portok
IP-protokollok
Mindegyik oszlopban a Csak a következõ választógombot jelölje be.
Kattintson az OK gombra.

Megjegyzések
Ha a lépések során a számítógép visszatérõen leáll vagy újraindul, bontsa az internetes kapcsolatot a tûzfal bekapcsolása elõtt. Ha szélessávú kapcsolaton keresztül kapcsolódik az internetre, keresse meg a külsõ DSL- vagy kábelmodemhez vezetõ kábelt, majd húzza ki azt a modembõl vagy a telefonos csatlakozóból. Ha telefonos kapcsolatot használ, keresse meg a számítógép belsejében található modemtõl a telefonos csatlakozóig vezetõ kábelt, majd húzza ki azt a számítógépbõl vagy a telefonos csatlakozóból.
Ha több számítógép használ egy megosztott internetkapcsolatot, akkor csak a közvetlenül az internetre csatlakozó számítógépen használjon tûzfalat. Ne használjon tûzfalat a megosztott internetkapcsolatot használó többi számítógépen.
A tûzfal használata nem befolyásolja az e-mail szolgáltatást és a webböngészést, de a tûzfal letilthat egyes internetes szoftvereket vagy szolgáltatásokat. Ebben az esetben lehet, hogy meg kell nyitnia bizonyos portokat a tûzfalon ahhoz, hogy egyes internetes szolgáltatások mûködjenek. A nem mûködõ internetes szolgáltatáshoz mellékelt dokumentációban talál információt a megnyitandó portokról. A portok megnyitásáról a tûzfal dokumentációjában olvashat bõvebben.

Bandew
Hova?

Bandew
Oprendszer: Win 2000+servicepack2
Hogy milyen progi fut, az tök mindegy. Egy idõ után elkezdi. Elõször akkor keletkezett mikor felraktam az Operát.

rushman
milyen oprendszered van? Mikor keletkezik leggyakoribban? Milyen szoftok futnak éppen? Részletezz...

rushman
löktem a linket...

Bandew
Hogy tudnám ezt a hülye hibát kijavítani????????
SEGÍCCSETEK!!!!!!!
Teljesen megbénúl tõle a gépem!!!!!!!

rushman
Lehet, de a duplázott svchost a nachi-ra utal. Ha pedig a másodpéldány nem a windows gyökérkönyvtárában van, akkor már szinte biztos a fertõzés

Rossz driver miatt is lehet.
Pl egyes SB Live! driverek is okoztak ilyent...