221
Van valakinek valami ötlete??
-
mrzool #129 "regclean és ehhez hasonló progik nem segítenek?"
Hahó... Az általam említett kézi módszer nem segített? Mert a regclean ugyanezt csinálja, csak nem kell kézzel matatni a registry-ben...
Tehát először uninstallálod a cuccost, majd kiszeded a megfelelő regkulcsokból is. -
savafan #128 Abban a menüben nincs TopText nevü akármi. Csak az eZula van és onnan is kiinstalláltam már párszor. De mindig visszateszi magát. Különböző regclean és ehhez hasonló progik nem segítenek? Illetve milyen módon kerülhetett fel egy ilyen program? A gép használója szerint nem szedett le ilyen nevű programot. -
mrzool #127 Ez OK, de írta, hogy az uninstall kevés, mert minden restart után újratelepül. Ezért gyanakodtam arra, hogy az autorunba be van téve a telepítője, amit szintén le kell szedni a progi uninstallálása után. -
#126 Ez nem hardver probléma. Segítene, ha leírnád a pontos hibaüzit. A vxd hívás végzetes hibát okoz, az már tényleg nagy baj. -
#125 Az eZula a TopText kémszoftvere. Figyeli az összes megjelenített oldalt az Internet Explorerben (kéretlen reklámokkal bombáz), amelynek szerves részévé telepíti magát minden egyes netre csatlakozáskor. Ebből következik, hogy a HKLM/indítómappájából való törlés kevés. A vezérlőpult programok hozzáadása/eltávolítása menüben válaszd a TopText pontot és remováld. -
savafan #124 A CURRENT USERESBEN találtam valamit és kitöröltem. Mivel jelen pillanatban dolgoznak a gépen ezért eredményről nem tudok beszámolni de remélem megszünt. -
mrzool #123 Valszeg vmi trójai vagy féreg. Keresd meg a registryben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run kulcsot, és ha találsz benne utalást erre az eZula-ra, akkor töröld ki. Továbbá csekkold le ugyanezt a registry-kulcsot a HKEY_CURRENT_USER-ből indulva is. -
savafan #122 Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy a gép indításakor állandóan feljön a vírusírtó és jelez pár fájlra. Megnéztem mi lehet és egy "eZula" nevű program fájljai a hibásak. Megtaláltam a programot és leuninstalláltam. Viszont minden egyes indulásnál alapból feltelepíti magát és bekavar. Nem tudom hogyan írtsam ki. Nincs valakinek valami ötlete? Van a gépen egy install fájlja ennek a programnak de azt kitörölve is újra felpakolja magát.
THX előre is! -
Kunyik2 #121 Szevasztok!
Van egy P200as gépem 32mega SDrammal. Az alaplap TXes, winyó 13,2es quantum. Videokártya s3 trio64 PCI. A gondom az, hogy fel akarom telepíteni a win98at, de amikor a végén, már a rendszert frissiti, akkor kék halállal leáll a telepítés (végzetes hiba, vxd hívás). Ezután újra indítom, és elvégzi a telepítést, de mikor belép a windowsba semmit nem tudok csinálni, mert ismételten jön a kék halál ugyanezzel a szöveggel, vagy az explorer hibát okozott, illetve a kernel hibát okozott ablak jelenik meg!
Esetleg van tippetek, hogy mi lehet a hiba, esetleg memória, vagy lap, vagy videokártya?
Előre is kösz! -
nincsenmit.
utolsó tanács:
pakojjá föl tűzfalat, meg vírusirtót, ha jót akarsz!!
-
#118 Köszi szépen a segítséget! Úgy néz ki működik! -
#117 További lépések:
Töltse le és telepítse a 823980-as és a 815021-es biztonsági javítást egyaránt az összes számítógépre a Microsoft Security Bulletin MS03-039, MS03-026. és MS03-007. számú cikkeiben leírt biztonsági rések elhárítása érdekében. A 824146-as javítás kiváltja a 823980-ast. A Microsoft a 824146-as biztonsági javítás telepítését ajánlja. Ez a javítás a Microsoft Security Bulletin MS03-026. számú cikkében tárgyalt hibákat is javítja (823980).
És végül:
Telepítse vagy frissítse a víruskereső szoftver vírusfelismerő adatbázisát, majd végezzen teljes rendszerellenőrzést
-
#116 Keress rá: Dllhost.exe és Svchost.exe hol van. Ha a windows\System32\Win mappában, akkor tuti, hogy bekaptad a Nachi-t. Ha így van, akkor tedd ezt:
Helyreállítás Windows 2000 és Windows NT 4.0 rendszerben
Az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás nem érhető el Windows 2000 vagy Windows NT 4.0 rendszerben. Ha a Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2000 vagy bármely más, külső gyártótó származó tűzfal nem áll rendelkezésre a 135-ös, 139-es, 445-ös és 593-as TCP-port, a 69-es (TFTP), 135-ös, 137-es és 138-as UDP-port valamint a 80-as TCP-port blokkolására, kövesse az alábbi lépéseket a szóban forgó portok helyi hálózati (LAN) kapcsolatok esetén történő blokkolása érdekében: A TCP/IP-szűrés telefonos kapcsolatnál nem használható. Amennyiben telefonos kapcsolattal éri el az internetet, engedélyeznie kell a tűzfal használatát.
Állítsa be a TCP/IP protokoll biztonságát. Ehhez kövesse az operációs rendszerének megfelelő eljárást.
Windows 2000
Kattintson duplán a Vezérlőpult Hálózati és telefonos kapcsolatok ikonjára.
Kattintson jobb gombbal az interneteléréshez használt kapcsolatra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
Az Ez a kapcsolat a kijelölt összetevőket használja mezőben kattintson az TCP/IP protokoll elemre, majd kattintson a Tulajdonságok elemre.
Az IP (TCP/IP) tulajdonságai párbeszédpanelen kattintson a Speciális fülre.
Kattintson a Beállítások fülre.
Kattintson a TCP/IP-szűrés elemre, majd a Tulajdonságok elemre.
Jelölje be a TCP/IP-szűrés engedélyezése (minden kártya) jelölőnégyzetet.
A párbeszédpanelen három oszlop látható, a következő feliratokkal:
TCP-portok
UDP-portok
IP-protokollok
Mindegyik oszlopban a Csak a következő választógombot jelölje be.
Kattintson az OK gombra.
Megjegyzések
Ha a lépések során a számítógép visszatérően leáll vagy újraindul, bontsa az internetes kapcsolatot a tűzfal bekapcsolása előtt. Ha szélessávú kapcsolaton keresztül kapcsolódik az internetre, keresse meg a külső DSL- vagy kábelmodemhez vezető kábelt, majd húzza ki azt a modemből vagy a telefonos csatlakozóból. Ha telefonos kapcsolatot használ, keresse meg a számítógép belsejében található modemtől a telefonos csatlakozóig vezető kábelt, majd húzza ki azt a számítógépből vagy a telefonos csatlakozóból.
Ha több számítógép használ egy megosztott internetkapcsolatot, akkor csak a közvetlenül az internetre csatlakozó számítógépen használjon tűzfalat. Ne használjon tűzfalat a megosztott internetkapcsolatot használó többi számítógépen.
A tűzfal használata nem befolyásolja az e-mail szolgáltatást és a webböngészést, de a tűzfal letilthat egyes internetes szoftvereket vagy szolgáltatásokat. Ebben az esetben lehet, hogy meg kell nyitnia bizonyos portokat a tűzfalon ahhoz, hogy egyes internetes szolgáltatások működjenek. A nem működő internetes szolgáltatáshoz mellékelt dokumentációban talál információt a megnyitandó portokról. A portok megnyitásáról a tűzfal dokumentációjában olvashat bővebben. -
#115 Hova? -
#114 Oprendszer: Win 2000+servicepack2
Hogy milyen progi fut, az tök mindegy. Egy idő után elkezdi. Először akkor keletkezett mikor felraktam az Operát. -
#113 milyen oprendszered van? Mikor keletkezik leggyakoribban? Milyen szoftok futnak éppen? Részletezz... -
#112 löktem a linket... -
#111 Hogy tudnám ezt a hülye hibát kijavítani????????
SEGÍCCSETEK!!!!!!!
Teljesen megbénúl tőle a gépem!!!!!!! -
#110 Lehet, de a duplázott svchost a nachi-ra utal. Ha pedig a másodpéldány nem a windows gyökérkönyvtárában van, akkor már szinte biztos a fertőzés -
Borg #109 Rossz driver miatt is lehet.
Pl egyes SB Live! driverek is okoztak ilyent... -
#108 Nachi!!! Valszeg vírusozs vagy.
itt egy link:Nachi windows környezetben -
#107 HELP!!!!!!!
Ha megnyitok pár programot, azt írja ki a win, hogy a svchost.exe fájl hibákat generált.
Ezek után meg tök belassúl a gép, nem tudok egyszerre több ablakban dolgozni, vagy ikonokat áthelyezni, meg egyéb gondok.
Ezt hogy lehetne megszűntetni?
Vagy esetleg ki lehet törölni a fájlt? Kettő is van belőle. -
#106 Köszi !!! arendszer frissítve van, a VIA driverpackot honnan tudom leszedni??? -
#105 ha windowsot megfelelően van frissitve azaz az összes céges paccs rajta van márcsak a VIA driverpack kell ha AMD rendszered van és minden esetben frissited az alaplap BIOS át a resetelés nemfordulhat elő -
Sziasztok!! volna 1 problémám: Vannak olyan játékprogramjaim amelyek fogják magukat és idönként resetelik a gépet. Mi lehet a probléma esetleg valami javitó patch???
-
mustar #103 Van egy nagy gondom:
amikor windowst indítom, a windows "üdvözlő" képernyőig nem jeolenik meg semmi a monitoromon (Belinea 17" lcd) csak kiír valami ilyesmit (alig látom mert kb 3sec-enként villan fel) 640x480 és 59.9 Hz. Namármost: a monitornak ezt bírnia kéne. A windows (winxp sp1 hun) viszont rendesen fut.
Ez a gond azután jelentkezett, hogy beraktam egy sb live 5.1-et (nem biztos hogy köze van hozzá) a hang a szól rendesen: az integrált hangot le is tiltottam a biosban és a windowsba. Kipróbáltam hogyha kiveszem a kártyát akkor is ezt csinálja-e de akkor is csinálta.
Amiket én próbáltam:
Ati catalist 3.6-ot lecseréltem 3.7-re.
Alaplap driver fentvan
Directx 9.0b
Ja és a gépem:
Amd Athlon Xp 2500+
Sapphire Radeon 9800 non-pro
Abit NF7
2*256 400mhz-s ram
maxtor 80 Gbyte 7200rpm
sb live 5.1
3dmark03: 4625
3dmark02se:11801
Nagyon kéne a segítség, teljesen el vagyok keseredve. A gép még csak pár napos. -
#102 Sziasztok.
Az a problémám, hogy Internet kapcsolatban, kb 5 perc után ezt az üzenetet kapom.
Rendszer leállás, a leállást az NT AUTHORITY/SYSTEM KEZDEMÉNYEZTE.
A Windowsnak újra kell indulnia, mert a következő szolgáltatás váratlanul befejeződött.
Távoli eljárás hivás(RPC)
És a gép 1gy perc elteltével kikapcsol, és újra indul, de Internet kapcsolatban mindig ugyan ezt csinálja.
Segítsetek.
Ha lehet küldj e-mailt az gyorsan lejön. [email protected]
-
mustar #101 Van egy nagy gondom:
amikor windowst indítom, a windows "üdvözlő" képernyőig nem jeolenik meg semmi a monitoromon (Belinea 17" lcd) csak kiír valami ilyesmit (alig látom mert kb 3sec-enként villan fel) 1280*1024 és 59.9 Hz. Namármost: a monitornak ezt bírnia kéne. A windows (winxp sp1 hun) viszont rendesen fut.
Ez a gond azután jelentkezett, hogy beraktam egy sb live 5.1-et (nem biztos hogy köze van hozzá) a hang a szól rendesen: az integrált hangot le is tiltottam a biosban és a windowsba. Kipróbáltam hogyha kiveszem a kártyát akkor is ezt csinálja-e de akkor is csinálta.
Amiket én próbáltam:
Ati catalist 3.6-ot lecseréltem 3.7-re.
Alaplap driver fentvan
Directx 9.0b
Ja és a gépem:
Amd Athlon Xp 2500+
Abit NF7
2*256 400mhz-s ram
maxtor 80 Gbyte 7200rpm
sb live 5.1
3dmark03: 4625
3dmark02se:11801
Nagyon kéne a segítség, teljesen el vagyok keseredve. A gép még csak pár napos. -
#100 Az idő mindent megold. :D -
#99 vírus nincs, és azóta magától rendbejött a cucc
thx
:-)
-
Borg #98 Van DX9 uninstaller, rákeres googlevel, letöltöd, és megcsinálod.
Safe módban dolgozik, és a DX9 kiirtásával párhuzamosan az XP telepitőről visszarakja a Zeredeti DX8.1 fileokat. -
Borg #97 Nincs valami jókis virus a gépeden? -
#96 HAli!
Tud valaki mondani erre valamit :
Nem tudok n yomtatót telepíteni, mert valami RPC-server hibát küld a win, amikor rákattintok a nyomtató telepítés gombra.
(WinNT)
Ötlet?
Mindez egy nyomtatás + Dr. Watson után történt...
THX
-
#95 Sajnálom, de sehogy. Legalábbis én úgy tom, hogy a DX9-et nem lehet eltávolítani, se felűl írni egy régebbi DX-el. De lehet, hogy tévedek. -
#93 egyébként kössz az ötletet, kipróbálom! :D -
#92 jó akkor a tied! :DDDDDDDDDD -
#91 És mi az, hogy Rushman megoldása????????
Ezt én mondtam előbb!!! :DDDDDDDD -
#89 Tűzfallal -
#88 Sztem Rushman megoldása a jó, mert amikor ilyeneket csinált villogott a modem ledje.
Védekezni ellene? -
#87 Egyszóval rengeteg lehetőség van! :D