Spyware támadás!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Ad Aware Pro is jó, de itt az Ad-Watch inkább folyamatellenõrzõ, nem a kémprogiktól véd. Spyware Blastert töltsd le (ua.a gyártó, mint a Spyware Guard), ezt beélesíted, és kikapcsolt állapotban is kiegészítõ védelmet nyújt (az IE restricted zone-ba rak be undorító progikat). Ugyaezt csinálja az IE-Spyad is.
ha vmi nem világos, szólj! És fontos, hpogy egyszerre EGY vírusírtó + EGY tûzfal + EGY realtime védelem.
Fortuna fortes adiuvat.
Végül fel van törve!!
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
Te honnan töltötted a tiédet? Jah, meg a magyarítást hozzá? <#vigyor3>#vigyor3>
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy az Ad-Aware SE Professional-t hogy tudom lerakni figyelõ módba? Vagy nem is lehet?? Mert én sehol sem találtam a progiban. Ha kiXelem, akkor bezáródik fullra...szóval semmilyen védelmet nem ad, csak ha futtatom. Plz help
Az MB Test nem fut le,valamilyen dll-t hiányol.
Wallbreaker a tüzfal nem veszi észre.
DNS Setter a tüzfal nem veszi észre.
Brekout a tüzfal nem veszi észre.
Jumper minden további nélkül hadja lefutni.
Ezek a táblázatban is benne vannak.Azért az Agnitium Outpost-nak is van még mit fejlõdnie.
Ha az oldal helyezéseit nézem:
LeakTest score 74% második hely Advenced minõsitéssel.
LeakTest Blocked 66.7% 3.helyezés.
Köszönöm az infót!
Nagyon hasznos amit írtál.
Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.
Nagyon jól emlékszel. 😊
Valóban Agnitum pro 2..valahányat használok.
Ez nincs a 2-es ben:
"ÚJ! Védelem kémprogramok és a személyes adatok kiszivárgása ellen
Az új kémprogram-védelmi modul biztosít arról, hogy a rendszerre kémprogramok ne jussanak be, ne aktiválódjanak, illetve ne továbbítsanak információkat rólunk."
Vajon ez visít spyware exe futtatásakor? Én nem is töltöttem le külön a .exe fájlokat, hanem alapból futtatam a Netrõl (illeteve igy nyilván az ideiglenes internet fájlok mappájába töltõdött le).
Azért kérdem, hogy a 3.5-ös tûzfal mikor reagál, mert sorban ezt írod:
"A tüzfal kémprogramot jelez,törlöm."
Mikor jelzi a kémprogramot?
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
lényegében, ha a mostani helyzetet nézem, semmi aktivitás mellett akkor a NIS folyamatai alapból KB 50MB memóriát használnak.
Ha valamire ugrik akkor a fogyasztás is ugrásszerûen megnõ 😊
Hozzátenném, hogy a Nis alapbeállításai semmit sem érnek. Ahhoz, hogy ezt az eredmény elérje a következõket kellett még be(ki)kapcsolni:
Programok megtanulása: off! (Az elsõ tesztnél közölte, hogy megtanulta a programot😞)
Autómatikus programszabályozás: off!
Programösszetevõk figyelése: on (konfigurálni kell)
Programindítások figyelése: on (konfigurálni kell)
A Navnál csak azt jelöltem be, hogy a tömörített fájlokat is figyelje.
Ezen beállítások után ilyenek az eredmények.
Igyekszem a rendszeremet megtörõ programokra is megoldást találni. 😊
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
Mekkora NIS rendszerigénye, mennyi memóriát foglal?
Üdv. KO
Sok mérget ettem a teszttel 😞, pedig félelmetesen hasonló a védelmi rendszerünk.
Nálam: NOD 32, Agnitum Outpost, CounterSpy real time.
Nálam a tûzfal nem fogta úgy a betolakodókat, mint nálad. A NOD 32, és a ConterSpy ugynúgy cselekdtek.
Mi a tûzfalad verzója???
Üdv. KO
ITT
Fortuna fortes adiuvat.
Securing processes from being attacked (terminated, suspended, modified)
Controlling which programs are/aren't allow to run
Blocking rootkit trojans and other malicious drivers from installing
Protecting physical memory from malicious modification
Blocking hooks and code injections
Determining which programs are being executed on your system
Determining which programs are attacking others on your system
Analysing the inter-process behaviors of programs
Keeping a log of all programs that execute (important for post-infection analysis)
Unwanted/unknown process execution
Process/service termination
Process/service suspension
Process/code modification
Process/service crashing
Rootkit trojan installation
Firewall leaktest bypass methods
Hooks and code injections
Physical memory malicious modifications
Windows File Protection attacks
User Imitation attacks
Ezt az angol nyelvû sugojából másoltam ki.
yalta, WallBreaker, pcaudit.
A jumper is fégigfut csak a végén ugrik fel a NAV és a kezdõlapváltozást megtíltja.
Fortuna fortes adiuvat.
Magyarul. Mindent nyakon csípett a NIS ?
Fortuna fortes adiuvat.
Fortuna fortes adiuvat.
minden védelmi lehetõség bekapcsolva üzemmód: High
Tûzfal fogta:
awft32, mbtest, breakout-wp, leaktest1.2, outbound, dnstester, surfer, firehole, Ghost, tooleaky.
Nav fogta:
copycat, pcaudit2(6.3), thermite,
végrehajtódott: yalta, WallBreaker, pcaudit.
jumper fégigfut (A NAV a kezdõlapváltozást megtíltja)
Barátságtalanok.
Emésztem.
Lesz még ezzel kapcsolatban kérdésem.
Fortuna fortes adiuvat.
Fortuna fortes adiuvat.
17 db teszt fálj található az oldalon,amelyek spyware és trojai támadásokat szimulálnak.Teszt Nod 32,Agnitium Outpost,Counter Spy,ezek vannak fent nálam.
1.LeakTest:A tüzfal kémprogramot jelez,törlöm.
2.Tooleaky:A tüzfal kémprogramot jelez,törlöm.
3.FireHole:Riasztás Nod 32,törlöm a gépröl.
4.Yalta:A tüzfal kémprogramot jelez,törlöm.
5.Outbond:A tüzfal kémprogramot jelez,törlöm.
6.PcAudit:A tüzfal kémprogramot jellez,törlöm.
7.AWFT:A tüzfal kémprogramot jelez,törlöm.
8.Thermite:Riasztás Nod 32,törlöm.
9.CopyCat:A tüzfal kémptogramot jelez,törlöm.
10.MBTest,11.WB,12.PC Audit,13.Ghost,14.DNStester,15.Surfer:ezeknél szintén a tüzfal kémprogramot jelez.
16.BreakOut:Riasztás Nod 32,törlöma gépröl.
17.Jumper:A legdurvább teszt.A tüzfal kémprogramot jelez,itt szimuláltam az emberi tényezõt.A figyelmeztetés ellenére futattam a fáljt.Itt a végeredmény
A progi ezeket a veszélyes müveleteket halytotta végre amik a képen látszódnak.A Counter Spy-nak még volt ideje jelezni,mielött kilötték.A tesztet mindenki nyugottan elvégezheti a salyát védelmi szovtvereivel.
De:
1.Még a Firefox-ban is lehetnek idõnként "trackin' cookies".Ezt az Ad-Aware MRU-lista törlésével tudod rendzni, vagy az Eyasy Cleaner program futtatásával (van egy ilyen menüpont, a progi hasonló a CCleanerhez).
2. A mértékadó külföldi fórumok (spywarewarrior, majorgeek, webuser, "I am not a geek", technomonkey, bleepingcomputer) rendszeresen adnak eltávolítási protokollokat, és abban mindig szerepel egy teljes online-scan (Bit Defender, Panda, TrendMicro, Kaspersky, Symantec-célszerû legalább kétfajta, de inkább három). Ezek CSAK Internet Explorer alól futnak.
3. Az IE a Windows integráns része - itt történik az Internet Beállítások finomhangolása (ld. Vezérlõküzpont - Internet Beállítások)
4. Javaslom mindenkinek az IE7 letöltését, és az IE6 helyetti használatát. Természetesen a biztonsági zónák körültekintõ beállításával.Gyors, tetszetõs és biztonságosabb, mint elõdje.
Én is ezeken a fórumokon kaptam sok segítséget, odafigyelést. Persze pontosan követni kell az utasításokat, és akkor rendben leszel.
Nagyon fontos még, hogy megfelelõen alkalmazzuk a "System Restore"-t.
és legyen "HijackThis!" telepítve a gépre, saját folderbe.
3-4 antispyware kéne, hogy legyen a gépen (KÖZÜLÜK 1 db realtime!), és a szokásos tûzfal ill vírusirtó. Egy trójaiirtó is mehet (TrojanHunter). Win XP belsõ tûzfalát kikapcsolni
Folyamatblokkoló sem árt: WinPatrol, vagy Diamond ProcessGuard (világbajnok progi mindkettõ).
Ideiglenes file-okat sütiket megfelelõen beállítani, mindig törölni, és néha egy registry-tisztítót ráendeni a gépre, és kellõ kontrollal kiegyelni a hibás hivatkozásokat, üres bejegyzéseket, rossz kiterjesztéseket.
Nem akartam okoskodni, fõleg azoknak foglaltam ezeket össze, akik nem annyira járatosak ebben.
Ez lenne a prevenció😊
Fortuna fortes adiuvat.
Ha valamelyik webhely nem mûködik rendesen, amirõl tudjuk, hogy egyébként megbízható, nem kell mást tennünk, mint beírni azt a Megbízható helyek listájába.
Ezzel a módszerrel elérhetjük ugyan az IE-ben egyáltalán lehetséges legnagyobb biztonságot, viszont idõnként szerkesztgetni kell a megbízható helyek listáját, ami rengeteg idõt vesz igénybe.
Ne feledjük azt sem, hogy a legjobban beállított Internet Explorer is sebezhetõ, (91 ismert biztonsági hibából 21 javítatlan, így az jár jól igazán, aki sürgõsen átáll Operára, vagy Firefoxra, akkor elfelejtheti ezt az egész kínlódást, egyszer beállítja jó szigorúra a zónákat és kész. A többi böngészõt ez úgysem érinti.Ezt Nibiru honlapjáról ollóztam ki.
2.kérdés:Igazad van,egy megfelelöen beéllitott Firefox vagy Opera böngészõ mellet nem lesznek a gépen nyomkövetõ sütik.És igen ez a Firefox érdeme.Internet Explorer-el default biztonsági beállitásokkal láttad a végeredményt.
3.kérdés:Veszélyes müvelet alatt azt értem,hogy pl. nem akart ActiveX-es vezélõt,vagy BHO-t vagyis böngészö segitõ objektumot telepiteni az Explorer-be,de még fel lehetne sorolni jó párat.Gondolom ezért nem jeleztek a spyware irtók.
1.Azt írod a #630-ban: *nálam az Internet Explorerben a biztonsági szabályok az Enough-al a legszigorubra van állitva*
Ez pontosan mit jelent?
2.Firefoxal átnéztem a weblapokat. Böngésztem is rajtuk.
Majd ellenõriztem Counterspy-al, és ad-aware-al is a gépemet. 0 találat.
Szerintem ez a Firefox érdeme, nem a figyelõ állásban levõ spyware progit minõsíti.
Tehát a kérdésem még mindig az, hogy böngészõ típustól függetlenül, és a böngészõ biztonsági beállításaitól függetelenül a spyware figyelõ mért engedi be a szemetet a gépre, pl. IE default beállításkor?
Nem az lenne a dolga, egy Counterspy monitornak, hogy elkapja a betolakodót?
Elég meglepõ lenne, ha egy komoly antívírus program nem kiabálna, amikor wírusos weblapra lépek.
Egy vírusirtó kiabál a böngészõ típusától, és a böngészõ beállítástól függetelenül.
Üdv. KO
Mit értesz azon, hogy amire a védelem rá van állítva? Pontosan milyen védelemre gondosz?
Most megnéztem azt a négy oldalt Opera böngészõvel is.A képen látszik,hogy milyen Cookiek vannak a gépen.Az Ad Aware,Counter Spy nem talája meg a Cookiekat.Nálam az Opera úgy van beálltva,hogy csak magától a kiszolgálótól fogad el Cookiekat,ezek vannak a képen és új Cookiek törlése kilépéskor.Én fontosnak tartom a böngészõk biztonsági beállitásainak finomhangolását is,pont az ilyen esetek miatt.A Spyware figyelõ progik meg azért nem jeleznek,mert ezek a Cookiek amik a te gépedre felkerültek nem hajtottak végre olyan veszélyes mûveletet,amire a védelem rá van állitva.
Ad-Aware
Counter Spy
Spy Sweeper
Spyware Doctor
+
Outpost
Nod 3
A kérdés változatlanul az, hogy ha ismeri a figyelõ prgi a szemetet, akkor mért engedi a gépre? <#confused>#confused>
Ezt nem értem. <#felkialtas>#felkialtas>