1294
Spyware telepedett a gépemre
-
cooldoc #814 Kijött a Sweeper-ből a 674-es. -
Pogány #813 Kösz! Nagyon állat. -
cooldoc #812 Van a "Process Explorer" (www.sysinternals.com alatt megtalálod, sok más hasznos, ingyenes progival) progi, ami egy zseniális, továbbfejlesztett "Task Manager".
Jobb kattintás pld.a Firefoxon, Properties, Security, és itt kiírja, hogy "Rendszergazda:DENIED"
Mást nem tudok. -
cooldoc #811 Nem volt frissítés. Ittz minden vírus-és kémprogram-irtó frissítése megtekinthető, naptár alakban. Ügyes.
Calendar -
Pogány #810 Hello! Meg tudná valaki mondani,hogy a SpySweeper progi "Spyware Definitions"szám most mennyi? Nálam napok óta v670. -
#809 És hol tudom megnézni, hogy mikor milyen jogokkal vagyok bejelentkezve? Vagy azt sehol sem mutatja? -
#808 "C:\Program Files\DropMyRights\DropMyRights.exe" "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"
Így írd a cél mezőbe.
Egyébként ha elindul az IE nem fog semmi látványos dolog történni, azon kívül, hogy indításkor egy pillantra megjelenik egy DOS ablak. Az a lényege, hogy az IE korlátozott jogokkal fog futni, így megnehezíti illetve lehetetlenné teszi kémprogramok illetve más kártevők települését.
-
#807 Ki szeretném próbálni, ezt a DropMyRight cuccust, fel is raktam, de ha a paramétereket megadom neki: "C:\Program Files\DropMyRights\DropMyRights.exe" N "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" akkor nem történik az ég világon semmi sem. Leellenőriztem az útvonalat, de minden rendben van vele, a helyén van a DropMyRights.exe is, meg az iexplorer.exe is. Mi lehet a probléma? -
cooldoc #806 Akit érdekel, lehet tesztelni az Ewido 4.0-t. Nagyon jónak tűnik, és sokkal kevesebb erőforrást eszik, mint a 3.5-ös verzió. és többet tud.
Itt:
Ewido -
#805 Leszedtem a JETICO-t, ZoneAlarmPro a helyettes... :) -
cooldoc #804 Belátom, igazad volt, Neked is, DC-nek is. Sokkal egyszerűbb ezzel a DropMyRights-cal szörfözni, mint átjelentkezni a Vendégfiókba. Nagyobb biztonságban is érzem magam (pláne, hogy most visszaállítottam az eredeti HOSTS-file-t).
Csak az elején sokat bénáztam, mert nem jól írtam be az elérési utat az ikonnál. Ezért frusztrálódtam. Természetesen nagyon sok tanulnivalóm van, és ha valakit megbántottam a sarkos fogalmazásommal,megkövetem. Ez egy jó közösség itt, jómagam nagyon sokat tanultam Tőletek (és legyetek elnézőek, mert 40 felé nyilván már nem oly friss az agyam, mint a fiatal titánoknak).
Más. Ez a "DropMy Rights" alkalmazás - ha jól értem -, akkor azzal, hogy leveszi a rendszergazda jogokat, meggátolja , hogy az adott spyware, trójai, keylogger stb. a registry-be, ill. egyéb "System"-file-ba írjon?
Ezek szerint,ha használod az adott böngészővel a "Drop"-ot, véleményetek szerint felesleges futtatni realtime kémprogramirtót? Hiszen ha véletlenül fel is települ valami, azt nagyságrendekkel könnyebben ki tudod irtani, ha nem kell kézi hackeléssel bajlódnod a registryben (ami azért komoly szakértelmet igényel, ill. a kapcsolt és tömeges .dll-file-okat levadásznod.
Spywareblaster, IE-Spyad azért még fent van.
Köszönöm előre is. -
#803 ad-aware van fenn, futtatgatom most már naponta...
ja és igaz, hogy sokat kérdezget a JETICO, de amíg nem ismer minden alkalmazást addig nyugodtan kérdezgethet. :) -
#802 Tűzfal téma:
- Outpost - jó de soxor macerás konfigurálni - aki nem szeret sokat variálni annak ne.
- Jetico - ingyenes - néha sokat kérdez - 1 portot mindíg nyitvahagyott nekem - egyes tesztek szerint nagyon jó.
- Look 'n' Stop - kis gépigény - egyszerű de profi - alapból jól működik, de könnyen és részletesen is konfigurálható - AJÁNLOM MINDENKINEK.
-
#801 Lobig!
A #784-es összeállítás jónak tűnik.
Ha komoly géplassulást okoz, töröld a CounterSpyt.
Jetico tűzfallal nincs tapasztalatom. Az Agnitum Outpost Firewall Pro 3.5 jó, és spyware védelmet is ad.
Egy ad-aware, ami nincs figyelő módban /no adwatch/ nem fogja vissza a gépedet, az adatbázisát gyakran frissítik. Naponta lefuttatva hasznos segéd lehet.
Tehát estedben:
1. NOD32
2 Agnitum Outpost Firewall Pro 3.5
3. Ad-Aware SE Personal 1.06
jó összeállítás lehet, és nem fut a hátérben millió progi, ami vissza fogja a gépet.
Üdv. KO -
cooldoc #800 Igenis, pajti, kérek engedélyt. Én itt nem b@sztattam senkit. A véleményed meg tartsd meg magadnak. Húzzunk bele. -
saitek #799 Szerintem ezt a személyeskedő írásokat lassan hanyagolhatnád. (lásd nod32 topic stb.)
Ha nem tetszik, hogy más is ajánl ezt-azt illetve más a véleménye mint a tied akkor nem kell idejárni elvégre ez nem a te fórumod, hogy csak Te "oszd itt az észt".
Ha nem tetszik ami más ajánl akkor ne használd. Oszt jónapot.
-
cooldoc #798 Köszönöm, ha pedig egyéb lelki zavaraim tzámdnak, majd hozzád fordulok.
OFF. Nézegess te magadba, biztos szép vagy belülről. Engem nem kell oktass, szerintem prókátornak sem kell lenned, HeavyMetal. -
#797 Igen, a counterspy zabálja a memóriát. -
#796 ez a counterspy nagyon belassította a gépemet. pontosabban a 3 dimenziós alkalmazásokat. élvezhetetlenül szaggatott a fifa wc 2006, de még az f1 challenge 99-02 is, ami ugye nem mai játék...
tudtok valami megoldást hogy ne lassítson be ennyire, vagy nézzek más progi után??? -
#795 Nem nekem szól, de elmondom, hogy mit nem tudsz csinálni:
Gyakorlatilag mindent tudsz csinálni, de pl. nem fog semmi települni a böngészőn keresztül, mert többek között nincs írási jog a rendszerkönyvtárakra, nem tudsz bizonyos könyvtárakba menteni stb.
Különben semmi hátránya nincs, csak előnye.
Egyébként ezt egy Microsoft-os programozó készítette.
A Microsoft oldalán mindent megtalálsz:
DropMyRights
A Vista-ban hasonló megoldás van már most is.
Az meg a másik dolog, hogy én inkább használom így a böngészőket illetve más programokat amiknek nem kell a rendszergazdai jog, mint dugig rakjam a gépet mindenféle erőforrászabálóval. Ja és attól, hogy rendszergazdakét vagy bejelentkezve azért még lehet programokat korlátozott jogokkal futtatni.
Ui:Az egovillogtatásról meg annyit, hogy nézz néha magadba...
-
cooldoc #794 Örülök, hogy diszkréten ironikus vagy, de nagyformátumú egód villogtatása helyett inkább ereszkedj le ide a pórnép közé, HighHat, és mondd el (ha képes vagy rá egyszerű fonémákkal), mi az , amit NEM tudok csinálni böngészés közben, mire nem lesz jogosultságom. Hidd el, én meg másban vagyok jobb nálad (bár csak egy egyszerű orvos vagyok), de nem akarok személyeskedni, ez a fórum azt hiszem egymás segítéséről szól(na).
Kíváncsiamn várom sziporkázó és fölényes útmutatód, és igen, így tényleg egyszerűbb, ahogy írod, de amíg qrva fingom sincs róla, hogy pontosan mit csinál ez a prefix, addig maradok rendszergizda a saját gépemen.
Oszt jónapot.
-
#793 angol nyelvű az enyém, de asszem megtaláltam. 1 pipa hiányzott, most már az se. :) köszi -
David Coulthard #792 Tényleg egyszerűbb a ki-be jelentkezés, mint a DropMyRights használata...
Bonyolult dolog ám a telepítése után az asztalon lévő ikonok "cél" mezőjébe a már ott lévő elérési út elé beírni a DropMyRights elérési útját...
Pl. Internet Explorer esetén így néz ki, de a többi ikonhoz is hasonló:
C:\Drop\DropMyRights.exe "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -
#791 A NOD32 nemhúzza le a gépet.
Vagy igen? -talán nem 133 HHZ szeleroncsal kéne gyorsúlni
Vegyél egy normális gépet.
De mondom, nemfogja le......... -
#790 Alul jobboldalt a tálcán rákattintasz a NOD32 ikonra.
A megnyilt ablakban bal oldalt a Víruskereső modulokon belül jelöld ki az IMON-t.
Jobb oldalt bökj a Beállítások (IMON beállításai )ikonra.
Új ablakban fent Speciális fül.
Alul Víruskereső - Beállítások -gomb.
Víruskeresési módszerek: összes kipipálása.
( 2.5126 verzióban van így - régebbiben nem tudom ) -
#789 köszi, jó lett -
#788 ezt nem vágom, hogy pontosan hol van... -
#787 ARNSU-X0A5H-E3Y51-HJ6WN-MFG3W -
#786 Szerintem ez bőven elég.
Nekem is hasonló a védelmem. Esetleg csak annyi hogy NOD32 - IMON - Beállítások - Speciális - Víruskereső beállításokban - a víruskeresési módszerekben én mindent bepipáltam. És emiatt állandó spyware védelmet nem is futtatok - a gépigény csökkentése miatt. -
#785 Lobig! Ugyan dobj már meg légyszi egy Counterspy serialkey-jel lécci, amiket már próbáltam, de nem lettek jók:
BBCVH-A5JJH-Y8TVD-35EVW-KK8FT
C5KUF-R54X2-EH7GC-40UK5-LCHBG
Kösz -
#784 Firefox-ot használok.
Uninstalláltam a NORTON2005-öt.
Jetico tűzfal van most fenn, NOD32 és a CounterSpy.
Több védelmet nem hiszem, hogy fel fogok rakni... Ne fussok nekem 8 millió alkalmazás a háttérben. :) -
cooldoc #783 Pontosan mit csinál ez a progi?
Ha leejted a jogokat böngészésnél, azért VSB-t, Javascriptet tudsz futtatni, ugye?
Érdekesnek tűnik...Bár egyszerűbb, ha saját computeremen "Vendég" fiók alatt jelentkezem be. Bár ekkor, a HKEYCurrentUser-hez tartozó beállításaim, a fazon elvész. Pedig legalább 30-féle "Add-On"-t használok a Tűzrókához. Az összes többi beállításom is nagymértékben perszonalizált.
Persze vmit vmiért. B@szni is, meg virgónak maradni is nem megy szinkron.
-
David Coulthard #782 Saját tapasztalat:
Nem rendszergazdai jogokkal kell használni a gépet.
Aki viszont rendszergazdaként akarja használni annak nem árt ez:
Biztonságos böngészés rendszergazdaként is.
Nem csak böngészőt, bármilyen, rendszergazdai jogot nem feltétlenül igénylő programot lehet vele korlátozott jogokkal használni.
-
cooldoc #781 Saját tapasztalat:
Anti-Spyware:1.SpySweeper 2.CounterSpy 3.WinDefender 4.Ad_Aware 5.Spybot
Spywareblaster ezektől függetlenül, és vmelyikkel együtt! Tutti, más mechanizmus - inkább prevenció.
All in one-ban az Ewido bajnok, de jó a Trendmicro új progija. Standalone vírusvédők közül nekem a NOd viszi a pálmát, de az Avastot is dicsérik. Irtásbabn jó az F-Secure és aBitdefender. Ezek és az EWIDO online 8Active-X scan-re is kiválóak)
Ha Internet Explorered van, tegyél fel IE-Spyad-et, ez kibővíti a restricted zone-odat (a registrybe írja bele a rossz oldalakat, választhatsz, hogy HLEY LocalMacine, vagy CurrentUser. Kicsit olyan, mint aHOSTS-file (ld. előrébb)
Az Outpost-nak sok beépülő modolja van, egész jó spywareuirtóval, és az Agnis-Oppal fel lehet tölteni a nemkívánatos (rekámoldal-bázisát)
nagyjából első nekifutásra ennyi.
-
#780 igen, de a vírusleíró adatbázisa nem a legnagyobbak közé tartozik..., viszont a leggyorsabb vírusírtó, ami létezik az tény. -
#779 Persze, hogy van. -
#778 a nod32-ben is van realtime védelem, nem? -
#777 Tudna valaki nekem adni egy counterspy 1.0.29-es serialt? Én próbáltam már kettőt, de egyik sem jó:
BBCVH-A5JJH-Y8TVD-35EVW-KK8FT
C5KUF-R54X2-EH7GC-40UK5-LCHBG
-
#776 Én vírusok ellen az Avastot használom (van real time védelme), valamint fennt van az Ewido (real time), és az Ad-watch (szintén real time). De most szedtem le a counter spy-t, mert a KO által belinkelt statisztika szerint az a jelenlegi legjobb írtó. Nézd meg a #724-es hozzászólást. -
#775 counterspy megoldotta a problémám! juhéjjj!!! köszönöm a segítségeteket!!!
szóval a ti mit tanácsoltok? a jövőben milyen vírus és spyware progit használjak?