Spyware támadás!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ne kenõdj el - megszabadulsz a genyóktól! Nagyon fontos a prevenció!
Itt egy két hasznos link!
HOSTS-file
Féregtelenítés

Fortuna fortes adiuvat.

pfff...kösz.. elég hosszadalmasnak tûnik.. de nyílván megéri..thx
Delete on reboot - ez a megoldás. Mindenképpen frissítsd a vírusirtót és a kémprogramirtót. Törölj minden ideiglenes file-t, lomtárat.Csinálj egy online-scant (Panda, ButDefender, Symantec, TremndMicro, McAffee, Kaspersky, Ewido - legalább kettõvel!).
Kapcsold ki a rendszervisszaállítást. Bootolj be "Safe" üzemmódban. Húzd ki az Internetet - FIZIKAILAG is! Futtasd így le a kémprogi- és vírusirtót. Törölj mindent, amit promptol. Kapcsold vissza a gépet. Kémprogiirtó(alap): Ad-Aware, Spybot Vírus: fakultatív. Ha szerencséd van, tiszta vagy.
Kapcsold vissza a rendszervisszaállítást.
Prevenció: TÛZFAL, kerüld a Kazaa- és más file-cserélõ oldalakat, használj más browsert (Firefox), ha ragaszkodsz az IE-hez, MINDIg töltsd le a biztonsági frissítéseket!Töltsd le a Hijackthis!-t, és aCCleanert!
Ha még mindig problémád van, írj privátban, elmondom, hogy szabadulhatsz meg tõle.

Fortuna fortes adiuvat.

PLS HEEELP!!! letöltöttem a Kazaa nevû letöltõ progit, és vele együtt jött egy kis spyware cucc is asszem... Ugyanis ha a start menüben rámegyek vmelyik mappára, nemtok továbbmenni a fájlaira, mert azok eltûnnek...+ a total commander vibrál... már próbáltam ad-aware-val, nod32-vel, de nem találták meg a vírust. Én viszont kis keresgélés után találtam két új mappát, amit nem lehet letörölni... itt a nevük: TBONBin , RXToolBar
KO

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

Tomicsek
Egyszerûbb, ha törlöd, és újra felteszed a progit.
tessék.

júj
bocs, eléggé gáz lett a megfogalmazás,meg a szóismétlések...
Valami jó tûzfal után nézek mostanában...
Valakinek valami pozitív tapasztalata valamelyikkel???

aham
Köszi!
Kikapcsoltam,bár az utolsó frissítés arról árulkodott,h. eddig sem szedte le a frissítést.Valszeg emiatt nem is láttam hasznát a proginak.
Meg tudnád esetleg mondani,honnan tudom leszedni a frissítést?Nézegettem már,de nem találtam csak olyan helyet,ahol licensz kód kell... 😞

Tomicsek
Azért ne kapcsold be, az auto updatet, mert ha új progranverzió van akkor frissít és a crack akkor már nem oké. Kézi frissítés Smart update, és akkor csak az adatbázisfrissítést töltöd. SpywareDoctorról van szó. Nálam legalábbis így volt.

KO
Olvasd el a #653-es hozzászólást, és estleg próbáld ki az ajánlott tesztet. 😊

hello
Nekem is akadnak folyamatosan gondjaim spywareekkel...
Használom is az Spd tört verzióját,bárhasznát nemigen láttam eddig.
Nah mind1,miért ne kapcsolja(/uk) be az auto updatet?

spybot-ot leszedtem nemrég,azzal sikerült leradírozni a géprõl elég sok mindent😄

gamerman01
Minden emberkének és más élõlénynek tudom ajánlani a Ca Etrust Pest patrol antispyware-t. Minden van benne: állandó védelem meg minden!!!

Egyszóval szupi!!!

Tört mûködõ verzió letöltési link

Tekergo
Valaki esetleg tudna mondani egy olyan jo antispyware-t mondani amiben van jelszavas proxy szerveren keresztul torteno frissites.

Tomicsek
Igen,csak az auto updatet ne pipáld be.

gamerman01
A Spyware Doctor törve is mûködik?

Van. Csak telebassza a rendszert napi 6-10 System Restore Point-tal (jó sok Megabyte!) Az új Beta bug-ja ez...

Fortuna fortes adiuvat.

gamerman01
A Windows Defender-be van állandó védelem???

Johnny23
nah ezt kérdeztem korábban,hogy ha fenn van Outpost (AntiSpyware-el benne),akko minek még+ a CounterSpy??<#fejvakaras><#nemtudom>

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

köszi szépen ! A S&D kiírtotta...lol
közeben 4 spy ellenes cucc volt fenn, mind csõdöt mondott

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

tûzfalak közül milyen az a Jetico? még nem hallottam ilyenrõl

KO
gamerman01 !

Biztonsági kérdésekben nagyon megoszlanak a vélemények.
Mindenki másra esküszik. mindnkinek más jön be. Tippeket, tanácsokat lehet adni, de a végsõ döntés a tied.

Néhány támpont a választáshoz:

Kémprogram-irtók tesztje

Tûzfal teszt- klikk -> view results

Vírusirtók tesztjét itt találsz

Ha ezekbõl ösze állítasz egy pl. egy ilyet:

NOD 32

Outpost 3.5

CounterSpy,

akkor már nagy megelepetés nem érhet.

Üdv. KO

Itt a link, a "Tutorial"-ben qrva sok, hasznos infó van.
De portokról is, hackerek lelplezésérõl, eltávolításról, alapdolgokról.
A URL a következõ:
Itt

Fortuna fortes adiuvat.

units

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

Helló!
Szükségem lenne egy kis segítségre, tanácsra.
Aminap beszoptam (nemtomhogy) egy furcsa spyware-program szerûséget, nemtom h pontosan mi az. Mindig ha netre csatizok elkezd letölteni a gép egy "accesweb.exe" fájlt, majd ezután megindítja az IE-t akár több ablakban is (amúgy közben Firefoxot használok). Ha letörlöm újra letölti, ha lelépek netrõl azonban képes az a valami megnyitni az IE-t ugyanúgy. Elõsször ha jólláttam valami spanyol lapot próbál megynyitni.
Segítsetek nekem, õre is köszi.

gamerman01
Akkor anyag fogadásra készen állok!!

Igen, de elég barátságtalan a
kezelõfelülete. Nehezen frissít...viszont a CWS-öt jó hatásfokkal ismeri fel. Van aki szereti (én nehézkesnek tartom) a Tea-Timer funkciót.
Jó magyrnyelvû leírást találsz róla a jox.hu-n.
A support-fórum: Itt

Fortuna fortes adiuvat.

gamerman01
Akkor másik kérdés a Spybot jó?

Hosszú... Én is jó ideje képzõdöm, fõleg a tényleg kiváló külföldi fórumoldalakon. Ha tudsz angolul, küldök anyagot.<#wave>

Fortuna fortes adiuvat.

gamerman01
Ez a spyware írtó milyen: eTrust® PestPatrol® Anti-Spyware

Trheli a memót és egyáltalán jó?

Igen, bár a Support szerint elég rég volt frissítve...
Használd mellé a Spywareblatert, a kettõ kiegészíti egymást!

Fortuna fortes adiuvat.

gamerman01
Én most a Spyware Guardot az AVG Free Edition Antivirust és a Windows tûzfalat használom.
a kérdés: Jó ez a Spyware Guard???

Well done - de még ez sem teljes biztonság.
Már beszoptam egy - két makacs spyware-t, pedig igen komoly védelmem van.
Mondjuk CoolWebSearch-öt nem kapsz. Két hete irtottam ki egy ilyen rohadékot, 5 órás melóval.

Fortuna fortes adiuvat.

Johnny23
jah ,mwegjegyzésként : firefox-ot használok,nem IEt

Johnny23
de az Outpostban azt mondod van AntiSpyware is,akkor azt nem kell külön,nem ?<#fejvakaras>

Kell a törés vmihez, itzt segítenek. rakd fel az Outpostot + NOD32 (antivirus) + online guardnak a WinPatrol-t. Ezz egy ütõs kis rendszer, és nem kajál sok RAM-ot.
A NOD Kernel kb. 7-15 Mega, az Outpost 10-30 Mega (ha az összes modul fut), és a WinPatrol kb. 2-3 Mega.

Fortuna fortes adiuvat.

Johnny23
<#eljen><#eljen><#wave>

Hajrá Milan!

Fortuna fortes adiuvat.

Johnny23
aha, ok köszi a segitséget

Ebbe' nincs😊
Azt külön rakjá' fel...
Általába' az integrált védelmi rendszerek nem taatalmaznak víruskillert.

Fortuna fortes adiuvat.

Johnny23
virusirtó is van ebbe?

Ezt javaslom...Nagyon komoly progi. A legjobb a Look 'n' Stop mellett.

Fortuna fortes adiuvat.

Johnny23
vagyis ?<#fejvakaras>

Outpostban a következõ modulok vannak:
1.Hirdetésvédelem
2.Aktív tartalmak szûrése
3.Anti-Spyware
4.Melléklet-elkülönítõ
5.Támadásészlelés
6.Tartalomszûrés
7. DNS-gyorsítótár

Fortuna fortes adiuvat.

All rite, no harm done!<#crazya>

Fortuna fortes adiuvat.

Johnny23
1ébként van a ZoneAlarm-nak egy olyan verzája,ami 1ben antiSpyware és AntiVirus is (amellett persze,hogy tûzfal<#idiota>)...szóval igy megsporolnék TÖBB progi felrakaását,ami gondolom még jobban le is terheli a memót<#heureka>.

...szóval mit gondoltok errõl ?<#kerdes>

SP szan
Ok elhiszem, nem kell gyõzködni! Én csak kíváncsiságból tettem fel, kb két-három napig ment...biztos igazad van, hogy nem a legjobb, én csak azt mondom, amit láttam.
Egyébként tévedsz, írom a HOST file-ba az URL ip-ket, ahogy kell, a levelezõm sem outlook, hanem firefox és nem explorert használok, hanem mozillát...

Higgyél nekem. Egyirányú, és NEM hatékony. Rejtett folyamtokról, rootkitekrõl, copycatrõl, szálinjekcióról hallottál? Nézz utána, én nem koptatom a billentyût tovább , hisz nem tisztem meggyõzni Téged.
Azt csinálsz, amit akarsz.
Majd gondolj ránk, ha vmi finom kis trójai, vagy ne adj' ég egy CWS megfertõz!
Na az - GÁZ!
Feltételezem bõvített HOSTS-file-t nem használsz, NETBIOS-forgalmat nem tiltod, Outlook a levelezõd, és Intenet Explorer a browser. Én is így kezdtem!
Minden jót!<#gun>

Fortuna fortes adiuvat.

lck
Nem is tudod mennyi mindent kiengedett.
SP szan
hát nem tudom...nekem bármilyen tevékenység volt, ami kifelé irányult a netre, azt mindig csak akkor hajtotta végre, ha engedélyeztem, egyébként letiltotta.

Felejtsd el. Csak befelé véd, kifelé nem. Elsõ dolog, hogy kikapcsold - szerrintem.

Fortuna fortes adiuvat.