8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • 0Fritz0
    Navy, Privateer, Freetrader skill-ek.
  • a.carkey
    1,2. Egyszerűen gyorsabban fejlődtek. Én sem rinyáltam, de még a live kezdete előtt leírtam, hogy ez lesz. Az is igaz, hogy én a 2. hadjáratra saccoltam, hogy felélednek és szarrávernek mindenkit. Nos, az elsőre sikerült.
    3. Mindig a leggyengébb oldalt választom.
    4. Ezzel nem értek egyet. De elmenekülni sem mindig lehetséges, ls. Fritz St. Johns előtt ...
    5. A balanceot ált. mindig az követel, aki a legnagyobb létszámban van, de gyengébbnek érzi magát. DE jelen játék esetében a béta óta írjuk, hogy legyen limitálva, hogy hány player lehet/side/szerver. Kb. B24-B26nál 1x kipróbálták, a legelső stress tesztnél, milyen is lenne a dolog, ha minden naciónál bizonyos számot engednének fel. Akkor 250 volt a max. Viszont akkor még eloszlott a jónép és nem jött ki a mennyiségeli sok lúd, disznót győz elv, mert 3 napig volt, rádadásul hétvégén mentek vagy 10 órát a szerverek, mert nem bírták a playeráradatot, de ebből az FLS - tévesen - azt vonta le, nem kell balance.
    Viszont az open béta végén "a mindenkinek SOLja van" event során viszont MÁR KIJÖTT. Aki volt, az tudja, hogy a térképen MINDEHOL a briteknél/csata 10k pontjuk volt és mivel dupla annyian voltak mint a spanyolok és franciák vegyesen, szétkurták az összes SOLos groupot/pvp zóna, mert hiába vertél meg groupot 1, max. két veszteséggel, mikor kijöttél a csatából már 6an ugrottak rád. Egyedül a kalózok ill. franciák ellen lehetett keresnivalód, mert nekik nem volt annyi SOLjuk, mint a briteknek. Na ez pl. az unbalanceból IS adódott. Hiába voltál jó taktikus, 5vs6ban minimális esélyed volt Invincible vs Invincible csatákban. Tudom, mert végig pvpztem az egész utolsó vasárnapot és éjjel 4kor is fent voltam ... ÉS!!! ott is az volt, hogy L40ig szarrá volt verve minden buzi brit a szerveren, és jól jöttünk ki a dologból, de ahogy elérték a legerősebb hajót, azonnal szopacs volt. Az bizti, hogy az első 3rd és 2nd rateek nagyon meg fogják változtatni a portcsatákat. Ha egyáltalán lesz még populáció.
    5+1: Erre való a többi szerver!
  • Cimbi
    Nekem ezt azért nehéz elfogadni
    1.Senki nem rinyált hogy az angolok többen vannak míg kikaptak
    2.Senki nem rinyálna ha mi lennénk többen.
    3.amikor oldalt választottál tudtad hogy a gyengébb oldalt választod
    4.Ez a legfontosabb szerintem a balance a tehetetlen playerek fegyvere olyan nehézségek megoldására melyeket vagy lusták, vagy pancserok megoldani, egyszerűbb hisztizni egy fórumon mint megtanulni játszani, vegyük pl.:a freetradert (tisztelet a kivételnek) rinyálnak hogy nem tudják kilőni a Solokat az egyik idiótának se jutott eszébe hogy nem muszáj és nem kell harcolni és el lehet menekülni ha pedig solokat akar kilövöldözni akkor készítsen egy Navyt és hajrá.
    5.A balance úgy kezdődik hogy egyik nap még csak a létszámot szabályzod, másnap már azt hogy milyen hajóik lehetnek harmadnap már kuka a játék a fantasztikus balanctól és az ami szép, izgalmas és érdekes volt benne elveszik.(Ezt már egyszer végig nézztem köszi nem kérek belőle)

egy kérdés pedig: Mit csinálsz azzal a playerel aki vagy angol vagy kalóz akar lenni de nem fér bele a keretbe?
  • a.carkey
    Értsd már meg Cimbi, hogy ha nekik van 3 pvp területük, és nekünk van 3 pvp területünk, akkor nekik jelenleg van rá minimum 6 6 fős SOL groupjuk, míg nekünk max. 1, néha 2. Ne mondjad már, hogy nem befolyásol semmit a létszám? Persze ha te egyszerre 3 helyen is ott tudsz lenni, hogy levidd a pontokat, akkor nem szóltam. Én jelenleg nem tudok. És engem zavar, hogy míg ők be tudnak tenni 3 várost egyszerre tőlünk pvpbe, addig mi max. egyet, azt is félig, közel sem PB állapotba. Ennyi.

Itt jön elő a balance.
    Ha 6 6 fős brit SOL groupból a playerek közül 1x6 a franciáknál, 1x6 a kalózoknál, 1x6 meg nálunk lenne, akkor mi és a franciák is meg tudnánk uyanezt csinálni, mert ott tudnánk legalább 2 helyen lenni. Ez már talán balance lenne. Persze, vannak a skillek, meg van a taktika, de ha teszem azt bemész pvp csatába 6 SOLlal, és ellened is megy 6 SOL, akkor van arra esély, hogy minimum 1 player tőlünk is csobbanjon. És ahogy kijössz, ott van egy másik 6os SOL group, aki azonnal neked esik, és máris 5vs6 van. És akkor újabb csobban közülünk, mégha istenek is vagyunk, és ahogy kijössz a csatából, máris ott van nekik egy 3. 6os SOL group, ami betámad, és vagy lelépsz, vagy hatan szétlőnek. Szóval íme a balance.

És igen, a kalózok sokan vannak, úgy néz ki végül is balfaszok, de mivel nincs SOLjuk, legalábbis elég, addig nem fognak és tudnak ugrálni, hacsak nem akarnak naponta 70-100kt kibaszni az ablakon, mint amikor a franciák ellen 4-6 hajó összejön nekik. Amint lesz SOLhoz hasonló hajójuk, annyi volt nekünk meg a franciáknak, és a briteknek nem, mert velük szövetségben vannak a Robertsen, és ennek szemtanúja is voltam, amikor a Bahamákon egy San Mateos brit éppen lebonyolította a bizniszt velük. Alexandert témáztak le. Összesen 3 darabot. + mivel a kalózok folyamatosan sírnak, előbb utóbb lesz nekik is SOLhoz hasonlatos hajójuk ...
  • Beni521
    van ingyen hónap :O
  • Cimbi
    Ez szerintem fölösleges hiszti az hogy mennyi angol van nem sok mindent befolyásol egy pvp csatában max 6 fő lehet pl.: egy pvp zónában van 100 angol és 6 spanyol akkor is max csak 6 angol harcolhat 94 meg unatkozik egyetlen előnye PB-ban van itt nagyobb a valószínűsége hogy több Sol spawnol angol részről mint spanyol viszont annak is nagyobb a valószínűsége hogy valami b..m Bermudával jön.
  • Smokk
    Mostmar igen.
  • Tom911
    arra gondolsz aminek van egy install exe és 4 data fileja? mert ha igen akkor tényleg ez lehet a gond :)
  • probirka
    Ti feltudtok lépni?
  • a.carkey
    Hehe. Egyszerre.
  • a.carkey
    Szerintem meg vagy alacsonyabbra állították a számokat, vagy bug.

Mondjuk sosem értettem, hogy miért nem írják ki ténylegesen, hogy 125 spanyol online, vagy 1232483539579359 brit online. Stb.
  • Fritz Von...
    Szerintem senki nem kíváncsi a tényleges létszámra, ennek pont az aktuálisat kell mutatnia.
    Inkább marketinget sejtek mögötte. Mivel erősen visszaesett a létszám, ezért a kijelzésnél kicsit lejjebb vették a limitet, hogy most megint heavy és ilyesmi legyen a képen.
  • Jerol
    Szerintem csak megcsinálták végre hogy ne az aktuális játékos létszámot, hanem a szerveren ténylegesen játszó játékos létszámot mutassa. Nekem tegnap is ezeket mutatta, de szerintem mindenkinek :)
  • a.carkey
    Valamit nagyon elbasztak a serverekkel :) Nekem reggel heavy britet, kalózt, moderate spanyolt és franciát írt :)

Remélem nem lesz rollback, mert kinyírom magam. Elég érdekes dolgokat ír ki a lista. Meg hiányzik róla jópár szerver. Csak nem nagy összevonás következik? :)
  • Jerol
    Gondolom a sima 2 gigás verziód van meg és nem az 5 gigás, az utóbbi alig tölt le valamit, azt töltsd le valahonnan, szerintem gyorsabb lesz :)
  • Smokk
    fog oldodni
  • Smokk
    Sztem ez meg ma meg fogoldodni
  • Tom911
    Újraindítottam... most 26óra van hátra a rooms_a.pig file letöltéséből (ja és nem csökken hanem nő az idő), nem értem, tűzfalon kiengedtem, routeren kiengedtem, és megint rá kell jönnöm, hogy a SOE mekkore trágya kiadó, swg-ben is utáltam ezt a szar lanchpadot... ezzel megy el az ingyen hónapom, hogy patchelem a játékot hát lol
  • Torzonborz
    indítsd újra a lauchpadot mert ennyire nem lehet lassú a letöltése.
  • Smokk
    Az meg h lehet?!
    En is a heten vettem meg,es Nekem is 1*re szedte le az azota megjelent frissiteseket,de ez kb 1 ora volt.
  • Tom911
    Nincs valami oldal ahonnan le lehet tölteni a frissítéseket, mert már 15 órája tölti a cuccot és még 16 van hátra, nem hiszem el, hogy enyire lassú lenne, a wow általában 5-6 óra alatt lefrissít nulláról...
  • Torzonborz
    mittomén. nem farmoltam még 6 órán keresztül egyfolytában. már így is néha szó szerint fizikai fájdlmat érzek ettől a qrva grindtől
  • Fritz Von...
    Mivel egyelőre ez viszi előre az egész játékot. Mennyi lootot tudsz 6 óra alatt kifarmolni, hogy utána 30 percig PvPzhess. :)
  • Torzonborz
    csak ezen a looton tudsz lovagolni ejnye :D
  • Fritz Von...
    A priv nem érdemel semmit, eleve 20%-kal nagyobb lootot kap! :P
  • Forolto
    Priv.Hajókhoz mikor óhajtanak hozzányúlni?Még annyi esélyünk sincs mint az FT-nek.Nevetséges és felháborító,hogy kénytelen vagyok egy naval-t felhúzni,hogy egyáltalán lássak egy normális portcsatát és ne csobbanjak az első néhány másodpercben,persze ha lesz megfelelő vezetés.

Jó lenne fontossági sorrendet felállítani és kezdeni azzal akik jobban megérdemlik.
  • a.carkey
    1.2 Kurvára megerősítik az Olit és a Ft hajókat. Megszűnik craft szempontjából a Triton, új lesz helyette. Megmarad a régi is, de ha csobban, agyő!
  • Rushmachine
    Unatkoztam tegnap és feltöltöttem az OLI duráját 7-re,egy két süllyedést még elbírok :P
    R
  • Rushmachine
    Snipa : Táncoltál már az ördöggel sápadt holdfénynél:?
    R
  • Forolto
    Hallom mi volt Havannánál...Ezt a töketlen bandát hihetettlen.Ha leírnám milyen emberek kitiltanának a fórumról és bannolnák az accomat.:)
  • Forolto
    Hol a picsában van ElDiabló?
  • Fritz Von...
    Hát nem is tudom, hogy mi a jobb. Ha mi is ott vagyunk, vagy ha nem. :)
    Az elmúlt 3 napban csak a mi guildünk lassan 50 durabilityt úsztatott le. :P
  • Snipa
    Meg mindig mienk a legnagyobb pontszam nem?
    Nem kell egybol raas-t a falra festeni mikozben tancol!

Aljunk fel es adjunk a pofajukba!
  • Snipa
    Szerintem meg oldjuk meg hogy a guildunk ott legyen!!!
    Hajnali 2 kor lesz a csata? vagy akkor raktak be es ejfelkor kezdodik?
  • Fritz Von...
    A franciák tök utolsók, miért is hagynánk? :)

Egyébként nem csoda, hogy vérszemet kaptak az angolok. Ilyen töketlenkedést, amit a spanyol vezetés és mi is csinálunk az elmúlt 1-2 hétben...
  • a.carkey
    Vagy hagyjuk a picsába az egészet, hogy minél előbb nyerjék meg a franciák. Megdumcsizzuk velük. És ha kell help, a jövőben ők is segítenek. A britek már így álltak össze a kalózokkal.
  • Snipa
    Örülünk! :-)
  • a.carkey
    Csak, hogy örüljetek: betették Santo Domingot is. Szombat éjjel 2 körül lesz a csata érte. Szóval az is bukta.

Éreztem/tudtam ezt én is, de a 2. hadjáratra tippeltem.

Két esélyünk van. Beteszünk 3 brit várost, 3 guild egyidőben, köztük Havanaát, vagy hagyjuk őket, és a lehető legrövidebb idő alatt felfarmoluk 3 kalóz várost, mert őket még talán szedett vetett bandával is ütni tudjuk.
  • Snipa
    Kimaradt hogy kibasztok engem a guildbol! ;)
  • Rushmachine
    Nagyon fontos :
    Akit érint ,szombat este 7 óra nagymegbeszélés ventri,guild és a játék jövője,PVP csapat építés,Skill build-ek -stb...stb...
    A megjelenés minden guild tag számára kötelező.Csak különleges esetben lehet kimaradni.
    R