8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • a.carkey
    Mondjuk ja. Erre nem is gondoltam, hogy goldsellers általi bucks. Nos, így már elgondolkodtató. Mondjuk ott egy guild fogta, összedobta a 10 millát. Sőt, a kalózok is besegítettek nikik forgeban. :)
  • Torzonborz
    hmm amcsi serveren ? akkor lazán el tudom képzelni hogy honnét van meg rá a pénzük .
  • Fritz Von...
    Ja. Érzékeltük. Fúúú. Meg hűűűű.
  • Burca
    1 1st rate nem csinal nyarat !:P
  • a.carkey
    De érzékeltétek amit beírtam?

Megvan az első 1st rate? :)
  • a.carkey
    Fog. Ha nem fagy le, vagy szarozik a gépe, nete, ahogy az elmúlt két napban. Utána megrohanom a kitermelőhelyeimet és szállítok ezerrel ... :)
  • Fritz Von...
    Cimbi és én megyünk Port csatába. Kell Havana! Meg ahogy néztem ingame, Diego is jönni fog.
  • Pluskast
    De asszem most nevet fogok váltani Falábú Pluskatra :)
  • Pluskast
    aha:))
  • Fritz Von...
    Aha Plusi, szóval te nyúltad le a bétában a nevet. :DDDD
  • Fritz Von...
    Nagyon remélem, hogy lesz economy change. Bár az a baj az ilyesmivel, hogy akik megszokták ezt a fajta csatázást, ez után szintén ennek szellemében fognak kimenni a vízre.
  • Pluskast
    Lassan lassan én is leszek ismét:) (Bastiano Coimbra vagyok :) )
  • Snipa
    Oszinten kiaz aki 14:30 kor otthon tud lenni ma? :-)))
    Lol! Persze remenykedem! Aki tud az menjen, de elkellene kuldeni azt a szutykot aki berakta pb be havannat ilyen ratyi idoben!
  • a.carkey
    FLS részéről info:

"We tend to be very cautious about making economic changes. But yes, we're upping money income from NPCs, we're making changes to make PvP much more lucrative, and we're working on port rewards."
  • a.carkey
    Annex gyerek felvetett két dolgot mostanában (ő volt az aki 11 nap alatt lett L50 bétában):

"Money = Ships = PvP = Ship Loss = Healthy Economy

Game was fine in beta. FLS broke it for retail. Now they are fixing it. Except for many that have left its too late. Bad first impression and all."

"Well from a ship production standpoint, due to the constant wipes and fluctuations of players coming and going, the economy was not stable. However from a money perspective, I was doing port battles and pvping daily. Ship loss was not a big concern as I could always afford to replace my ships. It was harder getting the ships due to the unstable economy than anything else (from my perspective). Heck I would sail around solo in a privateer destroyer, and wouldnt care if I got sunk, not because it was beta, but because I could afford the replacements. Now in retail, how many people do you see sailing around solo in Cap MCs, Hercules, 4th rates etc? They are either in groups or sailing around solo in cheap disposable ships. Cheap ships dont move the economy very much."
  • a.carkey
    Amúgy érdekes felállásban mennek:

Navyk
    2 SOL
    1 Defi

Privik
    1 Tigre
    1 Hercules

A SOLokon kívül mindenki bar shotot használ (egy másik képen látható) ...
  • a.carkey

Nem szaroztak holmi 2nd v. 3rd ratekkel ...
  • a.carkey
    Gyorsan eldöntötték kié legyen ...
  • a.carkey
    Hopp, az első Invincible a Kidden ... Mennyi volt, két hónap? Max.
  • 0Fritz0
    Aki 14:30-kor, munkaidő alatt is tudja nyomni, az bekaphassa. :)
  • a.carkey
    Havanát is vsz ő vezeti majd.
  • a.carkey
    Na, talán vmi elindult ...

Don Juan de Marco vezetésével tegnap megmaradt Santiago, és 24-0-ra győztünk. Ez már azért komoly.

Ma arra kért minden magyart aki L50, és lehetőleg navy, hogy jöjjön Havanaba, 14.30 körül már gyülekező, és hozzon SOLt. Még sanszunk is lehet visszavenni egy jó taktikával.
  • Fritz Von...
    MC Oliról és az FTről beszéltem. :)
    A privi sincs sokkal jobb helyzetben, mert neki meg olyan hajó kéne, ami gyors, fordulékony, és relatíve erős ágyúk vannak rajta. Cserébe a kevés armorért. De nekik sincs ilyen, tehát ők is szopnak. :(
  • a.carkey
    Persze. A 20 fontosok pontatlanabbak ... :D
  • Forolto
    Fritz,miről beszélsz.Mi van a Privnek?Egy nyomorult hajója van,ami classspec az a Hercules.

Nevetséges az egész.Jó kis hajó lenne,ha tényleg lvl 50es statjai lennének.De nincs.
  • Fritz Von...
    De van sajnos. A structure-t fel tudom tolni én is megközelítően SOL szintre, azzal nincs baj. Az oldalpáncélja brutálisan gyenge. Az ágyúi igaz, hogy gyorsan tüzelnek, de a 15 font és a SOL nagy ágyúi között óriási különbség van tűzerőben.
    Ezen kívül az egész hajó lomha, és lassú. Persze, ekkora raktérrel milyen lenne, de akkor az FLS eldönthette volna, hogy 1000-es raktér, vagy manőverezhetőség. Ha már egyszer warshipnek van beállítva.
    Nekem ez volt az utolsó MC Oli craftom, többet nem ülök bele PvP csatáknál.
    Az 1.2-ig pedig ki fog még tartani, akkor felül fogom bírálni az álláspontomat.
  • a.carkey
    A pancélon kivul nekem más bajom nincs vele.
  • Snipa
    Ha aktivak akarunk lenni spanyol oldalon heavy group pal! Mint ahogy csinaltuk havananal, st jhonsnal es santo domingonal, akkor 1-2 50 lvl NO ra meg rohadtul szukseg van.

Valahogy en tegnap ota mar nem tekintem olyan jo hajonak MC Olit, kicsit tobbre tartottam...
  • a.carkey
    Jelen pillanatban az FTmmel van 3 hajóm. 2 MC Oli, 1 Triton, 1 San Matteo. A Triton nálam most az outfitting raktár, mert sok értelmét nem látom használni (jelenleg). A San Matteo szállít, az egyik MC Oli farm + PvE, a másik meg csak PvP.

A PvP hajómmal eddig az volt a probléma, hogy nem tudtam a 15 fontos ágyúimmal SOL lőtávba kerülni. Ezt kiküszöböltem, és most már túllövöm alapból az Alexandert lőtávban. Várhatóan 1.2vel a hajóm alaptulajdonságai páncélzat terén tovább fognak nőni, de most erről még nem értekeznék.

Viszont sokáig gondolkodtam, hogy most akkor mit kéne csinálni? Milyen outfittinget tegyen fel az ember pluszban a hajóra?

Nos a rangenövelő mellett ugye erősíteni kell a páncélt vagy a structuret. Ha reinforced Armort teszek fel, bár nő az armor, de csökken a speed. Ha reinforced GP 4, akkor már jobb a dolog. De ezt még kb. lehet fokozni - és ezzel az ágyúkat nehezebben kilőhetővé tenni - egy RGP, ex -el. Nos ez megvan. A páncélt átlőni nehéz, ha nagy, meg sok a DR, stb. DE !!!, azt azért ne felejtsük el, hogy hiába teszem minél erősebb páncélzatóvá az MC Olit, ha amikor rámlőnek, már rég a structuret bontják, amikor a páncélzatomon még javában van 600. Mivel az MC Oli armorja alapból szar, így JELENLEG (1.2ig mindenképpen), kénytelen vagyok azt is erősíteni, DE! ha értelmes armor kerül 1x majd rá, akkor feleslegesen nem fogom eröltetni a RGP,ex -et, hanem még erősebbé teszem a Structure-t, egy Reinforced Structurrel, mert ha csobbanunk, az sosem az armor, hanem a structure hiánya miatt van ugye ...

A páncél rész tehát jelenleg két reinforced hull a két slotban, generalban meg 1 RGP, ex és egy Ironwoodos Structure erősítő.

A general részhez jön hozzá a még a rangenövelő.

A sail és rig kategóriában nekem speckó most speed van, mert alapból szar az MC Oli és a nimblevel kevés változás van, különösen ha forgásról van szó.

Viszont a gun outfitting tekintetében meg mindig úgy voltam, hogy mire kell a hajó:
    A. PvP?
    B. PvE?
    C. Egyéb

C. Egyéb.
    Ezalatt a szállítást nézzük, és ott ugye zéró gunnal kell számolni, a cél a leléphetőség. PvP-ben erre csökken az esély, teli hajóvel meg ugye nem harcol az ember, így ilyen hajón mindig speed és fordulás a lényeg.

B. PvE.
    Ilyenkor mindig közel kell menni, és kihasználni a lehetőségeket, a hajó két oldalát, stb. Itt mindig close rangere teszek, ami 200yardon belül hatásos lehet, ekkor range helyett gorgon van a generalban (és reinforced armor és ironwoodos vagy reinforced structure erősítő). Mindegy, a végeredmény (egy baszott erős structure és egy jelenleg közepes armor mellett) a két 40%os lövést kihasználva egy komoly tűzerő, minimum 800as alapsebzéssel, vagy mégtöbbel.

C. PvP
    Itt én elgondolkodtam ugye, hogy mi felelne meg legjobban a SOLok kiegészítésére, a linetaktikára, ha rangenövelő JELENLEG alapból követelmény PvPnél egy FT esetében.
    Arra jutottam, hogy mindig az, ami a hajó erőssége?
    SOLnál és a navy főskillnél - reload - (a capolás miatt) felesleges speedre tenni, mert úgyis van rá csökkentő skill, és azért nehézkes túlzottan a bugos szarságok miatt a reload timeot 30 secre csökkenteni 50ről. A SOLra accuracyt vagy damage növelőt érdemes tenni. Az accuracyt nem kell magyarázni, de a damageben mi is a lényeg?
    A. Messziről lő sok hajó, és nagyokat sebeznek a célponton (Wadding).
    B. Messziről lő sok hajó és pontotosan de erősített damaggel sebeznek a célponton (Perfect).
    C. Más.

Az A lehetőség, az egyértelmű, de szerintem colossalnál kevés és bugos. A B lehetőség meg kevés, mégha vegyesen is ad.
    A C lehetőségnél meg ott van, hogy mit tudna a close range raider? Szóval érdekes lenne kipróbálni, hogy 5 SOLból 2 accuracys gun outfittingel, 1 waddingel, 1 pedig kivégző close rangel van felszerelve, mert ugye (előbb utóbb kinyuvadnak és ha 200 yardon belülre kerül egy SOL, nos akkor el gondolkozhat a célpont, hogy raiderrel egy +100-os damage skillt bekapva milyen esélyei vannak túlélésre. (Persze lehet mind az 5 SOL egyforma, vagy accuracy vagy wadding, stb.)

És akkor itt jön be a képbe az FT, hogy mit tegyen az MC Oli-ra?
    Nos, mivel a hajó karakterisztikájából az adódik, hogy kurva gyorsan tudnak lőni az ágyúi, így mindenképpen a reloadot javaslom rá. Ezzel, plusz 1 perces hasty firevel, 1 perc alatt 3x !!! lehetne 1 oldalról lőni, míg a navy csak max 2x tud. Így én specko a reload és rangenövelésnél maradtam. A Havana battleben majd meglátom, hogy ez jó v. rossz döntés volt. (Az kedd!) Az FT buff skillekkel pl. tudnék még segíteni a groupban. Ehhez ugye elvileg át kéne variálni a karaktert, de elég ideiglenesen is. Nem nagy kunszt - különösen, hogy csak 3 naponta lehet és érdemes bármit is gyártani, és elég hozzá a carrier respec, 10 smallból. És mivel az ember farmol mint állat, ha kell neki pénz, így mindenképpen összejön neki 10 bármilyen egyforma medál, amiből bármikor lehet 10 smallt csinálni.

Na ennyi.
  • Fritz Von...
    Ezzel is van ám baj. Pénzhez jelenleg úgy lehet jutni, hogy farmolsz Santo Domingoban, vagy máshol.
    Ha az FT skilljeit átrendezem úgy, hogy csapatbuffokat tegyen fel, akkor szólóban lesz szopás, és nem jutok pénzhez rendesen.
    Ha a kereskedelmi skilleket szedem le, akkor meg ugye... És egyelőre azért még mindig a craft és a kereskedelem az első FTnek.
    Persze lehetne small pennantokat farmolni, hogy legyen egy halom respec, de azt azért csak nem gondolta komolyan senki, hogy egy FT ezért fog lowlvl bermudákat ölni.

Szóval nem rózsás a helyzet.
  • Snipa
    Ahogy este taglaltuk!

Innentol kezdve heavy group ellen csak ugy megyunk, hogy mi is heavy groupot allitunk ki! 5 SOL 1 FT v 1 Privateer
    De inkabb FT a buffok miatt amit a groupra tud tenni.
    A privaternek en abban latom most lehetoseget, hogy a heavy group nak segitenek felderitokent. Esetleg tobb privateer osszedolgozva elkapja ellenfel spottereit es megmegprobalja szetzilalni a heavy groupjukat!

Lathatjatok nincs mas megoldas egy 4-5-6 SOL hajoval felallo group ellen nem tudunk mit csinalni, kenytelenek vagyunk mi is hasonlo erot felvonultatni!
    Ennyi!
  • Torzonborz
    fel kéne már fogni hogy a privateer nem line harcra való. nem tudom ki találta ki ezt a baromságot. nekünk a hejók elött/mögött kell cikáznunk , a lesérült hajókat elintnünk és a menkülőket elkapnunk.
    a gond az hogy ehez nincs megfelelő hajónk mert egy sol ki tud fordulni ami röhej.
  • Fritz Von...
    De. Neked még rosszabb a helyzet, mert az FTnek van legalább MC Oliphantja. Ami PvPre ugyanúgy teljesen alkalmatlan nagy halom fos, de a privateernek még ilyenje sincs.
  • Forolto
    Ez van,szerinted én nem ugyanebben a cipőben járok a priv karimmal?
  • Forolto
    Az egy xar és a warhammer is,összes fantasy egy nagy kalap ...ar,Historical játékot akarok.
  • Fritz Von...
    Egyébként azért durva, hogy az FLS töketlensége miatt mindenki arra van kényszerítve, hogy akkor most másik kari grind ismét.
    A piac teljesen el van baszva, a hajók szarok, a skillek szarok, tehát az FT választásom teljesen idő és pénzkidobás volt.
  • Fritz Von...
    Everquest2. :P
  • Forolto
    Szerintem meg mindenki húzzon fel egy navalt,a priv és a FT semmire nem képes line harcra,mert nincs megfelelő hajója rá.Várom az 1.2-öt és figyelem a fórumokat,hogy hátha megoldásra lel a sok problémánk.

Egy jó játékot nem lehet 2 hónap alatt ennyire leírni,én kitartok egy darabig.

Nem is látok a közeljővőre megfelelő mmo-t,majd esetleg a stargate,de egy biztos egyik se lehet tökéletes.
  • Jockey
    en most igen tavol vagyok az esemenyektol, de latom zajlik az elet.
    engem igazabol tokeletesen kielegit ha OS-en legyakunk par enemy-t, a PB oldal sztem akezdetektol fogva tudott volt, hogy sok lud disznot gyoz alapu lesz, amig kinem termelnek a kissebb nemzetek is (mi, franciak, kalozok...) megfelelo mennyisegu SOL-t, vagy amig ki nem alakul az a kezdeti fegyelmezettseg ami a jatek elejen jellemezte pl a spanyol oldalt. Sztem ez nem lesz gond, sokan mar a 2-3ik altjukat szintezik es 100%ig biztos vagyok abban, hogy minimum fele navy/t csinal a nagy hajok miatt..
    Az elejen mi osztottuk az angolokat es rohogtunk rajtuk, most ok kerekedtek folenybe, hit and run taktika kell es ezt kidolgozni a legmagasabb szintre..:-) (esnem a mi sol/jainkat kell sullyeszteni hanem az oveket, taktikan gondolkozzunk mi eletkepes solok ellen, sok kis hajo kurva messzirol? stb...)
    pb-hez meg szepen huzni kell mindenkinek az FT vagy navy altjat
    nemtom mikor talalok itt vietnamba megint egy netkavezot, de jelentkezem..:-)
  • Smokk
    Ez hasznos kis link!
    Thx!