155
avagy bios, átalakító stb. problémám van?
  • GeRa256
    Szevasztok nekem az lenne a problémám, hogy minden játékban kezdetben hallani a különböző hangokat lehet ez bármi, de egy idő után elmegy a hang és nem hallani semmit aztán van amikor visszajön a hang és megint elmegy probáltam hangfallal fülessel és minkettővel ez történt. Nem tudjátok mi lehet a gáz?
  • retek683
    help
  • retek683
    sziasztok sztetek egy 650-es celeron + egy sis 620-as int-vga egy voodoo2-essel+ 256 rammal ,win me oprendszerrel bírná a mai divx-es filmeket ha igen akkor mien kodekkel? mer ace mega codeccel nem megy
  • phoenix1
    Hello. Talán ez, elég régi darab :) : EP-58MVP3C-M EPOX - VIA Apollo MVP3
  • phoenix1
    Köszönöm a segítséget, örök hála. Arra nem is gondoltam, hogy egy beragadt progi okozhatná ezt a hibát, ki is kapcsoltam a CachemanXP-be az "Autoend Task"-ot, azóta nem indítottam újból, de így remélem legalább látni fogom ha ez miatt nem sikerül kikapcsolni.
    A skines progit említve eszembe jut az egyik ismerősöm, őneki volt ez a probléma, hogy feltett vmilyen skin progit és nem indult el a Win, végülis sikerült megcsinálni.
    Ettől viszont már a hideg is kitör.
    Még 1x köszi :)
  • tmisi
    Ha a Windows induláskor kék képernyővel jelez, akkor előtte valami el lett cseszve (pl. én mikor felraktam egy skin progit, az basztatta meg). Ilyenkor reset és mielőtt bejönne a winlogo (a boot teszt után), rá kell tapadni az F8-ra és ott a "Legutóbbi működőképes beállítások"-at kell választani, nekem bejött.

Ha nem kapcsol ki, valamilyen progi bent maradt a memóriában és nem tudja kidobni. Ilyenkor CTRL+ALT+DEL, Feladatkezelő. Onnan dobj ki mindent. Ha nincs ott, akkor valami rezidens cucc lehet. Ha kidob egy "Program bezárása" ablakot, nyomd meg a "Befejezés most" gombot, nekem is beragatt már így, de előbb utóbb sikerül neki kidobni a rosszalkodó progit.
  • izb
    milyen alapod van?
  • phoenix1
    Sziasztok.
    Ma már másodszor fogad kék képernyő a WinXP indulásakor, azt jelzi, hogy UNMOUNTABLE_DEVICE és ezzel ott helyben le is ál. Sejtem, hogy attól lehet, hogy nem lett rendessen leállítva a Windows. És ez lenne a kérdésem, hogy mi lehet ami nem engedi, hogy kikapcsoljam a számítógépet? Ha rákattintok a leállításra van amikor gond nélkül kikapcsol, legtöbször nem :S, akkor visszaugrik a dekstopra és utánna ha próbálom leállítani azt az üzenetet küldi, hogy a rendszer leállítás alatt. Próbáltam és úgy hagytam a gépet egy óraig és nem történt semmi :( .
    Találkozott már vki ilyennel. Előre is köszi.
  • cooldoc
    Megoldottam.
  • cooldoc
    Sziasztok!
    Kicsit megakadtam.
    Nem akart bejönni a Windows. Teljes jólét után mikor reboot-oltam, az fogadott, hogy nem tud elindulni a Windows, mert hiányzik a system32/config file. Próbáltam Safe-ben bebootolni - kevés sikerrel. Hirtelen elszállhat ez a file? Csak a javító CD marad(szereztem)? Azzal pontosan hogyan kell orvosolnom e problámát? Valami "j" gomb m,egnyomását említi, ha beraktam a CD-t...
    Válaszokat előre is köszönöm!
  • Macros
    Sziasztok!

Elkélne egy kis segítség, mert nem igazán vágom a hardwer dolgokat. Vettem egy p4-et. MSI alaplappal, MSI geforce 6600 gt vidiókártyával PCI Express es a drága. Namost. feltelepítettem a Word of warcraft játékot (meg 1-2 másikat) amikkel ugy elvagyok (nem csak játékra használom egyébként) a játékok viszont pár perc után szétcsikozták a képernyőt majd fagytak. Mindig. No kicserélték videókártyát másikra (UA tipus) nincs változás. kicserélték az alaplapot (ezt már másik tipusra) meg is oldódott a problémám. Most az NWN2-öt akartam tesztelni, és mit ad isten szembeköszöntött megint ez a képtördelés, gyorsfagyi. időnként kékhalál.

Igazán csak az érdekelne, hogy van-e valakinek 5lete mi lehet a baj?
  • rvn
    Bocs

Szal a problémám az lenne h a 2 kliensröl tudom használni a netet de a serveren lévö megosztott adatokat és a nyomtatót nem! van valakinek javaslata?
  • rvn
    Üdv

Lenne egy kérdésem! Müködteteek itthon egy kisebb hálózatot. Wan 1 serever gép amihez kapcsolódik az internetent wifin és van 2 gép amik wifin kapcsolódnak a server géphez a servergép lankábelen kapcs a routerhez.
  • repvez
    lehet hogy vaklárma volt,mert találtam egy ilyen hsz-t a daemon tools-os topicban:
    "Es az istenert sem indult a gep. Kiderult hogy A SPTD file okozza gondot. Mindent megprobaltam. Leszedtem a DT4-et es mindig beakadt meg mitomen. Aztan mar el sem indul a gep a tolto kepernyo utan. Fogtam magam es ujra telepitettem a windows. Minden csodalatos. Fogom felrakom a DT4-et. KEri a SPTD instalt. Ujraindul gep... es megal megint. Most is ugy leptem be windowsba hogy SAFE MODE-bol kiszedtem a SPDT filet... majd registry meg minden. De most sem megyen rendesen mert csak LAst Known Good Configuration menuvel tudok belepni."

Most akkor nem lehet 4.03-nál ujabb DT-t feltennem mert behal a rendszerem?Vagy mi az az SPDT amit telepit?
  • craymond
    Próbáld ki a partition magic-et. Van benne pár hibaellenőrző teszt, me grafikusan is látod a hardodat ahol kijelzi a hibás részeket. Engem már sok bajon átsegített
  • czky
    Sajna az ilyen winyós dolgokhoz nem nagyon értek. De kipróbálhatnál egy másik winyót a gépedben és ha azzal minden ok, akkor már viheted is vissza garba a tiédet!
  • repvez
    Pedig nagyon ugy tunik hogy a winyo lesz a ludas, mivel az aida32-es diskbenchmarknál 9 mp után megfagy minden és hdd tune-nál is csak a gyorstest megy végig hibátlanul a normál meg befagy 10 százaléknál.
    és a töredezettségmentesités is szitén befagy.Esetleg van valamilyen progi amivel letilthatom egy részét a vinyonak?Mert ugy néz ki csak az eleje szarakodik ha tuljut rajta már megy minden jol.
  • czky
    http://www.memtest.org/
    A winyó tesztet passzolom. Amúgy a sisoft sandra-val elég sokmindent lehet tesztelni...
  • repvez
    tudnál valami progit amivel tudnám tesztelni hogy mi lehet a baj esetleg egy wincsi tesztelöt, mert a régi gépemnél hasonlo volt a helyzet és ott bad sectoros volt az a rész ahova a win telepult.A hddtune-t végigfuttattam az nem talált semmit.
    Amugy nézegettem a help-et és és az msconfigot van is rá hibaleirás de ha a legfontosabb illesztoket tölti csak be az induláskor akkor is ez a helyzet.Lehet valamelyik illesztöprogit nem szereti?Mindenböl a legujabb van fenn.Az nvtüzfalat feltelepitettem de késöbb uninstalláltam, mert a utorrent azt irta hogy problémák lehetnek a használatakor
  • czky
    Lehet memóriahiba és lehet alaplap probléma. Sajnos Abit-ék elég változó minőséget gyártanak mostanában...
  • repvez
    Sziasztok!
    Ha lehet segitsetek nekem .
    hete vettem egy uj gépet: abit kn9ultra lap,AMD X2 4000+,1gb kingmax mars 800mhz ram, 320gb 16mb cach seagate SATA2,pioneer dvr-111,6600GT,500W MODE COM táp.
    És az a problémám hogy eddig stabilan ment minden,de tegnapelött Lan-ba játszottunk A gostreconnal aminél 2x kilépett azzal hogy "hibát észlelt ezért leáll" üzenettel.Másodszorra csak resettel tudtam ezt az ablakot becsukni ami után csak a windowsos betöltö csikig jutott el az inditás,de csökkentett modba mindig elindult.Csináltam rendszer visszaállitást is de nem segitett,tegnap ujraraktam a rendszert és megint minden jol ment,de ma be akarom kapcsolni a gépet és eljut az asztalképig,de amikor valamelyik iconra akarok kattintani ott homokorára vált a nyil és nem tudok semmire sem kattintani semmire nem reagál.
    Segitsetek mi lehet a baj,semmilyen hibaüzit nem kapok csak nem indul el.Most is csokkentett modbol irom ezt.
  • sweex1
    Sziasztok.

Felraktam a gépre a Rome Total War nevü játékot. Fel szerettem volna rakni hozzá a magyarosítást, a barbarian kiegészítőt, illetve annak magyarosítását, azonban nem engedi. Folyton azt kéri, hogy szüntessem meg az írásvédettséget. Kérdésem, hogy azt hogyan tudom. Az érdekesség az, hogy ezt a progit egyszer már felrektam minden gond nélkül, de amióta újra telepíttem a gépemet, azóta szarakodik. Még Crack.-elni sem tudok, csak úgy ha kitörlöm az eredeti exe file-t és úgy másolom oda crack-et. Ekkor is mindíg az irásvédettségre hivatkozik a genya. Help me!!!
  • nemtudomkivaok
    Hellósztok!
    A gépemmel lenne egy „kis”gond.A hiba:bekapcsoláskor betölt a windows és megjelenik az asztal az ikonokkal,de ha alulra a tálcához lehúzom az egeret akkor csak homokóra.nem reagál semmire csak a ctrl+alt+del-re.ha ilyenkor csinálok egy kijelentkezést (nem restart mert az nem segít) és újra bejelentkezést akkor tökéletesen betölti a tálcát is és probléma nélkül müxik a gép.mínden gépindításnál mel kell játszanom.próbáltam újra telepíteni de nem segít ,kb.:egy fél óráig vagy akármeddig bírja tovább nem.a memteszt nem mutat hibát.
    Valaki tud valami megoldást?mi lehet a baj?
    Asrock k8nf4g-sata2,amd 2800,1gb ram.
  • JB arts
    ß6552ÄTok MeG!
    (De az ilyenek nem járnak letiltással?)
    Mert most tiltottak le egy pár napja...
  • JB arts
    Hogy léphetek be a BIOS-ba?
    Már hallotttam hogy delettel(?) de nem működik.
    Még van egy pár ilyenfajta gomb mint a F8 vagy F4 de tuti nem
    ezek azok...
  • Hedgehunter #50
    Miert megy tonkre az alaplapom amikor egy orszagbol(220v 50 hz magyar) a masikba(230v vagy 240v 60 hz?,ciprus) viszem a gepet...??? Ket honapja irorszagbol magyarorszagra vittem a gepet es a masodik beinditas utan hibauzenetek, kekhalal, majd folyamatos reset mielott a windows betoltene..!!!! Vettem egy profi tapot aktiv fpc?? stb, uj alalplap(szerviz mondta meghalt) es ujra szep volt minden amig ki nem hoztam ciprusra, masodik beinditas ujra hibauzenetek, kekhalal, majd folyamatos reset mielott a windows betolt....!!!!!! A tapon rajta hogy 200-240 v 50-60 hz...!!! MI A F@SZOM VAN????!!!!! konfig:asus p4p 800 e deluxe, tap Chieftec 420 nem a fos szeria, abit radeon 9900 xt vivo, pIV 2.8 478 socket, 1 giga ram....Thx....
  • sokadikgab
    Vegre nekem is megoldodott, alaplapot csereltem es mar minden mukodik.
    Koszi szepen,h. probaltatok segiteni!
  • Dévids
    hello nem tudjátok mi a baj tudom nem mai a gép
    de néha ha jáccok betöltés közben ujra indul a gép pl a FEAR. menne tökéletesen 640x480 ason de van hogy több játéknál is fogja magát és ujra indul
    A GÉP:
    AMD athlon XP 2200+
    768MB ram
    Codegen 300 Wattos táp
    AtiRadeon 9600XT
    Asus alaplap
    remélem tudtok segítei.
  • NeoMaN
    Sztem nem kell. Kapcsold ki a biosban a fast writest és/vagy vedd vissza 4x-re az agp-t.
  • GrofDaniel
    Megoldódott, alaplapot kell cserélni!:)
  • GrofDaniel
    CSásztok!
    Arról lenne szó, hogy van egy Ati radeon 9800 PRO kártyám, az alaplapom P4S800 és SIS 648 FX Chipsetes.
    ÉS ha nincs fenn a SIS AGP driver akkor működik, de az AGP port nem 8X hanem 0, HA feltsszük az AGP drivert akkor 8X, de nem működik rendesen..kiakad! HA valaki tudja a megoldás az küldjön üzenetet!(e-mail cím: [email protected] )
    Előre is köszi
  • VKiller
    2*512 Ram + a régi 256-osom
  • GixEr
    Az 1280 Ram hogy jott ki? Az most 128mb vagy 1gb? nem mindegy.
  • savior
    procit. a celeron nem tul jo jatekokhoz
  • VKiller
    Hi

A gépem igaz nem a legjobb de nem is a legrosszabb.A legtöbb 2005-ös játék az már szaggat közepes grafikai beállításoknal, akár csal a 2006-osok (persze nem mind)
    Most az Oblivionnal játszom (vaygis próbálnék) de az játszhatatlan már lowon is.Mit kellene a gépbe venni hogy normálisan menjenek a gémek.Aki ért hozzá az lééccci írjon!!! THX

A konfigom:
    Alaplap:Aus P4s800
    Proci:Celeron 2,66ghz
    RAM: 1280mb
    VGA: Asus N6600GT

• GixEr
    Bios update utan sem valtozott semmi.. (volt ujabb)
  • izb
    érdekes
  • GixEr
    nem, csak csipog rendszertelenul, de minden tokeletes...
    nem melegszik semmi, ha ezert kerdezed. Bios reset is volt, de semmi...
  • izb
    a gép a sípolás kezdetével be is lassúl?
  • GixEr
    Sziasztok, talalkozott mar valaki olyannal, hogy:
    Barmilyen 3D-t hasznalo program indul el a gepen akkor elkezd csipogni az alaplapi speaker es ez szol a hangfalakon is.
    P4 cel. 2,4 ASUS alaplap Gef6600. Egyszercsak elkezdte csinalni, win reinstall nem segitett, driver a legujabb (whq), egyszeruen nem jovok ra miert csinalja.