155
avagy bios, átalakító stb. problémám van?
-
#35 Hianyzik valami alaplapi driver nagy valoszinuleg. -
cooldoc #34 Miután telepítettem a biztonsági frissítéseket az XP2-höz, minden újraindításnál az Új Eszköz Varázsló " lép fel. Utána - miután nem sikerül neki telepíteni, kiírja, hogy valószínűleg nem fog rendesen működni az új hardver... Semmit nem vettem észre tünetet, megnéztem a Rendszer/Eszközök/Hardvert és két ismeretlen eszközt (ACPI\WECO515\4&19A7495A&O, és ACPI\WECO517\4&19A7495A&O)talált az IDE /ATA /ATAPI vezérlők között.
A kódhiba 19-es. Mivel még mindig nem tudom mi ez, ezért fordulok hozzátok.
Azt írja, hogy a VxD-betöltő használatánál hiba történt. Mit tegyek, segítsetek! Egyáltalán milyen meghajtókról van szó? -
sokadikgab #33 Egy olcso sz@r:
ASROCK P4i48, P4 3.0Ghz,Prescott -
#32 Igen az meg elofurdulhat, hogy a termisztat az alaplapon valami miatt tonkre ment es magasabb homesrsekletet jelez vissza es a BIOSban be van kapcsolva a vedelem, hogy kapcsolja ki a lapot ha atlep egy bizonyos homersekletet.
Amugy regen volt nekem is egy hasonlo Murphys hibam.
Volt nekem egy Abit NF7-s lapom, amiben a sima TBred procik tokeletesen mentek.
Viszont amikor belekerult egy Barton folyamatosan elkezdett kikapcsolni es sipolni, ha kicsivel is megemeltem az orajelet az alaplapi homerseklet vedelem miatt.
En azt csinaltam, hogy a proci alatt talalhato merodiodat lehajlitottam ugy mar sokkal kevesbe fordultak elo ezek a sipolos megallasok.
Valami hasonlo lehet nalad is szvsz.
Amugy milyen lapod es procid van ? -
sokadikgab #31 Mar mindent kiszedtem az alapbol ami mozdithato volt (ram, graf.kartya ...), csak a proci maradt benne, de semmi. Ezutan kiszedtem a procit is, es igy mar nem allnak meg a ventilatorok 1mp utan, hanem porognek rendesen. Ez nagyon fura, mert ma vegre sikerult kiproballnom a procit 1 masik gepben, ment rendesen. De ha ebbol a masik gepbol is kiszedem a procit, akkor meg megall 1mp utan mint othon. Mondjuk lehet ez teljesen alaplapfuggo is (marmint hogy "elindul" e processzor nelkul vagy nem).
Ezek szerint az alaplap a hunyo. -
#30 Akkor probald ki egy olyan monitorral, ami nem LCD hogy lasd , hogy van e legalabb kep.
Amugy en ugy kezdnek hozza, hogy legeloszor CMOS reset, de nem art egy fel napra kivenni az elemet is, mert mostanaban a CMOS reset nem eleg sok mindent eltarolnak ezenkivul is.
Masodsorban teljesen kiszednem a hazbol a lapot, hiszen igy sokkal jobban minden hozza ferhato es a teszthez nem szuksegesek a meghajtok es elkezdenem sorban szakszeruen kicserelgetni az alkatreszeket.
Persze ha nincs alkatreszcserere lehetoseget, akkor sokkal bonyolultabba valik a helyzet.
Amugy amire lehetett aszocialni azokat kicserelted tap, alacsony fordulatszamu ventillator (sok alaplap kenyes a tul alacsony fordulatszamu ventillatorokra) en is ezt vetettem volna fel 2.nak. Ez altalaban a Nforce2es lapokra voltak jellemzoek.
Bar ezt is lehet tesztelni, de csak nagyon ovatosan, ugyanis lelehet huzni nehany masodpercre az alaplaprol bekapcsolas elott a ventit (Intelnel tovabb is), de egybol kikell kapcsolni a gepet nehany masodperc utan mert maga a hutoborda nem eleg a hutesere a procinak. Viszont arra eleg hogy meggyozodjon az ember, hogy nem a ventillator miatt nem kapcsol be a gep.
Utana kilehet probalni egy regi PCI VGAt beletenni, bra megmondom oszinten en nem gondolom a jelekbol itelve, hogy RAM ill VGA (lenne hangjelzes), vagy pedig alaplap vagy proci hiba lenne, ugyanis akkor nem tudnad bekapcsolni meg egy pillanatra se a gepet szvsz.
Ez tipikusan vagy tap vagy a ventillator hibara utal, valoszinusitheto, hogy a lap vagy a tap lovi le a gepet a mar fent emlitett okok miatt. -
sokadikgab #29 Tapot mar probaltam cserelni, nem segitett. Kodos LED nincs rajta, nem is csipog hibat. En is eloszor a tapra gyanakodtam, de hat nem jott be.
Azutan a proci ventilatorra. Mert ha az alaplap erzekeli,h. valami nem jo akkor
inkabb kikapcsol. Probaltam is kicserelni masikra, de ez se jott be. Esetleg a csatlakozo?
>A bekapcsolas utan van egy pillanatra kep ?
Mire az LCD monitor bekapcsol, eltelik par mp, ugyhogy sajna nincs.
-
#28 Nem kell masik kapcsolo a kiprobalashoz.
Lehuzod a power gomb kabeleit az alaplaprol es , nem a kapcsoloval, hanem egy femtargyal zarod az aramkort. (a ket tuskehez erinted, amelyikrol lehuztad a kabelt)
Amugy en ketlem, hogy lehetseges ilyen hiba ATX-es hazaknal, mert vagy betudod kapcsolni a gepet, ha rossz a kapcsolo vagy nem.
En inkabb a tapra gyanakszom, persze lehet mas is a hiba.
Ellenorzo kod lathato ? A bekapcsolas utan van egy pillanatra kep ? -
sokadikgab #27 Ez is egy lehetoseg, kiprobalom egy masik haz kapcsolojaval.
Mondjuk azt azert kiproballtam,h. nyomva tartottam a bekapcsolo gombot, de nem segitett. -
Akuma #26 Lehethogy hülyeséget, mondok, na mind1 :)
Apámnak volt egy ilyen gépe régen, nos az azért nem maradt bekapcsolva, mert egyszerűen tönkrement a bekapcsoló gombja és csak addíg kapott áramot, amíg a gomb be volt nyomva!
A megoldás az volt, hogy beragasztotta a gombot és elosztó kapcsolót kapcsolgatta amibe be volt dúgva a táp, így indult el a gépe :))
Nos talán ez a probléma nálad is... -
sokadikgab #25 Sziasztok!
Egy kb. masfel eves geprol volna szo, P4 3Ghz, 1GB RAM, stb.
Egyik naprol a masikra nem lehet bekapcsolni. A power gombot megnyomva kb. 1mp –re felzugnak a ventilatorok (proci, graf.kartya, haz) es utana megallnak.
Ujra megnyomva ugyanaz ...
Amit kiproballtam: HDDk, FDD, CDROM es minden felesleges kartyat kikapcsolni; graf.kartya, ram, tap, proci ventilator kicserelve, semmi valtozas.
Vagy a proci, vagy az alaplap. Szerintetek? Lehet ilyen hibat javitani, vagy csere?
Koszi szepen.
gabor -
#24 Van egy rettentően nagy bajom
Visszaállítottam a gépem Bios-át és amikor be akarom indítani a gépem, akkor folyton XP töltődés után újraindúl, de elötte kidob egy nagy kék képernyőt, hogy a Biosban a Memóriabeállításokat változtassam meg.
Sajnos, ha új vinfost akarnák újratelepíteni, akkor is Formatálás végén (99%nál) újra kidobja ezt a Memoproblem képernyőt.
Hol lehetne ezt beállítani? Nagyon fáj már tőle a fejem....
Köszönöm előre is a válaszotok! -
#23 Miko indul a gép bemész biosba és ahol az adathordozokrol találsz részt hogy miröl bootljon ott a + - jellel tudod változtatni a cd/dvd romod legen legfelül viszsa állitani pedig ugyanigy kell -
kritika #22 hi hogy kell beállítani azt hogy cd-ről bootoljon? -
#21 Itt a megoldás :) Amíg a GordianKnot nem szólt, addig el is felejtettem, hogy miért áll le a grebbelés 4,2 GB-nál -
#20 FAT32 max fileméret = 4G -
#19 FAT32 vagy NTFS? mer ha FAT32, akkor nem csodálom... -
Borg #18 basszektor hegyek?:) -
#17 Na, mi lehet a baj, ha egy töküres 30GB-os partícióra nem fér fel egy 8GB-os DVDimidzs?
Válasz kaja után -
#16 Okk! -
#15 Mail ment, kösz! -
#14 Ha púpos a kondi, pláne ha már kis barnás trutyi is megjelent, akkor tuti cserélni kell, külömben nem fog működni az alaplap rendesen, hiszen a legtöbb kondi a tápfeszültség "simításához", vagy időzítésekhez kell, ami nélkül nem alaplap az alaplap!!! Ezen más átalakító nem segít, viszont az is lehet hibás, ez tény. De itt elsősorban a kondik a hunyók! -
#13 Nézd meg a leveleidet... (Remélem az a mail cím jó, amit innen a fórumról le tudok kérdezni!) -
#11 Ehhez mindössze forrasztópáka és szaktudás kellene, amikkel nem rendelkezem :))) -
#10 Megoldható, párszáz forintért vehetsz bele kondikat, nemtudom mennyi kell, és kb 25-30 perc alatt át lehet forrasztani, már rengeteg ilyet csináltam, többek között nekem is üzemel otthon egy "forrasztott" Abit VH6, és napokon át egyfolytában teljesen stabilan üzemel. Ha érdekel a dolog, szólj, de ha lehet ne mail-ben, hanem inkább it, mert gyorsabb! -
#9 Szervíznek jobban örülnék... -
Borg #8 TUSL2C, vagy ABIT ST6-al még jódarabig kihúzod vele szerintem! -
#7 Új konfig tavasszal, addig ki kell húznom ezzel, ha teccik, ha nem :( Tud valaki korrekt szervizelési lehetőséget, vagy esetleg a procimhoz egy megfelelő lapot? -
Borg #6 Ilyenkor az van, hogy szar minőségű kondik megadták magukat.
A kis barna genya, meg a puposodás pont az.
Ezek a kondik felelősek pl a feszültségekért az alaplapon, és mivel tönkrementek, nem működik stabilan már.
Tipikusan az ABIT 440BXes alaplapok betegsége (BX,BH,BE,BF).
Van ahol csinálnak kondi cserét, de egy uj konfiggal jobban jársz... -
#5 Hááát nem is tudom. Van amelyiknek kissé pupos, van amelyiknek nem. Biszont nem trutyis, bár az egyik tetején van valami kis barna genya...ha ez a baj, akkor mitől. Mivan ilyenkor? -
#4 Szerintem nezd meg a kondenzatorokat, hogy nem e pupos vagy trutyis a tetejuk.
-
#3 Mire leírtam, időbe tellett :)) -
#2 Na kérem. Adott egy Abit BE6-II v2.0 alaplap, benne 1 db. 1GHz PIII proc. Amikor a processzort beleraktam (még tavaly október-november) a BIOS-t a legújabb frissítéssel láttam el - előtte persze matyiznom kellett vele rendesen, mire sikerült életet lehelnem a gépbe, nehezen ismerte meg. Hozzáteszem, hogy egy Slot1-FCPGA(?) átalakító is kellett. A ketyere ment is idáig, azonban mostanában egyre többször eljátszotta, hogy ha a win újraindítására kattintottam, leállt, és csak akkor indult újra el, ha előtte kihúztam az elektromos hálózati csatlakozóját egy rövid időre. Volt olyan is, hogy a kilépésre kattintva megfagyott és a kapcsolóval nem lehetett leállítani - ismét ki kellett húzni a hálózatból. Ezt meguntam, és szétszedtem, majd kiporszívóztam az egész belsejét. Ezt találn nem kelett volna, mert azóta nem indul el. Azt már egy másik alaplap segítségével "megállapítottam", hogy a videokártya gallyra ment (nVidia Gf2 MX400) és még van valami más gyík is van. Na ezt nem tudom, hogy mi. A processzor működik a másik alaplapon (átalakító nélkül) és a két memóriamodullal sincs baj. A CMOS-t kisütöttem, de ettől még menni-e kellene. Vagy nem? Az lehet,hogy a processzor átalakító ment tönkre? Vagy másprobléma? Mi lehet a baj???
A segítséget előre is köszönöm. -
#1 talán ha leírnád hogy mi nem jó.....