155
avagy bios, átalakító stb. problémám van?
  • Máté12
    Sziasztok!

Van nekem egy ASUS laptopom. Amikor bekapcsolom, betölt, bejön a bejelentkező rész, rákattintok a névre és utána csak a háttér jön be utána rögtön ki is jelentkezik.:S

Találkoztatok már ilyen problémával??
  • rochelle
    Help
    Sziasztok! egy kis segítség kéne
    az a sztory, hogy nem volt telefonvonalunk egy napig és
    valamit csináltak ahogy megjavították, mert utána az adsl internet nem akart
    csatlakozni,akkor a netesek mondták hogy állítsuk át a tcp/ip protokollt valami
    másra, meg a
    dns-eket is. és ledíktálták hogy mit kell beírni.Most csatlakozik meg minden megy,
    de a leállításnál mindig az eseménynaplóba bekerül
    azóta ez az üzenet szóval minden leállításnál

Esemény típusa: Figyelmeztetés
    Esemény forrása: Userenv
    Esemény kategóriája: Nincs
    Esemény azonosítója: 1517
    Dátum: 2009.03.26.
    Idő: 17:53:25
    Felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM
    Számítógép:
    Leírás:
    A Windows mentette xy felhasználó rendszerleíró adatbázisát, mert azt a
    kijelentkezés közben egy másik alkalmazás vagy szolgáltatás is használta. A
    felhasználó rendszerleíró adatbázisa által használt memória nem lett felszabadítva.
    A rendszerleíró adatbázis akkor lesz eltávolítva, amikor már nincs használatban.

Ezt a problémát általában felhasználói fiókként futó szolgáltatások okozzák.
    Próbálja a szolgáltatásokat úgy konfigurálni, hogy a helyi vagy a hálózati
    szolgáltatásfiókban fussanak.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen:
    http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Ez micsoda?
    Hiba?
    Vagy okozhat gondot?
    A memoriában eltünik valaha? Vagy előbb utóbb gond lesz belőle?
    Légyszi válaszoljon aki tudja majd!
    Előre is köszi!!!!!!!
  • csrolli
    Nem
  • tmisi
    Nem húztad véletlenül a procit?
  • csrolli
    Üdv
    Ma benyomtam a gépet és ez az üzenet fogadott:
    CMOS checksum error - Defaults loaded
    F1-el töltött tovább.
    Ez mit jelent?
  • rochelle
    Sziasztok!

Segítség kéne !!
    ma este a gépem csak úgy önmagától újraindult. az eseménynaplóban ez az üzenet volt.
    Esemény típusa:Információ
    Esemény forrása Save Dump
    Esemény kategóriája:Nincs
    Esemény azonosítója:1001
    Dátum:2009.01.14.
    Idő:18:42:14
    Felhasználó:-
    Számítógép:RITA
    Leírás:
    Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x1000000a (0x00000000, 0x0000001e, 0x00000001, 0x804d971c). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini011409-01.dmp.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

ez mi lehet? memóriahiba?
    Ezentúl elöjöhet újra ez?

ha valaki tud segíteni légyszi válaszoljon.
    köszi

légyszi adjatok tippeket.
  • CheeBee9
    Na mégegyszer, képpel

Üdv!

Adott egy konfiguráció, mely részletesebben az aláírásomban szerepel. A probléma a következő:

A gép (kb. 1-2 hetente egyszer) spontán 100%-os terheltséget produkál az egyik magra (így a teljes terheltség 50%).

A jelenséget könnyen felismerni a kissé szaggató ablakokról, viszont a feladatkezelő -> folyamatok alatt szereplő összes háttérszolgáltatás és alkalmazás alapon (0-2%) van. A jelenség egy gyors altatás, majd újbóli bekapcsolás után megszűnik.

Ha valaki netalán tudja, hogy mi lehet a probléma oka, kérem közölje velem!

PEACE!
  • CheeBee9
    Viszont itt egy újabb, ezennel hardveres!

Üdv!

Adott egy konfiguráció, mely részletesebben az aláírásomban szerepel. A probléma a következő:

A gép (kb. 1-2 hetente egyszer) spontán 100%-os terheltséget produkál az egyik magra (így a teljes terheltség 50%).

A jelenséget könnyen felismerni a kissé szaggató ablakokról, viszont a feladatkezelő -> folyamatok alatt szereplő összes háttérszolgáltatás és alkalmazás alapon (0-2%) van. A jelenség egy gyors altatás, majd újbóli bekapcsolás után megszűnik.

Ha valaki netalán tudja, hogy mi lehet a probléma oka, kérem közölje velem!

PEACE!
  • Nortu
    A probléma megoldódott...
  • Nortu
    Üdv!

Olyan probléma ütötte fel a fejét, hogy nincs hangjuk a netes videóknak (Youtube, Videa stb.), viszont a netes rádiók "szólnak" rendesen, csakúgy mint a játékok és a zenék is.
    Valaki esetleg már találkozott hasonlóval?
  • kolbi870315
    sziasztok. olyan problémám lenne, hogy:
    a gép a legváratlanabb időkben lefagy. Megáll a kép beakad a hang.
    Néha előugrika kék ablak és ujraindul.
    gép: XFX nForce 790i SLI, Intel Core 2 Quad Q9300 2.5 GHz, XFX 8800 GT Alpha Dog 1GB, OCZ PC2-12800 Platinum Edition 2 GB kit (2 x 1 GB), 1600 MHz, Enermax Liberty 500WT táp.
    mi lehet a gond?
  • lpmaskmancick
    rosszhelyre dugtad be?
  • Enosh Chan
    Hello!
    Meg tudja valaki mondani, hogy amiota u jhangfalam van miert nincs hangja se youtube-nak se a winampnak, minden masnak van
  • Randelz
    Szerintem a tápnak elégnek kellene lenni hacsak nincs 2-3 merevlemez a gépedre kötve. Vagy esetleg kipróbálhatod úgy hogy lekötöd a floppy meghajtót ha esetleg még van olyanod mert az ma már úgyis felesleges. De persze az is bennevan a pakliba hogy a VGA-val van a hiba.
  • rTp
    Sziasztok, mij meglepő, nekem is kéne egy kis segítség. Szóval a configom: m2a-vm asus alaplap, 5000+amd proci, 1GB ram drr2, 400w táp. És a gondom: vettem egy 8800 gs 756-os msi videokártyát, böszme egy jószág, de valahogy beleerőltettem a házba. Ezek után bekapcsolom a gépet, és valami égtelen csipogásba kezd, folyamatosan sípol, nem jelez ki semmit. Amit még tudni érdemes, az alaplapon integrált videokártya van, valamint a monitort dvi-vga átalakítóval használnám az új kártyán... Kérem segítsen valaki, mert már hetek óta nem sikerül semmit összehozni. Lehet, hogy rossz a videókártya? A ventije mindenesetre megy... Vagy nem elég a táp? Ha valaki okasabb nálam ebben, kérem válaszoljon, nagyon köszönöm előre is. rTp
  • leányzó
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Otthon is és a munkahelyemen is outlook-ot használok. Otthon Datanetes internetem van, ahhoz tartozik egy datanetes mail-cím. Viszont a munkahelyemről is datanetes címről szeretnék levelezni, viszont mivel ott t-online-os van, nem engedi. Megpróbáltam, hogy kimenőként t-online-t állítottam be, de így sem engedi. Tudtok rá vmi trükköt vagy megoldást? Előre is köszi a választ!
  • Lada
    Sziasztok!
    Van egy Asus M2N-E lapom, hozzá egy AMD X2 4000+-os proci. A gondom az, hogy állandóan 100 fok fölött érzékeli a proci hőfokát és lekapcsol a gép.
    Próbáltam már BIOS-frissítést, de nem oldotta meg a gondot. Másik procival (5000+) tökéletesen működik.
    Valakinek volt már hasonló?
  • phoenix1
    Szia. AWARD Bios ugyi?

Ekkor az 1 hosszú és 2 rövid sípszó aztjelenti, hogy a BIOS nem tudja inicializálni a grafikuskártyát.

Nézzed meg, hogy a grafikuskártya rendesen bele-e van nyomva a *csatlakozóba*.
  • zoli094
    Sziasztok abban kérném valaki segítségét h van nekem egy abit kn8 ultra alaplapom egy EAH HD3650-em PCI-E és amikor beteszem a karita gépbe sípil :1hosszú két rövid és nem tom mi hogy mia gondja neki. HATUD SEGÍTSEN VALAKI
  • pero001
    sziasztok! abban kérném a segítségeteket, hogy van egy PCTV Stereo tv kártyám.Minden jól működik vele a távirányítójával csatornát tudok váltana meg beállításokhoz is be tudok lépni,de nem tudok se hangosítani se halkítani :S mutatja a monitoron, hogy csökken a hang de semmi nem változik.Aki tudja hogy mi lehet a hiba az írjon!előre is köszi
    Sziasztok
  • Ijar
    Sziasztok! Szevasz oliverspy!
    Ugyanaz a gondom mint neked (volt?),
    ugyanaz a hangkártyám, ugyanúgy nem ismeri fel a mikrofont.
    (Dec.-ben írtad) Hogy oldódott meg?
  • Atrium
    sziasztok! van egy nagy problémám sajnos. a gépemet valószínűleg megtámadta egy vírus. egyszer csak újraindult, és kiírta hogy rendszerhiba-lsass.exe a végpont formátuma hibás! azt hiszem ezt írta ki! próbáltam indítani mindenhogy. csökkentett mód, legutolsó helyes konfiguráció, stb. Ahogy csak lehetett. De mindig ezt a hibaüzenetet kaptam, és újraindult mikor Ok-ot nyomtam. Végső elkeseredettségemben (mivel nem vagyok egy számítógépzseni sajnos) gondoltam újra telepítem a hőn szeretett windows-t. Leformáztam a C:partíciót. Tölti be a telepítőt és egyszer csak kék háttér fehér betűkkel :o A windows hibát észlelt, és a rendszer károsodásának megelőzése érdekében leáll! ha elősször látja ezt az üzenetet....blablabal új hardver-t ellenőrizzem le, vírusirtást csináljak, stb :( Hát ez remek, mondtam magamban! megpróbáltam még vagy 2szer. De gondolhatjátok mi lett az eredménye. semmi. után gondoltam leformázom a többi partíciót is hátha ott van a gond. de sajnos itthon nincs csak valami régi xp nem is látta az összes partíciót! vagy 60-70 gigát nem is látott a 250-ből. :S na mindegy. megpróbáltam formázni azokat amiket lát. Persze érdekes hogy mutatott 30 gigát ami szerinte nem is volt partícionálva. És mikor megpróbáltam formázni, kiírt megint valami hibát. Na és itt járok most. Még elkérek egy sp2-es telepítőt, hátha úgy sikerül. (ha ez most nagyon nagy hülyeség ne basszatok le nagyon, tényleg nem értek a gépekhez túlságosan) Sajnos több ötletem nincs. Bocs hogy ilyen hosszúra sikerült a comment. A válaszaitokat előre köszönöm,
    Üdv Atrium.
  • redraven8
    Hali

Egy olyan érdekes dolog adódott,hogy tegnap még nagyban néztem a TV-t a gépemen a tv karimmal ami már 6 éves lehet.Ma meg hiába mutatok neki drivert ami eddíg ment,nem fogadja el és nem telepít semmit...nem kezeli le,de azért az xp károg,hogy új hardver.Mi lehet a baj?Másik Pci részben is próbáltam...ugyanaz.Help
  • DDOM
    Hello!!
    Lenne egy kis problémám!!
    Most vettem egy GENIUS SW-5.1-es hangfalszettet a géphez.
    A gond az,hogy NEM szól a SUB és a CENTER.De az az érdekes,hogy amikor bedugom a jack-eket, a hangkártya tesztprogramjában (és minden másnál is)SZÓLNAK!!!A gond akkor van,amikor kikapcsolom a gépet és ha újra bekapcsolom,akkor meg nem szólnak(csak a center és a sub szórakozik).
    Most minden újraindításnál rángatom a dugókat ki-be,hogy jó legyen a cucc!
    Próbáltam már mindenhol beállítani-midenhol már az 5.1-es surround van "bepipálva",de még így sem jó!!
    Tudna valaki segíteni??????!!!
    Előre is köszi!
    (alaplap: ASUS P5B ,hangkártyavez.program: SoundMAX)
  • Maak
    hi..olyan problémám van, hogy a gépemen egyik nap még minden gond nélkül ment minden játék ami fent van rajta...egyszer csak történt valami és azóta néhány játékom nem indul el...illetve elindul de az indulásnál pl egy activision logó már akadozik...és nem értem miért...már újra lett telepítve is, és mégis csinálja...semmiféle frissitést nem csináltam rajta...valami tipp esetleg?
  • bauer15
    convertxtodvd-nél pittyeg
  • NeoMaN
    melyik progi? Azért ezt leírhattad volna.
  • bauer15
    hello lehet így nem sokat tudtok segíteni de a gép pittyegő hangot ad ki néha rövid aztán 2 szer egymás után és így összevissza
    és azt vettem észre hogy csak akkor ha egy programo használok ez lehetséges ?
    kössz
  • oliverspy
    1000% hogy a hangkártya a bajos .. (mikor mondtam a drivert a hangkártyára gondoltam) .. szóval 4(!) mikrofonnal próbáltam már :D Kölcsönkért mikrofonnal is ami reggeltől estig használatban van (TS). Szóval nem tudtok vmit rá? .. Amúgy semmi pénzem most hogy 10 ezerért vegyek egy hangkarit :S Nincs olcsón USB-s Mikrofon? :D annak örülnék :DD
  • phoenix1
    Hi. Valószínű, hogy a mikrofon nem jó. Próbáltad másik gépen, olyanon amin már van vagy volt mikrofon? Ha azon sem megy akkor a mikrofon nem jó.
  • oliverspy
    Van egy Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI hangkártyám (everest szerint). Na most az a bajom vele, hogy nem ismeri fel a mikrofont .. egyáltalán nem reagál a mikrofonra .. meglestem a hangbeállításokat minden pipa meg hangerő a helyén volt, stb. Mi lehet a baj? Ha esetleg a Driver-rel van baj nem tudnátok adni valamit hozzá? Google-ban kerestem .. hát sikertelenül. Köszi :)
  • GeRa256
    Tehát igy összesítve mindig elmegy a hang ritkán visszajön megint elmegy legyen ez játék közbe vagy csak úgy ha ujrainditom a gépet mindig van hang aztán elmegy probáltam fejhallgatóval és hangfallal is ugyanazt tapasztaltam.lefutattam bizonyos virusirtokat ( spybot search and destroy, F-secure, norton spyware scan)talált néhány virust töröltem de változás nem történt.ha meg le akarok játszani zenét akkor nem inditja el ellenben a windows media playerrel mellyel elindul de nincs hang mellesleg amikor visszajön a hang ugyan ott folytatja a zenét ahol elsüketült a hang.
    nagyon szépen kérlek ha tudtok segyteni segitsetek
    előre is köszi
  • retek683
    sorry a helyesírási hibákért sietem:D na pá
  • retek683
    KÖSZ SZÉPEN a segítséget!! az mpoléayerrrel még némeiket leis jácca csak de az újjak szaggatnak szerintem ez a videókártya lasúsága okkozza a proci wegy coppermine magos celeron 650 mhz l2 kes 128 sse- ig támogat szal szerintem a voodoo2 nem bírja sztem sztetek?
  • GeRa256
    és megnéztem tudok e lejátszani számokat itunes-sal nem tom ismered-e hát azzal nem játsza le el se indtja viszont a windows media player elinditja csak nem hallok semmit.
  • GeRa256
    ja és még vmi Inquisitor ha ujrainditom a gépet mindig vannak hangok csak aztán elmennek ritkán visszajönnek megint elmennek.
  • Lack
    Hello. Segítségeteket kérném.

Konfig: ABIT IS7 V2
    2,4GHz Celeron/ 533Mhz FSB/ 256KB L2
    512MB Kingmax DDR400
    256MB Samsung DDR400
    Geforce FX5500 128MB AGP
    Windows XP Pro SP2

Az 512MB Kingmax DDR400 friss szerzemény, eddig egy 128MB Samsung DDR266 volt helyette, most az új modullal fel lett véve a DDR 333MHz-re az ABIT SoftmenuIII-ban, ment is a rendszer szépen. "Véletlenül át lett állítva szintén a softmenu-ben a PSB 667-re, ekkor a boot képernyőn ddr-frekvenciának 89MHz jelent meg, visszaállítottam 533-ra a PSB-t, és azóta ha egy gépigényesebb alkalmazást indítok (pl:NFS Carbon, GTR2, CS) akkor az aktuális pálya betöltése iszonyatosan belassul, vagy be sem töltődik. Az XP egyébként betöltődik rendesen. Mi lehet a gond?
  • GeRa256
    Hát figy kicsit hülye vagyok ezekhez ráadásul csak 14 vagyok, de ha le tudnád irni hogy hol tom megnézini ezeket a dolgokat akkor meg tom neked mondani.
  • Inquisitor
    Egy csomó hiba lehet elvileg. Mondjuk rossz hangkártya drivertől a kontakthibás csatlakozón át egész érdekes dolgokig. Például a hangkártya beállításai között nincs átállítva olyasmi, hogy Karaoki mód? Vagy esetleg nincs bekapcsolva egyébb audió szűrő?
  • Inquisitor
    Az ACE nem kódek, hanem kódek csomag. Elég sűrűn hazavágja a Registryt és azzal a Windowst is.
    DivX-hez meglepő módon DivX kódek kell. A procin múlik, amit megadtál az elvileg 3.xx, 4.xx és 5.xx DivX-eket el kell, hogy bírja, feltéve ha nem extrém felbontásban vannak. A 6-os szériát már nem hiszem.

Sokat számít a lejátszó amit használhatsz ehhez, minnél kisebb legyen annak is a gépigénye. Sokan a Media Player Classic nevű progit használják, ez be van csomagolva pl. a Klite kódek csomagba is.

Mások az eredetileg Linux alá fejlesztett Mplayer-re esküsznek, ehhez még kódek sem kell, az aktuális verziókban általában minden benne van.
    http://www.mplayerhq.hu/

Van aki meg a Video Lan Playerre esküszik, mások meg a The Core Media Playerre (TCMP) ... http://www.tcmp.org/

Próbáld ki őket, hogy melyik válik be jobban.