Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
A mocsári leselkedõk szivatósak, elég jól véd a páncéljuk (szigorúan fejre kell célozni, ráadásul szembõl), lassú tüzelésû fegyverrel jobb nem is zaklatni ezeket a lényeket (kivéve persze a mesterlövész puskát), leginkább a kínai géppisztoly vált be a leselkedõk ellen.

Perkre én sem áldoztam, magasabb szinten már nem lehetnek lõszer gondjaid, lesz elegendõ kupak a vásárlásra, ha lootban keveset találsz, no meg variálni is lehet majd: laser rifle, kínai géppisztoly, mesterlövész puska volt nálam a sláger, még a gauss-t se gyakran használtam (nagyágyút néhány alkalommal) - mindez persze karakter és játékos függõ is.

Rivetben az intelligenciát növelõ bólogatós figura van.
9 intelligenciával, 1 erõvel kezdtem, elõre megfontolt szándékkal siettem Rivetbe: 10 intelligencia + a perk, s szintenként 23 pontot lehet szétosztani.

Ombika
Thx.

gerey
Nem kell, minden hivatalos patch benne van.

MrStokes
Koszonom az infokat, ezek szerint fogok eljarni!

Rivet City-t mar tudom merre van, ha akarok, mar elindulhatok, de jelenleg total pont az ellenkezo iranyba indultam el, a Family-t hajkuraszom jelenleg, de a metro alagutban elo mocsarlako bestiak megnehezitik az eletem 😄

Lattam, hogy lesz a loszerekre perk, de nem tudom megeri-e megtanulni.
Mondjuk egyenlore sacc/kb alapon tanulom a perkekek es skilleket, a szerint, hogy mit erzek fontosnak.

Small guns-ra mentem ra, es probalok a legtobbszor ( ha latom ertelmet) fejre celozni, de jelenleg meg eleg sokszor nemhogy crittelne a loves, de meg el se talalom az ellenfelet VATS-szal.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Fantusz
Volt rá perked?
Nem áldoztam a perkre, így nekem idõnként voltak lõszer gondjaim, fõleg a játék elsõ felében.
Fejlövés is a perkkel, V.A.T.S-ból az igazi, ami alacsony szinten szintén nincs még - mindezzel együtt már alacsony szinten is érdemes az ellen fejére célozni.

Fantusz
Nem mostanában játszottam, de úgy emlékszem 5-ös szinten értem Rivet City-be, 10-es szintû karakter már jócskán benne van az öldöklésben, jóval elõbb eljut a városig.
Megatonban, illetve a lootból szerezhetõ lõszerek szûkösek, Rivetbe érve kevesebb esély lesz a lõszer kifogyására, csak kupak legyen elég.

Ja és nem loptam egyáltalán csak a bólogatós figurát a seriftõl!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

A kulcsszó a zsákmány, én annyi lõszert összeszedtem kalandozásaim során, hogy el se tudtam azokat lövöldözni!

A másik jó tanács: fejlövések... kevés lõszered fogy és persze hamarabb hal az ellen!

Én mindig gyûjtögetõ karakterrel játszom, amit lehet felpakolok és eladom a bótban. Ilyen esetben ár/érték arányt nézd mint a valós életben. Könnyû de értékes cuccok felvétele = nagy bevétel gyorsan!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fantusz
Kezdõ karakternek nem éri meg a "szentéletû" viselkedés, az anyagi gondokon segíteni legkézenfekvõbb lehetõség, ha nem riad vissza a lopástól (késõbb, amikor már nem lesz rászorulva, nyugodtan élhet tisztességesen, bár még akkor is jó lehet a tiltott hackelés a rossz karma ellenére)
Megatonban mindenekõtt a seriff házában érdemes körülnézni, ahol fegyvert, lõszert, s egy bólogatós figurát találsz (+1erõ)
A két kocsmában is lehet számodra érdekes dolog (egyik széfjében 300 arany, másikban a fõküldetéshez kapcsolódó info), illetve az iskola közelében bújkáló nõ (Ezüst) ad 150 aranyat, ha békén hagyod (ha megölöd 300 arany lesz nála).
Miután az atombombát hatástalanítottad, a házi robotodtól kérj vizet.
A vízcsomagokat add a város elõtt ücsörgõ koldusnak, minden egyes víz adományozás +1 pozitív karma (semlegesítheted a lopásból szerzett rossz pontokat).

Legyen az az elsõdleges célod, hogy minél hamarabb eljuss Rivet City-be...
Nehéz, hosszú út, szupermutánsokkal, kentaurokkal, fosztogatókkal kell megküzdened (no meg persze megtalálni az utat).
Nem érdemes a szabadulás után azonnal indulni, de amikor már úgy érzed, meg tudod csinálni, menj, majd a megatoni küldetéseket is folytatod késõbb (valamikor 5-10. szint között érdemes indulni, de minél hamarabb)
Útközben sok fegyvert, lõszert, s egyéb cuccot fel lehet venni, lehet el sem bírod mindet a városig.
Rivet City-ben lényegesen nagyobb a kereskedési lehetõség, mint Megatonban, itt valakinél mindíg lesz lõszer (Megatonban a leányzó sokszor kifogyott a skuloból).
A laborban itt is találsz egy bólogatós figurát, de ha a fõküldetésen minden helyszínt érintve szeretnél végig menni, apádról még ne kérdezõsködj.
Visszatérhetsz Megatonba, folytatod az ottani küldetéseket, illetve Rivetben is elvállalhatsz feladatokat, csak egyenlõre még apádról ne érdeklõdj (megteheted, de akkor a fõküldetésbõl kimarad egy rész - igaz nem válaszolnak azonnal)

Ombika
Goty kiadast kell meg patchelni vagy az mar minden hibajavitast tartalmaz?

MrStokes
Sziasztok!

Hetvegen kezdtem el a GOTY verziojat a jateknak. Olyan tippek, trukkok erdekelnenek, amikkel az elejen megkonnyithetem az eletem, mert eleg nehezen akar a vagyonom novekedni, mindig elmegy loszerre es javitasra, annak ellenere, hogy folyamatosan probalom a repair skillemet fejleszteni.
Normal nehezsegen kezdtem, jelenleg 5-os szinten leledzem, de mar sikerult szupermutansokkal es szep nagy benga mocsari lenyekkel is osszeakaszkodnom. Eddig meg nem nagyon folyamodtam lopashoz, de ha nem indul hamarosan gyarapodasnak a kolas kupakjaim szama, akkor lehet erre fogok kenyszerulni. Lehet, hogy ra kene mennem a barter-re, hogy tobb penzt ki tudjak sajtolni a vendoroktol? Vagy van vmi mas modja is a boldogulasnak ha jo bealitottsagu karaktert (vagy legalabb is nem gonoszat) szeretnek jatszani?

A masik dolog, ami meg erdekelne, hogy kiknel lehet meg loszert vasarolni, a megatown-i supply-os csajt leszamitva? Felek, hogy egyszer csak loszer nelkul maradok, es az nem lesz valami mokas dolog.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Nincs mit.

Én egyedül járok, Chinese Stealth Suit-ot és Gauss rifle-t használok. Messzirõl, néha VATS-ot használva 4-5 lövéssel megoldom az "albino-problémát".
Papa01
Értem, köszi a segítséged! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

A sima halálkarmok ezután is rád fognak támadni. Azok lesznek ideiglenesen a társaid akiknek szerkezet van a fejükön.
Papa01
Urak,újra én zargatnálak benneteket! 😊
Megszeretem a halálkarom zavarót, de nem igazán történik semmi,nekem rontanak a halálkarmok. Pedig nálam van... vagy kell azzal csinálni valamit?

A válaszokat elõre is köszönöm:
Papa

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Fantusz
Gyalogosan besétálsz a kapun <#vigyor1>

Fõküldetést kell csinálni, amikor az enklávésok lerohanják a víztisztítót, a kutatócsapattal a Fellegvárba menekültök.
Szerintem nem érdemes sietni, ha fönt vannak a DLC-k, szervopáncél viselést meg lehet tanulni a Fellegváron kívül ( szimuláció után).

Hello, hogyan kell bemenni a Fellegvárba?
Carlos
nm. énis igy használom.

Én asszem riley rider zekét hordok és lincoln repeater. 😊

Þór vígi þessi rúnar

Papa01
Köszi az infókat ALT-TAB ügyben! 😊
Ryder: Mondjuk én jót mosolyogtam ezen az albínón, mert a hiper-szuper páncéllal ellátott enklávé katonákat, plazma puskával 2 lövésbõl lehet lefejezni, addig egy ilyen dögöt Fawkes-el ketten alig bírjuk kinyírni.. 😊 Szerintem túl erõsek.

Urak, Ti milyen páncélt használtok, szerintetek melyik a legjobb? A nehéz páncélokkal az a bajom, hogy a mozgásból azért kõkeményen levesz..

Ryder62
Azt az albínót messzire elkerülöm. És ha van egy társam az meg kis késsel nekiront, holott én még nehéz fegyverekkel is alig bírom legyõzni. Ilyenkor van ám quick load rendesen 😄

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Carlos
window mode!

Þór vígi þessi rúnar

Ne hasznald... Erzekeny ra, ez van...

Papa01
Urak, ezt az albínó skorpiót, alig lehet kinyírni, még plazma puskával is... 😊
Nektek, nem szokott a program,ALT-TAB-ra lefagyni? Nekem elég sokat.. van rá valami ellenszer? 😊

az jó mod, de ezzel csak a szintekkel tudsz a max fölé menni a skillekkel nem.
Fantusz
Esetleg másik modot kellene kipróbálni, pl: #16642

hali!
Na most kérdezek egy eléggé meredeket... ha valaki tudja a megoldást annak grat!! 😊
felraktam a level up workaround modot, ami egy xml file. elvileg ennek az az értelme hogy 100 fölé lehessen fejleszteni a skilleket. a dolog úgy néz ki hogy kicsomagolod, a menu könyvtárat ami tartalmazza a levelup_menu.xml filet. ezt berakod a fallout 3 data könyvtárba. ezután megkeresed a fallout.ini filet és átírod ebben a sorban a 0-át 1-re :
bInvalidateOlderFiles=0
tehát
bInvalidateOlderFiles=1
ezzel aktiválom a modot!
a gond az hogy tényleg lehet tovább fejleszteni 100-nál csakhogy ezt nem írja már ki. consolból ugyan meg lehet nézni az aktuális szintet de csak sillenként egyesével, ami elég macerás.. találtam egy félmegoldást erre de van egy kis bibi ezzel is!
tehát felvázolom..
a levelup_menu.xml-ben van egy ilyen sor :
<string> <copy src="parent()" trait="_DisplayString"/> </string>
ha ezt átírom erre :
<string>
<copy src="parent()" trait="_BaseValue"/>
<add src="parent()" trait="_AddedValue"/>
</string>
akkor látszólag rendbe rakja a dolgot csakhogy amikor újra szintet lépsz, a már 100 fölötti skilljeid megint 100-at mutatnak... pfff

szóval valaki van olyan ész, hogy erre tud megoldást?? 😊
Carlos
banner

Þór vígi þessi rúnar

csáó valaki belinkelné a bólogatós figura térképet ? elõre is köszi
Papa01
Sikerült! 😊 köszönöm még egyszer! 😊 Egyébként ez a bibliai idézet, és a szám is a játék végén látható videóban is benne van! 😊

Papa01
Köszi, megnézem! 😊

Fantusz
Édesanyád kedvenc biblilai idézete (mármint a karakter anyukája) többször elõkerül a játékban - az idézet számsora a jelszó, de már nem emlékszem rá, hogy mi volt.

Papa01
Értem, köszi a választ... a végsõ terminálnál mi a jelszó. honnan lehet megtudni? 😊

Ahhoz, hogy elkezd be kell fejezni az alap játékot (a fõküldetést ). A Broken Steel után is tovább játszhatsz.
Papa01
Értem, köszi szépen a választ! 😊 Tehát befejezhetem a fõküldetést? 😊

Fantusz
Broken Steel egyik fontos (legfontosabb?) hozadéka, hogy a fõhõs túléli a kalandot a tisztítónál, a dlc története itt kezdõdik (némileg átalakult a világ, de közel sem tökéletes, vannak még feladatok a hõs számára)

Papa01
Sziasztok!

A Broken Steel küldetést hogyan lehet elkezdeni? Semmilyen utalást nem találok vele kapcsolatban... vagy be kell fejezni a fõszálat hozzá? De akkor nem meghal a fõhõs? 😊

Köszönöm a válaszokat:
Papa

Köszi!
elkezdtem ezzel játszani, remélem ezzel tovább tudok menni a 40. szintnél! 😊
Én ezt használom:
level cap workaround
Ebben *.esp file-ok vannak.
Amit feltehetõleg te találtál az level-up workaround néven fut, amiben tényleg *.xml van.
HI!
Tudja valaki, hogyan mûködik a Level Cap Workaround?
Ez nálam egy xml file, nem olyan mint a többi mod..
tibor16
rossz napom volt - sory

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

MrStokes
level = szint; cap = hatar, limit.
Az hogy te nem ismered, az meg nem jeleni azt, hogy nem bir ertelmes jelentessel.

tibor16
"levelcap" - ezt az infót kaptam
de írhatod a level-t is, a cap pedig miért is értelmes?

Tényleg, magyarázd már el, miért is nem lehet pontos információt adni?

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

cikasz
Hát , hogy neked nem talált semmit akkor elirtad vagy nem akarlak megbántani, de béna vagy.
A level cap-ra 4 találat van tehát nem nagy a választék.
üdv

http://www.akciofigura.hu

tibor16
khmmm - most jövök rá - megköszönni meg elfelejtettem - szóval - köszi
😊

tibor16
Hát igen - beírtam.
Viszont a kifejezésre le lehet szedni 45 félét. Ergo, hogy tudjam, melyik a jó, mindet ki kell próbálnom.
Nem lustaság, de a rendszert elbuherálni könnyû, amikor helyre kell hozni, akkor is én fogom a fejemet a falba verni, miért nem kérdeztem meg. Most megkérdeztem - senkit nem akarok bántani - de tudom, hol a nexus, és tudom, hogy az ilyesmit ott keressem. Ki kell próbálni, a beírt szóra nem ad ki semmit (mellesleg).
(Keress vissza nyugodtan a nevemre, hány fórum segítségét adtam az elmúlt 10 évben!)

cikasz
csak annyit kellett volna beirnod a keresõbe, hogy "level cap" :
Level Cap Workaround vagy
Level 100 cap

http://www.akciofigura.hu

tibor16
megkérlek, vagy megkérek mindenkit, aki tudja a pontos linkjét, vagy legalább a mod, vagy fálj pontos nevét, amellyel a 30-as szint fölé lehet fejlõdni, legyen olyan jó, adja meg pontosan. Ugyanis csak a beszédre találtam egy cheat-et a nexus-on,- valószínû béna vagyok, csak nincs kedvem órákat tölteni azzal, hogy kikeressem, amikor egész biztos, hogy van aki használja, és tudja a pontos nevet, linket.
A segítséget elõre is nagyon köszönöm...

tibor16
köszönöm 😊
kár, hogy az ûrhajó nem látogatható, a annyira nem is néztem körül benne, pedig lehet, hogy megérné...

Bil Ur Sag
Mivel a Fallout2 fórum teljesen beállt a földbe így ide írok le egy kis szösszenetet, azoknak akik kedvet kapnának a korábbi részekhez és hasonló problémával szembesülnének mint én. Error initializing video... A NMA-van egy fasza kis leírás ami nagy segítség, de sajnos van hogy ez is kevés. Ha mindent úgy csináltunk ahogy le van írva, és még mindig a szokásos hibaüzenet jelentkezik, akkor le kell szedni a resolution patchet, majd patchelni kell vele a játékot. A F2_res.ini-ben a 8 bit-es színmélységet mindenképpen írjuk át 16 bit-re. Miután feltettük a res. patchot, elõsordulhat hogy van hang, de nincsen zene. Ahogy megfigyeltem, a patchelés folyamán a sound mappa áthelyezõdik a fõkönyvtárba, ám a benne lévõ music mappa teljesen üres. A telepítõ lemezt megnyitva, az itt található sound mappában lévõ, music mappa fájl-jait, másoljuk be az üresen álló sound mappa music mappájába, és voilá van zene meg minden. Ha valakinek volt vagy van ilyen gondja akkor itt megtalálja a gyógyírt. Legalábbis nekem így mûködött.

psn: symbiosis81 Jobb égni a tűzben, mint ázni a húgyban.

Ahol megtaláltad az ûrhajót, és ha befejezted a zeta dlc-t, ott lesz majd egy bója, amivel vissza tudsz menni a hajóra. De szvsz csak a hídon tudsz bóklászni.
itt megtalálod a levelcap-et:
http://www.fallout3nexus.com/
Nekem eddig mûködött, de még nem tudom mi lesz, ha elérem a képességeknél a 100%-ot.