Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mivel alfa volt még csak az egész...

Seth
ezdejó hogy nem jött ki ilyen formában. Gyenge steril 3d, sehol az a lepukkant hangulat ami 1-2 ben volt

PSN ID.: Beegabor

Shiwo
rip <#sir>

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Alwares
Szeritnem ezt lessétek meg: http://gamestar.hu/kommentek.php?sid=27593
A Black Isle régi F3-as projektjérõl egy videó...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Jaja az frankó, meg a háborús is, mert olyan sok kis mütyûr van a sisakján. 😊

Szerintem ez a legjobb!

BoS páncél a legjobbb foreva 😄

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Sadun Tryst
engem mindig madárra emlékeztet. a páncél "szájrésze" egy rohadt csõrre emlékeztet 😄
tacticban még csúnyább volt cg. a vázlatokon viszont ott volt a legjobb 😊
igaz ez is kicsit "madaras", de az artwork szerintem nagyon durván néz ki

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Wanax
A Fallout 2-s power armor az engem mindis is egy patkány fejre emlékeztetett 😊 vagy csak lehet hogy már túl futurisztikus? Az elsõ az valahogy jobban néz ki, szerintem...

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Shiwo
ez a verzió volt a háborúban... ezt a verziót utána fejlesztette ki elvileg az Enclave..
meg van az utóbbira hasonlító keleti BoS páncél

Esrohnoil
Szerintem elõzménynek poén lenne. 😊
V. nem tetszik az ötlet? 😄

A power armor meg gondolom már ki volt fejlesztve mikor a háború dúlt.
A tactics-ban nekem az óriás csótány tetszett (a legnagyobb persze), meg az, amikor atomtöltettel nyomták be a bunker kapuját. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Shiwo
énsem hinném, hogy a háború elött játszódna..a szuper mutkók meg a power armoros ürgék (fõleg a 2. verzió) kihagyhatatlanok...jaés persze a deathclawok...amúgy kiv. vok, hogy azok milyenek lesznek...inkább fallout 1-2 vagy a tactics féle kis szõrös alverzió..mondjuk eleinte az fura volt, de a végére megszoktam azt is...

Posztapokaliptikus játék az atomcsapások elõtt? <#idiota>

Esrohnoil
Hmm... térképet hol láttál? Errõl lemaradtam. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Hajaj. 😄

Tényleg, a történetérõl lehet tudni vmit?
Én el tudnám azt is képzelni, ha pont a háború idején, az atomcsapás elõtt játszódna, amikor már zavaros és reményteli a helyzet, és te döntenéd el h. milyen szálon alakítod a történetet. (pl. megpróbálod megakadályozni a katasztrófát, v. pont az lenne a cél, h. valahogy a végén bejuthass egy menedékhelyre, ahol átvészelheted a rossz idõket (ennél az utolsónál poén vége lenne, mert az egyén részérõl sikeres, ha bejutsz, de a záró képsorok meg az atomcsapásokat mutatnák. 😄 ).)

Esrohnoil
"First person RPG-bõl nekem végülis csak a Deus Ex tetsztett (legyen most RPG), a Morro és az Arx Fatalis."

Na szép, látom a Gothicot meg sem említed, pedig mekkora lelkesedéssel álltunk neki fordítani. 😄

Sadun Tryst
igaz.
de azért az is fallout volt, még ha elég gyengécske is.
és ha úgy vesszük az elsõ 2 részben is elég epikusak voltak az események, még ha nem is a világot mentettük meg, a partszakasznak viszont elég jelentõs részét. 😊

a moddolhatóságtól én is sokat várok. remélem legalább annyi cucc majd kijön hozzá mint anno morrohoz vagy az oblivionhoz.

Randal
Na meg a tactics az nem igazán Fallout. jó, jó, egy újabb adalékot ad hozzá, de Fallouthoz nagyon köze nincs, csak az a cumó van ráhúzva.
Amit én pl. a Van Burenbõl láttam képeket ill. dokumentumokat/ térképet, azok eléggé meggyõzõek voltak és ár maga a térképen lévõ helyszínek is sok érdekességgel kecsegtettek.

Végülis ami számomra jó lenne és amihez a Bethesda nagyon ért az egyrészt a világ nagysága és a sok-sok érdekes küldetés (itt inkább a Morrot veszem alapul, mert azt ismerem) és a moddolhatóság.
Ha pl. pályákat úgy lehetne a világhoz adni mint a Morroban, csak mondjuk nem zárt területhatárra, na, az marha jó lenne.

Shiwo
a tactisben igen, de ott aza alapfelálás az volt, hogy a BoS tagja voltál..akik alapvetõen jó fiúk...azért az alap Fallout-okat rosszfiúként is végiglehetett tolni..

Sadun Tryst
az is igaz 😊

meg remélem amit ez a kis közvéleménykutatás mutat, nagyon nem lesz másabb a játék. mármint még ha lesz is más nézet, mint az izometrikus, legalább lehessen váltogatni...

a történetet meg leszarom h milyen stílusú, lényeg h emlékezetes legyen és izgalmas és illeszkedjen a fallout világába. 😊
mondjuk ide egy kicsit megjegyezném, hogy azért eddig is elég epikus volt a történet. fõleg a tactics-ben.

Azért kíváncsi leszek, hogy mutat majd az új grafikával egy bozar-os kritikus találat 😊)))

Fröcsögõ vér + poén duma rulez 😊))

Nem vagyok FPS fan, de át tudom érezni néha milyen is egy jókis hentelés 😊

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

Randal
Én meg remélem lesz ilyen opció😊
Nekem nagyon bejött és számomra ez is hozzájárult a fallout fílinghez.

Kandurex
Körökre osztással semmi baj! Egyenesen kötelezõ legyen! Viszont remélem nem lesz only izometrikus nézet :/

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Nem hivatalos.

Ez a közvéleménykutatás - az eredmények mellett - egy dolgot biztosan jelez: talán még el se kezdték nagyon a fejlesztést. Már ha hivatalos közvéleménykutatás ugye...

Shiwo
kiváncsi vagyok, mennyi mindent fognak megfogadni a készítõk...

Hat hogy nem egy disney-meset akarnak a nepek az ertheto, de ez a ragaszkodas az izometrikus nezethez meg a korokre osztott rencerhez...

Randal
A Bethesda Fallout fórumán volt egy kis közvélemény kutatás, íme az eredmények. GOndolom senkit nem zavar, hogy angol, úgyis érthetõ😄

How do you think the plot should be ?
Mature, Morally Ambiguous, Where Right and Wrong are just a matter of POV and morals with decisions that are personal and have consequences. <120> - 96%
Epic, Save the Wasteland ! The Big Struggle of good against evil, raiders against towns, mutants against humans... <5> - 4%

Black humour in F3?
No! <6> - 4%
Yes! <147> - 96%

Should Fallout 3 use enemy and item auto scaling?
No, absolutely no auto-scaling! I want my character to actually feel like he/she is improving! ❤️84> -95%
Yes, bring back Oblivion's auto-scaling so that my character never truly improves! <21> - 5%

What perspective do you want Fallout 3 to be?
Old Perspective (Classic) <65> - 75%
First Person <9> - 10%
Close Third Person <13>- 15%

Turn Based, What do you want?
Turn based! Keep it classic, keep it Fallout. <250> - 70%
Real time! ❤️6> - 10%
Real time with option to pause, ala KotOR. <45> - 12.5%
Don't care. <27> - 7.5%

Minigames in Fallout 3?
Yes/it'll be great!/not like Oblivion at all/you stooge! <27> - 16%
No. Absolutely not. <141> - 84%

Shiwo
én már 4 éve..és már a kettõvel kezdtem..persze azért bepótoltam utána az egyet 😛

bigfoot
sztem a jó öreg Fallout osok megvannak 20+ is😊

GregSB

Sadun Tryst
ez csak a fórum. az igazi fallout közönség azért erõsen 16+, szóval egy olyan jó csapattól mint a bethesda szerintem elvárhatjuk h nem egy kizárólag 13-14 évesek igényeit kielégítõ platformjátékot fog csinálni...

jah, én is belenéztem, valóban elkeserítõ ha ilyen a Beth nagyközönsége, mert akkor sajna ezeknek a szintjén csinálják a játékot

volt olyan, aki azt se tudja, mi az a Fallout, de ami még jobb, olyan is volt, aki ezt megkérdezte, és beírták neki a wikipediát, mint esetleges tájékozódási lehetõséget, aszonta, hogy neki nincs kedve ennyit olvasni <#ijedt>

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

nagyon gáz, a hszek többsége csak pár tizenévestõl van és kb kimerül annyiban hogy 'fúú mikor lesz már kép, milyen lesz, remélem nem lesz szar, ilyen legyen olyan legyen, de ne legyen szar és mutassátok meg'

http://www.lohere.net - a MagyarChan

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Szerintem pont ezért nincs még kép mert akár egyetlen ingame képbõl is azonnal megtudná mindenki hogy az irányítás és a nézet hogyan fog kinézni, lehet hogy még õk sem döntötték el hogy milyen lesz! <#idiota>

Randal
Az már tuti, hogy nem a régi FO-k SPECIAL rendszerét fogják ahsználni, szal lehet, hogy a tulajdonságok csöppet máshogy lesznek.
Amúgy én az NWN rühelltem de kegyetlenül. A sztori nem igazán fogott meg és állandóan csak azért mentem elõre, hogy minél jobb cuccokat kapjak (Végülis BG-ben is ez a helyzet, de ott kicsit más volt, volt sztorija😄).

First person RPG-bõl nekem végülis csak a Deus Ex tetsztett (legyen most RPG), a Morro és az Arx Fatalis.

Remélem hamarosan azért valami képek vagy infók napvilágot látnak, legalább a világból, mert jó lenne tudni mire számítsak.
Vagy a megjelenés elõtt 1 hónappal kitesznek egy képet???

Errõl jut eszembe, nagyon remélem hogy a Fallout3-ban lesz testrész-sebzés, a Fallout2-ben volt olyan karakterem is aki csak pisztollyal nyomult de annyi Luck-ja és spéci Perk-je volt hogy így is simán boldogult, harc után megnyomorított törött kezû és lábú vak hullák mindenfelé hehehe <#hehe>

Morroban és Obliban sajnos ez nem volt benne, nekem ez a legkomolyabb félelmem a Beth féle Fallout3-al kapcsolatban 😊

Na igen de a NWN-ban nincs belsõnézetes irányítás abban az értelemben mint a Morrowindben szal hiába zoomoltok ki madártávlatba ha közben nektek fps nézetbõl kellene céloznotok mint a Morroban, persze kardozással Morroban is lehet madártávlatból kattingatni de egy Fallout környezetben ahol a lõfegyverek sokkal dominánsabbak mind elterjedségben mind tûzerõben elõbb-utóbb belefut az ember géppisztoly/minigun/lángszóró fegyverzetû ellenfelekbe akiket már nem tanácsos frontálisan lerohanni egy lándzsával met tízszer agyonlõ mire odaérnétek.

Na, szóval arra akartam kilyukadni hogy a Fallout3-ban a kameranézet megoldásai attól függenek hogy belsõnézetes rendszert csinálnak-e (ahol a játékosnak aktívan tevékenykednie kell pl célkereszt az ellen fejére, feszítõvassal blokkolni egy bejövõ ütést a jobbklikkel meg ilyesmi) vagy olyan irányítást csinálnak ahol csak a parancsokat kell megadni az avatárnak pl támadd meg ezt az ellent a puskával, fuss oda stb.

Tehát Oblivion vs. DungeonSiege irányítás és szerintem az Oblivionos irányítás fog megvalósulni ahol nincs értelme kizoomolni.

Sadun Tryst
hát h most lehet zoomolni, pörgetni a kamerát már nagyon nem érdekel. a lényeg h ne fps legyen. 😊

az oblivion meg akárhonnan nézem nekem sokkal jobban tetszett mint a morrowind. az oblivion már sokkal kiforottabb és összeszedetebb volt. (journal pl. morrowind legnagyobb vérzõ sebe, amit még patch-el sem javítottak)

az oblivion meg szerintem olyan, mint bármelyik lövöldözõs játék csak kardokkal és egyéb fantasy kellékkel. mert ha csak nem a levegõt nyesed a karddal, vagy nem lõsz a levegõbe a nyillal, akkor találat. (ez idegesített is a morrowindben, ott áll elõttem az ellen, de ha nem vagy elég képzett melléütsz a kétméteres 2kezes karddal) így a fegyverek fejlõdése annyiban befolyásol, hogy több mozdulatot tudsz bevetni, varázslatoknál meg komolyabbakat és erõsebbeket. szal az oblivion inkább olyan, mint a deus ex, csak jóval erõsebb rpg vonallal 😊

szóval reméljük azt, h ha így érthetõb, hogy NWN kamerakezelés és régi fallout harcrendszer lesz durvás posztapokaliptikus helyszínekkel és a hangulattal.
(fallout 2ben san fran tényleg elég gáz volt 😊)

Shiwo
egyezzünk ki egy olyan kamerában, ami olyasmi mint a NWN-ban, akár fellehessen vinni a kamerát, hogy izometrikusnak tünjön, vagy beváltani FPS-módba..és akkor mindenkinek jó lesz..

Randal
Ebben egyetértek. De szerintem ha izometrikus nézet nem is lesz, akkor még simán csinálhatnak egy NWN-szerû felülnézetes-ráközelítõs cuccot átváltható FP nézettel (azért nem FPS, mert ugye az shooter, ez meg RPG😄 ).
Mint ahogy az eddig játékaikban is megvan az átválthatóság. Én pl. a Morroban nagyon sokszor kívülrõl nézem a harcot, meg úgy az egész játékot.

A Fallout 2 valóban jó volt, de én pl. gyûlöltem New Renot és San Frant.
Egyszerûen taszító volt a helynek a hangulata, unalmas és idegesítõ volt ott mászkálni.

Ha a srácok egy Fallout 1 stílusú cuccot készítenek, akkor valóban várhatunk a jó harcokra, sok mutánsra, stb. , plusz valszeg azért választottak új helyszínt mert egy általuk elképzelt történetet próbálnak meg elmesélni több részben.

Ugye a Bethesdában eddig csalódni nemigen lehetett (kivéve a Star Trek ill. az Oblivion gammát), de ezek valamilyen szinten érthetõek voltak.
A Morrowind hiába egy sorozat tagja, hiába indít ugyanúgy mint az elsõ két rész (ott is börtönbõl szökünk, voá nagy változatosság), viszont grafikai téren nagyobb volt a fejlõdés és a srácok ezt nagyon jól elkapták, plusz pontot érdemelt a moddolhatóság is és a játék legnagyobb újítása és sikere a játékos hihetetlen szabadsága volt a fegyver-, varázslat-,ruhakészítés, és egyéb cuccok készítése során.
Tehát ebbe nem nagyon lehetett belebukni. Igaz az Oblivionnal nem játszottam, de amit hallottam belõle, szerintem az nem volt túl jó. Ott várható volt a bukás hisz nagy volt az elvárás és még csúsztattak is a srácok. Lásd pl. a Gothic 3 bukását is.
A Star Trekrõl is csak hallottam, hogy el lett genyázva.

Szóval érthetõ, hogy a srácok más helyszínt választanak, és talán az is, hogy miért nem nyilatkoznak bõvebben, mert tuti más lesz mint az eddigi.
Grafikában nem fogunk csalódni, a párbeszédek mennyiségében sem, de itt tényleg az FP nézet van terítéken és persze a hangulat.

Lehet hogy furcsa dolog összehasonlítani a DeusEx-et és a Falloutot de mégis szükséges mert az izometrikus Fallout3-ra kb annyi az esély mint a világbékére, részemrõl már most elkezdek barátkozni a DeusEx-szerû Fallout3-al így normál esetben azt fogom kapni amit várok, jobb esetben (amire az esély NAGYON kicsi) meg kellemesen csalódom és a FO3 izometrikus lesz 😊

Tudom hogy sok ember fel lenne (fel lesz) háborodva ha a FO3 nem izometrikus nézetû lesz, a No Mutants Alloweden és a Kodexen konkrétan keresztes háborúval fenyegetõznek egy ilyen esetre! 😄
Egy dolog hogy ki miben reménykedik és egy másik a realitás.

Sadun Tryst
a deus ex inkább volt fps mint rpg. a fallout pedig inkább rpg mint fps.
a deus ex úgy mutatkozott be, mint egy fps, rpg elemekkel. a falloutnak pedig van hagyatéka amit azzal elrontani h fps nézet. hát nemtom. nem éne lennék az egyetlen aki felháborodna. a fallout 3 ha minden jól megy akkor egy nagyon szépen kidolgozott izometrikus nézetbe helyezett 3d-s játék lesz. legalábbis én nagyon remélem.

ha viszont késõbb lesz valami fallout játék ami fps lesz, nem bánom. de ne az alapjáték legyen az...

ja és a deus ex-et és a fallout-ot összehasonlítani elég fura dolog volt, ugyanis kategóriailag semmi közük egymáshoz.

De nem is nekem kell majd felkötnöm magam (#365) amikor kijön a játék, ugye ugye <#hehe>

Jesszus, te nem is vagy fallout rajongó!! 😛 ;-)

Jaja, izometrikus és körökre osztott harcrendszer rulez. Ha fps nézet lesz, fel is kötöm magam.

A DeusEx elég emészthetõ volt a mainstream rétegnek is ÉÉÉS jó is volt szal egy olyan rendszerrel én teljesen boldog lennék Fallout3-ban is, az izometrikus nézetet szerintem már most elfelejthetjük, nem nagyon valószínû hogy a Beth "visszalépne" az fps nézettõl.

A Fallout1-2ben nekem nem a fellülnézet volt a leglényegesebb sõt talán pont az a legelsõ amirõl le tudnék mondani, ha egy terembe belépve egy egész képernyõt betöltõ deathclaw rohamozna felém az inkább visszaadja a feelinget mint az hogy "bazeg 27 pontra megütött a rohadt, hmm, hmm elmegyek kajálni és közben kigondolom hogy a következõ körben mit lépjek", szerettem a Fallout körökreosztott irányítását de számomra nem az volt a legfontosabb.
Arról nem is beszélve hogy a végefelé lazán osztogattam a szemlövéseket 50 yardról ami lássuk be nem éppen reális, egy olyan fps nézet ahol a szkill határozza meg hogy a célkereszt mennyire zárul össze nekem még belefér)

Randal
Na ja, de a Deus Ex izometrikus nézetben? Mondjuk érdekes lenne. De akkor is. A Falloutot nem csak a világa, hanem a kinézete miatt szerettem.
Most a The Fallból néztem képeket, de õszintén szóva egyáltalán nem tetszik, függetlenül, hogy milyen a világa.

A DeusEx már bizonyította hogy az fps nézet és az rpg nem zárják ki egymást <#nezze>