Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

light00
De még nincs kész a játék, nemde?
Nem kéne most elásni...

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

rotator
Egyre több a negatív hír... <#boxer>

hát, ez valóban rendkívül... ígéretes (muhaha)

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Zsolo007
Igen. Iszonyatos volt. Egyrészt az agyonemlegetett "generic" utcai beszélgetések katasztrófálisak voltak. Másrészt pedig nincsenek benne választási lehetõségek. Meg van, hogy mit mondasz azt kész, néha van 2-3 lehetõség de gyk. csak a sorrendet befolyásolja semmi köze jóhoz rosszhoz, semlegeshez...

A küldetések mind lineárisak, semmilyen befolyásod sincs a dolgokra. Elég katasztrófális.

mindenesetre, amin le van halva "mindenki" emiatt a pár kérdés miatt, az az Oblivion párbeszéd rendszerére való utalás

az télleg olyan sz.r volt?

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Zsolo007
Így van. Hazudik mint a vízfolyás.

Én egyre inkább azt érzem, hogy ez a vats csak azért van benne, hogy legyen valami értelme a special rendszernek, mert azzal, hogy FP lesz nagyrészt értelmét veszti. Így tök haszontalan a perception pl. Azt mondja, hogy azért fogok vatsot használni, mert RT-ben túl gyorsan történnek dolgok, ezzel kb. azt állítja, hogy az összes mai (és korábbi) fps játék játszhatatlan ha nincs benne idõlassítás, mert annyira gyorsan történnek a dolgok, hogy nem tudsz célozni. Asszem ezt nem kell minõsíteni.

Aztán annyira kiemeli a vérességet, mintha az lenne a játék lényege. Ez is csak azt mutatja, hogy képtelenek voltak felfogni, hogy mirõl is szól a fallout.

És akkor az extra poén amikor megpróbálja elhitetni velünk, hogy õk mennyire nagy fanjai a játéknak (Oblivion cseng a fülemben 😄), de ezt úgy adja elõ....szóval látszik, hogy nem ez a helyzet.

Egyre inkább kezdek egyetérteni az f3 hivatalos fórumon elhangzott nevekkel: Oblivion 2: Post-Apocalyptic Boogaloo, Fallblivion:Brotherhood of tactics. ÉS még van pár hasonló...

Shiwo
hát..az biztos, hogy nem olyan lelkes, mint a warhammer online-ról beszélõ ürge 😊

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

számból vetted ki a szót, nagyon gáz a f.szi, és amellett hogy egy kreten, nem is túl magabiztos... pl. a V.A.T.S. rendszerrõl úgy beszél, mintha még õk se tudnák, hogy mit akarnak

Zsolo007
Ez a Todd Howard akkora egy balfasz. Hogy rakhatnak egy ilyen embert a PR részleg élére? Beszélni nem tud, testbeszéde meg elárulja 😄

jah, és ott ám a videó interjuhé is a cikk végén...

bocs, azt se írtam le, az NMA-n jelent meg, állítólag a Game Informer olvasók kérdéseire (néhányra) még válaszoltak a fejlesztõk, és néhány kérdés-felelet megjelent az NMA-n... persze nem mind (NMA)

Zsolo007
Ez az interjú kivel készült?

bocs

A válaszadó még megemlíti, hogy számára úgy tûnt, nem lesznek jármûvek; hogy a játék M besorolást fog kapni; hogy a játék kötetlen (open-ended) lesz, de következményekkel; hogy teli lesz sötét humorral; hogy nem látta a térkép rendszert (már ha van bármilyen is); hogy csak humánnal lehet játszani; hogy nagyon sok drog van;hogy több szinkron lesz, mint az Oblivion esetében; hogy nem lesz olyan szintösszehangolás, mint az Oblivion esetében és hogy a játék nagyobb területe fed le, mint Washington D.C.

Kérdés: Harc nélkül is játszható a játék?
Erre sosem kaptam gyors választ, bár kérdezgettem róla a fejlesztõket. Általános szinten azt mondták, hogy szinte minden küldetésbe, vagy szituációba megpróbálnak többféle megoldást beépíteni, és hogy használják a rejtõzködés és diplomácia eszközeit azokban a helyzetekben, ahol ezek használhatóak lehetnek a problémák megoldására. De hogy képesek lesztek-e végignyomni a játékot egy csepp erõszak nélkül... emlékeim szerint ezen még mindig gondolkoznak.

Kérdés: Általános benyomás a játékról?
Elõször is, én mindig is nagy rajongója voltam a Fallout játékoknak, és mindig is az leszek. Akár hiszitek, akár nem, így vannak ezzel a Bethesdás srácok is. Az én perspektívámból (egy olyan ember perspektívájából, aki szerette az eredeti játékokat), rendkívül pozitívan tudok nyilatkozni arról az irányról, melybe a Bethesda viszi a franchiset. Ha viszont olyan rajongó vagy, aki keményen ellenáll bármi lényeges változásnak, ami a Fallout sorozatban megismert játékmenetet illeti, már most meg kell mondjam hogy megmentselek a kiábrándultságtól: nem hiszem, hogy tetszeni fog a Fallout 3. Ugyanakkor, ha a Fallout univerzum, ha az egyedi kinézetû világ, ha a morális kétértelmûség, a sötét és gyakran erõszakos humor, valamint a szerteágazó történet rajongója vagy, akkor minden, amit láttam eddig a Fallout 3-mal kapcsolatban, tetszeni fog neked is.

Kérdés: A konzol portolás árt valamiképp a PC verziónak?
Nos, nem igazán mondanám, hogy bárhova is "portoljuk" a játékot. A nulláról építjük fel az Xbox 360, a Playstation 3 és a PC verziót egyaránt.

Kérdés: A játék first person, vagy third person nézetû? Izometrikus?
Egyszerre first és third person nézetû - ezt már a cikkben is említettem. Nem használja az eredeti játékok izometrikus nézetét. Lehetséges a kamerát meglehetõsen messze rögzíteni a third person nézetben, de ez egyértelmûen nem azt jelenti, hogy olyan nézõpontból játszható a játék, ami bármilyen módon is hasonló lenne az eredeti játékokhoz. Ugyanakkor a kapott kérdéseknek szinte a fele a kamera nézõponttal foglalkozott, így azt gondoltam, itt megint meg kell említeni. De hogy tisztázzam a dolgot; az Obliviontól (és a bizonytalan third-person kamerájától) eltérõen a Fallout 3 esetében igen nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy a játék egyaránt szórakoztató és játszható legyen mind first és mind third person nézetben is,.

Kérdés: Ez egy újabb Oblivion, csak épp Fallout témával?
Nem. No persze az biztos, hogy a Fallout 3 elsõdlegesen olyan first-person nézõpontból játszható, mint az Oblivion és hogy az NPCkkel folytatott beszélgetés hasonló párbeszéd szerkezeteket használ, de a harc, a küldetések, a karakter generálás és ami a legfontosabb, a hangulat és a játékmenet stílusa sokkal több közös vonással bír a Fallout 1-el és a Fallout 2-vel, mint az Oblivionnal.

Kérdés: A harc forduló-alapú, vagy valós idejû? ÉS Elmondanád még egyszer hogy is mûködik ez a V.A.T.S. harcrendszer?
Hát, elég részletesen beszéltünk errõl a júliusi számban, de hogy tisztázzuk a dolgot: a Fallout 3 egyszerre játszódik a valós idejû, valamint a szüneteltethetõ taktikai harcmodorban. De ezt nem igazán lehetne forduló alapúnak nevezni. Ehelyett megállíthatjátok a valós idejû folyamatot annak érdekében, hogy célzott távolsági, vagy közelharci támadást indítsatok az ellenfél ellen, levágva a lábát, hogy lelassítsátok õt; vagy hogy eltrafáljátok a kezét, ezzel is rontva célzóképességét. Az eredeti Fallout játékhoz hasonlóan ezeknek a célzott lövéseknek a leadása akció pontba kerül, de mivel nincsenek fordulók, ezek az APk idõvel visszatöltõdnek (s nem kerül szüneteltetésre a játék). Lõhettek persze valós idõben is, de akkor az lelassítja a visszatöltõdés ütemét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a játékos választhat, hogy a játékot úgy játssza-e, mint egy RPGt, bár ez azért több akciót tartalmaz, mint a hagyományos RPGk. Van még több részlet, ami elmondhatnánk ennek a rendszernek a mûködésérõl? Szinte teljes határozottsággal mondhatom, hogy igen. Tudjuk az összes választ azzal kapcsolatban, hogy miként is mûködik a V.A.T.S rendszer, ha megnéztünk egyetlen egy demót? Nem. Mi is épp úgy várunk a következõre, hogy még több dolgot megtudjunk.

én az egyet sosem tudtam végigjátszani... a végén ott kötöttem ki hogy egy erõpáncélos emberke püfföl halálra, aztán visszakerülök egy cellába, és így tovább... egészen halálig.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Zsolo007
Én pár napja fejeztem be az 1-et 😊.

Még megvan a mentésem, ami a végén van csinálva a mester elõtt, szal megvan az összes holodiszkem. Ha valami infó kéne fevrõl, akkor kérdezzetek és kikeresem 😊.

rák egye meg, játszatom végig újra az egészet, ahogy így beszéltetek róla jöttem rá hogy nem emlékszem semmire 😞

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

light00
végülis...kidolgozás kérdése csak 😉

Shiwo
hát..egy tûfejnyi nyíláson, ami csak a másodperc töredékére nyílik ki, nem hinném, hogy túl sok sugárzás vagy légméreg átjutna..

light00
jaja, igy megoldhato. ennyit a sugárzásvédelemröl és légmentes zárásrol 😄D

Shiwo
ömm..mondjuk az igaz..bááár..sztem erõpáncélnál még gondoskodtak is róla, hogy legyen 1 rész, ami elhúzható és belehessen nyomni a katonáknak a harci drogok...egy fémekbõl/stb-bõl saját kezüleg összetákolt teljes lovagi páncélzat-szerüségnél már tényleg macerás..

light00
csak it arra gonodlok, hogy mikor eröpáncél van rajtad, akkor kicsit körülményes a börrel valo kapcsolat...
de én is kb egy ilyen 2-3 mp-re gondoltam, nem fél orára. Mint kb a dungeon siege-ben, ott is felhörpinti és kész is.

Shiwo
nem azért, de egy inekciós tûvel hipp-hopp beadja magának, csak az inekció legyen könnyen elõvehetõ helyen..pláne ha olyan, hogy nem kell közvetlenül érrendszerbe nyomni, hanem mondjuk olyan, mint a cukorbetegeknek...azok is csak belenyomják mondjuk a combjukba és kész..legalábbis 1 cukorbeteg ismerõsöm azt csinálta... meg olyan drog is volt, amit lenyelni kellett..az is hipp-hopp megvan..realtimeban kerül vagy 2-3 másodpercbe..max addig védelme nem nagyon van...

light00
naja, ez igaz. De remélem a jo cuccok megint maradnak. Imádtam feltölteni magam belöle. Én a drogokba bizom. Imádtam drogozni.
És legföképp, hoyg ne olyan legyen, hogy rányomsz a stimre és hopp, beadta, hanem körülményesen, elövegye, beadja, és ugy. Tudom, ez realtimeban kicsit gáz, de legalább valami hasonlot tehetnének.

Shiwo
apropó..Vaultok..kiváncsi leszek, hogy B-jék milyen méretû Vaultot tesznek a gémbe...mert biztos lesz benne... merthát szép és jó és stb. a fallout 1-2, de azért a vaultok elég picire sikerültek benne..legalábbis nem akkorák, hogy Xezer, vagy akár Xszáz ember kényelmesen elférjen benne..

Ron Ragm
Hm, és tényleg.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

light00
Vault 11 feltételezem a katonai bázis akar lenni, az elsö részböl maradt, mert csak két vaultot ismersz meg vaultként, a 13ast és a 15öst. Ja és persza a 8ast, mint vault city.

Shiwo
Melchior is baleset következményeképp alakult át.. õ is 1 bányász volt, mikor kiásták a katonai bázist, és ugyanabból szipkázott be, mint Horrigan..

Shiwo
izé...lehet nem vault, csak egy katonai bázis..

Shiwo
Melchior a 2. részben van asszem a Vault 11-ben.. amit az elsõ részben frankón felrobbantottunk.. legalsó szinten szupermuti, aki mindenféle aranyos kisállatot "idéz"

light00
De gondolom ezeket a nagy okosságokat valami háttértörténetböl szeded, mert Melchiorral valahogy nem ismerkedtem meg a játék folyamán.

light00
:\
Akkor a forditás szar. A 2. részt magyarul toltam végig egyszer, és ott az van, hogy külön ilyenre fejlesztették Horrigant, emberibbé, mint a mutánsokat.

Ron Ragm
Izé félrenéztem a kérdést. Na. a FEV egy háború elõtti katonai kutatás, és az egyik labort telibe kapta egy bomba, amitõl szétszóródott a légkörben és mutálódott- ezért van tele mindenféle szépséggel a pusztaság. Szerintem nem a klasszikus szupermutánsok voltak azon a bázison, hanem mutánsok, akik FEV-vel oltak fertõzve.

Ron Ragm
Amúgy Horrigan is ostobább lett, elvileg csak az erõpáncél tartotta életben, anélkül csak néhány másodpercig tudott magához térni.

Ron Ragm
Enklávé végzett kísérleteket, belõlük lettek a második generációs mutánsok mint Melchior, Horrigan csak egy baleset következménye volt.

light00
De várj. Ha még nincs mester, hogy lehetnek mutánsok? Mert a világ célja nem ronda zöld dögök elöállitása volt, hanem Horrigan-féléké. Vagy benne van?
najo inkább megyek telepiteni :S

Ron Ragm
Ja igen a vége lemaradt: Grey (ekkor már a Mester) elkezd kutatni sugárfertõzéstõl mentes emberek után (mert ugye a kísérletek sikertelenségének ez a fõ oka), így talál rá arra a privát teszt menedékre, ahova letelepedik, és aminek a számítógépébõl elkezdi nézni a többi menedék helyét.

light00
Fuh, ideje megint végigjátszanom X_X
Megyek 3as intelligenciával, nekivágok a pusztának....mindig a hülyének szar az élet 😄D

Ron Ragm
A bázis ahova Grey és Harold mentek be más helyszín mint ahol a Fallout 1-ben megtalálhatók. Harcba keveredtek az ott lévõ mutánsokkal, Greyt egy meghibásodott robotkar belöki egy tartály FEV-be, Harold elájul és késõbb találja magát kilóméterekre a bázistól.

light00
Egy tülélö biztosan van 😄
Igen, bennem is valami ilyesmi tudatosult, jobbhiján...

light00
De nem ugy volt, hallottak a bázisrol, és beszöktek a oda, és akkor még üres volt?

Ron Ragm
Gecko lakosai innen-onnan származnak, akik megtalálták az atomreaktort (az én tippem az hogy fõleg Necropolis túlélõi). Mikor úgy érezték elég sokan gyûltek össze, megalapították a várost.

Randal
Az a baj, hogy minden játékfejlesztés így kezdõdik, még a Falloutok is ilyenek voltak.
Itt csak abban lehet bízni, hogy az opciók nagyrésze megmarad és viszonylag normális gépen is futni fog a cucc.

Ron Ragm
Harold mutáns, õ maga meséli hogy társával Grey-el (akibõl késõbb a Mester lesz) a bázison együtt voltak, valószínû hogy FEV áldozata lett (maga is menedéklakó volt, ghoul meg fõleg azokból lett akik nem voltak nagyon elzárva a közeli bombarobbanásoktól, lásd Vault 12 aka Necropolis)
Valamint igaz második generációs, de a Military Base mutánsainak vezére is megtartotta az intelligenciáját, a lefordított kronológiában benne van minden, tessék olvasgatni

light00
ja! ott melyik ember nem sugárszennyezett a vaultokon kivül?

light00
Harold is beleesett a tartályba, ugy emlékszem.
Sajnos a kettöböl kimaradt hogy Geckoék miért ghoulok 😞

Shiwo
szerintem inkább a FEW mennyiségétõl függ..a Mester beleesett..lett ami lett belõle..a szupermutóknak nyomatott be, hogy azok legyenek amik, így lettek szép nagy zûd barmok..ami kijutott a levegõbe, az változtatta át az embereket ghoullá.. ill asszem azokat az embereket, akik sugárszennyezõdést kaptak...valszeg Harold is sugárszennyezett volt már ekkor és ezért lett belõle ghoul