Fallout 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kéne most elásni...
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu
A küldetések mind lineárisak, semmilyen befolyásod sincs a dolgokra. Elég katasztrófális.
az télleg olyan sz.r volt?
There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu
Én egyre inkább azt érzem, hogy ez a vats csak azért van benne, hogy legyen valami értelme a special rendszernek, mert azzal, hogy FP lesz nagyrészt értelmét veszti. Így tök haszontalan a perception pl. Azt mondja, hogy azért fogok vatsot használni, mert RT-ben túl gyorsan történnek dolgok, ezzel kb. azt állítja, hogy az összes mai (és korábbi) fps játék játszhatatlan ha nincs benne idõlassítás, mert annyira gyorsan történnek a dolgok, hogy nem tudsz célozni. Asszem ezt nem kell minõsíteni.
Aztán annyira kiemeli a vérességet, mintha az lenne a játék lényege. Ez is csak azt mutatja, hogy képtelenek voltak felfogni, hogy mirõl is szól a fallout.
És akkor az extra poén amikor megpróbálja elhitetni velünk, hogy õk mennyire nagy fanjai a játéknak (Oblivion cseng a fülemben 😄), de ezt úgy adja elõ....szóval látszik, hogy nem ez a helyzet.
Egyre inkább kezdek egyetérteni az f3 hivatalos fórumon elhangzott nevekkel: Oblivion 2: Post-Apocalyptic Boogaloo, Fallblivion:Brotherhood of tactics. ÉS még van pár hasonló...
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Erre sosem kaptam gyors választ, bár kérdezgettem róla a fejlesztõket. Általános szinten azt mondták, hogy szinte minden küldetésbe, vagy szituációba megpróbálnak többféle megoldást beépíteni, és hogy használják a rejtõzködés és diplomácia eszközeit azokban a helyzetekben, ahol ezek használhatóak lehetnek a problémák megoldására. De hogy képesek lesztek-e végignyomni a játékot egy csepp erõszak nélkül... emlékeim szerint ezen még mindig gondolkoznak.
Kérdés: Általános benyomás a játékról?
Elõször is, én mindig is nagy rajongója voltam a Fallout játékoknak, és mindig is az leszek. Akár hiszitek, akár nem, így vannak ezzel a Bethesdás srácok is. Az én perspektívámból (egy olyan ember perspektívájából, aki szerette az eredeti játékokat), rendkívül pozitívan tudok nyilatkozni arról az irányról, melybe a Bethesda viszi a franchiset. Ha viszont olyan rajongó vagy, aki keményen ellenáll bármi lényeges változásnak, ami a Fallout sorozatban megismert játékmenetet illeti, már most meg kell mondjam hogy megmentselek a kiábrándultságtól: nem hiszem, hogy tetszeni fog a Fallout 3. Ugyanakkor, ha a Fallout univerzum, ha az egyedi kinézetû világ, ha a morális kétértelmûség, a sötét és gyakran erõszakos humor, valamint a szerteágazó történet rajongója vagy, akkor minden, amit láttam eddig a Fallout 3-mal kapcsolatban, tetszeni fog neked is.
Kérdés: A konzol portolás árt valamiképp a PC verziónak?
Nos, nem igazán mondanám, hogy bárhova is "portoljuk" a játékot. A nulláról építjük fel az Xbox 360, a Playstation 3 és a PC verziót egyaránt.
Kérdés: A játék first person, vagy third person nézetû? Izometrikus?
Egyszerre first és third person nézetû - ezt már a cikkben is említettem. Nem használja az eredeti játékok izometrikus nézetét. Lehetséges a kamerát meglehetõsen messze rögzíteni a third person nézetben, de ez egyértelmûen nem azt jelenti, hogy olyan nézõpontból játszható a játék, ami bármilyen módon is hasonló lenne az eredeti játékokhoz. Ugyanakkor a kapott kérdéseknek szinte a fele a kamera nézõponttal foglalkozott, így azt gondoltam, itt megint meg kell említeni. De hogy tisztázzam a dolgot; az Obliviontól (és a bizonytalan third-person kamerájától) eltérõen a Fallout 3 esetében igen nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy a játék egyaránt szórakoztató és játszható legyen mind first és mind third person nézetben is,.
Nem. No persze az biztos, hogy a Fallout 3 elsõdlegesen olyan first-person nézõpontból játszható, mint az Oblivion és hogy az NPCkkel folytatott beszélgetés hasonló párbeszéd szerkezeteket használ, de a harc, a küldetések, a karakter generálás és ami a legfontosabb, a hangulat és a játékmenet stílusa sokkal több közös vonással bír a Fallout 1-el és a Fallout 2-vel, mint az Oblivionnal.
Kérdés: A harc forduló-alapú, vagy valós idejû? ÉS Elmondanád még egyszer hogy is mûködik ez a V.A.T.S. harcrendszer?
Hát, elég részletesen beszéltünk errõl a júliusi számban, de hogy tisztázzuk a dolgot: a Fallout 3 egyszerre játszódik a valós idejû, valamint a szüneteltethetõ taktikai harcmodorban. De ezt nem igazán lehetne forduló alapúnak nevezni. Ehelyett megállíthatjátok a valós idejû folyamatot annak érdekében, hogy célzott távolsági, vagy közelharci támadást indítsatok az ellenfél ellen, levágva a lábát, hogy lelassítsátok õt; vagy hogy eltrafáljátok a kezét, ezzel is rontva célzóképességét. Az eredeti Fallout játékhoz hasonlóan ezeknek a célzott lövéseknek a leadása akció pontba kerül, de mivel nincsenek fordulók, ezek az APk idõvel visszatöltõdnek (s nem kerül szüneteltetésre a játék). Lõhettek persze valós idõben is, de akkor az lelassítja a visszatöltõdés ütemét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a játékos választhat, hogy a játékot úgy játssza-e, mint egy RPGt, bár ez azért több akciót tartalmaz, mint a hagyományos RPGk. Van még több részlet, ami elmondhatnánk ennek a rendszernek a mûködésérõl? Szinte teljes határozottsággal mondhatom, hogy igen. Tudjuk az összes választ azzal kapcsolatban, hogy miként is mûködik a V.A.T.S rendszer, ha megnéztünk egyetlen egy demót? Nem. Mi is épp úgy várunk a következõre, hogy még több dolgot megtudjunk.
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Még megvan a mentésem, ami a végén van csinálva a mester elõtt, szal megvan az összes holodiszkem. Ha valami infó kéne fevrõl, akkor kérdezzetek és kikeresem 😊.
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
de én is kb egy ilyen 2-3 mp-re gondoltam, nem fél orára. Mint kb a dungeon siege-ben, ott is felhörpinti és kész is.
És legföképp, hoyg ne olyan legyen, hogy rányomsz a stimre és hopp, beadta, hanem körülményesen, elövegye, beadja, és ugy. Tudom, ez realtimeban kicsit gáz, de legalább valami hasonlot tehetnének.
Akkor a forditás szar. A 2. részt magyarul toltam végig egyszer, és ott az van, hogy külön ilyenre fejlesztették Horrigant, emberibbé, mint a mutánsokat.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
najo inkább megyek telepiteni :S
Megyek 3as intelligenciával, nekivágok a pusztának....mindig a hülyének szar az élet 😄D
Igen, bennem is valami ilyesmi tudatosult, jobbhiján...
Itt csak abban lehet bízni, hogy az opciók nagyrésze megmarad és viszonylag normális gépen is futni fog a cucc.
Valamint igaz második generációs, de a Military Base mutánsainak vezére is megtartotta az intelligenciáját, a lefordított kronológiában benne van minden, tessék olvasgatni
Sajnos a kettöböl kimaradt hogy Geckoék miért ghoulok 😞