Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
Meg kellett szenvedni az öreg highwayman-ért rendesen 😊
Az elfes-varázslós-kardos-törpés dolgokat én sem komálom annyira..

Ami nekem tetszene, az valami survivor RPG.. Kb olyasmi, mint amilyennek a stalker indult úgy jó 7 éve.. Nem mind1 hol alszol, kell kaja, pia.. A fallout világba nagyon beleillene egy ilyen..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Jah, kár hogy nem lesznek jármûvek. Bár lehet hogy nehéz lett volna játék-egyensúly szempontjából. Ki a csöcs állna meg hentelni, ha simán elgázolhatná az ellenségeket? Ha meg másnak is lenne autója, akkor átmenne az egész Mad Maxbe, ami már elkanyarodna a Fallouttól.
Az F2-ben tényleg nagy sikerélmény volt, mikor megvolt a fuelcell-regulator, és elindult a verda. 😊

Kár hogy az RPG készítõk többnyire a sárkányos/elfes/törpés/kardos/varászlós dolgokat favorizálják. Jó hogy van Fallout.

SötétBarom
Nekem még a verda fog hiányozni nagyon.. Imádtam. Mikor odaértem valahova mindig 10 percet turkáltam a csomiban.. "Hmm mit vigyek magammal, a laser gatlinget, combat shotgunt, vagy esetleg rakéta vetõt? AAaaa, maradt még JET, yeah!! szippp.. Ok viszem a darálós energiakést!"

😄DDDDD

Van 12 nap a megjelenésig, lehet hogy megpróbálok egy lövölde nélküli végigjátszást...

SötétBarom
"Bye-bye"

És elfutottam -.-

Radscorpionokat milyen dumával koptattad le? 😊))

próbáltam már öcsém konzolját de 20perc szenvedés után hagytam a pi-be émmá pcvel együtt halok ki 😄

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

SötétBarom
Pedig jó.. (Na jó, én is még mindig bill-egerezek) Tök feeling, hogy nem tucc irreálisan mozogni.. Gondolok itt a 180 fokos fordulatból leadott dupla-headshot-ra,meg hasonlók.. Nem tudsz sprintelés közben hátrafordulva leosztani gyorsan egy két lövést anélkül, hogy megtörne a lndületed, stb. 😄DD

Szal sokkal "élvezetesebb".. Már ha az ember élvezi, hogy nem tud leszedni senkit, csak sokadszorra 😄 Én a gearst próbáltam így, egy darabig tetszett, de nem nagyon jutottam egyrõl a kettõre.. Gondolom boxon könnyebb..

SötétBarom
Sztem a másodikban is.. Bár nem tudom pontosan, de sztem nem nagyon volt kidumálhatatlan szitu..

Az elsõ részben nulla volt 😊

rotator
Tényleg kíváncsi leszek, mi az a _legkevesebb_ lövésszám, ami mellett még végig lehet vinni. 😊

SötétBarom
Hat túl egyszerû lesz egérrel, akkor majd nyomom boxkontrollerrel 😄D

szopja meg a halál ... nem akarok kontrollert és kész 😄

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

koschwarz
ott a pont.

"egyébként meg lehet szokni a kontrollert az FPS-ekben..." szokták volt mondani <#ticking><#hehe>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Kandurex
Mondjuk ez a Box szempontjából lehet jó, mert ugye ott eleve nehezebb valamivel az irányítás (egérrel úgy 5X könnyebb FPS kezelni, bárki bármit mond), de PC -rõl nézve lehet, hogy elég lesz csak hentelni real - time -ba, meglátjuk.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

SötétBarom
Very Hardban nyilván nagyon is jó lesz 😊

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

koschwarz
volt egy videó, amiben egy nõrõl kellett valami radroach-okat leszedni, és real time-ban akarta leboxolni a csótányokat, de sokszor a nõt találta el.

koschwarz
gondolom a skillektõl, illetve a szintedtõl, távolságtól, fegyvertõl, stb. függõen adja meg azokat a százalékokat, ami alapján eldöntöd, hogy inkább bevállalod a fejlövést, aminek kisebb az esélye, de egy lövés is elég, vagy a testlövést...stb. tehát taktikázni kell.

a videókban nagyon sokszor látszik, hogy majdnem minden testrészre 95%-os találati esélye volt, nyilván egy kimaxolt karakterrel csinálták ezeket, a videó kedvéért.

Voltan
Nem igazán tudom, mire gondolsz...
De ha jól értem, akkor igen. A VATS-ban pontosan az ellenfélre célzol, igaz, lehet, hogy mellélõsz, ez is benne van persze.

Shiwo: Nem, nem mindig, csak a critical hiteknél van ilyen. Azért mondjuk gyakra megesik, de nem zavaró. Mondjuk arra már gondolni sem merek, mi lesz bloody mess-el.
Tegyük hozzá, hogy én most a legkönnyebben nyomom, nehezebb fokozaton nyilván kevesebb lesz az ilyen "túlütés".
Amúgy elõrendeltem a CE-t, alig várom a kis uzsonnadobozt! 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Shiwo
kérdés: vats -ban mindig minden szakad és brutális a halál vagy kell hozzá a bloody mess ? mert már a videók alapján unom, hogy minden lövésre cafatokra szakad mindenki...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

akkor ez kiküszöböli majd azt amikor a videóban a csótány helyett az npc-t ütötte a marha??

Voltan
Nem, jobb. Ilyenkor régi Fallout módszer szerint osztod be, hogy mit csinálsz.

Voltan
Igen, szerintem nagyon hangulatos és rendkívü látványos. Mikor 1-1 jól irányzott VATS lövés után slow motion-ban szakad le a delikvens keze-lába-feje, az nagggyon jól tud esni. Persze ebben benne van a muníció korlátozott készlete is. Meg kell gondolni, hogy real-timeban lövöldözöl, ami gyors ugyan, de ellõsz egy tárat, vagy inkább rohangálsz 1-1 pontos lövésért. Messze van a dolog egy egyszerû FPS henttõl. Nem a régi Fallout fíling, de a hangulat ott van. Fõleg, hogy a hangok ugyanazok.
Egyelõre azt mondom, hogy nincs nagyon miért szégyenkeznie a harcrendszernek. Más, újító, de mûködik. Érdekes volt, hogy mikor 3 feral ghoul rontott rám, ketõt leszedtem VATS-szal, a harmadikra meg elõszedtem egy Rippert (talán emlékeztek rá, egy láncfûrészes harci kés), és real time szabdaltam fel a maradék ghoult (jelzem, a közelharci cuccokat is lehet VATSban használni.) Szóval mindig örömmel tölti el a gamert, ha leszed egy ellenfelet. Nincs a "jó, megvan, gyerünk tovább", hanem a "hehe, véged, g**i!" fíling van.

akkor ez kb úgy fog mûködni mint a max payne-ben az idõlassítás?

.. faszomnak kellett berakni ezt a topikot a kedvencekbe .. már jól összezavartatok 😄

MerlinW
Most tettem fel mindhármat😊

[merlinw.org]

Akkor erre értették azt az egyik interjúban hogy a VATS-ot nem lehet folyamatosan használni és ezért a real time-ozni is kell egy kicsit. Gondolom akinek nincs kedve lövöldözni az foglya a VATS-ot és amikor elfogy az AP-je akkor megy fedezékbe. Aztán megint ugyanezt. Szerintem ez a VATS jó ötlet. Kicsi változatosabbá teszi a harcot. Én majd amúgy is használni fogom mindkettõt a harcban. Egy kicsi hent aztán egy kicsi VATS😄 Ettõl majd hangulatosabb lesz. Köszi az infót egyépként.
Voltan
Itt a 3-ban ez kissé másképp van. A VATS az kvázi a célzott lövésmód, hasonlóan a korábbi Falloutokhoz. Itt is vannak akciópontok. Ha VATS-ba lépsz, eloszthatod a célpontok és testrészek között, hogy mire lõsz. A jobb alsó sarokban vannak az AP-k, amiket elkölthetsz. Lõhetsz 1 célpontra és többre is. A lényeg, hogyha elköltötted az AP-kat, akkor marad a real time, kvázi a vaktában lõdözés. Az AkcióPontok viszont real-timeban folyamatosan visszajönnek, tehát futhatsz fedezékbe, vagy közelharci fegyverre váltasz (ott is megy a VATS), vagy Rambóként elõrerohansz, de az már kevésbé hatásos. Nagyon gyorsan visszanõ az AP, hogy egy kis hátrálás-fedezék keresés után újra használd 1-2 lövésre. Mindez persze a tulajdonságoktól is függ.
Szóval fura a rendszer, ilyen még nem volt, de szerintem nagyon jól mûködik.
Nyilván, más, mint a korábbi Fallout rendszer, de azt mondom, hogy ebben a 3D világban remekül megy. Mint nagy Fallout fanatikus mondom ezt. Kicsit újít, adoptálja a régi rendszert a 3d világhoz, de a Fallout fíling nagyon benne van.
Nekem tetszik.

[HUN]Crassus
mindjárt felteszem a 2-õt vagy a Tactics-et😛 nembírok magammal😊

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Shiwo
szerintem a tactisban a real time akkor volt hasznos, mikor már elég bika voltál, s nem akartál szüttyögni az ellenfelekkel..de volt hogy a körökre osztott kommandózás volt a nyerõ (sarok mögül kilép, lõ, vissza, vagy feláll-lõ-legugol)

Shiwo
pontosabban a d20 OGL -re épül, amit a wizards fejlesztett ki.. a wizardsnál vannak a dnd meg a sw rpg jogai, a wizards meg a hasbronál..

amúgy több mint 10 éve rpg-zem, és még a fallout 1-2-õt sem hasonlítanám a valódi rpg-hez, nincs az a crpg, ami visszaadná az igazi szerepjátékok hangulatát..

amúgy vannak nem-hivatalos fallout rpg-k is.. van egy "saját" rendszere, ami leginkább az eredetire hajaz, de macerás vele számolni..meg van egy d20 -as verzió is.. ehhez képest én speciel az új World of Darkness szabályrendszerével mesélem haveroknak, két tucat falloutos perkkel megfûszerezve, mint meritek..

Calver
ott volt rendes elsõ két részbõl ismert körökre osztott rendszer, és real time. real time egy okból volt könnyebb: beállítottál 5 nehézfegyverest szép sorba, és kedvesen becsaltad eléjük az ellenfelet - õk pedig átalakították az illetõket spagettivé.

"The trees move. Do you not see it?"

Valóban D20-as rendszere volt.

Ron Ragm
(A KOTOR-nak a rendszere Star Warsra épített D20 DnD.)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Alwares
Hát Mass Effect kiábrándítóan rövid volt... Ez azért szép hosszú. Sok idõt bele lehet ölni.

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

SötétBarom
Ha mass effect szinten le tud kötni, én már örülök.. A grafikai fejlõdés sajnos "agyonbaszta" a szép, hosszú, kitalált történeteket, és a hatalmas bejárható világokat.. Ha a fallout2-t megcsinálnák erre az enginere 3 blurayre se menne rá.. :[ Aztán ki tudja..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

koschwarz
én így 30-on túl, lassan 20 éves játéktapasztalattal egyébként is inkább csak a sztorira és a remélhetõleg jól eltalált, immerzív (bocs) hangulatra hajtok egy játékban. az öncélú gyilok nem érdekel. na jó, azért egy bf2-es multimókát sem vetek meg.<#crazya>

Hát azért a Fallout is elég távol van az igazi asztalos szerepjátéktól. Ott még a karakter generálás is hosszú órákat is igénybe vehet, ha nem csak összecsapod, pláne, ha még valami elõéletet is kitalálsz hozzá.

Kotor és D&D rendszer 😊

Akkor Fallout alatt is van D&D rendszer! Számolja, hova megy a sebzés, és van-e páncél az adott testrészen. A sisakok behorpadnak stb.
Itt is számolja a sebzéseket. Vannak fegyverek, amik különbözõt sebeznek. Az ellenfeleket ha máshol találod el, máshogy sérülnek. Sõt, vannak, akik érzékenyebbek bizonyos fegyvertípusokra!
A harc nem eszeveszett lövöldözés, mint azt páran beállítják.

A világ hatalmas, a kipusztultsága ellenére mindenhol van valami! Nagyon hangulatos, már a kalandozás is csupa izgalom, de ha nem akarsz, egybõl mehetsz az ismert helyekre.

Amúgy nem tudom, hogy ti szerepjátékoztok-e élõben. Én csak ritkán, de mi úgy játsszuk, hogy a szabálykönyv csak útmutatás, és a kockákat is ritkán vesszük elõ. Nem azon van a hangsúly. A Fallout is hasonló szellemben készülhetett. Szerintem nagyon eltalálták 😊

A KOTOR az egy nagy nulla lenne, ha nem a SW világában játszódna!

Zsolo007
KOTOR-ra csak annyiban hasonlít, hogy valós idõben megy és meg lehet állítani, hogy parancsokat adjon ki az ember. Ennyi. A kotor alatt egy nagyon komoly D&D rendszer(vagy legalábbis ahhoz hasonló) volt ami számolta a sebzéseket meg mindent. Más kategória.

Arra kíváncsi vagyok, hogy mennyire jó a játék....de hogy a kotort verje...nagy falat az a kotor.

KOTOR rendszerére nem nagyon emlékszem, de kis eltérésekkel jó közelítés.

Egyébként nem rossz, nem rontja el a játékot. Szerepjátékban egyékbént is a történet és a világ a fontosabb, ilyen téren simán veri a KOTORt, szerintem a Mass Effectet is.

Zsolo007
Egyébként a különbségeket nagyon jól mutatja az FT. Ott a real-time sokkal könnyebb volt. Viszont ott pl. nem tudom hogy volt megoldva a rendszer alatta (volt-e két különbözõ rendszer, vagy a TB mód csak szimulált volt)

Zsolo007
Ez csak etetés. Nem körökre osztott. Semmi köze hozzá.

Pont ugyanolyan mint mint a combat mission shock force választható real-time/WEGO (körökre osztott) rendszere. Ha valami real-time akkor azt semmilyen pause-al sme lehet körökre osztottá tenni. Ennyi erõvel pl. a Timeshift is körökre osztott 😄.

A körökre osztás lénege tudtommal maga a körben van a gépnek van ideje gondolkodni, kitalálni mi legyen. Ha real-time a rendszer akkor viszont másodperc tört része alatt kell kitalálnia mi legyen, még akkor is ha van pause, az AI szempontjából ez a pause nem is létezik.

Hmm...

"Unlike Fallout and Fallout 2, which were turn-based, and unlike Fallout Tactics, which let you choose between turn-based combat or real-time combat without an active pause, Fallout 3 uses a real time with pause system."

"The Vault-Tec Assisted Targeting System, or V.A.T.S. is the active pause system. While using V.A.T.S., the otherwise real-time combat is paused. Various actions cost action points, and both the player and enemies can target specific body areas for attacks, inflicting specific injuries."

Van a real time harc, és van a megállítós dolog, akkor jön be az akciópont.

Kandurex
És most van körlezárás is?! Ne bassz fel! Eddig mást se hallottam, hogy így real - time, úgy real - time, plussz a videók is errõl tanuskodnak!

Igen. Megmaradt az elõzõ részekbõl az akciópontos dolog. Olyan, mint a Jagged Alliance is volt.

Arról van valakinek infója, hogy mennyire egyszerû elérni a max. 20. szintet? Ha nem nagy dolog, akkor nem venném majd fel a Swift Learner perket.

Kandurex
Most amit itt idézel az a szabványos körökreosztott játékmenet.