Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nah megneztem most frapssel, bar itt most mar a launcher optiosnban lejebb vett dolgok is vannak. shadows es waternel vettem lejebb par beallitast az ultrahoz kepest, a tobbi az maxon van.

osszes distance es lod minimumnal:

osszes distance es lod maximumnal:

bocs a kepekert.

fraps magaban alapjaraton nem terheli a gepet (hacsak a 0.004214211% terhelest nem vesszuk terhelesnek😄) csak miutan elkezdesz felvenni vele, de az meg ertheto is😊

de amugy bevallom nem ment akkor eppen a fraps szoval nem lattam konkret fps szamokat, de erezni lehetett, hogy nem igen lett folyamatosabb a kep, ahogy huzigaltam az egeret jobbra-balra. amugy epp egy napfelkeltet neztem.

Nekem mindent maxra tolva reccenés nélkül megy a következõ konfigon mind benn, mind nyitott tájon, mind nappal, mind éjszaka 1280x1024 (sajnos ennyit bír a LCD-m max): X2 6000+(Brisbane) 3,5 Ghz-re felhúzva gyári hûtõvel(ehhez az új változathoz már rézcsöves hûtõt adnak és gyorsabb, mint a régi 90nm Windsor magos...ami azért vicces, mert feleannyi L2 van benne - mielõtt valaki elkezdeni okoskodni és tapasztalat és sok teszt által kialakított vélemény), 9800GT 512, 4 Gbyte RAM. Mikor 4800+-on futtattam 8600GT-vel és 2 Gbyte Rammal, nekem az segített Oblivionban, ha levettem a Antialiasing-ot és a Bloom-ot, vagy kikapcsoltam a HDR-t, valamint, mivel ez egy régebbi engine sok FPS-t jelenthet, ha Vista helyett XP-vel próbálkoztok. Fõleg egyébként a nagy nyitott tájak miatt a RAM-ot eszi. Remélem tudtam segíteni...
ezek amiket eddig én találtam aki inkább maga akar felfedezni ugorja a hsz-emet 😉)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
eddig két mellék küldetést találtam az egyik agatha hegedûje ezt a minefield felé találtam el van dugva egy fûggõhídon kell átmenni hozzá megadja a vault tech hq helyétis (lásd mellékelt képek)
a másik pedig egy kisfiúnak kell segíteni .. õt én a bevásárlõcentrumnál találtam lehet másnak máshol jön elõ mert õ meg bevezetett dc peremére

spoiler 1 spoiler 2

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Nem kell újra indítani...

Az FPS-t mivel nézed? Nekem a FRAPS (vagy hogy hívják azt, amit a legtöbben erre használnak) nem jött be, mert maga is terhelte a gépet.

A RivaTuner (Nvidia illetve ATI videokártyák tunningolásához használható szoftver, amit én a 8800gtx alap ventilátor beállításainak javítására vetettem be) mint egy mellékes szolgáltatásként kirakja a képernyõre a GPU hõmérsékletét, a CPU magok hõmérsékletét, a ventilátor terhelést, és egy halom egyebet, ha kéred. Ezek között ott van az aktuális FPS is. Sokkal jobb erre,mint az FRAPS...

Az oblivionhoz több ezer mod van, ezek közül több tíz olyan, ami komplett új küldetéssorozatokat is tartalmaz. Mivel a motor ugyanaz, ahogy elnézem az adatfájlok szerkezete is, gyanítom, hamar lesznek erre is ilyenek...

Szerintem nagyon jó ez a grafikai motor: lehet hogy vannak szebbek is, de hogy reális látótávolságot is képes rendes sebességgel kezelni, az nagyon megdobja a játékot. Hiába szép egy grafika, ha 80 méterig látsz el csak, utána ködbe vész minden. Akkor már nem akkora élmény egy mapot bejárni, felfedezni. Én még a fõküldiben alig haladtam, de nem félek attól, hogy rövid lesz. Ha pedig mégis rövid az sem baj, az Oblihoz is kijött a Knights of the 9, meg és a Shivering Isles. Reméljük az F3-hoz is összedobnak még vmit.

Mr_no_NaMe
Mindenféle korabeli fegyver small gun. Az energia fegyvereknél kezdõdik az igazi hatás csak olyanokat még nem találtam. Viszont azért azt ti is láttátok, hogy a BOS-os katonák hogy lövik ki a mutánsokat a lézerpuskával..1shot/1kill
nem tudom. en kiprobaltam hogy felvittem mindent maxra ott illetve minimumra es semmi nem valtozott nekem fpsben😄 vagy ujra kene inditani?

viszont a launcher optionsnal lejebb vettem par dolgot (distancek maradtak maxon) es maris jobb fpsem lett.

Azok befolyásolják leginkább a tempót, hidd el. A distance-okkal határozod meg, hogy milyen mennyiségû "tereptárgy" kinézetét, mozgását kell folyamatosan kiszámolni, a textura felbontás meg magától értetõdõ...

Hidd el, aki az Oblivionban edzõdött, pontsan tudja, mihez kell nyúlni ahhoz, hogy megfelelõ legyen a látvány de még a tempó is elviselhetõ. Jobb a motor, mint az oblivioné, de gyanítom ehhez is lesz Streamline mod, ami menet közbe, folyamatosan "tologatja a csúszkákat", hogy a sebesség az általad beállított minimum alá ne essen, de a látvány mindig a lehetõ legjobb legyen...

Ami sokat eszik a gépbõl, az az árnyékok részletessége és a "fû távolsága", bár itt túl sok fû nem lesz, gyanítom. Ami sokat javít a teljesítményen, az a "közeli" distance fog. Amit eltakar, azt nem kell számolni...
A konfig fájlok kézi mókolását óvatosan tessék megejteni, mert vannak értékek, amelyek más értékektõl függenek. A program ugyan igyekszik helyrehozni a hibákat, de nem mindig sikerül. Legyen mindig mentés...
Az Oblivionhoz épest itt az egy ini-t kétfelé szerdték, így mindkettõben figyelni kell a beállításokra.

koszi

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

R betut tartsd nyomva.

Dobhatnál nekem egy SS-t a beállításaidról. Nekem is ilyen kártyám van, és baromira szaggat a játék max felbontásban.

Nagyon jo a jatek, en tps nezetbol jatszom es tokeletes a iranyitas, ettol feltem kicsit. Alig varom a decembert hogy megvegyem magyarul, addig visszafogom magam es csak "jatszadozok" vele, bar a "tuzhangyas" kuldetest meg 1-2 kisebbet megcsinaltam.
Egy (lehet hogy hulye) kerdesem van. Hogy tudom eltenni a fegyvert, hatamra tenni a puskat? (Ugy hogy utana siman menjen vagy fusson, ne okolbe szoritott kezzel)

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

ott csak distanceket meg textura felbontast lehet.

Nálam a game nagyon jól megy ultrán 4 sample-n minden maxon. A gépem C2D 8200, 2 b ram, 8800GTS. Ezen max a grafikával az oblivion is ugyan igy ment tehát nem sok mindent gyorsitottak az enginen.
Szerintem baromi jó játék lett és tele van küldetéssel, ha például éjszaka kint mászkálsz a szabadban találkozol egy kissráccal és az eltünt apját kell megkeresned és ott elég érdekes és hosszú kalaandba cseperedtem és hozzá csapodot a küldetés listámhoz +2 küldi is (remek jutalmat kaptam a végén talán egy új perket 😊
Jogos, még nem "éltem vissza magam" a fallout világába a stalkerbõl...
Az F1 és F2-ben az ultimate "kispuska" a railgun egy változata volt (nem emlékszem pontosan, lehet, hogy eleve ez volt a neve), bár lehet, hogy az már az energiafegyverek közé tartozott. Eszement lõtáv, lövedék sebesség, rombolás, pontosság...

Ha esetleg, valakinek nem tünt volna fel, a launcherbõl nyíló advanced beállítások nagyrésze a játékon belül is piszkálható a video beállításoknál. Menet közben be lehet hangolni, hogy ne akadozzon...

Gnome
érdekesmód a sniper és a hunter rifle is small gun... a big gun kategóriába asszem a kusztom fegyverek egy része + az ilyenek vannak mint a rakétavetõ, lángszóró, meg olvastam vmi Mesmerizer gunról is...csakhát ott még nemtartok..szal semmiféle átmenet😛

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

A small gun, az small gun, azaz átmenet a közelharci és a tényleges távolsági fegyverek között. Egy pisztollyal, vagy sörétessel 120%-os tudással sem fogsz 30-40 m fölé pontosan lõni, mert annyi a lõtávjuk...

Akinek akad, nézzen szét az Oblivion tweak oldalakon. Ugyanaz a motor, némileg optimalizálva, így az ottani ajánlásokat végigcsinálva lehet javítani a sebességen.
Ugyanezen a gépemen az oblivion-ban nem lehetett mindent maxra húzni ahhoz, hogy az FPS ne essen vissza idõnként 10 alá, ebben meg simán megy full maxon, 1024x768-ban. 1280x1024-ben pár dolgot (grass fade, tree fade, object fade) visszább kell venni 10-25%-kal 100-ról, de még mindig nem melegszik annyira a GPU, mint az Oblivion közben. Az utolsó 4-5 év játékai közül az terheli nálam legjobban a videoprocit. Crysist nem láttam, a Crysy Warhead sem akart annyit a géptõl, mint az Obli. Ahhoz képest a Fallout 3 már az optimalizáció csúcsa.

Amit ellenben nálam nem bírt, az a /3GB beállítás a boot.ini-ben. Míg az benne van (mindegy mekkora /userva-val), addig a Vault 101 után rendszeresen keményre fagyott (pontosabban a kép merevedett ki vagy sötétült el és kikapcsolásig vissza se jött).

Shiwo
amúgy mint "õs-falloutos"

a graf szerintem jól néz ki, ráadásul nem is szaggat a gépemen (ellentétben a Bully-val, ami nem néz ki ilyen jól)

a bejárható terület tényleg brutálisan nagy, eltart majd jódarabig, míg mindenfelé megfordul az ember

harc - közelre egész okés, a vats-ot is jól kilehet használni, ami zavar, hogy 80%-os small gun képességgel sem tudok pontosan messzire lõni,míg lehet az ellenfél simán rámlõ, oszt rohamozhatom meg, mint a hülegyerek

ami picit zavaró: a hangdiszkek lejátszása érdekes..elég késõn jöttem rá, ha felvételt játszik le s elteszem a pipboy-t, akkor feliratozza is a szöveget...olvasva 1000szer jobban megértem,mint hallásból..ezért is kár, hogy a rádióállomások szövegelését nem feliratozták 😞

amúgy ezt most lehet multiba tólni vagy nem ? vagy mire jó a "live" menüpont ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Shiwo
nekem sikerült deaktiválni.. kell hozzá tán 30-as robbantás, meg ki tudja mi nem..plusz egy adag mentát 😊 és lehet nem árt beszélgetni elötte róla pár emberkével, én legalábbis dumáltam róla, hogy hogy is lehetne deaktiválni

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

jaja en is szinte neki sem mentem meg a fokuldetesnek, a mellekkuldetesekkel szorakozok, meg felfedezgetek. egyelore nem erzem, hogy rovid lesz/lenne. remelem kilehet maxolni a karaktert level 20ra, majd utana raerek a fokuldetesre😄

jah es nem kell keresgelni a launchert, eleve az indul el amikor raklikkelsz az ikonra. vagy neked valami gyp-s verziod van?

anyamrol koppanjal le, ne keverd bele a sajat hulyeseged miatt. keptelen vagy iqbol rajonni, hogy talan belekene nezni a launcher optionsjaba, illetve talan van valami allitasi lehetoseg a jatekon kivul, ahogy nagyon sok mas jatekban is ez a helyzet. itt egyetlen hulye van es az te vagy, de ha jobban tetszik lehetsz csokkent ertelmu is.

MerlinW
Inkább felfedezni, mint lõni😊 Közelharcra gyúrok😊

[merlinw.org]

Baromira kiváncsi voltma mi lesz a fõ küldetésnél szal ha már körbejártam a 2 várost és nem találtam többet akkor nem csináltam mellékküldit. Most viszatöltöttem és neki keztem a mellék küldiknek.
Most éppen three dog adott egy küldetést és ha megcsinálom akkor valami fegyverrõ lesz infóm,
És kiváncsi vok mit fog mondani a rádióban róllam <#nevetes1> emellet még nézelõdöm hátha találok valamilyen várost vagy települést ahol van egy csomó mellék küldi. Az viszont zavar hogy a legtöbb hejen szupermutánsokkal vagy raiderekkel találkozok és már unalmas mindegyiket cafatokra lõni (szó szerint)<#eplus2> de szerintem te olyan vagy aki szeret lövöldözni és (vagy) felvfedezni.(én még azt a 20 szintet is keveslem amit el lehet érni)
MerlinW
Nem tudom mit csináltok, én eddig ~15 órát játszottam vele kb 20 küldetést csináltam meg, 5 aktívom van, 12. szintû vagyok és még csak a rádiós arcnál jártam a fõküldetésben. Te rontottál el valamit... de nagyon😊

Oblivionban pedig 170 óra játékom van úgy hogy a fõszálnak a felénél sem járok.
Morrowindet 700+ óra után végeztem ki.

[merlinw.org]

Én rövidnek éreztem. Fõleg azért mert az oblivion fõ sztoriáoz hasonlítom. A vége meg egy iszonyatosan nagy baromság.
böröczk
Jaj, ne már, hogy ez a játék is rövidre sikerült. Ez volt a baj anno a Mass Effect-tel is (egyéb komolyabb problémák mellett, de ez nem az a topic : D).Én még mindig az elején járok, most kezdtem újat, de ha valóban rövidke, akkor feltehetõleg hamar jön egy shivering isle-hoz hasonló kiegészítõ, meg több mod. De komolyan, egyesek valóban minimum 10 éve vártak erre a játékra, nehogy már annyi idõ alatt ne lehetett volna összedobni egy Oblivion hosszúságú mókát.
Én mondjuk egyelõre maximálisan elégedett vagyok a játékkal, remélem, ez nem fog változni. : D

Kumiho #2179

SötétBarom
<#merges2>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Beszarok. Nem nagyon fedezgettem (mert ahol eddig jártam semmi nem volt). Az oblivion készítitõl valami jobbat vártam volna. Iszonyatosan rövidnek éreztem. Én nem tudom miért nem találtam a városokban küldetéseket. A fõ küldetés nagyon hamar és szarul ér véget. Utánna ráadásul mindegy mit csinálsz nem lehet még császkálni. Sztem a végét nagyon elcseszték. Az oblivionban keresnem sem kellet és már találtam is a küldetést itt meg körbejártam azt a két várost ahova ell lehet menni de alig találtam valamit. Felfedezgetni meg nem volt kedvem mert embert aligha találok csak szupermutánsokat meg raidereket. Örültem mikor megtudtam hogy az oblivion készítõi csinálják mert tele lesz sok változatos küldetésel de pffffff. Ott a végefelé vártam volna valami fordulatot de csalódnom kellet. Lehet visza töltöm oda hol még nem az utolsó fõ küldtés kezdõdik (marha jó páncél marha jó puska) és elkezdek körbenézni hátha találok valami várost amihez a fõ küldetés nem visz el megnézem a többi voultot is.
Azoknak, akik a magyar verzióra várnak, illetve majd az angol játékállásukat szeretnék átvinni:
Ismererm az adatfileok és a savegame felépítését. Utóbbi ugyan változott Oblivionban, tehát abban nem vagyok biztos, de: ne bízzatok abban, hogy menni fog az angol save game a magyarban, abban pedig fõleg, hogy az esetleges modok, kiegészítõk eghyütt fognak mûködni vele... Gondoltam elõre szólok 😊

GregSB
Kegyetlen jó lett ez a játék, nálam az év csalódása (pozitív) 😄

Lobsterman
Van bõven. Csak fel kell fedezni a helyeket, és beszélni kell az emberekkel.

Hopp ez kérdés akart lenni. <#falbav>
Vannak még melékküldk a játékban.
Ezen a küldtésen, egy dorogs küldetésen, egy könyves küldetésen , (és még egy küldetésen amit river cityben kapunk meg) kívül semmi mást nem találtam.
Mondot a válos polgármestere három hejet. A térkép be is jelöli õkt a telepüés közelében. Ha a metróba mész elöször ott van két ghoul. (az egyik sugar bombért csinál ultrajetet és pénzt is ad érte) ha beszélsz vele õ mondja hogy ott lent a metróban eljuthatsz hozzájuk. Ott ahol a két ghoul van van egy szoba 3 hodóval (radioaktív) és elöttük van egy csatorna fedél. Ha ott lemész és követed az utat akkor egy halom ghoul és a végén pár csapda után megtalálod az egyik family tagot aki tovább enged a bázisukra.
BlackShadow
én is õket hajkurászom 😊 kaptam 3 lehetséges helyszínt az öregtõl aki védelmezi a hidat.. bejártam már 2x mind a 3 helyet de semmi 😞

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Ez szerintem ertheto. A masodik resz ota eltelt tiz ev (a tacticsot most inkabb ne keverjuk ide), kozben volt egy fejlesztovaltas, a bethesdaek pedig a folytatas helyett az eredeti jatek alapjaira epitkeztek. A vegeredmeny sokkal inkabb egy uj sorozat elso resze, mint a korabbi folytatasa. (Mas szoval ez nem fallout 3, hanem fallout: returns. 😊 )

akkor nem nekem xD
Ez nekem ment? 😛 Csak mert akkor thx...
Ja a hozzászólásom a Power Armor tréninghez kapcsolódott 😄
Carlos
Nálam is az van fent és eddig nem volt gondom.
(ablakban, Ultra alatti (high?) felbontásban)

Þór vígi þessi rúnar

Brotherhood of Steel bázisánál a Pentagonban..ha jól vettem ki. A játékban talán Citadel néven találod meg,de addig nem mehetsz be,míg a fõ küldetésszál indokolttá nem teszi hogy bemehess..
Mr_no_NaMe
Amikor a ruszki verzió volt telepítve, akkor is akadt...ráadásul nem is akár hogy. Marhára nem értem hogy miért akad. Ha V betût nyomok akkor egyenesen leáll...1-2 fps-el megy. Azóta semmit sem változott.
Robez84
14 es szitü vagy?? Az igen! A játék tényleg hangulatos! Nem csalódtam!

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Robez84
Valaki rájött már hogy hogyan lehet az erõpáncélt felrakni..azt írja tréningelni kell magunkat rá...de hol?

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com