Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
SPOILER GYANÚS (minimálisan)

Je, megvettem mindent a megatoni kéróba 😊
Van egy NukaCola gépem, amibe a különbözõ helyeken talált nukacola-t be lehet tölteni, és Ice-Cold lesz mind 😄DD Van valami gyógysarok, ahol tudom kezelni a sugárzást, a törött végtagokat, és bármilyen függõséget.. Van egy My Laboratory nevû cucc, azzal random chem-eket lehet gyártani, meg még valamire jó. Van egy jukebox, amin megy a GNR 24-7. 😄 A theme meg wasteland wanderer, úgyhogy tele van a hely bramhin ill. emberi koponyákkal, whiskeyvel, sörrel, a shackban pedig van egy chopper 😄DDD Szal egész jó..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

tactics-ot én spec nem szerettem... kb 5 percet volt fenn a demója :S az elsõ 2rész remekmû, ez a folytatás pedig hozta a kötelezõt... csak hát az optimalizálásra jobban oda kellett volna figyelni... remélem lesz rá valami emberes kieg 😄

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

Lacee
a második szerintem abszolút érthetõ, elvégre 200 éve lebombáztak mindent, azóta pedig a természeti erõk + szörnyek bontják a maradékot, még szép hogy mindenhol romok vannak 😊

a Fallout Tactics a második rész után jött ki, egy Jagged Alliance-féle csapatalapú taktikai játék, az 1-2höz nincs sok köze, a "hivatalos" sztorihoz képest sok volt benne az ellentmondás.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

EndreMan
Nekem is ugyanez a problémám.
Elég furcsa hogy nem kért serialt a CE-m és ez e verzió nem "loggol be" az elején.Tudjátok rögtön amikor elindul a game fennt kiírja hogy XY logged in, namost a CE telepítése óta ez megszûnt. Live gombra kattintva semmi, és a patchek szarakodnak,mindkét verzio.
Ez meg mi a franc? Pont annak lenne értelme hogy jó ha eredetim van pl: sok egyéb mellett patchek miatt,erre pont az eredeti szarakodik?? Érthetetlen...ha valaki hall errõl valami okosat,szóljon..

Na leírnám kb 10 óra játszás után a véleményemet. <#vigyor0> Sztem nagyon jó a játék. Az apokaliptikus világ nagyon bejön. A fejlett emberiséges sci-fi és orkos, tündés rpg-ket jobban szeretem, de jól jön a változatosság. A küldik nem egyhangúak, ahogy a játék sem. A map elég nagy, de nem túl nagy. Az AI is jó, stb, stb még dicsérhetnén a gémet. Egyedül 2 bajom van vele:
1. nagyon optimizálatlan
2. az utcákat elborító romok, törmelékek. El akarok menni egy küldire erre mindenfelé összedõlt házak, törmelék állja az utamat. Bemegyek egy metróállomásra, kimegyek a másik felén: "juhu megkerültem a törmeléket". erre megyek 200 métert, megint mindenfelé akadályok, kereshetem a metrót. pl most
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
meg kell szereznem a Függetlenségi Nyilatkozatot. Elindulok Rivet City-bõl
és már valami 4-5 metróállomáson mentem keresztül. Jelengleg a World Mapon kb fél centire vok a helyszíntõl, de már megint akadályok, kereshetek metróállomást ismét. <#violent>
Ja és lenne egy kérdésem. Az elõzõ részekkel nem játszottam és hallottam, h van egy Fallout Tactics nevû rész is. Szal az a 2. rész másik neve, esetleg kiegészítése, vagy tulajdonképpen az a 3. rész csak mivel nem volt szám a címében ezt a részt nevezték el Fallout 3-nak?
n3whous3
Havernak 6800-as C2D-re is beszaggat, tényleg memkezeléssel meg a betöltéssel van a gond.

púúúúú

nekem is ezt szokta néha a 9600gt-vel... ugyanakkora procim van... szerintem valami rossz motoroptimalizálás lehet...

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

Voltan
Hmm. Szériaszámot nálam sem kért a CE. Peccset még nem próbáltam, remélem, menni fog.

Egy kérdés.
Elég jól fut nálam a játék, olyan 30-40 FPS körül, de néha megbolondul: elkezd szaggatni, olyan helyeken, ahol azelõtt nem. Ha save-elek és visszatöltöm, akkor egy idõ után újra beáll a 30-40 FPS. Elég idegesítõ.
Valami memória kezelési gond lehet, valaki látott már ilyet?

3800+ X2 Athlon, 2 gig RAM GeForce 8600 GTS 256 (legújabb driverrel már)

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

engem csak úgy kidobott... de hála a sûrû mentési pontoknak, nem ment fel a vérnyomásom... 😊 apropó használjátok a lvl30-as modot? beixelem a data files között, utána visszalépek a data files-ba és ki van kapcsolva... minden indítás után be kell nyomni, hogy aktív legyen?

#4847: nekem is úgy 12 óra körül lett... most 15, de tegnap a vége elõtti utolsó mentéstõl játszottam még 2-3 órát 😊 egyre jobban tetszik...

Scouser
Igaz, csak alt-tabnál, de nálam a patch-el is kidobott.

You\'ll Never Walk Alone

Carlos
patch javítja

Þór vígi þessi rúnar

Scouser
Másnak is van, hogy a játék néha kidobja a desktopra? A program leállt hibával?

You\'ll Never Walk Alone

Carlos
Lenne egy technikai kérdésem!
Feltettem a CE-bõl a játékot (mostmár eredeti). Sehol nem kérte a szériaszámot. A Live gombra kattintva nem történik semmi és a hivatalos patch-eket sem tudom feltenni (se UK, se US verziót) mert azt irja, hogy nem egyezik a Fallout 3.exe mérete vagymi.

Van valami ötlet?

Þór vígi þessi rúnar

Hmuda
Updateltem az elõbbi modomat.

Power Armor Swap v.6

Raktam egy BoS jelzést a BoS páncélra, Outcast jelzést az OC páncélra plusz sötétes-pirosas festést.

Aki esetleg tudja milyen néven van a T-51B sisak-textúrája azt megköszönném, mert az sajnos még bugos.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Carlos
Köszönöm!

Más!

Esetleg ha valaki még nem látta volna, interjú a Lead Artist-tal (magyar származású-e vagy (Istvan Pely)):

Þór vígi þessi rúnar

Seth
Egy diszket kell keresned, az ágy alatt van asszem,aztán Chief Danvers-hez kell vinni aki pedíg a hídnál van

PSN ID.: Beegabor

grebber
Az nem sok 😞 Akkor nem csak arra törekszek majd ha kijött a magyar nyelvû!

Én csak belenéztem legelejébe hogy kijutottam a szabadba.De nem tûnt fel hogy lett volna feladatom.
A fõküldetéseket mikor kitõl kapjuk?

Next PC upgrade: 2022

Seth
Másik fórumon olvasva 12 körül van

PSN ID.: Beegabor

grebber
Valaki végigvitte már a "fõszálat"?? Hány órás a game ha csak arra törekszik az ember?

Lobsterman
Ja azzal nem tudok szolgálni. Azt hittem az a baj h nem jelenik meg a questlogban a dolog :S

Carlos
Ezzel tisztában vagyok, de a megoldás érdekelne. 😊

Þór vígi þessi rúnar

Lobsterman
Hogy a fenébe ne emlékeznék rá. Itt figyel eredetiben mind a két része a szekrényben 😊

grebber
Ha volt már akkor bocsi!

Rekordokat döntögetõ Fallout 3 - Az Év Játéka?

Nem véletlenül nevezték az év legjobban várt játékának. Nem véletlenül nevezik az év legjobb játékának?

A Bethesda Softworks dagadó mellekkel nyilvánosságra hozta legújabb gyermekükkel kapcsolatos financiális statisztikáit, bõdületes számadatokkal átitatott hivatalos közleményükben kitérnek minden fontosabb részletre. Érdemes elképzelni 4.7 millió Fallout 3 példányt egymás mellé állítva, sajnos rendelkezésre álló idõ hiányában pontos számításokat nem végeztünk, így nem tudjuk hány négyzetkilométert tudnák Fallout-osítani. Ellenben közleményükbõl kiderül, hogy indulásként körülbelül 4,7 millió példányt szétszórtak golyóbisunkon, a játékból származó bevételeik pedig meghaladták a 300 millió dollárt.

Amerikában október huszonnyolcadikán több mint 2000 kiszolgálóegység meghosszabbította nyitva tartását, hogy az éjfélre idõzített megjelenés pillanatában minden vásárló hozzájuthasson szíve választottjához. A hatalmas érdeklõdéssel övezett harmadik epizód számos országban lekörözte a korábbi rekordeladásokat jegyzõ címeket, a ködös Albionban például október harmincegyedikei megjelenése után azonnal új rekordokat állított be és minden platformon fellépett a dobogó legfelsõ fokára.
fallout32.jpg

Kritikusai az egekbe magasztalták, az elkövetkezendõ hónapokban feltehetõleg gyakran találkozunk majd a „Fallout 3" és „év játéka" kifejezésekkel egy mondaton belül. A kritikákra visszatérve, az Official Xbox Magazine maximális pontszámmal jutalmazta a Bethesda Softworks alkotását, elmondhatjuk, raklapnyi médium cincálta darabokra és szinte minden esetben egy véleményre jutottak. Az eddig összeharácsolt 300 millió dolláros bevétel a jövõben természetesen gyarapodni fog, Japánban például december negyedikére idõzítették megjelenését.

info: Gamestar

ilyen szempontból hasonlít a system shock2-re, nem tudom ki emlékszik rá, de hatalmas játék volt és ott is csak logokból lehetett infókat megtudni a "lakókról", mert élõ embert nem nagyon lehetett látni a játékban 😊

Encore
Nem is beszélve arról, hogy néha belefut az ember egy-egy érdekes karakterbe, vagy annak a holttestébe és csak hangfelvétel vagy levél marad utánnuk és abból meg lehet tudni róluk ezt-azt, ez is élõbbé varázsolja a játékot.
Lobsterman
Rengeteg ilyen kis apróság van a játékban amik nem minõsülnek questnek, inkább csak szívességnek. Gondolom azok miatt csinálták ezeket akik nem végigzombulják a játékot, elnyomkodva a párbeszédeket, meg csak a quest markert követve játszanak. Xp ritkán jár értük, de nagyon jó kis sztorikat lehet így megtudni a karakterekrõl.

dartonita
Metrolejaratot keress,ott lesz a megoldas.

Rapid81
Hajaj. Akkor vissza kell mennem a Vault 101be érte. Jó kis csetepaté lesz.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rivet Cityben a szallodas csajnal

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Encore
Amikor a kölyök megkér, hogy írtsam ki a tûzhangyák fészkét, azt merre találom?
Fallout3_v1.0.0.15_English_US.exe (6.59 M😎 11/06/2008
Fallout3_v1.0.0.15_English_UK.exe (6.59 M😎 11/06/2008

http://fallout.bethsoft.com/eng/downloads/patches.html

. General Issues

Saved Games
Your saved games are located in your \My Documents\My Games\Fallout 3 directory

Prior to Installing the Game
Before attempting to install Fallout 3, please verify that your computer meets system requirements.

We also recommend that you prepare your hard drive for installation by running ScanDisk and Disk Defragmenter prior to installation. These utilities are part of Windows® and can identify and resolve problems with your disk drive which could hinder installation and/or playing of the game.

To launch these programs and optimize your hard disk drive:

Open "My Computer".
Right-click the disk drive you wish to install the game onto (usually C😊.
Click on "Properties".
Select the "Tools" tab.
Click "Check Now" to launch Scandisk.
When Scandisk has completed, follow steps 1-3 and click "Defragment Now" to launch Disk Defragmenter.

Remapping Your Controls
You can remap your controls while playing by selecting SETTINGS, CONTROLS, ACTION MAPPING. There are separate controls for each input device you have. You can have actions tagged to multiple devices. So if you want to remap an action to one of your mouse buttons, select DEVICE to change to the mouse settings in the bottom right corner of the screen.

2. Performance Tuning
There are several things you can do to increase game performance.

Make sure you have no other programs running in the background.
In the Fallout 3 Launcher, select OPTIONS:
Lower the Resolution
Turn Antialiasing OFF
Turn Anisotropic Filtering OFF
Set Detail settings to MEDIUM or LOW. Select Advanced for more detail options.
Turn all water options to LOW or OFF.
Set Screen Effects to NONE.
While running the game, go to the SETTINGS menu and select DISPLAY.
Reduce the FADE distance sliders for Actor, Item, Object, Grass, Shadow, Light, Specularity, OBject LOD or Tree LOD

3. System Requirements
Minimum System Requirements:

Windows XP/Vista
1GB System RAM (XP)/ 2GB System RAM (Vista)
2.4 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
Direct X 9.0c compliant video card with 256MB RAM (NVIDIA 6800 or better/ATI X850 or better)
Recommended System Requirements:

Intel Core 2 Duo processor
2 GB System RAM
Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM
Supported Video Card Chipsets:
ATI HD 4800 series
ATI HD 4600 series
ATI HD 3800 series
ATI HD 3600 series
ATI HD 3400 series
ATI HD 2900 series
ATI HD 2600 series
ATI HD 2400 series
ATI X1900 series
ATI X1800 series
ATI X1600 series
ATI X1300 series
ATI X850 series

NVIDIA GeForce 200 series
NVIDIA Geforce 9800 series
NVIDIA Geforce 9600 series
NVIDIA Geforce 8800 series
NVIDIA Geforce 8600 series
NVIDIA Geforce 8500 series
NVIDIA Geforce 8400 series
NVIDIA Geforce 7900 series
NVIDIA Geforce 7800 series
NVIDIA Geforce 7600 series
NVIDIA Geforce 7300 series
NVIDIA GeForce 6800 series

VIDEO
Regardless of your video card, make sure to download the latest drivers from your manufacturer.

INPUT
ALT+TAB may cause some game instability with some hardware configurations and is not advised.

4. Update 1.0.0.15 Notes
Bug Fixes

Fixed occasional crashes when exiting the game or using Alt F4 to exit.

Fixed crashes when using Alt-Tab while binks or credits were playing.

The game now restarts properly after title updates finish installing.
MaskimXul
<#eljen><#worship>
Hmuda
Összedobtam egy kis apróságot a régi játékok megszállottjainak.

Power Armor swapper

Ez lecseréli az új BoS páncélt a régi T-51B variánsra.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

MaskimXul
Jelöld ki a questet a pipboyban, a local mapon mutatni fogja mindig, hogy merre kell menni,

MaskimXul
csak ott a liftben lehetett azt nézni, hogy hú de fasza részletes a páncél, szép textúrákkal <#hehe>
Összhatásban szép a játék, de a részletek rusnyán pixelesek, gondolom ez az ára a szinte nemlétezõ loading képernyõknek.
Nagyon várom már a highres modot. Már így is van pár, amit érdemes kipróbálni; lassab szintlépés, fallout1-2 zenéi, jobb UI, erõsebb power armor, meg még egy rahedli egyéb abróság.
Én is azt használom éppen /lásd lentebb/. Deathclaw-k ellen jól jött.

Why so serious?

Lacee
hát igen, úgy nem csoda ha a játék kb legjobb fegyvere 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

böröczk
Nekem is pont ilyen plazma pityum van : )

Mass Effect érzés:

Kumiho #2179

n3whous3
lol

púúúúú

hi! Hol találom azt a rádiót amit keresni kell a metró alagútban?
Egybként a game ISTENKIRÁNY!!!
Carlos
CE-be póló sincs.
Az E3-ról való. Egyik kollégának is volt. Vigyorogva állított be a céghez benne.
Eléggé lincshangulat alakult ki!

Þór vígi þessi rúnar

n3whous3
póló azért lehetne igényesebb 😮

púúúúú

Lacee
nekem kerek 30 óra volt a játék, és persze nem jártam be a teljes terepet... összességében (hangulat, szereplõk) szerintem méltó a FO2-höz!

Pár kép. Heroikus beállás:

A puszta hõse akcióban:

Why so serious?

Calver
összesen 20 bobblehead van a játékban, minden stathoz és skillhez. statok +1-et adnak, skillekre +10-et. felveszed, és onnantól kezdve permanensen megnõ az aktuális skilled. pl a legelején beleakadhattál egybe, a +10 medicine-es ott vigyorgott apuci asztalán. azon kívül itt megtalálod hogy melyiket merre keresd, amibe nem akadtam bele magamtól elsõ végigjátszásnál azokat aljas módon én is innen néztem ki.

"The trees move. Do you not see it?"

Voltan
Uzsidoboz igen, Nuka Colát nem

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Azt én másképp oldottam meg. Miután Angela megkért elmentem a paphoz és közöltem vele, hogy Diego-nak viszonya van a csajjal. Kérdzte, hogy biztos vagyok-e benne, mondom persze a saját szememmel láttam õket a cselekmény közben. Erre együtt elsétáltunk Diego-hoz és a pap kivágta az egyházból. Õ meg mondta, hogy szar, hogy nem lehet pap de így legalább elveheti feleségül a csajt.😊

Why so serious?

Rapid81
Ez ugye nem komoly?

Tényleg adnak a gyûjtõihez uzsidobot meg nuka colát? <#wow1>

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rivet City-ben a hotel tulajánál.

Why so serious?