Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jajj de elakadtam😞(..

★ 汤姆 李

MaskimXul
Eddig voltak textúra modok, most elkezdtek szállingózni a módosított ingame fegyverek és a teljesen új modellel és textúrával rendelkezõek, mint pl desert eagle, ami eddig a legjobb szvsz.
Innen már csak egy lépés a Bozart, Turbó plazmát, .223-as pisztolyt, meg a hasonló régi fegyvereket betenni.
Mindezt úgy, hogy nincs SDK, az összes hex értéket trial and error módszerrel kell dekódolni, hogy mit változtat, és még ingyen is van, meg nem is kötelezõ.
MaskimXul
heh nem igazán, jó kis spoiler tag 😊
MaskimXul
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ilyet lehet?
Rapid81
Én ezt nem értem. Akkor itt a link:

http://www.youtube.com/watch?v=-GkcvjIEbH0

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
Vagyis ez: 😄

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
Na megtaláltam, vagyis felélesztettem a srácot, és kiváncsi voltam, hogy mi van ha eléri a Nuka Cola gyárat. Hát ez:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-GkcvjIEbH0&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-GkcvjIEbH0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Mobedo
hellosztok hogy lehet a nexus extra filokat berakni a játéba??

Rapid81
Hol találom ezt a Ronald Laren nevezetû fickót ha nincs a házában Girdershade-ben? Mondjuk anno, mikor elvállaltam a Nuka Cola Challenge-t, akkor elküldtem, hogy szerezzen nekem párat, de azóta nem találkoztam vele. 😄 Lehet, hogy megborult szegény valahol útközben? Ha igen, akkor hogy lehet feltámasztani? Oda szeretném adni neki a Nasty Nightware-t, hogy elcsábíthassa Sierrát. 😊

Gundark 1 1
Ja, de itt rossz lesz majd a négyes metró alagútjaiban közlekedni, mert feral ellenõrök jönnek majd dögivel, és akinél nincs jegy (néha akinél van annak is 😊 kiszivják a vérét 😊 És az egyik mellékszál az lesz hogy bejuss Polgár Jenõ polgármester irodájába, a hivatalba 😊 Nem lesz könnyû, na.
Ch_Slater
Kiskunhalas környékén meg 30 palack mûtrágyás-kannásbort kéne összegyûjteni, mi? 😄

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Gundark 1 1
Energiapáncélban rohangáló jómunkásemberek? Persze sisak nélkül, sapiban. (a szinek a klántól függõen változnak) És a kezükben a plazmalézershotgun kivonná a testedbül a zokszigént ha eltalál 😊
Faja lenne egy magyaroszág mod. 😊

A magyar alföldön kéne lófrálni lennének kétfejû szürke marhák + energiapáncélban rohangáló jómunkásemberek. Ellehetne jutni Új Debrecenbe (a régire atom esett ) és szupemutánsokkal kergetõzhetnénk a lánchíd pillérei között valamint NukaBamit esetleg NukaTraubit kortyolva nézhetnénk le a Gellért hegy tetejérõl Budapest idõ rágta romjaira. És persze a rádiónkban Petõfi adó mellett Sláger RÁÁÁDÍÍÍÓÓÓÓÓ! is gondoskodna a szórakoztatásunkról. 😊
csináltam = csináltak

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Minigun tûzsebzéssel > lol
Gattling plasma > legalább csináltam volna valami új modellt neki, ua mint a laser csak plazmát lõ
Shock Rifle > ahogy látom ua mint a plazma csak kéket lõ
Gránátvetõben gondolom meg ua mint ami minden szar tárgyal el lõ csak ebbe gránátot kell pakolni

úgy látszik a rendes modokra még várhatunk egy darabig

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

MaskimXul
Végre, egyedi fegyverek. Minigun tûzsebzéssel, gatling plasma, shock rifle, gránátvetõ <#violent>
Rapid81
Na elõzõ kérdés törölve. megtaláltam az ajtót, ahová a kulcsokkal be tudtam jutni. Megvan a páncél, kár, hogy használni nem tudom. Meg kilõttem valami rakétát is. 😄 Nem lehet azt látni valahogy, hogy hová repül?

Rapid81
A megszerzett kulcsokat én tudom használni valamire? Elvileg Fort Constantine kulcsai, de oda már bejutottam úgy, hogy feltörtem a zárat. Vagy van valami hely, amit még nem találtam meg?

BlackShadow
ha segítettél a ghouloknak beköltözni tenpenny towerbe akkor a fõghoul összebalhézik tenpennyvel aki véletlen leesik a torony tetejérõl 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

A ghoulok akiket jólelkûen bevittél Tenpenny Tower-be

Why so serious?

Rapid81
épp elfogadtam a You Gotta Shoot 'Em in the Head küldetést, és mikor beszéltünk róla, hogy kiket kell megölni, Allister Tenpenny már completed lett rögtön. Én ezt nem értem, a válaszok között is ott volt, hogy Tenpenny már halott. Ki ölte meg és hogy, mert én nem az tuti.

Az a helyzet, hogy az Oblihoz fejlesztik páran a Morroblivion modot, ami a Morrowind világát ülteti át az oblivion motorra. Jó része kész is van. A grafikus elemek, texturák, meshek konvertere ha jól láttam kész, a fõ quest átültetésn dolgoznak. Még nem próbáltam, csak a leírásokból gondolom...

SötétBarom
Jó munkát neki a következõ 15 évre 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Az mikemény lenne :o
Autóval, meg minden...
Damn.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Lobsterman
Le merném fogadni hogy valami õrült el is kezdi õket csinálni mihelyst kijön az SDK.

Ch_Slater
vagy az elõzõ két részt.. 😊
merjünk nagyban gondolkodni 😊

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

MaskimXul
Ahol a négyes metró hanyag kivitelezés miatt félig beomlott alagutaiban lehetne elérni a parlamentet <#vigyor>
Lobsterman
HA kijön az SDK össze kéne dobni egy Fallout:Hungary-t xD

Lobsterman
Nekem az OOO volt a kedvenc modom az Oblivionhoz. Rengeteg jóságot adott hozzá. Gyakorlatilag miatta kb +250 óra játékot hoztam még ki a játékból. Remélem hamar kijön az SDK hogy hasonlóan színvonalas modokat tudjanak készíteni.
Mondjuk már most többet játszottam a Fallot3-al mint anno az alap Oblivionnal(+kisebb modok), mi lesz ha kijön egy jól megtervezett nagyszabású világ-mod hozzá... 😊

Az nem igaz, hogy az olaj nem volt fontos, pont ugyanolyan fontos volt mint a mai világban. A "Resource War" pont az olaj miatt robbant ki Európa és Közép-Kelet között😊 és 2060-ban kiszáradt az összes olaj kút kivéve USA-ban.

http://fallout.wikia.com/wiki/Middle_East
MaskimXul
Ez jól hangzik, csak jönne már az az sdk, még az sem biztos, hogy egyáltalán kiadják valamikor.
Tudja valaki esetleg hogy mikor jön a magyar kiadás?

Az Oblivion gyári modok (DLC-k) csak kis kiegészítést adtak a játékhoz. A Shivering Isle van akinek bejn, van akinek nem. Az egy külön, az eredeti térképen nem fellehetõ, meglehetõsen õrült világ, a maga törvényeivel, kalandjaival.
A modderek rengeteg újdonságot hoztak a programba. Vannak komplett "új világok", de egyszerûbb quest modok is. A grafika javítók isigen szépre nõttek. A Qarl féle 3. textura pack (ami mesheket és texturákat cerél) már 3 GB-nyi, gyakorlatilag teljesen újjáalakítja a képet. Sok jól eltalált egyensúly módosító van, meg sok eltúlzott is. A kedvenceim a TIE (egyetlen ESP, alaposan újraszabja a világban a viszonyokat) a Cyrodiil Upgrade (több új quest sorozat, új célok, a mágscéh teljes lerombolása és újjáépítése a játékos által, vagy a Lost spires, ami a világ õstörténetének relikviáit gyüjtögeti össze egy quest sorozatban, stb...), olyan modok, amelyek szükségessé teszik a rendszeres alvást, étkezést, ivást, tisztálkodást, olyan, amivel magad készítheted el a felszereléseid egy részét a fellehetõ tárgyakból, kivégható fából, ültethetõ növényekbõl, stb...
A fõ történetszál teljesen elhanyagolhatóvá vált a jobbnál jobb, a HC fanok által fejlesztett modok miatt...

MaskimXul
Én a hivatalos kiegészítõk minõségére gondoltam, a moddereket nem féltem, nagyon ígéretes amit most csinálnak, így sdk nélkül is.
Az a helyzet, hogy az Oblivionban is megfigyelhetõ volt a modok evolúciója, ahogy itt is, de itt az egysejtû lét gyorsan lepörögni látszik.

Elõször jöttek a fegyver és ruha áttexturázók, meg a játékmenet könnyítõk (erõsebb sebzés, gyorsabb fejlõdés, stb). Itt már korán beindult a játék nehezítését célzó, overhaul illetve rebalance modok fejlesztgetése, az oblivionban tanultak alapján. Ahogy elnézem, mûködik a modder közösség rendesen. Szerintem úgy 3-5 hónap és lesznek komplett quest modok, ha a Bethesda kiadja az sdk-t, vagy a modderek átszabják a TESCS-t úgy, hogy jó legyen a Fallouthoz is.

MaskimXul
Ja, ezt akartam kérdezni, hogy obliban jók voltak a kiegek? Próbáltam az alapjátékot, de a sokadik copypastelt dungeon után már nem bírtam tovább.

Azt nem kétlem, hogy lesz még bõven tartalom, csak szerintem a játék mélysége nem fog sokat változni. Gondolok itt olyan factionokre, akikhez csatlakozni lehet, a tetteid maradandó következményére, komoly morális dilemmákra, meg hasonló dolgokra, amik az f1-2-ben alapnak számítottak.
Encore
Csak szerintem kár lenne a mostani térképet így hagyni, sok hely van, ahol nincs küldetés, azokat is meg lehet tölteni tartalommal, de persze a térkép bõvítés is jó, mert újra elõjön a felfedezés izgalma.
MaskimXul
Remélem neked lesz igazad, bár itt most két tábor jött össze, az egyik az oblivion, a másik a fallout miatt, ez azért igen szép eladásokat produkált. A hc fallout fanok meg az nma-n verik a nyálukat, hogy milyen szar a játék. <#rolleyes>
A bethesdánál az elsõ szempont a sok eladás volt, a hc fanok kielégítése csak a lista végén volt. Ha egyáltalán volt.
Ez meg kétlem, hogy változna, fõleg, hogy konzolra is fejlesztenek és sajnos a konzolosok között nem tülekednek a hc rpg fanok <#shakehead>
A helyszínek szabadon bõvíthetõk, akár az oblivionban. A határok egy mozdulattal felodlhatók és bõven azokon túl is van terület, már most is. Meg az álomvilághoz hasonlóan, simán össze lehet dobni "területen kívüli területeket" is, ahogy az oblivonban ott a föld alatti királyság, a shivering isle gyári kieg, és egy halom egyéb, a térképen nem található hely...

Nem biztos, hogy 40-60 év elég a kizöldelléshez. Még mindig sugároznak a természetes vizek. Igaz, az Oázis vize is...

Ez nem biztos. Az X3:TC fejlesztõk is így gondolták, most meg nem gyõzik újragyártatni a cuccot, mert elõvételben elfogyott úgy, hogy igazából nem is volt semmi reklámja a dolognak, csak a HC X Universe kedvelõk vártak rá már egy ideje...

MaskimXul
Új dolgok biztos lesznek, de mélyebb? Valahol olvastam, hogy a pc-s eladások az összesnek a 16%-át teszik ki, a többi konzol. Nesze neked mélyebb tartalom <#rolleyes>
Sajnos a hardcore fanoknak nem éri meg játékot csinálni, ahhoz túl kevesen vannak.
Az mondjuk biztos, hogy sokkal több tartalom és helyszín van a játékban, mint amennyihez quest tartozik, szóval van hova bõvíteni.
Encore
Amúgy én meg remélem, hogy a Fallout 3 csak amolyan beveztõféle volt az új játékosoknak, akik nem olyan õskövületek mint mi vagyunk és az érkezõ kiegészítõk folyamatosan hoznak új és mélyebb dolgokat (új perkek, tulajdonságok, fegyverek, lehetõségek, stb...). ugye tudjuk hogy a fejlesztõk jórésze a TES következõ részét csinálja, ami kb 2010ben jön. Szóval a Fallout 4 csak leghamarabb 2011ben jöhet (remélem tévedek), és ha ez így van, akkor kapunk két kieget is hozzá, az egyiket jövõ év végére a másikat a következõ év végére. Persze tévedhetek is. 😊
Ha minden kieg hoz magával sok új dolgot, lehetõséget, akkor fokozatosan válik egyre jobbá.
Tudom tudom szörszálhasogatás és engem nem is zavar de sztem a fallout világához jobban illene egy 20/50/60 évvel bombák után sztori... 200 év alatt már magához kelett volna térnie annyira a környezetnek a hogy a Capital W- szépen zöldellnie legyen...
+ Így még lenne értelme hogy az enclave a régi szép napokról beszél mert még lenne aki emlékezne rá milyen volt baseballozni a zöldellõ gyepen.
MaskimXul
Igen, az utalások szerintem is nagyon jók. Viszont amikor a huszadik férfi ghoulnak is ugyanaz a hangja, na az kicsit kiakasztó.
Oblivionhoz képest tényleg elõrelépés az összes párbeszéd, ami mondjuk nem volt nehéz, de azért a régi fallout szintet nem éri el.
Amin viszont meglepõdtem, az a holodiskek meg egyéb adatok szövegének minõsége, na ez simán beleférne a fallout1-2-be is. Mintha ezeket profik írták volna, a párbeszédeket meg a profik titkárnõi.
Oda még nem jutottam be. Szép komótosan járom a világot. Paradise-t kitakarítottam (nem volt egyszerû), most a Tenpenny Towerre fogom rászabadítani a ghoulokat. A sztori ráér...

A szövegek hangulata valóban ott van a szeren, mindenkinél. Rengeteg utalás van különbözõ filmekre, irodalomra, játékokra.

Lobsterman
Ha lemész vault 87be és elolvasod az ottani feljegyzéseket, akkor tudni fogod miért olyanok a szupermutánsok itt, amilyenek. Ez egy másik FEV variáns mint amit a nyugati parton használtak.

MaskimXul
Jah, a szupermutánsokat IS, de hagyjuk ezt, mert így is minél többet játszom vele, annál több hibát veszek észre 😊
Intelligens szupermutánsokról:
a fallout3-ban összesen kettõ van, akivel beszélni tudsz, az egyiket be is veheted a csapatba.

Javaslom, hogy néha épületekben lopakodva hallgasd meg, miket beszélnek a mutánsok egymás között. No persze nem túl értelmesek, de nem is síkhülyék. És igen jóra sikerültek a dumák, nagyokat szoktam rajtuk röhögni.

A másik ami nagyon tetszik, az az összes robot hangja, tiszta portal. "Where are you?" <#vigyor>
Az a helyzet, hogy a szupermutánsokat itt erõsen elrontották. Már korábban is volt róla szó a topikban. Az eredeti Fallout világban a szupermutánsok nem csak erõsek, hanem nagyon inteligensek is. Csak itt ilyen agyatlan ágyutöltelékek. Igaz, ha meg inteligensek, akkor hamar átlátnak az Enclave tervein, így az nem maradhatna fönn sokáig...

Emlékeim szerint az elsõ 2 rész valamelyikében fel is lehetett fogadni egy Sm-t...

Nehéz ügy ez...