Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem emlékeztem...

tarti19
igaz mondjuk németül megy a sztori , azt még nagyjából elviselem😊
bartelnak nem látom még sok értelmét, aztán késõbb lehet lesz benne valami... noha 1 golyó 1 kupak, nekem eddig a hunting rifle jött be a legjobban... nagy állat karabélyokat, rakétákat meg tárolgatom keményebb idõszakra.

Sir Quno Jedi
Elsõ küldi Moira-nál, mikor elküld egy mall-ba vízért, meg kajáért és gyógyszerért. Oda bemész, szétkapsz mindekit és lesz ott lézerpityu (így 1-3 szinten már nálad lehet simán, lásd. jómagam).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Megaton melletti üzlet, az micsoda? Meglehetõsen véletlenszerû, hogy hol van valamilyen fegyver, hol nincs. A nevesített fegyverek mindig ugyanott vannak, de egy sima lézerpisztoly vagy bármi egyéb, az minden kezdésnél máskor fog elõször eléd kerülni...

Sir Quno Jedi
Pl. azért, mert nem tud angolul és ez egy angol nyelvû RPG (még), ergó ha nem érted a sztorit, nem érted a sok háttérinfót és nem tudsz belemerülni a világba, akkor csak az értelmét veszti el a gamma és marad a VATS puffogtatás + FPS nyomorgás amiért kár is belekezdeni...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Meg lesz perk, amivel a zárolt terminálokat is fel lehet majd újra törni.

Mike
az hogy kikapcsolod a terminalt, ha nem jössz rá a 4 lehetõség alatt, az miért ne lenne a készítõk szándéka? ekkora marhaságot már!

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
no, de nem mindenki robotember, hogy erre így ráérezzen, és sokat szívtam a jelszavakkal 😊
4 lehetõséged van igan, és utána a terminál zárolja magát, csakhogy ezt NEM kell megvárni. tudod, a képernyõ alatt ott a iros gomb, ki lehet kapcslni, és akkor újra próbálkozni

és miért n lehetne az õ játéka?

tarti, ha végighúzod a kurzort a sorokon, akkor lesz olyan is, ami nem szó, mégis kijelõli, ezekkel ki lehet szedni a szemetet, kevesebb választható jelszó marad, érdmes ezzel kezdeni )jellemzõen a zárójelek között lévõ karakterek ilyenek)

Mike
vitatnám azt, hogy viszonylag késõn jutsz energiafegyverhez
már Megaton melletti üzletben is találsz lézerpisztolyt
a big gunra-ra meg lesz perk, gond nélkül ki lehet majd maxolni (vagy legalább 90-ig elvinni)

így van, a lõszert eleinte veszed, késõbb már eladod

érdekes, most hogy újrakezdtem, annyi a pénze a csajszimnak mint a pelyva, emlékszem mit küzdöttem, hogy akár 500-am legyen, több mint egy 1k-m van már, és alig mászkáltam még valamerre, most kezdtük bele Moira-val a 2. fejezetbe, igaz a repairem már 55, és mindent csak feljavítva adok el (ellenben a barter csak 10 - a barterrõl annyit, hogyha már az 5,56-os lõszert 1-ért adják, és nem kettõért, akkor annyi elég is)

Mike
illetve vagy a lockpick vagy a science
de magas lockpickkel el lehet lenni science nélkül is

Mike
ejha, hogy megszaladt, 25 hsz!

Sir Quno Jedi
100 energy weapons és 100 small guns, commando (nagyobb pontosság VATS-ban rifle szerû fegyókkal), finesse (+5luck-nyi critical esély)... Hmmm... Nagyon hullanak a bácsik, ha meglátom õket.

tarti19
fõleg egy RPG-nél ahol a a saját döntéseid útját járhatod egy bizonyos határokon belül😛
Attól eltekintve, hogy angolul nem tudok, majdnem úgy élvezem mint egykoron a WItchert vagy a KOTOR fenoméneket😛

De arra szánták. Ha nem arra szánják, bele sem rakják a programba. A Bethesda elég tapasztalt ezen a téren, amit nem akarnak bele tenni, azt nem teszik. Ami meg ott van, azt arra szánták, hogy használd.

Ja! Nem tudom mit szórakoznak itt! Lassan kezd a DNF(Duke Nukem Forever)-re hasonlítani ez a tili-toli. Jöhetne már igazán!

Lobsterman
Hát nem ezt szánták a fejlesztõk megoldásnak a problémára úgyhogy exploit 😊

Calver
ez max "smart use of game mechanics", nem exploit.

"The trees move. Do you not see it?"

tarti19
nem is problémáztam, csak furcsállottam a megoldást...😊

Lobsterman
Igen meg lehet úgy is csinálni, de 1, azt minek használni ha logikával rá lehet jönni. ez a lusta emberek megoldása és 2, egy szerepjátékot nem exploitokkal kell játszani.

tarti19
rájöttem erre a hackeléses dologra, csak nekem iszonyat furcsa😊 biznisz dolgot is felfogtam, szal ezzel nem lesz para...
sikerült azt a perket is magamévá tennem, amiben +3 skill pontot kapok szintenként😛

HAckelés részében , meg ah kilépsz akkor mindig más szavakkal helyettesíti be magát...szerintem csak idõ s türelem kérdése...

Calver
limitált pénze van a kereskedõknek, próbálkozz másoknál is. pl Rivet City Market-en elég nagy értékben el tudsz passzolni dolgokat. dettó Underworld-ben, de ghoul-okkal én csak lángszóróval üzletelek.

Calver
Intelligenciától függ hogy hány skill pontot kapsz szintenként elosztásra, 10+INT/szint az alap, ha semmi modot nem pakolsz fel. ajánlott a 10-es intelligencia, megéri. valamint késõbb felvehetsz egy perket ami +3 skill pontot ad/szint. (4. szinten)

grebber
Basszus csúszik tovább 😞
De nem értem akkor minek írnak ki idõpontot ?

Fallout 3 (PC, magyar felirat, várható: február 14.)

Next PC upgrade: 2022

Gideon Wieth
Szasztok! Hol tudom a látótávolságot növelni ? Melyik menüpont az az optionsban ?

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Sir Quno Jedi
Nem neked való ez a játék szvsz. de segítek:

Hackelésnl a kidumpolt listában lesznbek értelems angol szavak. Ezek a lehetséges passwordok. Ráböksz egyre, megmondja, hogy hány jó karakter volt (és hányból), ebbõl lehet következtetni a jó jelszóra, így megbökhetsz egy másikat és abból is okulhatsz. 4 próbálkozásod van, szal. általában simán rá lehet jönni. Ha mégsem, akkor a terminál zárolja magát, ennyi. A jelszó természetesen mindig hangzatos és a tulaja által kedvelt szó lesz, hogy ne feledjék el. Egy idõ után elsõre el lehet találni a jelszavakat. 😄

tarti19
találkoztam 2 kecinagy behemót mutáns állattal... azok lõttek rám meg a banditákra... menekülõre fogtam... igaz járna érte trófea (PSN) viszont még úgy látom harmatgyenge kezdõ vagyok hozzájuk😛
Találkoztam mozgó árussal is aminek örülök😛
hackelést nem vágom😞 metrónál vagyok 4 karakteres kódot kér , de nem is értem mibõl kellene kiszednem... mert annyi faxság van a kéeprnyõn...

Scrounger. 8. szint, 5-ös Luck kell hozzá.

Eladni Mbárkinek el tudod, aki megveszi. Megatonban Moira, a kaját áruló hölgyemény a bombával szemben, bent a bodegában a félig kiütött tag, meg a doki vesznek meg gyakorlatilag mindent, de pénzük nem sok van. Érdemes csereberélni. Ezt eladod, azt megveszed, közben figyeled, hogy a pénz, ami járna neked, nem több-e, mint amennyije van. Vannak mozgó kereskedõk, Rivet City-ben egy egész piac, stb. Az áru értékét látod a Pipboy-on, de az egy elméleti ár. A ténylegest akkor látod, amikor a kereskedõnél el akarod adni. A Barter skilltõl, állapottól, talán charismától is függ...

A bekapott sugárdózist csökkenti a RadAway (a medical skilledtõl függõ mértékben) a dokik, pénzért, illetve ha van saját házad, abba megveszed a felszerelést (My First Infirmary), onnan kezdve az, ingyen, bármikor.

A skilleket átmenetileg növelheti valami spéci ruha. A Wasteland Surgeon Outfit pl a Medicalt 5-tel. Amikor gyógyítod magad, felkapod a ruhát, jobb a hatásfoka a gyógyszernek, majd visszaveszed a páncélt....

tarti19
ps3-ra nincsenek modok😊 Melyik perk növeli s az mikor válik elérhetõvé ?
rajta vagyok nagyon állat😊
ami még érdekelne, hogy hol lehet eladnia cuccaimat? mert összegyûjtöttem ezt-azt de el is kell adnom, egy részét sikerült , de a többi rajtam maradt😊
azt hol látom, hogy mi mennyit ér? Fertõzés dolog, meg érdekes😛 Látom lehet csökkenteni is... vagy tévedek?
Huh tele vagyok kérdéssel😄 remélem nem bánjátok:d

Lemaradt: 20-as szint a maximum, amit elérhetsz mod nélkül...

Passz. Nem figyeltem. Ahogy írták már, van olyan perk, ami növeli...

Sir Quno Jedi
Nem, én pl. alapban 20-at kaptam, mostmár 23-at (+3 egy perk-bõl jön lev4-tõl).

tarti19
értem😊megint csak köszi😛
mivel jó oldalon szoktam állni ezért inkább hatástalanítanám😊 csak ahhoz kell némi robbantásos szakértelem...
egyébként minden szintlépéssel 16 pontot kapsz elosztásra? Maximum mekkora szintre léphetsz fel? Itt nem a speciális dolgokra értem, hanem a a saját karakterem szintjére...

Az atombombáért egy lakás jár. Ha hatéstalanítod, akkor helben, ha felrobbantod, akkor a Tenpenny Towerben. A csövek javításáért XP, Karma és némi pénz jár, meg tudsz a gépésszel üzletelni késõbb. Átveszi a fémhulladékot, viszonylag jó pénzért.

Én a small gunst preferáltam mindig, de stílus kérdése. Erõs fiúk mehetnek big guns-szal. Az energiafegyverek jók, csak viszonylag sokára jutsz hozzá egyhez.

A lõszer jó kérdés. Érdemes mindent (ládák, lõszeres dobozok) és mindenkit átkutatni. Eleinte venni kell, késõbb már lesz elég, ha használod a VATS módot. Megatonban Moira árul lõszert. Több helyen is lehet vásárolni késõbb, de egy idõ után nem lesz rá szükséged. Van egy perk, amit ha felveszel, több lõszert találsz a ládákban, illetve a magasabb Luck is segít ebben...

tarti19
köszi a tanácsokat😊 asszem ma belevetem magam megint a mókába😛
szerintem a hacker mókát választom😛
elején van a atombomba meg a csõjavítás, ilyen dolgokért csak xp járna, vagy nagyobb horderejû dolog is?
3 fegyver "kaszt" közül mindegy mire gyúrsz rá vagy vannak óriási különbségek is??
lõszerutánpótlást hol lehet lebonyolítani üzleti berkeken belül?

Repair, lockpick, medicine, science, valamilyen fegyver. Ezek fontosak. A science és a lockpick valamelyet képesek egymást kiváltani, mert a legtöbb, fontos, nehezen nyitható cucc mellett ott van egy terminál, amit meg tudsz hackelni, és kinyitja az ajtót, de nem 100% az átfedés.

Az aktuális küldetést jelzõ ikont Te jelölöd ki. A pipboy data képernyõjén a questnél kivélasztod, amelyiket épp el akarod végezni, és a nagy térképen arra a helyre mutat a "tele" nyíl, ahova menned kell. A lokális térképen meg azt az ajtót jelzi, amin keresztül a legrövidebb úton jutsz oda.

Víz nem kell a koldusnak, csak adhatsz neki. Beszélsz vele, kiválasztod a megfelelõ sort és átadja a karaktered a flaskát.

Átadni NPV-knek csak úgy tudsz tárgykat, ha mögéjük lopakszol és "zsebtolvajkodsz". Így lehet pl gránátot tenni a delikvens zsebébe, amitõl felrobban. A felfogadott NPC kisérõkkel tudsz tárgyakat cserélni. Pl adhatsz neki másik fegyvert, vagy páncélt, stimpakot, stb. Arra figyelj, ha nem a saját, dredeti fegyverét használja, neked kell a lõszert is pótolnod. Beszélsz vele és ahogy a kereskedõnél, itt is kiválasszthatod azt a sort, ahol a barter létrejöhet...

tarti19
Sziasztok. A helyzet az, hogy bejövõs a a dolog ami a fallout 3-t illeti, viszont mivel nincs óriási angol nyelvtudásom, így elkél pár hasznos információ...
Lenne pár kérdésem, mire érdemes rágyúrni... arra rájöttem mi mit jelent, csak majd mi az ami hasznosítható a játék folyamán... kereskedelem meg a gyógyítás 40 felett van... de nem érzem,azt ez lett volna a jó döntés...😄
Quest részekrõl még nincs sehol sem magyar leírás? No meg mér a játék elején olykor érdekes ez a aktuális küldetést jelzõ ikon, amin olykor nem tudok kiigazodni... megyek a dolog felé, de sehol se látom milyen messze lennék tõle😊 Esetleg tárgyakat hogy tudok adni NPC karaktereknek? Csávónak kell víz, vettem is de nem tudom odaadni neki😞
Hirtelen ennyi lenne, nagyon szépen köszönöm a válaszokat elõre is...
APró megjegyzés PS3-as verzióval tologatom😊

Mike
4-es str-rel sok mindent elbír
én nem birnék el annyi mindent 😊

Sir Quno Jedi
Én is jánnyal tolom, pont mint a reklámokban van odafent, szõke és kékszemû, törékeny kis jószág. 10 charisma, 10 intelligence, a többi 4-es. Medical+Science+Speech, pont mint az apja (amúgyis káplán lett).

Nos így 12-es smallguns-szal érdkes volt az elsõ 6-8 szint. Néha majdnem saját magamt lõttem agyon a 10mm-essel. 😄DD Mostmár azért jól bírja, mert toltam már small guns-ra és energy weapons-ra is, meg van commando perk-em (lassan átképzem dokiból terminátorrá, teljesen reális a történtek alapján).

Vicces, hogy annyira gyengus, hogy a könnyû páncélzatát és a saját fegyóit sem mind bírja el. Szal. nem egy Red Sonja, node nem is arra gyúrt a vault-ban.

Ilyen gonddal nem találkoztam. Ami komoly hibát grafikailag láttam, az a FOV rossz kezelése. Ha 1280x1024-re teszem a felbontást, akkor a konzol beírósor eleje (vagy 20 karakternyi) kívül kerül a képernyõn. A FOV olyan lesz, mintha 1280x768-as, széles képet néznék egy 1024x768-as ablakban...

Amikor kipróbáztam az angolt alapverziót minden patch nélkül hibátlanul megjegyzett mindent és futott frankón,szerintem valami warez/hozzáértés/egyéb probléma.

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Calver
megjegyzi, nem is emlékszem h láttam volna ilyen témájú hozzászólást. max egyeseknél az volt a gond h nem hagyta h widescreen felbontást állítsanak be, de ezt legrosszabb esetben is egy ini-ben való piszkálással meg lehet oldani.

grebber
De most ez fennáll vagy hogy lehet normálisan beállítani hogy úgy is maradjon?

Scouser
nincs tökéletes a játék!

You\'ll Never Walk Alone

grebber
Grafikai beállításokkal nincs gond? Mert anno írták páran nem jegyzi meg a beállításokat!

Mike
most hogy a csajjal nyomulok, akinek van egy 10mm-ese meg egy lézer pisztolya, egész izgalmas a játék

Mike
aha, hát nekem meg kell az emeleti lakás

Calver
dettó <#nyes> szerepjátszás ftw, akármilyen vérgonosz karakterrel vagyok, egy ilyen szinten sugárfertõzött helyen nem fogok atombombákat robbantgatni, nem fogom még tovább rontani a helyzetet.

na meg Megaton-i ház jobb helyen is van rested szempontjából <#nyes>

Scouser
Én felrobbantottam megnézni az atombomba effektet és visszatöltöttem😊 Nem visz rá a lélek.

You\'ll Never Walk Alone

Calver
nem, akkor átköltözik ghoulként Underworld-be és örül h magán tapasztalhatja meg a ghoullá válás hatásait <#vigyor1>
(de Megaton-t felrobbantani, hát... hiába voltam Very Evil, azt még én sem csináltam meg <#nyes>)

Mike
charisma
karizmás