Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Média Márktban vettem egy Premium Games angol-magyar nyelvû Falloutot.
A probléma ott kezdõdik hogy nem tölti be a launchert hanem azt írja hogy tegyem be a dvd-t a meghajtóba ami ugye már benne van.
Mondom sebaj akkor telepítem máshogy.Szépen felmegy de amikor indítanám akkor is a dvd-ért sípol ami még mindig benne van.A virtuális meghajtót lelõtte akkor is ezt csinálja.Valami ötlet?Winfos 7-em van.
Ryder62
Hát ez kész, a ghoul dobott egy szmájlit XD

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

morcosqtya
Guten Morgen! :)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Ryder62
Morgás hátulról, megfordulok és...

xblades
Ha úgy döntesz hogy a lázadok mellé állsz akkor igen nagyjából, van is fent a YouTube-on róla videó hogy mennyire hosszú életû egy kimerészkedõ élete <#eplus2><#zavart1>

Am nekem is Win7 64 bit van fent és szépen futott a játék amig ... a többi már az én hibám a sok mod van vagy száz rajta és a saját bele piszkálások Geck-el és az .ini-be már nem tettek jót a játék stabilitásának. <#buck>

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ryder62
Spoiler

Most értem ahhoz a részhez ahol a vault 101-et szabotálni lehet.

Mik a következmények?
Találkozunk 101-es lakókkal a pusztaságban?

Win 7 minden szempontból 100x jobb mint az xp nem lesz szükséged rá. Csak bele kell egy kicsit tanulni mert ez az elõs oprendszer a microsoftól ami hasonlít egy operációs rendszerre.

Gubberx
64 bites win7 alatt nyúzom már hónapok óta, bármilyen hiba és bug nélkül :)

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Ryder62
Bevallom õszintén aggódom, mert még xp-m van, most gyûjtök új gépre de azon már egy 64-bites win 7 lesz. És mivel a Fallout 3 óriási nagy kedvenc, nem bírnám elviselni ha nem tudnék gémelni vele :)

@ Calver: Hát ha tényleg nem indulna sehogy sem majd akkor lehet hogy földobok egy xp-t a win 7 mellé. Még ha csak egy játék kedvéért is :D

@ kisokka: Sokan javasolták ezt a kombót azoknak akiknek sokat fagyott. Ha nem indulna ez lesz az elsõ amit beállítok :)

Fel tudtam telepíteni, de random kidobált játék közben. Elõször, amikor nyomtam vele, még a DLC-k sem jöttek ki, így egy darabig így szenvedtem vele. Aztán másodszorra amikor kitekertem, már megvolt a GOTY, abban meg ugye 1.7-es patch van alapból(ha jól hiszem). Ez még magában nálam nem oldotta meg a dolgot, mert ugyanúgy kidobált.
Itt olvastam utána, át kellett állítanom a kompatibilitást XP Sp3-ra és kipipáltam az Asztal összeállítás letiltását. Onnantól nem volt gond.
Ez egyébként más gammákra, esetleg progikra is érvényes.

Calver
ha aggódsz miatta, hogy menni fog-e, azt tudnám tanácsolni, h dobj fel egy másik partícióra egy "miniatûr" XP-t - nekem favoritom MicroXP v0.82, google-el megtalálod - aztán ha bármilyen játéknál szenved win7, egy újraindítással megoldhatod a problémát.

"The trees move. Do you not see it?"

Ryder62
Speciel neked mi volt a probléma? Hogy oldottad meg? Csak pusztán kiváncsiságból :)

Mert egyesek tudják mi a teendõ, ha 7-esen nem indul valami, mások még nem. Fo3 nekem sem ment elsõre rendesen, utánanéztem mi lehet a baj és annyi.
Aztán van az a kategória, ami a büdös életben nem fog 7-es alatt futni, itt nem csak játékokra, hanem programokra is gondolok, hiába indítod még a setup-ot is XP kompatibilitással. Szerintem ez az egyik legnagyobb hibája a 7-nek, ami nála régebbi, azt már nem nagyon szereti.

Ryder62
Akkor miért van az hogy egyeseknél probléma mentesen fut másoknál el sem indul a játék? <#confused>

nincs különbség a különbözõ kiadások között a játékok teljesítményét illetõen

Ryder62
Mik az általános tapasztalatok win 7 terén? Melyik változatú win7-en fut a legjobban a játék? Aki win7-en játszik vele és nincs különösebb problémája a játékkal, leírná hogy pontosan milyen változatú rendszere van? Olyanokra gondolok hogy ultimate, professional stb

A bit az annyira nem számít mert ha op. rendszert váltok akkor valszeg 64 bites lesz.

esgerus
ú vazz :D de szõke vagyok :D köszi :D

Ryder62
Launcherben nézzd meg hogy minden be van-e pipálva.

esgerus
Sziasztok!
Segítséget kérnék, vmiért a DLC-ket nem adja be a játék, pedig telepítettem az 1.7-et meg az xlive.dll-es gond is megoldódott.
Mindent ugyanúgy csináltam ,mint mikor utoljára telepítettem és most mégse mûködik vmiért... :/ Játék persze fut meg semmi gond vele, csak a DLC-k nem mennek. Elõre is köszi! :)

morcosqtya
Nm.

Köszi! <#eljen>

D9

morcosqtya
"2009 folyamán a Bethesda Softworks öt darab kiegészítõt adott ki nagy sikerû játékához, a Fallout 3-hoz. Jelenleg úgy tûnik, hogy az Operation Anchorage, a The Pitt, a Broken Steel, a Point Lookout és az augusztus elején piacra került Mothership Zeta után már nem fog több DLC megjelenni,"

Ebben benne van mind az 5, magyar nyelven.

Sziasztok!
Totál <#lama> vagyok, most vettem meg a játékot, kellene az összes DLC listája, nem akarok semmit kihagyni! <#wave>

D9

xblades

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ryder62
Zsír, jó játékot :)

Na végre mûködik a játék! Újratelepítettem, átírtam az ini-t, az autosave-t kikapcsoltam, felraktam egy nocd fixet, beállítottam a win xp sp 3 kompatibilitási módot és kitöröltem daemon toolsból a virtuális meghajtót.
Gondoltam leírom hátha valakinek a jövõben ilyen baja lesz, és akkor majd jól jön.
Javaslom térj át a New vegasba, a nexuson pont most rakott fel valaki olyan modelleket amik neked kellenek, van hangtompítós mauser, és ilyen smg is.

RoyalPredator
Milyen jó, hogy pár hsz-el ezelõtt volt EZ: #18090

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Ryder62
Az már fél siker. Halottam olyat akinek sehogy sem akart elindulni win7-en.

köszönöm mindjárt kipróbálom,amúgy igen Win7, de már próbáltam xp kompatibilitási módban is.
Ryder62
Win7? Azt kevésbé szereti a játék.

Fallout 3 freezes

Itt le van írva hogy a fallout.ini-ben mely sorok értékét írd át. Sokaknak ez segített.

Elõször ezt próbáld meg. <#wink>

Legfrissebb driver van fönt, és a gépigény is bõven megvan, szerintem nem a vga-val van baja. Nem lehet valahogy trükközni a patch-el ? A Mass Effect dlc-ivel is lehetett trükközni, a registry-ben a régió átírásával.
xblades
Nos ha tényleg megveted akkor elég nagy butaság volt hogy nem a Goty kiadást veted. Mert ahhoz van 1.7 patch és az sokat segít a fagyások csökkentésében.
Ahogy a friss driver-ek is.És van egy mod is külön külön a videokártyák típusára de azt már nem tudom, majd biztos lesz aki belinkeli.

Tegnap megvettem a Fallout 3-at, beteszem a lemezt és jön a hibaüzenetet, setup.exe-t indítottam és ment, indítaná, a játékot és újra ugyan az a hiba üzenet. Felraktam a patch-et (magyarhoz csak 1.1-et találtam), most már elindul de 5-10 percenként lefagy és kidob. Én csinálok valamit rosszul vagy ez tényleg ekkora bughalmaz ?
RoyalPredator
Alapvetõen az a bajom, hogy hosszabb lesz a csõ vele, de én arra a csõre akarnám ráhúzni, hogy minnél kompaktabb legyen a fegyver.
WMK szerintem a muzzle pontra teszi a hangtompítót, szóval ennek hátrébb húzásával a csövön lenne, nem pedig utána.

Mint az MP5-nél, ahol a hangtompítás szinte a chamberbõl kezdõdik.

Vagy van erre más megoldás?

A kínai pisztolyra, és magnumra rátudok tenni hangtompítót, de a desert eagle nincs benne alapból a játékban, annál lépj kapcsolatba a mod készítõjével. A muzzleflash dolgot nem értem, miért hátrébb? Miért nem elõrébb? Elég hülyén nézne ki ha a fegyver csöve és a hangtompító között csapna ki a láng.

xblades
Azt írtam kikhez fordulhatsz modellezéssel, én sajna azt nem tudok.
De ezért írtam hogy amit a Geck-el át tudok írni azt szívesen megcsinálom (már ha a gépem is úgy akarja :( )
Ezekbõl csinálhatok neked egy-egy fegyvert a te elnevezéseddel, bedobom egy dobozba és egy általad megadott az alap játékban lévõ helyre lerakom.

RoyalPredator
Modellezéssel kéne, mert a WMK-t is használnám lehetõleg, vagy alapból lehetne rajta ez-at :S

xblades
Na kis problémáim után újra itt:
Az elsõt még nem tudom tudom-e, de a többit külön szeretnéd vagy az eredetit modosítsam a te neveddel ellátottá?

RoyalPredator
Ha vkinek van CTD problémája:

Hi!I seen a lots of topics like "Fallout crashes, freeze" or something like that.So i decided to gather most popular and efective tips from net and and my experience:

First tip:

1. Click Start
2. Click “All Programs”.
3. Go to the ffdshow folder.
4. Click “Audio decoder configuration.”
5. In the left hand pane, click “Info & debug.” or "DirectShow control".This is the second entry in the list.
6. In the right hand pane, near the bottom, find a check box labelled “Don’t use ffdshow in:”
7. Check that box, and in the text box underneath (it lights up when you check the check box), add “fallout3.exe” (don’t include the quotes). If there is already something in that box, put a semi-colon ( ; ) after what’s already there, and fallout3.exe after that. Do NOT use spaces, since ffdshow will think that’s part of the filename. A valid entry would be “explorer.exe;fallout3.exe” (without quotes).
8. Finally, click “Ok” and start Fallout 3.

Second:

1.Turn off autosave on sleep,fast travel and wait(sounds stupid but it help fix crashes)

Third:

1.The fix for this Fallout 3 bug is very easy: just copy and paste and you are ready to go:
-Open the folder My documents / My Games / Fallout3
-Edit the file FALLOUT.ini.
-Inside FALLOUT.ini look for a group called .
-Inside the general group, after all the configuration parameters, just copy and paste the following 2 lines:

bUseThreadedAI=1
iNumHWThreads=2

Now close and save the Fallout 3 configuration file.

Nos nem vagy egyedül. Vannak jópáran akiknek ez az ország csak szenvedés. És az hogy van más stílus, gondolkodás nos azt egy mmo-n keresztül nagyon jól lehet érzékelni mikor egy svéddel, norvégal vagy finnel beszélsz. Off.

A Fallout new vegas az inkább ízig vérig rpg. Jobban élnek a karakterek és jók a companionok is. Amibõl a Fallout 3-ba talán csak egy van moria azt hiszem Megatonba. Abból nagyon sok van a new vegasba. Nyilván hátrány hogy, nekem is nehéz vot eleinte benyelni az léteznek láthatatlan falak de ezeket már kivették módal. A másik ami nagyon eltér az az hogy már az elején körbe vagy véve területekkel ahol brutálisan magasabb szinten lévõ ellenfelek vannak és nem is tudsz arra menni.
De a történet meg a lehetõségek és a történetben a szabadságod messze felülmúlja a Fallout 2-ét. Mind a két játék nagyon jó a Fallout 3 is meg a Fallout new vegas is. De a FNV-t mindenképp rpg-ként kell játszani mivel nem együtt fejlõdnek a lények veled ami úgye az oblivionnal ellentétben a Fallout 3-ba könnyebb fejlõdést adott, bizony az FNV így nehezebb lett.
Nos a Skyrim meg ..mint minden Bethesda játék egy szóval..felszínes tömegnek készült. :) De el lehet vele lenni egy darabig. Bár nekem a Fallout 3 hangulatban és történetben jobban tetszik. :)

morcosqtya
New Vegas "GOTY edition"-jérõl annyit sikerült megtudnom, hogy február végén / március elején várható a megjelenés.
(ez szerintem még csúszhat)

Egyébként kezelés meg motor szempontjából kb ugyanaz a Vegas is mint a Fallout3 ahogy elnéztem, igazából gondolom a hangulata lett más és a sztori háttér (hatalmi szereplõk).
Sokat nem néztem utána épp a spoiler miatt, topic-ját sem olvasom, "naívan" szeretnék nekivágni a játéknak.
Skyrim-mel ugyanez a helyzet, nekem elég bizonyosság volt az a pár video és néhány ismerõs + öcsém egybehangzó elismerõ véleménye és lelkesedése (ismerve a Fallout motorját / kezelését), hogy megszerezzem (majd).

Addigra remélhetõleg a sárkányok sem repülnek majd hátrafelé.. :)

morcosqtya
Nem kell tartani, csak nem vagyok éppen "humanista" mondjuk úgy.. :)
(semleges / pozitív karma szerint cselekszem általában de kerülöm az embereket amennyire csak lehet)
Egy ilyen helyzetben egy új társadalom felépítésében a kutatásban hasznosabb lennék a megszerzett "skill"-jeimmel mint a jelen gazdasági helyzet által körvonalazott osztályharcban / világban.
Amit most teszek (és tehetek) a társadalomért az a nullához konvergál.
Ráadásul egyetlen szakterületemet sem használják ki.

OFF-ot befejeztem. :)

oki csak vicceltem :)

Nehogy aztán elkezd a valóságot hozzáigazítani *laughs*

Húú akkor lehet tõled tartani kell :D

morcosqtya
Nem hinném, mert pont fordítva érzek.
Betonpusztában a romok közt jobban érzem magam mint a valóságban (jelenleg).

Bethesda eddig talán legjobb játéka a Skyrimet is beleértve az a Fallout 3 szerintem. A Fallout new vegast azt az obsidian csinálta tehát nem számolom bele. :)

:D Hát igen és ez csak rosszabb lesz késõbb reggelente majd kinézzel az ablakon gyûrötten és idegesen s nyomd csendbe az a kibaszott atomháború. :) Ne izgulj lesz még rosszabb is. :)
Komolyan idõnként állj le vele mert nagyon durván hat az idegekre és depressziót okoz!! :)

morcosqtya
kb 3-4 hónapja játszhatok a játékkal (azóta más játékot el sem indítottam) de kezdek becsavarodni szerintem.. :)
Ma kutyasétáltatás közben vettem észre, hogy a kutya alatt van egy "repeszakna", hirtelen vártam a csipogást, majdnem arrébb löktem a kutyát, hogy hatástalanítsam és felszedjem... :D