Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Piedon
Ez a reality heaven mod-to honnan lehet letölteni? Falloutnexus-on néztem, de nem láttam, vagy csak elkerülte a figyelmemet?

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Mondom, hogy megnyitod a tárgy tulajdonságlapját. Ott szépen benne van, hogy melyik mesh, dds és landmesh tartozik hozzá ha férfi, vagy ha nõ használja. A landmesh az a forma, ami a tárgy földön heverõ kinézetét adja meg, a mesh a hordás közbeni forma (modell), a dds meg az ikonja az inventoryban.

A nif-et megkeresed, megnyitod a nifskope-pal (a FO3-hoz új van, keresd meg a neten). Abban kikeresed azt a rekordot (vagy rekorodkat, ha több részbõl áll), ahol a textura van megadva. Lecseréled az általad átszinezettre, majd új néven elmented a *.nif fájlt. A másolt tárgyhoz hozzárendeled az új nif-et.

Ha csak simán át akarod szinezni az adott tárgyat és az eredeti knézetet meg sem akarod tartani, elég a nifskope és a gimp, a geck-et meg se kell nyitni...
Ha egy trágy egyaránt használható férfiak s nõk ltal, elég ha csak az egyik részben van benne (tipikusan a male szekcióban), de már futottam bele olyan hibába, ami azt mutatta, hogy érdemes mindkettõbe szépen beleírni. Kicsit nagyobb lesz az esp, de nem tragikus. Ha különbözik a férfi és nõi forma (tipikusan ruhák és páncélok), akkor külön meg kell adni mindkettõt.

A TESCS-ben volt olyan, hogy jobbklikk a cuccon és duplicate.
De az is jó, ha megnyitod a tárgy tulajdonságait, átírod a nevét és OK. Megkérdi. hogy készítsen-e új ID-t neki. Yes.
Ezt megnyitod és módosítod a textura fájlt benne az átszinezettre.

A TESCS Wiki-ben találsz egy halom jó tippet. Ott pl kifejezetten javasolják, hogy bármit is módosítasz, elõbb készíts az eredetirõl másolatot és azt javítgasd, mert az eredetiek jogilag védettek, mert részei a játéknak, nem lenne szabad hozzájuk nyúlni.

A másolatoknak meg érdemes olyan nevet adni, amibõl kitûnik, hogy piszkáltad. Vagy 000-lal kezded a nevet és elõre kerül a listában, vagy COPY-val, vagy a saját nickeddel, vagy amit akarsz. Tényleg jó, mert így egy kupacban látod azokat a tárgyakat, amelyeket te módosítottál, nem kell keresgélni.

Mike at home
na legalább Riley megvan
most már csak arra kell rájönnöm, hogy az új dds- fileokat hogy tömöm le a GECK torkán

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
jó ez a nexus
azt leirja, mit pöcsöljek a photoshopban, de hogy, hogy a jó büdös francba rakjam be a dds-t a játékba, a GECK-ben hogy kerül bele a textura listába, arról mélyen hallgat mindenki. Vagy hogy hol találom meg a RileysRangerUniformM-et, ami ugye megint csak a textura listában van benne, és a kedves GECK készítõk bele is döglöttek volna, ha simán lehetne exportálni/importálni innen. milyen kurva egyszerü lenne 😞
no meg abba is, ha normális tutorialt elkészítették volna hivbatalos oldalon, és nem lenne tele semmitmondó információkkal
mindenesetre nem adom fel, ha más meg tudta csinálni, akkor én is

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

FragStaR
http://www.mmholding.hu/ még mindig csak azt írja, hogy Fallout 3 PC - magyar verzió megjelenése várhatóan 2009. február 17.-e

püspök 2 évig nem veszek új gépet olyan jó (remélhetőleg)

Sir Quno Jedi
Hehe, ajánlom a transformers sorozat soundtrack-jét a fallout3 alá. Köhhh, néha illik oda (persze nem véletlen).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Piedon
<#vigyor>

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Mike at home
rájöttem hogy kell, át kell irnom az ID-t és akkor kreál egy újat

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Igen? Hát...mindegy akkor is a legfontosabb hogy magyar legyen...(remélem holnap már lesznek magyar fájlok..XD)

Na hát ez az: a modok nagy része nem fog menni vele sajna. Bár én amire szükségem lesz lokalizálni fogom 😊

Mike at home
"Új cuccokat is tudsz berakni a GECK-kel. Ha valamibõl többet is akarsz, más szinekkel, a legegyszerûbb másolatot készíteni a meglévõ tárgyról és a textura adatoknál megadni a más színû .dds-t"

no igen, de hogyan?
újat tudok létrehozni, az nem gond, de komolyan kéézel kell átmásolgatni az adatait? egyszerüen nem találom, hogy tudnám duplikálni a meglévõt

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Hát, engem mondjuk jobban érdekel az hogy magyar legyen...a DLC és patch kevésbé, úgyis lesznek hozzá sokkal f*szább modok szerintem. Meg nekem fontosabb hogy értsem, de hát a Mass Effectn-él is ki jött a magyarhoz való DLC..igaz kicsit..pár röpke hónapot késve, de ki jött

Nemmondtam én semmit. Egy dolog az ha valaki szarik bele,és ha valakinek nincs pénze de bejövõs és késöbb megveszi,de addig játszik vele.

Mindenesetre perpiolll mindennél jobban érdekel (sztem még sokmás embert is ) az alapkérdés:
Patchek,DLC-k jóak-e a magyarra-e vagy sem-e nem-e?😄

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Hát, pl. ahhoz hogy becseréljék gondolom kell a számla...meg a nem szét tépett borítás... na ami nekem meg van eredetiben ott ez soknál gond lenne...

Jó még én se vettem meg, és amíg nem telik rá nem is fogom..de addig azért naná hogy játszok vele...tudom k*csög warezos vagyok...ez van...

Tény ezis elõfordulhat de valószínüleg sajnos jóvalkevesebb..😊

Nem csak egy warezost érdekelhet a magyar fájlok...és aki megvette de nem tudja vissza vinni? Ezer oka lehet.

Most az a téma jön ami engem is érint: aki megvette,nyugtázza: DLC mûködik,patchek mûködnek rajta.
Ha ez oké,már megyek is megvenni.😊

Ebbõl a fajta kérdésbõl lesz mostantól napi 3-4 mert senkisem szeret visszaolvasni😄

És lesz pár warezos: "honnan lehet letölteni a magyar feliratot" téma is...😄

Mike at home
végre lekerül a téma a napirendrõl

balee4
az 576-okban holnap délután érkezik, a CDG-ben már ma is kapható, én holnap veszem meg a gyõri 576-ban 😄

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

MrDevil
Kiváncsi leszek, hogy lesz-e benne LIVE de szerintem nem valószínû :S a lengyelben sem volt!

Carlos
Meg az anyátokat:
"A korábbi, angol változat átcserélését közvetlenül a képviselet végzi, ennek lebonyolításával kapcsolatban õket lehet megkeresni."

Nem mintha cserélném, de azért ez taplóság a javából!

Þór vígi þessi rúnar

Mike at home
nemhiába hívják recolornak

Ha csak átszínezni akarja, nem is kell a _n fájlokat mókolni, az csak az áttexturázáshoz kellhet, ha a textura térbeli mintázata is változik.

Ez is hülye egy dolog, mert sokan áttexturázásnak gondolják az egyszerû színcserét, pedig a textura változtatása az épp "térbeli" változás. Pl a farmerszövet sapi helyett ugyan olyan formájú kötöttre vált...

Az obliban nem használnak (vagy nem találkoztam ilyennel) _g és _m dds-eket, így azokról nem tudtam.

Arra azert figyelni kell, hogy _n.dds (nomalmap) tartalmazza a specular mappet alpha channelkent. Es hogy DXT5 formatumba kell menteni a DDS file-t.
Es jo tudni hogy van meg nehany textura prefix is a _n-en kivul.
_m metal, _g vilagito(glow)

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Szerintem még nincs meg senkinek a magyar verzió, mert csak holnap jelenik meg

R3TR0
Akinek mgvan a magayar verzio az irja le patch megy e fel rá!

Mert a Live gondolom megy mint a Gears of War esetében is de a patch nmtom megy-e...

Nekem este lesz meg valszeg...

Majd rakok képeket

Encore
Azért már kezdenek szálingózni az összetettebb modok is hála az editornak. Most próbáltam ki párat és például a reality heaven modban már minden van, frakciók, küldetések, új karakterek, dialógok stb... Már csak érdekes küldetésekkel kell telerakni, mert jelenleg csak ilyen egyszerû próba küldik vannak hozzá, menj ide, menj oda stb...
saxicola
Fallout 3 HUN CE

Fallout 3 HUN

Marha jó, hogy a CE változat is kapható magyar felirattal.

www.gportal.hu/bioshock

Mike at home
középsõ egérgomb kattint vagy F (külsõ nézet) majd középsõ egérgomb nyomvatart, egér mozgat

Stefibaba
Hogy lehet szembõl megnézni a karaktert? Mert még nem jöttem rá (apropó nagyon nagyon tetszik a játék 😊

Szokj meg, vagy menj el! HÉÉÉ, hova mész?! GTA IV: Sulytas

Mike
köszi!

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
egy nagyon kemény kép a karimról:

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Az oblivionhoz van egy Bsa Commander nevû cucc, talán itt is jó, ha nincs sajátja. De mintha a FOSE is ki tudná bontani a bsa-kat.
Meg is van...

Mike at home
GECK nem vészes
amit még nem csináltam, az az, hogy kiszedjem a bsa file-ból a textúrákat

na majd akkor megnézem
egyrészt a pirosan viritó sapi kéne egy zöld (rally's) meg kéne egy sötétszürke ami passzol a fekete bõrhöz
meg lehet hogy a talon armort is kicsit megváltoztatom, mert pofásan néz ki, ugyanakkor meg semmi pluszt nem ad

Az áttexturázás egyszerû...
Megkeresed a tárgyhoz tartozó .dds-t (meg esetleg a *_n.dds-t, ami a map-ja, azaz a textura térbeliségét ábrázolja), majd átszinezed photoshoppal vagy gimppel. Ki kell bontani a fájlokat a megfeleõ .bsa-ból, majd az elkészülteket berakni a kibontott textures könyvtár megfelelõ helyére és archiveinvalidation...

Új cuccokat is tudsz berakni a GECK-kel. Ha valamibõl többet is akarsz, más szinekkel, a legegyszerûbb másolatot készíteni a meglévõ tárgyról és a textura adatoknál megadni a más színû .dds-t
GECK-kel nem próbálkoztam ,de az oblivion TESCS-sel elég sokat variáltam. Az új tárgyakat be is kell rakni valamelyik ládába, vagy kereskedõ eladási listájába, esetleg a karakter induló készletébe, vagy a terepen lerakni valahova, ha használni is akarod.

Mike at home
vagy mennyire bonyolult áttextúrázni a dolgokat? be tudok tenni plusz tárgyakat is? vagy csak a meglévõk helyére?

Mike at home
nem akarnál egy sötétszürke/fekete gyereksapit csinálni, +1 PER-rel?

Mike at home
kipróbáltam én is, nálam a kölök ilyet nem tud 😊

Mike at home
no, gyerek újra felnõtt lett, a virtuális valóságban tett kiruccanás után 😞((( úgy mintha nem létem volna meg a vault 101-bõl idõnek elõtte, 20-as szint elérése után visszamegyek és majd kitrükközöm valahogy

Figyelmetekebe ajanlhatok 2 uj fegyvert amiket csinaltam?

http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=3739
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=4051

sziasztok

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Piedon
Tudom, hogy hülye kérdés de eredeti a játék vagy nem?
Ha eredeti akkor a patcheket felraktad?

Tenzing
Üdv srácok. Ma raktam fel a game-t. Installal minden rendben volt, el is indul, de amikor new game-t akarok indítani hibaüzenettel kilép. (szokásos windózos baromság: mûködés során hiba lépett fel stb)Konfigom: Vista, Asus P5KC, Intel Q6600, 8800GT, 2GB Ram. Volt már ilyen vkinek?

Teacher of English in Miskolc - [email protected]

Carlos
<#falbav><#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

Calver
ez a képvicc egy ökölcsapás az agynak...

"The trees move. Do you not see it?"

Mike at home
nem semmi kép 😊

RatBaG
hamarosan derékba töröm a karrierem...

Per Aspera Ad Inferi.

yesname
Nem tudom ki hogy van vele, de az eddigi tapasztalatok szerint a magyar kiadásokhoz a fordítók/kiadók nagy ívben sz..nak megcsinálni a kiegészítõik, patchek lokalizációját. Kivétel EA. Szóval ha valakit érdekelnek a fentiek is véleményem szerint hagyja a magyar verziót és inkább válassza az angolt.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

klart
nemtudjuk

Piedon
Lásd #8772<#vigyor>