Fallout 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.
A nif-et megkeresed, megnyitod a nifskope-pal (a FO3-hoz új van, keresd meg a neten). Abban kikeresed azt a rekordot (vagy rekorodkat, ha több részbõl áll), ahol a textura van megadva. Lecseréled az általad átszinezettre, majd új néven elmented a *.nif fájlt. A másolt tárgyhoz hozzárendeled az új nif-et.
Ha csak simán át akarod szinezni az adott tárgyat és az eredeti knézetet meg sem akarod tartani, elég a nifskope és a gimp, a geck-et meg se kell nyitni...
Ha egy trágy egyaránt használható férfiak s nõk ltal, elég ha csak az egyik részben van benne (tipikusan a male szekcióban), de már futottam bele olyan hibába, ami azt mutatta, hogy érdemes mindkettõbe szépen beleírni. Kicsit nagyobb lesz az esp, de nem tragikus. Ha különbözik a férfi és nõi forma (tipikusan ruhák és páncélok), akkor külön meg kell adni mindkettõt.
De az is jó, ha megnyitod a tárgy tulajdonságait, átírod a nevét és OK. Megkérdi. hogy készítsen-e új ID-t neki. Yes.
Ezt megnyitod és módosítod a textura fájlt benne az átszinezettre.
A TESCS Wiki-ben találsz egy halom jó tippet. Ott pl kifejezetten javasolják, hogy bármit is módosítasz, elõbb készíts az eredetirõl másolatot és azt javítgasd, mert az eredetiek jogilag védettek, mert részei a játéknak, nem lenne szabad hozzájuk nyúlni.
A másolatoknak meg érdemes olyan nevet adni, amibõl kitûnik, hogy piszkáltad. Vagy 000-lal kezded a nevet és elõre kerül a listában, vagy COPY-val, vagy a saját nickeddel, vagy amit akarsz. Tényleg jó, mert így egy kupacban látod azokat a tárgyakat, amelyeket te módosítottál, nem kell keresgélni.
most már csak arra kell rájönnöm, hogy az új dds- fileokat hogy tömöm le a GECK torkán
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
azt leirja, mit pöcsöljek a photoshopban, de hogy, hogy a jó büdös francba rakjam be a dds-t a játékba, a GECK-ben hogy kerül bele a textura listába, arról mélyen hallgat mindenki. Vagy hogy hol találom meg a RileysRangerUniformM-et, ami ugye megint csak a textura listában van benne, és a kedves GECK készítõk bele is döglöttek volna, ha simán lehetne exportálni/importálni innen. milyen kurva egyszerü lenne 😞
no meg abba is, ha normális tutorialt elkészítették volna hivbatalos oldalon, és nem lenne tele semmitmondó információkkal
mindenesetre nem adom fel, ha más meg tudta csinálni, akkor én is
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
püspök 2 évig nem veszek új gépet olyan jó (remélhetőleg)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.
no igen, de hogyan?
újat tudok létrehozni, az nem gond, de komolyan kéézel kell átmásolgatni az adatait? egyszerüen nem találom, hogy tudnám duplikálni a meglévõt
Mindenesetre perpiolll mindennél jobban érdekel (sztem még sokmás embert is ) az alapkérdés:
Patchek,DLC-k jóak-e a magyarra-e vagy sem-e nem-e?😄
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Jó még én se vettem meg, és amíg nem telik rá nem is fogom..de addig azért naná hogy játszok vele...tudom k*csög warezos vagyok...ez van...
Ha ez oké,már megyek is megvenni.😊
Ebbõl a fajta kérdésbõl lesz mostantól napi 3-4 mert senkisem szeret visszaolvasni😄
És lesz pár warezos: "honnan lehet letölteni a magyar feliratot" téma is...😄
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
"A korábbi, angol változat átcserélését közvetlenül a képviselet végzi, ennek lebonyolításával kapcsolatban õket lehet megkeresni."
Nem mintha cserélném, de azért ez taplóság a javából!
Þór vígi þessi rúnar
Ez is hülye egy dolog, mert sokan áttexturázásnak gondolják az egyszerû színcserét, pedig a textura változtatása az épp "térbeli" változás. Pl a farmerszövet sapi helyett ugyan olyan formájú kötöttre vált...
Az obliban nem használnak (vagy nem találkoztam ilyennel) _g és _m dds-eket, így azokról nem tudtam.
Es jo tudni hogy van meg nehany textura prefix is a _n-en kivul.
_m metal, _g vilagito(glow)
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Mert a Live gondolom megy mint a Gears of War esetében is de a patch nmtom megy-e...
Nekem este lesz meg valszeg...
Majd rakok képeket
www.gportal.hu/bioshock
Szokj meg, vagy menj el! HÉÉÉ, hova mész?! GTA IV: Sulytas
Meg is van...
amit még nem csináltam, az az, hogy kiszedjem a bsa file-ból a textúrákat
na majd akkor megnézem
egyrészt a pirosan viritó sapi kéne egy zöld (rally's) meg kéne egy sötétszürke ami passzol a fekete bõrhöz
meg lehet hogy a talon armort is kicsit megváltoztatom, mert pofásan néz ki, ugyanakkor meg semmi pluszt nem ad
Megkeresed a tárgyhoz tartozó .dds-t (meg esetleg a *_n.dds-t, ami a map-ja, azaz a textura térbeliségét ábrázolja), majd átszinezed photoshoppal vagy gimppel. Ki kell bontani a fájlokat a megfeleõ .bsa-ból, majd az elkészülteket berakni a kibontott textures könyvtár megfelelõ helyére és archiveinvalidation...
Új cuccokat is tudsz berakni a GECK-kel. Ha valamibõl többet is akarsz, más szinekkel, a legegyszerûbb másolatot készíteni a meglévõ tárgyról és a textura adatoknál megadni a más színû .dds-t
GECK-kel nem próbálkoztam ,de az oblivion TESCS-sel elég sokat variáltam. Az új tárgyakat be is kell rakni valamelyik ládába, vagy kereskedõ eladási listájába, esetleg a karakter induló készletébe, vagy a terepen lerakni valahova, ha használni is akarod.
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=3739
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=4051
sziasztok
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Ha eredeti akkor a patcheket felraktad?
Teacher of English in Miskolc - [email protected]
"The trees move. Do you not see it?"
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]