19179
  • coolpet
    Akkor idézem ismét magam: Na azért nem egészen így van :)

Nem egy Elder Scrolls IV: Oblivion, de jól el lehet vele lenni.
    Ha nem ésszel csinálod nagyon megszívat.

A Fallout-okban azért volt ammo dögivel.
    Az F4 nem volt rossz, de az építkezés része eléggé elbaszott volt pedig azzal jól ellettem volna.
    Meg az a rohadt sok bug.

Manapság nem nagyon kaptam kézre normálisan ésszel összerakott játékot, amihez nem kell 60+GB hely meg 1080 TI.

De jó lenne egy új Unity motorral összepakolt ES6 végre.
  • Crasher99
    A kommented is élesen tükrözi, hogy az is egy baromira elbaszott játék lehet. Látszik, hogy az is a "boom, headshot!" szinten operál és minden más továbbra is csak dísznek van.
  • coolpet
    Na azért nem egészen így van :)

Most a Days Gone-al tolom, rohadtul nem mindegy hogy a lábát lövöd meg, egy tárat ürítesz a mellkasába vagy egy lövéssel headshotolod :)
  • Crasher99
    Nem mint ha ez máshogy lenne azóta. A páncélok kb. csak mutatóban vannak minden karakteren az FPS-ekben, mindegy hol találod el őket.
  • Alexzel
    Én most a "Tale of Two Watelands" verzióval ismét újrakezdtem az NMC-s texture csomagokkal és most először ENB-vel, meg pár moddal (World of Pain, BLEED, ...). Nekem így tetszik a grafika és a New Vegas-os újításokkal (iron sight, különböző lőszerek 1 fegyverhez, lőszer készítés, Hardcore Mode, fegyver módosítások) eléggé mássá teszik a 3-at. Mivel a 3-as és a New Vegas együtt végigjátszható így, 50%-kal csökkentett Xp-vel játszok, de mivel a Fallout 3-as perk/level beállítást használom elég erősnek érzem a karaktert a karakterem (Very Hard fokon sniper rifle esetén kb 2 lövés egy super mutáns).
  • coolpet
    A New Vegas-t vagy 5x végigtoltam, iszonyat jó volt.

Talán tavaly nekiálltam újra, de ledöbbentem a grafikán, meg hogy hiányzik belőle a rendes hitbox rendszer, néha egy lábujj lövés olyan halálos krittel, mint egy fejlövés se :)

A kedvencem a Lonesome Road volt.

A fagyások és elcseszett mentések miatti sírások miatt Chasm ismételten kötelező :)
  • ntex
    Nekem is jobban tetszik a 3 mint a 4, sokkal :) A New Vegas teljesen kimaradt, pedig sokak szerint az volt a legjobb rész a 3D-s Fallout-okból. De az akkori graffal már én sem állnék neki, pedig meg is van eredeti lemezes változatban is, ha lesz belőle valami felújított változat akkor majd azt végig fogom játszani.
  • PiszkosFred
    Egyetlen "frissites" erkezett a FO3-hoz az elmult evekben, az, amely kivette (elvileg - azota nem probaltam) a Games For Windows Live fuggoseget, amely - illetve annak hianya - picit megnehezitette egyes konfigokon a jatekot.
  • coolpet
    Fallout 4-nek hívják :)
    És ha a grafika megfelel, akkor 1 mod kell csak a Chasm.
  • steweee
    ennek nincs valami olyan remastered vagy definitive vagy hasonló verziója mint a skyrimnek vagy a mass effectnek ?

nagyon nincs kedvem moddolgatni, a kis szabadidőmben inkább egyből játszanék vele

maga a játék fantasztikus volt, de tuning nélkül ,mára megkopott a látvány
  • Alanw
    Ez szuper...
  • coolpet
    Akcióóó
  • molnibalage83
    -50% a GoG-on ráadásul a full változatok.
  • Although
    Szomorú nem szomorú ehhez még a mai napig vannak Joshoz hasonló emberek akik belenyúlnak mint kedvenc karakterünk alakítani a történést. Ez egy másik mese :)
  • broman191
    Sajnos szomorúan tapasztaltam hogy a 3. részhez egyszerűen nem érhető el annyi up-to-date minőségi mod - legalábbis a Nexuson - mint amennyi a New Vegashoz, ami egy jól összeválogatott modgyűjteményes ráncfelvarrással ma is viszonylag látványos tud lenni, de azért itt egy pár ami dob valamennyit az élményen:

NMCs_Texture_Pack_for_FO3
    Fallout Character Overhaul - Races
    EXE - Effects teXtures Enhanced
    EVE - Energy Visuals Enhanced

Esetleg a Midhrastic ENB for Fallout 3 majdnem 2500 kommentje között lehet érdemes még keresgélni, mert valami kegyetlen hogy egy ponton midhras mit hozott ki a játékából a screenshotok alapján...nekem egyelőre nem volt türelmem hozzá hogy átfussam A-tól Z-ig, de kis szerencsével akadhatnak benne gyöngyszemek még élő linkekkel a nexuson túlra... :)

#19164: Na de majd a The Outer Worlds hátha azt a lecet is megugorja... :))
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.12.14. 20:56:25
  • Although
    A gamebanshee listáját a 2010 utáni rpgknél mai napig az FNV vezeti.
  • molnibalage83
    Köszi a válaszokat.
  • Calver
    FNV egyértelműen. bár Fallout 3-ra még nem jutott el Bethesda oda, hogy teljesen megerőszakolja a franchise-t, azért szépen ott volt a vasmarok a combján és mászott egyre feljebb*. Fallout 1-2-re jellemző kifinomult hírnévrendszert ment a kukába, a választásaid egy-két kivétellel lófaszt sem számítottak, kb csináltak belőle egy lövöldét, kifacsart moralitással és kibaszott vámpírokkal. finoman szólva nagyon kevés köze lett az elődökhöz.

Fallout: New Vegas-t ellenben Obsidian rakta össze, és meg is látszik - kőkemény szerepjáték, továbbvíve a klasszikusok fáklyáját, kiváló történettel, ahol érezhető választásaid következménye és hatással vagy a világra... de még mekkorával. az utolsó igazi Fallout játék.

*ez a legszörnyűségesebb hasonlat, amit valaha leírtam.
  • coolpet
    Mindkettővel.
    F3-nak jobb a sztorija, összetettebb.

FNV-ben vannak fejlesztések, kicsit másabb
  • molnibalage83
    Ha valaha Fallout 3 és NV között választani kell, akkor melyiket érdemes tolni? Gameplay MOD és grafikai MOD-ok közül mit ajánlanátok?

(Az F1-gyel próbáltam játszani, de nekem mai fejjel sajnos élvezhetetlen volt. )
  • Norbertboy
    Egy kis érdekesség
  • Kissssss0 #19158
    csináltam egy gyűjtemény videót, kb majdnem mindent összegyűjtöttem amit tudtam, valószínűleg kimaradt néhány fegyver vagy tárgy ami egyedinek vagy ritkaságnak számít.
  • Kissssss0 #19157
    agyam elszáll ettől a broken steel dlc-től, rá szolgált a nevére mert tényleg broken.

a nyavalyás death from above küldetés teljesen megadta magát, sikerült eljutnom addig hogy leadjam a satelit adatokat rothchild gyereknek de mikor beszélnék vele akkor egyszerűen nem hajlandó szóba állni velem így előrehaladni se tudok.

már bepróbálkoztam konzol parancsokkal előremozdítani a küldetést hogy tudjak beszélni lyons-al de ekkor meg ő az aki nem hajlandó együttműködni.
  • ntex
    No, eddig bírtam... :\

Sajna abba kell hogy hagyjam az FWE modot. Az alap koncepciók rohadt jók és tetszenek amiket ad vagy változtat és nincsenek is gondok a nehezítésekkel, de sajna ezek az össze-vissza beletákolt mindenféle fegyverek teljesen tönkre vágják az egészet. Csomó fegyver egyszerűen annyira gagyi, kritikán aluli amit beleraktak a moddal hogy hihetetlen, van amelyik modell annyira amatőr módon van megcsinálva hogy pl. szögletes a scope-ja vagy az újratöltési animációja egyszerűen nincs neki, meg úgy az egész unbalanced, meg feleslegesen túl sok féle fegyver, lőszer stb. Ehhez így nincs már gyomrom, elvette a kedvem a további játéktól.

Tud valaki esetleg valami hasonló alternatívát erre a modra? Sajnos nem lehet megoldani hogy a fegyvereket kivegyem belőle mert ahhoz bele kéne szerkeszteni a modba editorral ahhoz meg hülye vagyok. Egyébként nem is értem miért nem lehet fegyverek nélkül telepíteni, sokkal jobb lenne az egész azok nélkül. Ha nincs más megoldás újrapakolom a modokat FWE nélkül...
  • coolpet
    Igen azt használtam, és működött.

Teljes mentéseket készít, 5db-ot azthozsen 5--10 percenként, abban nincs hiba
  • ntex
    Értem. És mentésre milyen mod ajánlott? A CASM jó lesz?
  • coolpet
    Üdv,

Én csak Nexus Mod managert használtam, felpakoltam és ment :)
    Egy autosave módot mindenképp tegyél fel, mert hajlamos a kis mentéseket sérülten tárolni ls akkor ugrik a karid.
  • ntex
    Üdv.

Jó rég jártam erre, úgy 6 éve játszottam eme remek játékkal utoljára. Azóta megjelent ugye a Fallout 4, ami bizonyos szempontból jó is volt meg nem is. Lényeg hogy nem értem annak a játéknak a végére, félbe maradt. A New Vegas eddig nekem teljesen kimaradt, viszont most hogy meglett a GOG-os verziója a F3 és NV-nek ami már elvileg gond nélkül működik Win10-en is, újra nekiesnék a játékoknak, kezdve a F3-al. Viszont annyira nem emlékszem már hogy a modolás miként működik F3 és majd NV esetében. Összeválogattam pár modot, többnyire amiket régen is használtam a játékhoz, ezeket bemásolgatva majd ráengedve a BOSS-t h meglegyen a megfelelő load order elég csak a FO3Edit-el merge patch-et csinálni nekik a végére vagy kell még ezeken kívül más is? Előre is köszi.
  • Alexzel
    Ha esetleg megvan a Fallout New Vegas is, kipróbálhatod a "Tale of Two Waslands" (TTW) modot - modként berakja a 3-ast a New Vegasba, és a NV inditásával lehet játszani. Ezáltal NV-s elemeket tesz lehetővé az 3-as végigjátszása során (pl. iron sight, hard core mode, különféle lőszerek készítése, NVs perkek...) és a 3-as befejezése után ha akarod ugyanazzal a karakterel folytathatod a New Vegast (ekkor a karakter fejlődését érdemes visszafogni, mert 100% XP-vel leet hogy 40-es karakterrel kezdenéd a NV-t).
    Hátránya hogy nem minden mod alkalmazható. A FAQ részben vannak mod-dal kapcsolatos információk.A Nexus-on áltlában 'TTW-'vel vannak jelölve az ehhez készült modok vag 'compatibility patch'-ek
    Ha esetleg szereted a skyrim-ben használt skillfejlődést (használattal fejlődik a skill nem pontosztással) probáld ki a "Practice Make Perfect" modot - a skillek fejlődési mértékét lehet hogy érdemes saját magadnak beállítani a játékstílusod alapján.
  • Fantusz
    Mi sem tudjuk, hogy neked melyik jó, melyik nem.
    A modoknak pontosan az a lényege, hogy mindenki a saját ízlésvilága, igénye szerint változtathat a játékon.
    A Fallout 3-hoz is rengeteg mod készült, van bőven választék, meg lehet nézni még telepítés előtt, hogy érdemes-e felrakni (leírásokat elolvasni, videókon megnézni, kritikákat elolvasni). A modolás türelem játék, ki kell szűrni az ütközéseket
  • Plata
    Nincs véletlen valami olyan mod csomag a fallout 3-hoz mint például a skyrimhez?
    Nézegettem modokat nexuson,de nem tudom melyik jó melyik nem.
  • Darun
    Sztem nekem is Tacskós van és úgy rémlik az magyar volt, pedig nem is Steam-es. Vagy rosszul emlékeznék?
  • Plata
    Hát nem értek eggyet ezzel
    Szerintem az online gamestar is rohadt gáz.
    Bulváros szemét,az írók jó része vagy retardált vagy homár.
    Régi Gamestar-ra még myomokban sem hasonlít.
    Már legalább 20 éve jár nekem.
    De kb belelapozok és megy a szekrénybe.
  • akyyy
    pedig anno voltak jó teljes játékaik. jó 10-20 éve :D
    mindig megnézem hogy vajon most mi lesz a teljes játék, azt mosolygok, hogy valami noname bundle indie, vagy esetleg egy AAA játék, de olyan, ami 2 hete eleve ingyen adták steamen vagy máshol :)
    nagyon ritka az , ha van valami jó.
    sajna az offline ujságuknak leáldozott, de az online tartalmuk azért még elmegy, fel szoktam nézegetni :)
  • Plata
    Sosem szokta.
    Nekem is az újságból van meg,mert jár.
    De akkor gondolom ezt nem is lehet magyarítani?
    Eddig kimaradt a játék,mert az ilyen poszt apokaliptikus lövöldék nem izgattak,de kipróbálnám,viszont ha lószart sem értek belőle minek.
  • Alanw
    Igen,amugy Tescoban a Goty 2450ft volt mult ev vegen...szoval most a magazin nem erőltette meg magàt
  • coolpet
    Valószínűleg így van, mert minden DLC 1db ESM (Master), és a loadnál betölti őket, ha be van állitva a load order fileban.
  • Kissssss0 #19142
    hallottam olyan pletykákat hogy a steames fallout 3 mapába bemásolva a dlc-ket ugyan úgy lehet használni mintha a goty lenne meg, van valakinek erről infója?
  • Tehasut
    Nem GOTY van a Gamestarban, hanem sima. Ergo szart se ér.
  • Darun
    Kb 2 évvel a megjelenése után az éves előfizetéshez lehetett választani F3-t. Kb akkor lehetett az ára olyan 5-6k körül. Nekem is onnan is volt meg. Aztán persze annyira megtetszett, hogy vettem belőle dobozos GOTY-t. DLC-k nélkül ma már nem érdemes megvenni. (sokáig én is a teljes játék miatt vettem újságot, de a lap minősége, hááát... Az meg pénzkidobás, ha megveszed aztán még külön perkálhatsz a DLC-kre). Akciósan egyébként is pár ojróért meg lehet venni a GOTY-t a bundlis oldalakon.