664
suxx
-
Grenzjager #264 hogy kommentálnak egy-egy sporteseményt, még elmegy...
Elhinni? netes portálnak? bármit is elhinni a médiának? (II.János pál is vagy 7-szer hunyt el - Isten nyugosztalja, CNN, BBC -pedig komolyak)
... az MTV-nek sem. ..lényeg: " csak ugye általában a helyreigazitás már semmit sem ér, konkrét eset "Szolnokon balhéznak a Fradisták" -hír az MTV híradójában, majd bevágnak 8 évvel ezelőtti felvételeket ! Az ORTT is elmarasztalta a MTV-t, de egyértelmű például, hogy az interneten melyik is lett a legolvasotabb hír. "
Ez a rendőrséggel szemben is igaz, hogy nem kap szerepet korrekten a médiában, mert ahol jogos sérelem éri szintén semmit sem ér a hír. Mert konkértan én arról az esetről sem halottam a nagy magyar méidiában, amikor a r'járőrnek szamurájkarddal estek egy faluban kb1/2éve ...stb
magyarul akit megdobnak sárral, az sáros marad...
illetve a híreket a "fogyasztó" generálja
-
fradista91 #263 Szép. Remélem tisztességesen megbüntetik őket, hogy akinek ilyenen jár az esze, 5xör meggondolja mit is akar csinálni, milyen következményei lesznek/lehetnek.
Nem tudom valaki látta-e tegnapi Célpont adását a HírTVben?!
Több furcsa dolgot is felvettek...
Aktuális
Ne feledjük a Fidesz fáklyásfelvonulását nem fogják biztosítani rendőrök, ott elképzelhető a 3-4százezres (akár félmilliós) tömeg is.
Én személy szerint nagyon bízom a békés megemlékezés lebonyolításának sikerében.
Hajrá Magyarok! -
fradista91 #262 Annyit még a dologhoz, hogy index.hu oldalon sem szabad mindent elhinni. Elég csak megnézni hogy kommentálnak egy-egy sporteseményt...
ui: Breavheart, ki az a sok hülye ember? -
Grenzjager #261 Külföldi, főleg román állampolgárokat kényszerítettek az út szélén tornagyakorlatokra azok a rendőrök, akiket a múlt héten vesztegetés gyanúja miatt vett őrizetbe a Szegedi Nyomozó Ügyészség. Az eddigi adatok szerint a velük együtt tetten ért határőr a megaláztatásokban nem vett részt, ő a rendőrökkel együtt csak zsebre bírságolt.
A Szegedi Városi Bíróság letartóztatta azt a négy rendőrt, akiket a múlt héten vett őrizetbe a Szegedi Nyomozó Ügyészség. Hasonló sorsra jutott az a határőr is, akit a rendőrökkel együtt értek tetten, csak őt a Szegedi Katonai Bíróság tartóztatta le. A saját zsebre bírságoló négy rendőrt és a határőrt hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.
A Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának, azaz a rendőrség belső elhárításának a munkatársai múlt héten szerdán, az M5-ös autópálya szegedi kijáratánál érték tetten a négy rendőrt és a határőrt. Mint azt megírtuk, éppen pénzt vettek át külföldi állampolgároktól, cserébe nem jelentették fel őket.
A letartóztatott rendőrök az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) Autópálya Rendőrség balástyai alosztályán dolgoznak. A szolgálat szóvivője, Gálik Viktória kedden elmondta, hogy a Rebisz parancsnoka, Simon Tamás a négy rendőrt az eljárás befejezéséig felfüggesztette az állásából.
– A rendőröket eddig tizenkilenc cselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó ügyészség – tájékoztatta lapunkat Bariné Tóth Éva, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. (A határőr ellen a katonai ügyészség jár el – a szerk.) – Nincs kizárva, hogy további rendőrök is érintettek lesznek az ügyben – tette hozzá a szóvivő.
Hasonlóan nyilatkozott a Szegedi Katonai Ügyészség szóvivője is. Lele András katonai ügyész azt mondta, ő is számol azzal, hogy más határőrök is belekeveredhetnek a kirobbant vesztegetési botrányba.
A megyei főügyészség szóvivője azt az információnkat viszont már nem erősítette meg, amelyek szerint a rendőrök nem érték be a megvesztegetéssel kicsikart pénzzel, hanem meg is alázták a megállított járművek főleg román állampolgárságú vezetőit és utasait. Információink szerint számtalanszor előfordult, hogy a rendőrök kiszállították az „ellenőrzött" utasokat az autóikból és tornagyakorlatot vezényeltek nekik. Bariné Tóth Éva ugyanakkor nem is cáfolta értesüléseinket. Az ügyésznő ezzel kapcsolatban szó szerint annyit közölt velünk: „A tornára kényszerítést nem áll módomban megerősíteni."
Lele András minderre reagálva azt mondta, „a határőr nem érintett a tornában", a rendőrök érintettségét ő sem cáfolta.
Jogi szakértők szerint ha a vesztegetések mellett a megaláztatásokat is rábizonyítják a rendőrökre, akkor jóval súlyosabb ítéletre számíthatnak.
(delmagyar.hu)
Romániában/Erdélyben legalább korrekt a rendőrség!! -
jefferson83 #260 Egyetértek veled. Én ezért nem lennék jó rendőr, mert ha engem ne adj Isten térden dobna egy muksó és megjegyezném az arcát utánna biztos, hogy kapna rendesen. -
jefferson83 #259 A suliban még biztos nem tartotok annál a fejezetnél amikor az AVH-t veszitek, az majd valahol a végén lesz. Megvan az értelme annak is, hogy a szavazati jogot életkorhoz kötötték. Egyik nap én is kimentem egy tüntetésre bámészkodni (vidéken és kulturvárosban, mert ott még lehet)és eldobtam az agyam. A tüntetők legalább 80% -a középsulis volt.
Ui: Én sem bírom azokat az embereket, akik az ember korára hivatkoznak, de úgy érzem most meg kellett tenni. -
jefferson83 #258 Kicsit (nem nagyon) visszaolvastam. Mi megy itt. 1-2 dolgot hozzáfűznék.
- 23-án tüntetőkről nem beszélhetünk, mivel nem volt engedélyük (tény)
- engedély hiányában a rendőrség jogosan járt el (tény)
- az az ember aki többszöri felszólításra sem érti meg, hogy onnan el kell menni, aki dobál, inzultál azt igenis meg kell verni, ha már anyukája nem tanította meg az illemet neki
- azokat az embereket sajnálom akik vétlenek voltak. A rendőri túlkapások ellen meg jogszerűen el kell járni és az illetőket felelősségre vonni. Az egyéneket és nem az egész rendőrséget.
Ezúton is köszönöm minden ostoba embernek, hogy elrontották az ünnepemet és nem tudtam felmenni Pestre. Nem tudom miért nem lehetett volna jó balhézni bármely másik napon.
-
#257 3-4 százezer is bőven elég, sőt még annyi se kell..... -
#256 mire? a honvédséget nem vethetik be belföldön. -
jefferson83 #255 3-4 millió ember aha. Azért megjegyezném, hogy az emberek többsége ma még normális ebben az országban (legalább is nagyon remélem). -
#254 erre van a katonaság -
#253 Én nem akarok beleszólni a zsaruk munkájába , mivel én is rendészeti iskolában tanulok , de mit fognak tenni amikor egy IGAZI tüntetés lesz Budapesten ? amikor összegyűlik 3-4 millió ember és szinte beterítik az egész várost ? oda hiába vezényelnek rendőröket... ja és ha vidékről elviszik a rendőrt Pestre akkor vidéken lehet lopni/vandálkodni/bármit csinálni.... -
Braveheart #252 Nem, nem vagyok készenlétis, de több közöm van-lesz a rendőrséghez, mint neked, legyen ennyi elég. És te mi vagy amúgy? Ősmagyar hazafi? -
#251 Grat dátumot olvasd már el mielőtt bárkit is kritizálsz... Köszike.
Továbbá írtad, hogy babakoscival közlekedő család... Már megbocsáss, de szerintem egy hétvégi kirándulás nem igazán nyerő egy tüntetés kellős közepébe. Főleg gyerekkel. Ilyen szülőt felelőségre vonnám, az meghogy hazafele ent az eléggé nonszensz, vagy addig térjen ki abból auz utcából amíg megtisztitják. Mert mit lát a rendőr? Tömeget, akit el kell onnan távolítani, namármost, ha közbejön 1-2 babakocsis ember sajnálatos, de nem tud mit tenni...
A pap meg akkora kamu mint állat. Index-en is volt róla cikk, hogy a kedves pap kiscit kamuzott csak... -
Wlakos #250 opp rossz hely:( 239-es hez akartam -
#249 De még mindig nem magyaráztad meg nekem, hogy mi is az a csőcselék, ÁVH=Államvédelmi Hatóság, és ez 23-án tökéletesen igaz volt a rendőrségre -
Wlakos #248 Pedig itt elég sok rendőr is irogat. -
#247 Akkor sem fogom megérteni, hogy hogy lehet egy földön fekvő embert szétrugdosni, papot megverni, babakocsival hazaigyekvő családok közé könnygázgránátot lőni, gumilővedékkel kilőni a másik szemét...A másik oldal dobott követ (nem volt lövöldözés, nem volt gyilkosság)..ennyi.. de erre muszály volt így válaszolni? -
seaman #246 bravehear!Te is rohampribék vagy?rendfokozatod?vagy az is titkosítva van 80 évre? -
Braveheart #245 Ha már a rendőröket ÁVH-soknak nevezik, akkor sztem nevezzük az összes rendőrutálót csőcseléknek. Így igazságos, nem? -
#244 ja, és akkor én is csőcselékbe tartozom, mert nem szeretem a rendőröket?
pedig nem is dobáltam köveket... -
#243 és mi a csőcselék meghatározása, vagy kik azok? mert ahogy én elnéztem ott elég sok jól öltözött ember volt -
Braveheart #242 Amúgy meg 2 vs 1 a felállás... rendőrök, normális emberek meg a csőcselék. Csak a csőcseléknek van a legnagyobb pofája, ezért terjedt el ez hogy mindenki utálja a rendőröket. -
Wlakos #241 Látod a másik oldalolan orrtörésért börtön is járhat. -
#240 Abból hogy nem az van amit ők akarnak, hogy legyen inkább az, mindenki más leszarva, hajrá. -
Braveheart #239 Nem miattad kaptam fel majdnem a vizet, végigolvastam az elmúlt 100-150 hozzászólást és nagyon elkeseredtem, annyi hülye ember van hogy kész!(most nem rád célzok de te is írtál olyat ami sztem hülyeség)
Elégedetlenek az emberek? A rendőrök szted nem azok? Nekik a fogukat összezárva kell tűrni a leépítéseket, az alacsony fizetésüket, a szivatásokat stb... Mégse törnek zúznak az utcákon. -
#238 Csakhogy meg kéne vizsgálni az okokat is...mi váltotta ki az elégedetlenséget? Miből lett elegük az embereknek? -
#237 Csakhogy itt nem ez történt, itt plussz pénzeket kapott a rendőrség a "kiváló" teljesítményükért az államtól.
Ja, és ne sértegess, én sem sértegettelek, vagy vegyél be egy nyugtatót, ha nem bírod a fórum okozta erős felindultságaidat. -
Braveheart #236 A rendőröket is elég komolyan meg lehet büntetni... megrovás, fizetéscsökkentés, lefokozás... Azt hiszik csomóan hogy lemennek agyonverni pár békés kődobálót, majd elégedetten felveszik azt a hatalmas fizetésüket és mennek a családdal Hawaira... -
Wlakos #235 New Orleans-ban lőttek meg dezertáltak is a rendőrök. -
Braveheart #234 Kedves 89! A név mezőbe miért az intelligencia-hányadosod írtad?
Látszik hogy a legtöbb, rendőröket fikázó egyénnek fogalma sincs az egészről, hajlamos 1-2 szélsőséges eset alapján ítélni.
Nem vagyok elfogult, voltak túlkapások. A tüntetőnek joga van tüntetni, feltéve ha bejelenti hogy hol és mikor akar. DE NINCS JOGA A REND ŐRÉRE TÁMADNI!!! Ha mégis ezt teszi, vagy csak nem hagyja el a műveleti területet a felszólítás után, viselje a következményeket! -
Wlakos #233 Igen jól irja le az ézrzést! Félre ne értsétek, nem a rendőrök megbüntetését akarom, de ha a vörösköd leszáll a kidobóknál ilyen helyzetben, milyen büntetést kapnak a törvény nevében? -
#232 Igazad van, a rendőrök kezdtek el Xszázezer forintos károkat okozni, pusztán a saját jókedvükből. -
#231 Ez aztán a propaganda-levél, enyhén nagy túlzásokkal. Az egész már lassan úgy van beállítva, hogy a tüntetők támadtak gumilövedékekkel, viperával, gumibottal, könnygázzal, megfestett vízű vízágyúval, ők vertek össze csoportosan egy-egy kiválasztott rendőrt. És a rendőr csak állta a sarat, mint az "igazi közkatona"... Na hagyjál már... -
Wlakos #230 Ezt Garamvölgyi doktor irta? -
#229 Lehet olscóbb az ólom csak nem humánus, bár ha abból indulok ki, hogy tavaly a Catrina hurrikán után a New Orliens-ban is lőtték a népet, hogy a rend megmaradjon... Á de nem, mi ennél azért jobbak vagyunk... A késről csak annyit, hogy étkezésnél jó, de csak úgy magadnál tartani (ha jól tudom) jogszabálysértés, így alapból fenáll az intézkedés lehetősége, meg azért a jóarcúak nem csak rendőr ellen hadonászhatnak, kicsit több cefre és egymást is kaszabolják... Politikai részhez nem kívánok hozzászólni, ugyse lesz itt hittérítés és társai, de felhívnám a figyelmet, hogy a rendőrség az alkotmányra esküszik fel, akár az élete árán is, így a kormány katonái jelző kicsit hülyeség.
És a végére egy kis cikk:
A rendőr vére sohasem drága
2006.09.24. vasárnap 18:38
Miért?
Amiért Magellán.
Mindenen keresztül.
Mert hitt egy
Nem létező földszorosban,
És megtalálta.
Ott állsz a téren… Agyad leghátsó rejtekében, fogod az elmúlt éjszakát, tudsz történésekről, lassan alvad a vér sebeiden, de igazán a lelked sajog. Még rakoncátlankodik vérnyomásod, a szíved is idióta módjára kalapál, lassan, nagyon lassan eszmélsz, de csak úgy teszel, mintha értenéd. Előtted, akár egy digitális animáció, peregnek-vibrálnak a képek, fáradtan legyintesz; ugyan ilyesmi, csak gagyi akciófilmekben szokás. De nem! Mert, dobhártyád még most is szaggat, igen jól emlékszel, süvít feléd a vasbeton, záporoznak az utcakövek, vérző fejű társaidat mented, majd megint az első vonalban vagy, ütnek-vernek, még bírod, de csak jönnek, csak jönnek a vadak. Skizofrén a helyzet, mert mindeközben eszedbe villan: „Vérszagra gyűl az éji vad”. Aranyos. Te nem érted, nem értheted, honnan és miért ez a vicsorgó gyűlölet, bár érzed; vadállatok marcangolják húsodat. Inni akarnak véredből, már-már rítustáncot járnak feletted, viszont még lélegzel, és nem adod olcsón hitvány bőrödet. Parancsnokod dől ki mellőled, fejen találta egy fránya bazalt, - hisz’ tudjuk jól ő a hibás -, bár főnököd is az, nem volt rajta sisak. Nem volt sisakja! Helyettese, rögvest oda áll, mert mindig van, aki helyünkre lépjen, és a reménytelen kézitusa, vállvetve folytatódik, a bestiák nem fogynak, a csata zajlik, az idők végezetéig. Még reménykedsz, hogy jön a felmentő sereg, talán érkezik segítség, ám az idő múlásával, mint minden, ez az illúzió is szertefoszlik.
Nem, most nem gondolsz a halálra, életösztönöd, mint valami csoda elixír, újabb és újabb erőt ad, kizárt, hogy a bitangok győzzenek, ripityára zúzott pajzsod tenyérnyi darabkájával véded magad, csak a mozdulat suta, hiszen három ujjad eltörött. Szakad rólad a víz, az adrenalin az egekben, langyos folyadék önti el szád, olyasmit érzel, mint suttyó korodban, a grundon, amikor a tinédzser ágaskodás, valami fehérnép miatt egymásnak ugrasztott benneteket. Vér ez a javából, a Te véred csordogál, előbb csak tétován, mintha mindegy lenne, végül felülkerekedik a biológia (no és az erőszak!), s aztán izzadságoddal vegyülve patakzik arcodon. Mellőled velőtrázó sikoly hallatszik, társad kapták telibe, fejéből nagy ívben spriccel a vörös folyadék, nem számít van bőven, a rendőr vére különben sem drága.
Hirtelen rádöbbensz; legyezget a halál, de sebaj, amíg nem jön a mindent elsöprő maflás, addig nincs gond, még félre tudod ütni göcsörtös-gonosz kezét, még dobog benned a rendőr szív, mert az nem lehet, hogy a szörnyeteg győzedelmeskedjen, hogy értelmetlenül ontsad véredet. De Te csak magadra számíthatsz és társaidra, akik ugyanezt gondolják, tehát gyengeséged fikarcnyi jelét sem adhatod, legfeljebb az életed.
Tudod, a közkatonák sorsáról izolált körülmények között, rendszerint bársonyszékekben és légkondis helyiségekben döntenek. Tudod, a homo police tűr, lemond, megalázkodik s ha kell odadobja életét is. Tudod, mert közkatona vagy. Tudod, ebben benne van múltad, jelened és atomjaira széthullott jövőd. De menetelsz, mert egyszer olvastál valamit Magellánról…
Dr. Garamvölgyi László r. ezredes
szóvivő
-
#228 Egyesek szerintem gondolnak ilyenekre, szépen nosztalgiázgatnak.
És ne felejtsük, 56-ban is azok kezdték a forradalmat, akik belelőttek a tömegbe. -
Wlakos #227 Hogy nem gondolt még arra senki hogy halomra lehetne lőni a "csőcseléket"! mint a régi szép időkben, rendőr sérült sem nagyon lenne. Mindenki otthol aludna éjfélre. -
#226 Ezt annyíra bírom emberek kimennek nagy arcal ilyen bakhákba azt ha esetleg eltalálják őket megy a sírás.... -
#225 Na bumm két eset.....
De akimeg tüntetgetni megy az ne csodálkozzon ha eltalálják a rendúrök.