Rendőrök

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

off Nem az volt. Csak a rend kedveert. A 157-es hsz-om valasz volt a Te 155-os hsz-odra (az erre valo utalast jobb oldalon lent megtalalod). Remelem ertheto. Mar nem varok valaszt ra. on
Airbus A380
Na akkor mondanám én a telefonba.... "minek is tartja a magyar rendõröket?"....

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Szomoru hogy ilyen "gerinces" szervezetnek lehet csak kis hazánkban könyörögni.😞
Airbus A380
Az volt az utolsó mondat...

És valóban nem olvastam el a topikot.

De a véleményemet elmondhatom errõl a rendõr gyalázósdiról amit csináltok....

De haa baj van bezzeg szaladtok a 112-t vagy a 107-et hívni és jajj jöjjenek gyorsan könyörgöm....

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Nem erre a mondatra kerdeztem ra. Nem figyeled a hozzaszolasokat, meg sem akarod erteni, ha valakinek mas a velemenye. Csak a sajatodat hajtogatod. Nem vagy vitapartner.
Airbus A380
Nekem abszólút nincs fenn a vérnyomásom. :o)

Szerinted a könygáz válogat a sajtó és a randalírozó tömeg között?

Az utolso mondatot kifejtened bovebben? Csak vigyazz, hogy nehogy kozben felmenjen a vernyomasod!
Airbus A380
Nem zavar mert a többi sajtós is kapott..... minek áltál a tömegbe ?? hm?

Aszitted akönygáz válogat a sajtós és a tüntetõ között?

Airbus A380
Nem az erõsítésre vártak ezt több hiteles forrásból tudni.

Egyszerûen nem akarták elagyabugyálni a tömeget.

Vártak hátha megjön az esze az embereknek és szépen haza sétálnak.

Megnézném a fejedet mikor rendõrre van szükséged

Egyetertek. Amikor feltortek a kocsimat, volt egy tanu is. Megadta a telefonszamat, hogy hivjam fel es elmondja a rendoroknek is amit latott. A biztosur (aki nehany ora mulva erkezett ki)pontosan ezt felelte: "Nagyon szeretjuk az ilyen onkentes rendoroket." Nem mondom, hogy mindegyik ilyen taplo, de sok jo tapasztalatom nem volt veluk. Pedig torvenytisztelo allampolgar vagyok.
" Ha megtámad egy bûnözõ" Hogy támad meg? A kicsit értelmesebb a pénzemért nem fog, mert az nincs😞 Ha valakinek nem tetszik a pofám és beveri akkor a rendõr nem tudja megakadályozni mert pont akkor nincs ott, max mentõt hív ha van kedve😞 Na ebbõl lessz egy szép nyomozás ami 90%- ban sikertelen /nincs bizonyiték v. tanu😞/ Ha én mint a vadbarom autóval megyek a második vagy harmadik munkahelyemre, hogy egy kis plussz lóvét keressek, és útközben lemeszel a zsaru akkor megszívtam.
Szóval engem jól megvédenek!
cold-fire
nem turistaként fotóztam, hanem munka miatt de ne zavarjon....

\"Inkább hős egy pillanatig,mint rabszolga egy életen át!\"

Szerintem az erositesre vartak. Egyebkent Te pedig arra kotozz masnit, amire én gondolok. <#alien2>
Airbus A380
Efylbként a múltkorn is igencsak türelmesek voltak a rendõrök éjjel a hídnál.

Szépen órákig vártak hátha megjön a józan esze a tümegnek.

Airbus A380
Nem megyek oda!!!

Akinek meg annyí esze van hogy oda meg akárhogy fényképezzen akár hogy bámuljon ki a fejébõl az a következményt is vállalja!!!!!!!!! ez nem kerti parti hanem tömeoszlatás.

hát basszameg komolyan mondom ez szánalmas.

Nézd már meg a 143as kommentben található videót, és döntsd el, te az Õ helyzetében mit tudtál volna csinálni, hogy ne verjenek agyba-fõbe.

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

Airbus A380
A rendõrnek ott nem feladata válogatni!!!! Nem is tudna .

Aki van akkora marha hogy oda megy egy tömegoszlatás helyszinére az vállalja a következményeket

cold-fire
Errõl beszélek... Braveheart...annyira okos vagy! Én nem tüntetni voltam kint hanem fotózni, és engem is dobáltak kövekkel a tüntetõk de a rendõrök is lõttek felénk. Mind1 a lényeg, hogy amíg más euróbai országban normálisan tudnal tömeget oszlatni( lásd Franciák) addig itt barbár módra anarhistaként ütöttek mindenkit aki az utjukba került. Mert ne mond nekem azt , és senki ne mondja hogy nem lehet kiválasztani a huligánokat ... Bár így belegondolva igen elég sok símaszkos nagymamát láttam kövekkel a kezükbem amint ordítva dobálják a rendõröket.....szánalmas! És megintcsak leírom hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!! <#felkialtas>

"Szép" volt fiúk <#levele>. -.-

Punker
Szolgálunk és védünk mi mégis csak félünk......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Airbus A380
Képzeld csak én meg azt tapasztaltam hogyha a rendõrség hívva volt akkor jöttek is na erre kötözz masnit.

Airbus A380
Ezt sztem mindannyiunk tudja.

De arról általába nem a közrendõr vagy hogx nevezik.. tehet.

Nem felejtem. Viszont, ha ramtamad egy bunozo, nem hiszem, hogy a rendorok fognak segitseget nyujtani (tapasztaltam). Elnezest, ha megbantok valakit, de a magyar rendorseg elegge nevetseges a mai formajaban.
Airbus A380
Azért nem kéne elfelejtened hogy a legtöbbjük becsületes a munkájának élõ ember.

Apropó ha rádtámad egy bûnözõ kit hívsz seitségül? Elvégre te nem bízol a rendõrökbe.

Sziasztok! Elolvastam az utobbi 100 hsz-t. Mondhat akarki akarmilyen szepet a rendorokrol, en akkor sem fogok ezek utan bízni egyetlen "biztosúrban" sem. Foleg, ha azt sem tudom eldonteni, hogy tenyleg rendor-e, vagy csak a jelmezbalbol szabadult.
-.-
Ha azonosítószám, ha nem, az október 23.ai felvételeken még (!) ilyet se látni "rendõreinken".

Airbus A380
Szerintem elég értelmwzhetõ....

amúgy sztem az egy azonosító.

Neheztel Gergényire a rendõri vezetés

Punker
írd le úgy hogy értelmezni is lehessen a kérdést.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Airbus A380
z nem azonosítószám vagy edéle véletlenül-?

Punker
hát ez egy vícc......

Véleményem szerint ez 1. nem ide tartozik ugyanis a rendõrökrõl szól a téma, 2. jópár dologban nincs igazad. De ezt nem lehet ezen a fórumon megvitatni, úgyhogy felejtsük is el a témát.

Ezek szerint te el tudsz számolni közel 8000 milliárd forintról,hol van?Zsebükbe nem vándorolhatott,mert nem csináltak semmit (vagy azért épp erre gondoltak csak?),de a rendõrség, a kórházak,stb. állopata sem javult számottevõen az elmúlt 4 évben!

Ramadamammy rapidrandi

Milyen káosz van a rendõrségen,ha Gergényi nem tudja,hogy a beosztottai kezében mi van (vipera vagy sem).

Ramadamammy rapidrandi

Crokin
Jól megmondtad nekik, ezaz!

Repatarurgyán

Ron Ragm
De ez kurvajó, ti beszéltek diktatúráról meg elnyomásról amikor nem vagytok képesek elfogadni hogy nem az van amit ti akartok, és csodálkoztok hogyha köztulajdon/hivatásos személy ellen elkövetett szabálysértés/bûncselekmény/erõszak/túrosfasz után megbasznak titeket a szervek.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Dj Faustus
"Amúgy a békés tömegtõl már hányingerem van, hogy a fiam nem merem elengedni kirándulni a belvárosba, mert hogy mikor kerülnek elõ ezek az állatok!!!"
Furcsa, abban a vidéki városban ahol élek (de más vidéki városokban is így zajlott le ismerõseim szerint), nem kellett a tüntetésekkor tömeget oszlatni. Ott a békés tüntetõkbe nem keveredtek Molotov-koktél dobáló, autóborogató elemek. Nyugodtan, békésen lezajlott az egész, és az ember a fiát nyugodtan elengedhette a belvárosba lófrálni.

Aham. Szerintem is, a gyerekek, öreg nénik, bácsik, 56ot megélt emberek (!!!) azért mentek oda hogy gyurcsányt távozásra szólítsák fel. Vegyük már észre magunkat emberek!

A másik dolog pedig, hogy eszem ágában sem volt az, hogy a rendõröket ne magyar számba vegyem. Nem kellene mindent szót kiforgatni. Akkor abban a pillanatban nem szerettem volna a "megemlékezõ" szót még1xer használni. Ennyi.

ui: aki figyelmesen végigolvassa a teljes hozzászólást, rájöhet arra, hogy nem a tisztességes, becsületes, segítõkész rendõrökrõl beszélek.

Csakazértis HAJRÁ MAGYAROK!

Crokin
Errõl csak annyit, hogy kollegám nagybátyja csak az autójáért ment és megkergették a lovasrendõrök, aztán felmenekült haver nagynénjéhez, oda meg az ablakon keresztül érkezett egy füstgránát... (gyerekek, riadalom, miegymás)

Repatarurgyán

Bocs az elütésekért, de vöröset látok...
Olyan érdekes, hogy mindenki aki megsérült ott, az véletlenül keveredett oda... nem csinált semmit, igaz elget sem tett a felszólításnak és nem tépett haza ész nélkül!!!!
az én ismerõseim közül senki nem sérült meg, vajon miért??? amugy pedig igen a kollegáknál egy kettõnél biztosan elszakadt a cérna, de a barátnõm hallotta a békés tüntetõktõl, hogy el kéne kapni egy két civil ruhás rendõrt túsznak, és hogy meg kéne lincslni õket... szóbal lehet mind a kéát oldalról felsorolni ezt, azt.
Amúgy a békés tömegtõl már hányingerem van, hogy a fiam nem merem elengedni kirándulni a belvárosba, mert hogy mikor kerülnek elõ ezek az állatok!!! Kikérem magamnak a kollegák nevében , hogy leállatozd õket.. tudod legközelebb ha bajba kerülsz hívd a békés tüntetõidet segitségül...
Dj Faustus
"A rendõri fellépessel kapcsolatban pedig, voltak túlkapások, ez teny. Lehetetlen igazságosnak lenni ha "helyzet" van."
Ott a pont! Hogyan viselkedjen "helyesen" egy közrendõr, miközben 1. utcakövek repülnek feléje 2. nincsen rendesen felkészítve ilyen helyzetekre 3. alapból magas az adrenalinszintje (ami nem csoda, hisz vele szemben feldühödött, fenyegetõ, dobálózó embertömeg) - így a látása periférikussá válik, a cselekvése pedig reakciószerûvé (szóval nem fog azzal törõdni, hogy a letepert delikvens dobta-e a követ vagy sem). 4. ráadásul a rendõrség nem a kedves "jaj, tessenek már hazamenni!"-jellegû kedveskedõ szervezet.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem voltak túlkapások (voltak!), hogy nincsenek a rendõrök között rossz rendõr (vagy olyan aki nem való rendõrnek), illetve hogy a rendõri megmozdulásnak nem volt egy kis "politikai"/"magas beosztású elrendelte" íze (valószínûleg a rendõrök nem jókedvükbõl mentek állampolgárt csapkodni), hanem azt, hogy nem kell mindent a rendõrökre kenni.

Másik oldalról ha megnézitek a józan, békés tüntetõk (vagy ünneplõk) oldaláról a dolgot, akkor észrevehetitek, hogy õk konstruktívan állnának az egészhez (szóval ha tényleg szükséges, elmennek egy területrõl, stb), ha 1. a tüntetéshez/ünnepléshez való "joguk" nem csorbul 2. ha nem lenne pár idióta, aki mindenáron autóborogatással, rendõrdobálással, molotov-koktélozással próbálná elérni a célját.

Neked is sokat kell még tanulni és fõleg öregedni. Rá fogsz jönni, hogy íróasztal mögül dirigálók parancsait nem minden esetben célszerû komolyan venni. Én az eskümet úgy tettem, hogy ..."az életem árán is megvédem" ...
Megkeresnéd nekem ezt a szót a kormányfõ, ill. miniszterek esküjében?

Egyértelmû, hogy egy-két magasbeosztású "majd én megmutatom" hajtotta bele ebbe a dologba a rendõröket.

42nd Intruder
Nem tudom, de nekem mintha az rémlene, hogy az oszlatás elõtt idõvel többször is felszólították a "békés" tüntetõket, hogy hagyják el a teret, különben kényszerítõeszközt alkalmaznak... Szóval innentõl fogva nincs mirõl vitázni, ugyanis megfelelõen tájékoztatva lett a tömeg, hogy húzzon haza, vagy oda ahova lehet, de õk nem tették. Ezek után megvan a rendõrnek a joga, hogy minden törvényes kényszerítõeszközzel fellépjen.

Ennyire buta ne legyél! Saját magadnak se magyarázd meg, hogy ott egyetlen embernél sem volt gyufa 😄
Persze lehet, hogy dohányzómentes nap volt 😊

celza8807
megemlékeztek?! mire?!
politikai demonstrációt tartottak az Astoriánál!
az pedig barátok közt sem említhetõ megemlékezésnek. másrészrõl nem illik politizálni 23-án (vagy bármely nemzeti ünnepen)..
"magyarok" a saját ünnepüket barmolták most szét..

ha már egyeseknek voltak oylan ismerõseik akit vertek a rendõrök, meg hasonlók, akkor azt meg én jegyezném meg, hogy a Ferenciek terei barikádot tényleg leöntötték benzinnel, csak nem volt gyufájuk.. <#lama>

A#1

"A "rendõröknek" parancsba adták, meg kell akadályozni, minden (!) eszközzel, hogy a magyarok elérjék céljukat"

Miert, a rendorok nem voltak magyarok szerinted? Ezek szerint csak az a magyar manapsag, aki felfegyverkezve vonul ki az utcara hogy torjon zuzzon. 56-ra hivatkoznak, mikozben lehetetlenne tettek, hogy ertelmesebb embertarsaik valoban unnepelhessenek. (persze 99%-uknak a leghalvanyabb gozuk sincs arrol, hogy mi tortent akkor..)

Szerintem inkabb ott kezdodik a gond, ha egy kisebbsegben levo eroszakos csoport probalja definialni es a tobbiekre eroltetni a magyarsag fogalmat.

A rendori fellepessel kapcsolatban pedig, voltak tulkapasok, ez teny. Lehetetlen igazsagosnak lenni ha "helyzet" van.. Az artatlan ember csak azt teheti, ha fair banasmodot akar, hogy nem megy ki az utcara a zavargasok kozepen. Egy ismeros rendor meselte milyen erzes volt mikor a femboritasu zaszlorud atszakitotta! a kezeben tartott pancelt, mikozben o bagoert vitte vasarra a boret.. Arrol sem sok hangzik el a mediaban, hogy hany zavargo hadonaszott kessel. Hat egy ilyen szituacioban nem toltesz ki egy kerdoivet senkivel hogy, miert teblabol ott hanem harcolsz az eletedert.

Es inkabb nem akarok belegondolni sem, hogy hova eszkalalodott volna a helyzet, ha nem lepnek fel kemenyen.

Ki is mondta, hogy magyarnak magyar az ellensege?

ps: osszuk el az eroszakos elkovetok kozott mindezt a kart, plussz koltseget es szemelyi kart, amit okoztak a "forradalmukkal". Ha csak a tizedet elkovetnem, egy eletre jegre tennenek. Persze a "magyar emberek" megtehetik buntetlenul. Pedig idonkent en is azt hiszem hogy az vagyok.
Szánalmas vagy tesó<#banplz>
Látszik hogy egyáltalán nem értitek az egészet. Ha 5 percre belebújhattatok volna egy rendõr bõrébe, teljesen máshogy látnátok az egészet. Amúgy meg csomó dolog nem úgy történik, ahogy azt elmesélik. Csak Ti (tisztelet a kivételnek) mindent elhisztek rögtön. Még azt is, amit a 2 fõ kereskedelmi adó összekotyvaszt.

War. War never changes.

cold-fire
Teljesen egyetértek! Sajnos van aki nem is ovassa el és rögtn fikázni kezd (lásd engem...) Én végig int voltam mint fotós, és én elmondhatom hogy igazán két tûz között voltam! DE mégis ha nem dolgoztam vona, bizony nem a rendõrök oldalán álltam volna. Egy ismerõsöm tegna adott le egy videót amin a földön felvõ fiatalba minden mellette elmenõ rendõr belerúg, beleüt és az egyik azt kiabálja oda hogy "Öljétek meg.."......És igen 2006-ot írunk.

Ui: Egyik barátomat bevitték, csak mert egy nénit védett....Hát igen Szolgálnak és védenek a MI pénzünkbõl...(hányinger...)

Nem a rendõröket akarom védeni, de biztos volt olyan is ahol a rendõri alakulatok korrektul viselkedtek. Ez a médiának nem hír. Sok jelenetet viszont nem lehet megmagyarázni amit láthattunk. A rendõrök azért ne sülyedjenek már le a "csürhe" szintjére, mert az a fogat-fogért biztos az anarhiához vezet. Egy lentebbi hozzászóláshoz fûzném, hogy milyen jogállam az ahol valóban az állampolgárnak a bûnözõket kell hívni, hogy problémáikat megoldják! Gondolok itt olyanra mint pénzbehajtás, ami jogi úton az örökkévalóságon túl tart, vagy az egyszerûen hangoskodó betépett fiatalok akiktõl éjszaka nem lehet aludni. De rengeteg dolog van amit törvénytelenül hatékonyabban lehet megoldani. Az tény, hogy az autósok szivatását az állam és a rendõrség közel tökélyre fejlesztette, oda már nem nagyon kell a bûnözõk segítsége!