Fű, joint, marihuana, zöldike...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper
A liberálisok száma országunkban max6-7%ra tehetõ. Mi a szart akarsz elmosunk benneteket mint a férgeket. Az igazi értelmiség a keresztény-konzervativizmuson alapszik."
Na, ezzel el is ástad magad elég mélyre 😊 Értelmes ember ilyet le nem ír.
Szerintem az "igazi értelmiség" az értelmen alapszik 😊
Repatarurgyán
Te is egy csomó kérdésemre nem válaszoltál! kvittek vagyunk.
Szerinted a keresztény-konzervatívok nem gondolkoznak?
A liberálisok száma országunkban max6-7%ra tehetõ. Mi a szart akarsz elmosunk benneteket mint a férgeket. Az igazi értelmiség a keresztény-konzervativizmuson alapszik.
"Mindenesetre jó, hogy nem tanítalak, mert az ilyenekkel szemben jön belõlem az elõ, hogy nincs szüksége rá a magyar jogi kultúrának,..."
A liberalizmus nem a kirekesztésrõl szól. Vagy tévednék? Legalább legyél következetes.
Ez már komoly szerepzavar. (kezdõdõ skizo?) <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Olvasd vissza a hozzászólásokat, és láthatod, hogy van pár dolog, amit reagálatlanul hagytál.
Másrtészt nem válaszoltál arra, hogy hol tartasz a joggal. Mert ha elsõs vagy vagy másodikos, akkor már te is azok közé tartozol, akiket a nagyon alacsony pontszámmal vettek fel. Mindenesetre jó, hogy nem tanítalak, mert az ilyenekkel szemben jön belõlem az elõ, hogy nincs szüksége rá a magyar jogi kultúrának, és hát keresnék rá módot, hogy megbuktassalak már másodikos korodban, mikor elõször találkozunk :-)
Azért ilyenek, mert fiatalok azt hiszik, hogy így teljesebb az életük. Ami nagy tévedés. (A nagy többség enged a csábításnak, csorda effektus)
A másik gond pedig az, hogy mindenféle embert felvesznek és ezzel felhigítják az oktatást. 80 évvel ezelõtt sok ilyen gyík ember az egyetemek közelébe sem mehetett. Persze a nagyapám igen, Õ elvégezte a jogot szin ötössel.
A liberális gondolkodással hamar szétverik a családokat ez a másik óriási nagy probléma. Eleve megfelelõ nevelés nélkül kerülnek a gyerekek az iskolákba.
Én éltem 1 évet angliában. Az kellene ide is, egyenruha, fegyelem.(már a középiskolákban is) Láttam egypár híres egyetemet és környékét a pub-okat ahová szórakozni mentek az egyetemisták. Mindent mértékkel tettek. Mert õk magasabb szinten állnak. (egyelõre még)
Ajánlom figyelmedbe Klebersberg Kunó írásait is.
Mindig könnyebb engedni a csábításnak a kényelemnek stb. Valamiért mégsem érzik jól magukat az emberek, mert egyre kevesebb gyerek születik egész Európában. 50 év múlva már védett faj lesz a fehér. De szerencsére egyre több fiatalnak nyílik ki a szeme. 😊)
üdv
"nem tudsz az általam felhozott érvekre észervekkel válaszolni."
Mondanál példát?
Az a gond veled csak, hogy nem tudsz az általam felhozott érvekre észervekkel válaszolni. Csak sértegetsz, legfeljebb. Na, és az ilyenek miatt szégyenlem néha a saját hivatásomat.
Egyébként jogi tanulmányaidban hol tartasz? Levelezõs vagy, gondolom....mert ha a normális, nappalis fiatalok közt lennél, tudnád, hogy épp az ilyen konzervatív felfogásnak marad az 5-6%...
Repatarurgyán
Repatarurgyán
Szerintem ez embertõl is függ, hogy kire milyen hosszútávú hatással van a fû! Crokin írta, hogy neki helyreállt a lelki egyensúlya, érdeklõdõbb lett, stb. Az én párom korához képest (szerintem) elég régóta füvezik (5 éve, most 21 éves) és egyáltalán nem azt látom rajta, hogy olyan nagyon kiegyensúlyozott... Amikor megismerkedtünk, nem zavart az, hogy füvezik, mert semmi kivetnivalót nem találtam benne. Sajnos azt kell, hogy mondja, hogy rá igenis nagyon negatív hatással van, ugyanis nála érzékelhetõ a memóriazavar, a lelki bizonytalanság, nem bízik magában semennyire (ilyenek pl.:"Te engem biztosan el fogsz hagyni" "Mindegy, nemsokára úgyis meghalok" "Én olyan hülye vagyok, biztos nem sikerülne az érettségi!" stb.) Mostmár sikerült rábeszélnem, hogy ritkábban szívjon, néha egy hónap is eltelik úgy, hogy nem nyúl hozzá és akkor hirtelen képes észbentartani dolgokat, van célja, nem mondja a fenntebb említett dolgokat. Ha viszont elszív egy jointot, utána legalább egy hétre visszaesik, és nem hiszi el nekem, hogy nem olyan, mint szokott!
Én se jogász nem vagyok, se orvos, én csak azt látom, amit õ mûvel magával és így velem is. Elhagyni nem áll szándékomban, ez nem megoldás.
Bocs a hosszért!
Xbox Live gamertag: kilencnad
tisztelettel
Soha nem fogsz minket meggyõzni a saját igazadról, mert nekünk is megvannak a saját igazságaink. Csak azokat nem akarjuk beleverni a fejedbe (nem mondjuk hogy szívjál füvet), viszont te egyfolytában ez ellen oltogatsz. Csak azt nem értem mire jó ez neked, itt ezzel úgysem érsz el semmit.
Repatarurgyán
24 éves vagyok. Te nagyon okosnak tartod magadat úgy látom. <#nevetes1>#nevetes1>
Lehet, hogy az egyetemen ötös voltál, de erkölcsileg megbuktál. Szerencsére mi vagyunk többen nektek marad az 5-6%-ék 😊)) Sokkal többre becsülök egy józan eszû parasztembert, mint egy liberális értelmiségit.
Az egyéniség nem egyenlõ a mûvészettel. Szépen is néznénk ki. Akkor neked ajámnlom a Gyõzike-showt elég egyéni nem? <#nevetes1>#nevetes1>
"az egyetemen államelméletet, tudom melyik szó mit jelent, de szerintem Te ezt nem mondhatod el magadról."
Mondanál példát?
Legfeljebb még annyit, hogy öt éven át tanultam az egyetemen államelméletet, tudom melyik szó mit jelent, de szerintem Te ezt nem mondhatod el magadról. És azt ugye nem gondolod komolyan, hogy a munka szüli a kultúrát?? A legnagyobb mûvészek mindig is az egyéniségükrõl, különcségükrõl voltak híresek. És azt hiszem Veled ezzel be is fejezhetjük a vitát, itt nem ez a téma. Elmondtad, hogy Te ellenzed, oké, köszönjük.
Viszont az a kulturáltság, illetve annak hiányának egyik jele, hogy nem válaszolsz a feltett kérdésekre.
Senki nem néz a dolgok mögé, és magába sem elég mélyen.
Neked abban merül ki a "vitakultúrád", hogy ilyen szavakkal dobálózol, holott nem ez a lényeg. Nevezhetném ezt akár személyeskedésnek, csúsztatásnak vagy elterelésnek, de sajnos nem ez itt a téma, ember.
Repatarurgyán
Meg ha már annyira Biblia, akkor tessék, itt egy neked való idézet:
"Ne ítélj, hogy ne ítéltess" <-- Én e szerint élem az életem.
Repatarurgyán
Repatarurgyán
NAGY TÉVEDÉS! A tehetség és a munka.
Milyen tévútakon jársz hietetlen. Ez tipikus liberális felfogás 😊)
Ezt el kell neked magyaráznom? Tanultál történelmet?
De már nagyon nehéz lesz. Én csak imádkozni tudok, hogy sikerüljön nekik.
A fegyelmezettség nekem az ötvenes évek magyarországára kifejezés, épp hogy az egyéniség szüli a kultúrát. Neked jó lenne, ha olyan lenne hazánk is mint Japán, hogy mindeki egyforma, mindeki ugyanazt csinálja?? É nem tudnám magam jól érezni úgy.
Hollandiában voltál már? Mert én igen, és ott semmi rosszat nem láttam. Vermeer meg a többi fesõ azért nincs már, mert meghaltak, és nem is lehet elvárni senkitõl, hogy ma is impresszionista képeket fessen (bár õ pont nem), mert ma már más világ van.
Függetlenül mindettõl, hogy lehet az, hogy abban a zûllött országban a gdp jóval meghaladja a miénket, a mi országunkét, akik "büszkén õrizzük konzervativizmusunkat"??? Szóval hova vezet a liberalizáció? Lásd: nyugat eu.
Szerintem meg inkább az ilyen gondolkodás a tragédia, nem Hollandia.
Továbbra is: hány éves vagy? Eddig azt hittem nagyon fiatal, de most meg már úgy tûnik, nagyon öreg.
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
Ha az lenne az igaz, amirõl te beszélsz, még mindig a nyolcvanas évekbeli viszonyok uralkodnának. Elõttem továbbra is Hollandia a példa, õk a felvilágosult gondolkodásuk miatt tartanak ott, ahol, és ebbe a felfogásba belefér az is, hogy szabad a fû.
Aztán: milyenek azok az "önfegyelmezõ szabályok"??? Még az életben nem hallottam ilyet. Esetleg belsõ erkölcs, de az akkor lép fel, ha olyan dolgot készülünk vele tenni, ami másoknak árt. Egyszerûen nem látom be, hogy ha akarnék, miért ne szívhatnék, senkit nem zavar....
Még mindig áll a kérdés: hány éves vagy?
Repatarurgyán
Na ez az amivel nem értek egyet, mert ezt én renitens viselkedésnek tartom, ami bomlassza a társadalmi rendet. Amirõl Te beszélsz az már nem demokrácia hanem kezdetleges anarchia. A történelem bebizonyította, hogy kellenek az önfegyelmezõ szabályok, mert az ember könnyen enged a csábításnak. Mindig a társadalom egészét kell nézni és nem az egyént. Azért tart Európa itt, ha mindig csak az egyén érdekeit vették volna figyelembe akkor majdnem Afrika szintjén lennénk.
Repatarurgyán
Ajánlom figyelmedbe Crokin üzenetét, én is ezt tapasztalom a füvesekkel, hogy kedves, békés emberek, nyitottak mindenre, senkit nem zavarnak. Addig amig ésszel csinálják nincs baj. Bátyám 12 éve kezdte, és semmi negatív hatása nincs. Minden lehet veszélyes, ha ész nélkül mûvelik, pl az autóvezetésbe is bele lehet halni....ezek az én saját tapasztalataim, nem tudom Te rendelkezel-e ilyenekkel. Megint az az érzésem, hogy itt egy újabb ember, aki látatlanba ítél.
A dekriminalizálásról pedig annyit, hogy szerencsére egyre többen vagyunk, akik elutasítják a jogi paternalizmust (anyáskodás a jog részérõl, büntetni olyan dolgot, amivel az illetõ csak magának árt. pl kötelezõ biztonsági öv használat, vagy éppen drogfogyasztás.) Én is ugy vagyok vele, hogy mindeki el tudja dönteni hogy mit csinál. Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy márpedig te legyél füves. Miért zavar Téged, hogy más mit csinál?
http://www.mindentudas.hu/freund/index.html
Az elõadás szerintem egyértelmû: a fû (THC) csökkenti a motívációt, emóciót ami a tanulás (memória) romlását idézi elõ (lásd hollandok).
Nem véletlen, hogy a magyaroknak 13 Nóbel-díjasa van. Érzelmekben igen gazdag nép vagyunk (ennek hátránya is van, lásd alkoholizmus, válások, öngyilkosságok száma Magyaroszágon). A kellõ motivációt pedig az oktatásból (általános iskolai, gimnáziumi tanárainktól) kapjuk.
Ez a fûvezés hosszú távú hatása, amit a hollandok most kezdenek észrevenni (így 20-25 év után).
Gut. Besser. Presser.
peace & smoke
Repatarurgyán
Na itt jön az, hogy te a füvezést veszélynek tekinted. Szerintem meg tök jó dolog, nekem pl a lelki egyensúlyom és a pozitív gondolkodásom/hozzáállásom az élethez sehol nem lenne nélküle. Hatására intezíven elkeztem érdeklõdni mindenféle tudomány, filozófia, vallás iránt és már egész tájékozottnak mondhatom magamat. Mindenesetre az eddigi 7-8 évnyi füvezés után van egy egész jól fizetõ állásom, jó barátaim, és úgy mindent összevetve tudok "boldog" lenni.
Repatarurgyán
De az tuti, hogy a dekrimivel minden füves elégedett lenne.
Repatarurgyán
Így még szomorúbb, hogy ennek ellenére legalizálni akarod a füvet és nem az ellenzõk odalán állsz. Én erre így nem lennék büszke. Akkor mit várjon el az ember az egyszerûbb emberektõl, ha egy elméletileg tanult doktor is a fû mellett pártoskodik. Szégyen...