13279
  • Anonymusx
    mi lesz idén tavasztól?
  • Lacee
  • doctor2236
    Nem akarok senkit lebeszélni, vagy éppen rábeszélni bármire. Láttam, hogy kérdezték, mennyi lenne első alkalommal a megfelelő adag, vagy van olyan, aki nem tudja, hogy mire is számítson. Ez attól függ, hogy milyen füvet vettél. 0.2-0.3 bőven elég lesz szerintem. 8-9 éve futottam bele az első jointba, azóta volt, hogy havi 1-2 cigit szívtam/tunk el, de volt olyan is, hogy heti 10-15 szaladt meg. Jelenleg havonta 5-6 alkalommal kerül rá sor. Nem lettem "függő". Nem épültem le. Nem lettem bűnöző, nem adom el a család bútorait, nem az utcán élek. Nem érzek ellenállhatatlan vágyat minden nap, hogy betépjek. Nem egészséges, tudom, de nem károsabb véleményem szerint, mint a rendszeres dohányzás, vagy a szesz. Ugyanakkor itthon illegális, ha elkapnak, lehet belőle gubanc, főleg idén tavasztól. Ezt nem fogom megérteni és eddig egy ember sem tudott meggyőzni ennek a helyességéről. Amszterdamban megkérdeztem egy helyi srácot, hogy minden nap tép-e... Valami ilyesmit válaszolt: Nálatok legális a pia, de nem hiszem, hogy minden ember, minden nap bebaszna, mint a vadállat. Igaza volt. Ha tartod a mértéket, nem lesz tőle bajod. De, mindenképpen vegyétek figyelembe, ha ki akarjátok próbálni, vagy rendszeresen akarjátok szívni, hogy vannak olyan hatásai, amik kellemetlenek. Ha depressziós vagy, ha sok a feszültség, akkor nem ajánlom semmiképp (Itt keményebb problémákról van szó annál, hogy megdöglött az aranyhörcsög, vagy elszakadt a kedvenc pólód, mikor hullára betépve megpróbáltál bemászni a csajod lakásába). Lehet a haverokkal cigizni, akkor jó és elfelejted a problémákat, de 2-3 nap tekerés után több napig jöhetnek elég szemét hangulatingadozások. Ilyesmikre azért érdemes odafigyelni.
  • Novotsik
    értem,köszi.
  • Lacee
    röviden: igen, bevihet vagy megbüntethet érte.
  • Daffit
    Ha van bátorságod és okosan csinálod!
  • Zero 7th
    Ja, ebben a formában elég hülye kérdés, mert azt nem árultad el, hogy hol. Szingapúrban még ki is végeznek ilyesmiért.
  • Novotsik
    lehet hülye kérdés,de utcán lehet tépni,mármint rendőr bevihet vagy megbüntethet-e?
  • Lacee
    az úgy jól hangzik, ha kicsit erősebb a cucc, akkor lehet sok is.
  • ManoNegra
  • MaRee
    Teljesen kezdőnek szerintetek mekkora adag kell? Két haverom most próbálná ki először, de nem akarjuk hogy beájuljanak/összehányják magukat. Egy kb 0.3-as cigire gondoltam kettőjüknek.
  • xxdani
    Szerintem egyezzetek ki egálban és fogjátok meg egymás kezét
  • Anonymusx
    jó, nem tudom mit kell kötekedni. akkor legyen igazad
  • Zero 7th
    "Nem csak a coffee shopokban lehet szívni. Szívhatsz otthon is."

"Hát én úgy tudom hogy csak a caffe shopokban lehet szívni"

Ja, baszottul ugyanaz, tényleg.

És egyébként kurvára visszafogott vagyok.
  • Anonymusx
    Csak az a durva hogy én is azt mondom amit te, de nem baj.
    Amúgy meg egy kicsit visszafoghatnád magad..
  • MaRee
    Na az érdekes lesz, lehet inkább akkor marad a joint, mert elbasszuk.
  • Zero 7th
    Elég lehet, de ne egyben tegyétek bele, hanem porciózzátok ki fejenként.
  • Zero 7th
    Van közeli ismerősöm, aki tapasztalta. Pont nem érdekel, mit olvasgatsz, meg képzelsz el. Lehet, hogy egy helyit megbírságolnak, meg az is, hogy rendőrfüggő, de az tény, hogy ejnyebejnyével is meg lehet úszni.

A coffee shop meg az a NYILVÁNOS hely, ahol lehet szívni. A tartása és fogyasztása legális, úgyhogy otthon legálisan szívhatsz. Kb olyan szintű baromság amit mondasz, mintha azt állítanád, hogy inni csak kocsmában lehet Magyarországon.
  • MaRee
    Ha pipából akarunk tolni, akkor kb fél gramm elég 4-5 emberre?Alkalmi fogyasztók vagyunk, nem rendeszeres. Eddig csa jointot szívtunk, de most pipával is ki akarjuk próbálni, dohány nélkül.
  • Anonymusx
    Hát én úgy tudom hogy csak a caffe shopokban lehet szívni, különben miért lennének? És ezt olvastam több helyen is.
    "Utcán is csak rádszól a rendőr, hogy nem kéne." Szóval akkor csak nem lehet.

http://hvg.hu/kkv/20120305_coffee_shop

Jó lenne, ha az "úgy hallottam" típusú faszságoknak inkább pontosan utánanéznél, ahelyett, hogy terjeszted.
  • Zero 7th
    Ennek a fele sem igaz... Jó lenne, ha az "úgy hallottam" típusú faszságoknak inkább pontosan utánanéznél, ahelyett, hogy terjeszted.

A fogyasztás, tartás legális. A termesztés nem legális papíron, de nem üldözik.
    Nem csak a coffee shopokban lehet szívni. Szívhatsz otthon is. Utcán is csak rádszól a rendőr, hogy nem kéne.
    A fogyasztók nyilvántartásba vétele, meg a külföldiek kitiltása egy faszság, politikai populizmus. Semmi nem lesz belőle. Néhány politikus ki akarja használni, hogy a határmenti kisvárosoknak a faszuk kivan a részeg randalírozó németekből, franciákból. Ebből még nem lesz országos reform.
  • Lacee
    úgy tudom, olyankor valamilyen tápanyag hiányzik neki, a földjével minden oké?
  • Lacee
    szerintem akkor lehet valamit hitelesen pártolni vagy ellenezni, ha vannak jó érveid a saját álláspontod mellett, anélkül csak érzelmeket vagy hallomásokat, sztereotípiákat tudsz belehozni a beszélgetésbe, témától teljesen függetlenül :)
    egyik kedvenc íróm haikuját idézve:

Fodor Ákos - Indiszpozíció

Amikor szivem
    gyáva és agyam lusta:
    véleményem van.
  • Petka
    Ciklikusan előkerül időnként ez a téma, majd lecseng azt visszatérünk az eredeti topiktémához.

ON
    Tudja valaki, hogy kb 2 hetes növénynek miért sárgulnak a levelei?
  • Daffit
    Akkor szerinted ez egy olyan fórum, ahol azok beszélgetnek, akik pártolják a témát, vagy akik vitatják a témát?
  • Lacee
    az rendben, hogy mindkét oldal a saját véleményét tudja mondani (ki másét ugyebár), de ha már konkrét érvek is elhangzanak, azon már el lehet indulni valamiféle párbeszéd irányába.
    Nekem azzal nincs semmi bajom, ha valaki szerint szar dolog a fű, vagy veszélyesnek tartja, vagy ilyesmi - ízlésen, véleményen úriember nem vitatkozik, legalábbis ezt mondták az okosok régen :)
    viszont az olyan érveket, amikről tudományos eszközökkel már bebizonyosodott, hogy nem igazak (példa: visszafordíthatatlan változást idéz elő az agyban a THC, vagy a most előkerült 14 éves strichelő füves kislány mint a szerfogyasztás elkerülhetetlen végeredménye), szerintem érdemes itt is cáfolni :)

off, de amúgy a vallásossággal kapcsolatban is ugyanígy vagyok, szerintem nem kéne, hogy zavarjon akárkit a másik véleménye egy témáról (én semmivel sem leszek kevesebb, ha egy tökidegen fórumos arc nem hisz az én istenemben, vagy fordítva, hisz egy olyan dologban amit én komolytalannak tartok), egész addig, amíg ki van modva, hogy szubjektív hitről van szó, és nem Egyetlen Létező Igazságról.
    Viszont az egy ideális világban elvárható volna, hogy ne is basztassanak a saját választásaidért, amikkel senkinek nem ártasz - akár spiritualitás, akár tudatmódosítás terén.
  • RaZoK
    szerintem erről a témáról mindenki csak szubjektíven nyilatkozhat, ez már egy kibaszott lerágott csont ...

ez olyan beszélgetés mint az ateista és a katolikus közötti.

kinek lesz igaza? senkinek.
  • Anonymusx
    Én úgy értettem azt hogy félig legális mert ott azért ezt elég szigorúan veszik, pl ha jól tudom csak coffee shopokban lehet szívni, az ott fogyasztókat nyilvántartásba veszik, külföldieknek már nem lehet fogyasztaniuk, stb..
  • Daffit
    Én nem kívánok ehhez hozzászólni, mert már vagy 1000x írtunk erről. Aki nem szimpatizál a fűvel az kerülje ezt a topikot, az értelmetlen "dögöljön meg minden füves" hozzászólást pedig köszönjük szépen nem kérjük.
  • Lacee
    egyébként, ha jól tudom, Hollandiában sem legális, ugyanis "papíron" ugyanúgy büntetendő lenne, csak a könnyűdrokora valamilyen állami moratórium vonatkozik (non-enforcement).
  • Lacee
    nagy hirtelenjében csak ezt az amúgy is tök érdekes tanulmányt tudom linkelni, itt arról írnak, hogy a rendszeres illegális szerhasználók (bármilyen drog) kb egynegyede lesz függő, a marihuána esetében ez az arány kb 10%, kokainnál kb 20% (összevetésképpen, az alkoholnál 15% körül). És ezek még nem a fosztogató, csak a drognak élő, kétségbeesett szerencsétlenek, hanem akiknek ténylegesen problémájuk lenne a leállással.

abban egyébként egyetértünk, hogy itthon nem vezetne jóra a full legalizáció, viszont az is tény, hogy az eszetlen tiltás nem gátolja meg a cuccok terjedését, ráadásul az illegális csatornákba terelés miatt épp hogy nagyobb veszélybe sodorják (sodorják, haha) az egyszeri fogyasztót. A magam részéről tök ésszerűnek tartanám, ha valami olyasmi rendszer lenne a fűvel, mint a gyorshajtással: alapvetően nem szép dolog, de bizonyos esetekben (pl orvosi rendelvényre: az egyetlen természetes antidepresszáns szer, hello!) tarthatsz magadnál, viszont ha enélkül elkapnak, akkor fizetsz egy bírságot, és kész.
    Spanglizással sokkal kisebb koczkázatot okozol a körülötted élőknek, mint az utakon száguldással, SZVSZ.
  • Anonymusx
    Nem hiszem hogy nálunk hasonló törvények lennének mint Hollandiában, jövőre is milyen nagy szigorítások lesznek.
    Hollandiában sem lehet hogy sokáig lesz legális, ott is szinte évente szigorítanak.

Nem is lenne lényeges legalizálni, elég lenne ha csak nem büntetnék annyira..
    Az meg hogy nincs nálunk kultúrája alatt nem tudom mit kell érteni, Hollandiában vajon volt kultúrája mielőtt félig meddig legális lett? Ugyanis ott sem teljesen az.
  • xxdani
    várjuk :)
  • zoliapu
    Megy itt is a hype, közben elég gondunk van az alkoholizmussal is, valamint mo-on nincs kúltúrája, de a dohányzás is nem kis gond.
    Ha így folytatódik hasonló törvények lesznek mint Hollandiában sztem.
  • Anonymusx
    Milyen politikával nem értesz egyet?
  • zoliapu
    Elszívtam párat jó régen, nem tarom kizártnak, hogy még az életben elfüstölök egyet. Én csak a politikával nem értek egyet.
  • Anonymusx
    Az alapján amiket ide írogattál szerintem nem tudsz semmit se, írj valamit fűről ha olyan nagy szakértő vagy.
  • Anonymusx
    Kétlem.
    Amúgy olvastál a témáról egy könyvet és már szakértő vagy? :)
  • zoliapu
    Többet értek hozzá mint te az biztos :)
  • Anonymusx
    Hülyeség, legális az alkohol és mégis elég szigorúan büntetik a többi kábítószert..
    Az meg a másik hogy ezek a lányok lehet akkor is kurválkodnának, ha nem lennének drogosok.
    Amúgy miért szólsz bele olyanba amihez nem értesz?