IDE,SCSI,Serial ATA winchester
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lassan 2 éve használok SATA winchestert és õszinte leszek már annyi féle helyrõl hallottam azt hogy a windows XP nem kezeli a SATA winyókat normálisan mert van hozzá külön SATA driver meg egyebek. Én eddig mindenféle gond nélkül tudtam rá Windowst telepíteni, a rendszer inicializációt követõen szépen felismerte mindig. Annyit tudok hogy ha Bekapcsolom/aktiválom az NCQ-t akkor reinstall windows.
Kérdéseim a következõk:
Érdemes-e bekapcsolni az NCQ-t ? Használata mit eredményez? Hátrányok és elõnyõk az NCQ-nak!
SP3-as Xp-t használok és most hogyan tudok meggyõzõdni arról hogy a HDD-m tényleg SATA2-n üzemel?
Merevlemezem pontos adatai:
Samsung 250GB SP2504C SATA2 HDD Supporting NCQ
Alaplap Asus P5B ami SATA2-t természetesen támogatja!
Total Commanderbe Partíciók közötti másolás olyan 32mb/sec !
Sata2-es winyóról Sata2-es winyóra nagy fájl másolása átlag 53-55mb/sec !
Ezek a másolási paraméterek megfelelõek?
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Vásároltam egy western digatal merevlemezt
320 R2 WD3201ABYS
A kérdésem az lenne, hogy vannak rajta ilyen fekete lerafasztások (4db, ezeket le kell szedni?
udv, m
Ez az asrock alaplap annyira gagyi hogy hihetetlen 😞(
Mondjuk mást nem tudok.Újra teszem és meglátjuk.
Köszi a segítséget!
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
Gondom van,nem tom naon leírni. 😞
Annyit tudok mondani hogy a vinyóm belassul.Nem tom miért de az xp legalább fél percig tölti plusz a játékok is akadnak.
A konfiguráció:asrock k7s41gx alaplap,7300GT vide.,AMD athlon 2500+xp és egy 250gb seagate vinyó.
Néztem másik vinyóval is de ugyan azt produkálja!Légyszi segítsetek már!
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
köszönöm és fontos lenne mert mindenem rajta van
PROJECT MAYHEM Boss
még decemberben vettem egy seagate 320gb 16mb ata-s vinyót a lordban. sajna elkezdtek megjelenni bad sectorok, hdsentinel szerint 56db, és 2933db gyenge sector. ez elég arra hogy kicseréljék gariba? mert formázni éppen még lehet.. és mivel biztonsági másolatokat tartok rajta hálózati meghajtóként.. nem volna szerencsés ha meghalna
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
A Vista is azt írja, hogy mivel dinamikus a meghajtó, ezért nem lehet rá telepíteni.
Légyszi segítsetek, ha tudtok!
nekem eddig a utóbbi 5év alatt 1 Seagate ment tönkre 320GB 8MB 7200.9
látom te mindent megtuningolsz ne csodálkozz ha tönkremegy valami
valószínüleg a gyagyi tápod és a hozzá nem értésed tette tönkre a jó kis HDD-t
amúgy hdd-be a Quantum volt az isten csak hát sajnos becsödölt mert olyan jókat gyártott ami nem ment tönkre és így a vásárlok nem is vettek újat 😄
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM
3 evig ment
Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM
ez van most a "jatekos" gepemben.
Saor Alba
Volt 1 Samsung HDD-m.9 honap utan egyik pillanatrol a masikra behalt.Nem ismerte fel a gep.
van egy kb 12 eves kb 2GB-os Western Digital Caviar HDD-m az elso gepembol...es meg mindig hibatlanul megy abban a gepben ami ejjel-nappal huz torrenteket a netrol.a WD 2GB-osra van a Windows teve es van mellette egy 250GB-os SAMSUNG ami 1 eves.De ez a SARSZUNG mar alig megyeget.Kattog meg minden...Reszemrol ennyi.
Samsung Spinpoint F1 750 GB-os verziója tesztünk nyertese.
Samsung Spinpoint F1 750 GB (HD753LJ)
mikor ezt láttam majdnem elélveztem 😄
végre a PH is rájön a Samsung jó meg amiket én favorizálok 😄
Ha a koreai cég így folytatja, a többieknek komoly problémákkal kell szembenézniük

Van egy problemam. Vettem egy samsung sata II winchestert es a windows nem ismeri fel. A bios igen es az eszkozkezelo is, de a sajatgepnel nem jelenik meg.
Olvastam vkit h. sata driver kell v mi, de nem kaptam sehol. vki tud segiteni?
Egyébként pl hálózaton.....ha van hálókari mind2 gépben, esetleg pendrive-on
http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/
Ezt a 2 gép közötti adatcsere dolgot nem teljesen értem.....
kialakult egy probléma amit nem értek.. basszakadot a win XP- és JAvitottam, eredeti az op rendszerem, szóval lehetett.. nos miuátn szépen feltelepült, minden okés minden megy kivéve egyetlen dolgot mégpdig a:
SCSI/RAID állomás vezérlõ és HOST controller!
Ezeket hiányolja! honnan tudom ezeket feltelepiteni? mert a win cd-n nem találja..
http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/
(PMben örülnék a válasznak leginkább, de itt is jó 😛)
eom$
Problémám a következõ.... pár napja vettem egy 500 gigás 16 Mb cache-es Seagate winyót. Éppen wowoztam amikor bejött egy kékhalál minden szöveg nélkül. Ezek után változó hogy meddig képes bootolni... de van hogy a bios menüjébe sem tud belépni... de volt hogy egészen a windowst is betöltötte és ott halt meg... Kissé idegbeted vagyok ugyanis mindenemet átmásoltam a winyóra és semmiképpen sem szabadna elvesznie... a másik samsung winyómmal megy a gép... próbáltam hogy arról bootolok de ha bent van a Seagate mellette akkor ugy is meghal... Ha gariban visszaviszem nem köbetelhetem hogy mentsék meg a rajta lévõ adatot???? ha valaki tudna segíteni léci írjon mert fontos... nagyon fontos.... Elõrre is köszönöm
Samsungot ne, sokan viszik vissza, Maxtor ,WD, vagy Seagate. Inkább maxtor és seagate között vacilálj.Seagate gyorsabb a többinél a 250gb-és kiszerelésben.
most készülök venni még egy sata vinyót a jelenlegi 200gb-os maxtor mellé.
160, 2-250 GB-osra gondoltam, de márkát még nem döntöttem el. melyik a jó?
wd-t szeretnék, de ha sztetek jobb pl a samsung vagy a maxtor. várom a véleményeket.
A következõ a problémám. Az egyik kedves ismerõsömnek oda adtam a 120 Maxtor vinyóm de nem is az a lényeg milyen. Mikor visszahozta észrevettem, hogy az adat csatlakozóból hiányzik az a kis mûanyag darabka mi az adat kábelt és a drótokat egymáshoz szorítja (winyón van rajta). a kábelben megtaláltam, tehát csak letörött és nem veszett el. Remélem tudtok mondani valami használható trükköt.
Vki eltudná magyarázni az IDE ill. a SATA különbségeitt illentve h lehet felismerni õket.
Lécci segítsetek!Elõre is Kössz
Viszont ami a virtuális memória és az oprendszert illeti inkább gyors érdemes legalább CF memóriakártyára telepíteni a Sandisk termékeknél ma 40 MB/sec már nem rossz, az elérési idõ meg zéró, 4 GB -ra a Linux vagy XP -nek elég is, a 2 GB -os 15 000 a 4 GB -os 25 000 Ft, de csökken. Van egyoldalas és dual IDE-CF átalakító támogatja a slave/master -t és az udma módokat is.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
Adott egy gép (asus p5ld2-se), vagy 4 sata illetve 2 ide eszköz köthetõ rá.
Van rajta egy Samsung 200-as sata2-es winyó, az ide vezértõn pedig egy 160-as wd és egy pio dvd-rw.
A samsungon volt a rendszer, mûködött is minden szépen-gyorsan.
Ám (lényegtelen most, hogy miért), megcseréltem a dolgot, azaz a 160-as wd-re került a rendszer, és a sata winyó maradt tároló eszköznek.
Mûködni most is mûködik a dolog, csak nagyon belassult minden (win betöltés, win alatt ha akármit megnyitok-csinálok, stb....)
Aztán egy TC alatti másolásnál meglett a hiba, a WD(ez most a rendszer) winyó max 20mb-al tud olvasni, másolni (ezt hdd tesztelõ progival is megnéztem.) A samsung megy 54mb körül....
Mielõtt a samsung volt a rendszer winya, mindkettõ tudott 50MB-körül...
Szerintetek mi a gond, mit lehet ezzel csinálni????
(ha valami nem világos, kérdezzetek)
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"