IDE,SCSI,Serial ATA winchester

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
hd642jj 2 tányér

javitva

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
nekem 500-as 501LJ volt 86mb/s olvasás 3 tányér hangos kicsit

most 640-es van hd642jj 110mb/s olvasás 3 tányér halkabb kicsit

az írás az kb egyforma

szerintem megéri mert már 17500Ft-ért is kapni

Rage47
Az igaz, hogy a Sata Samsung 640gigás HDD gyorsabb, mint az 500-as? Winyót akarok venni, a 320-as nem érné meg, az 500-as és 640-es között kicsi árkülönbség van, de számít, hogy mennyi pénzem marad... Szóval, ha észrevehetõ a különbség akkor a 640 lesz.
MaSzKa
egyenlõre nem árult el adatokat a samsung senkinek

ezért találgatás csak

a ph-n van írva

vagy olvasd vissza itt a linkeket

Biztos nincs 340-es lemezes, 3 tányéros F1?

"azt mondják a samsung vinyók hajlamosak pár hónap alatt tönkremenni"
Maszkával szemben nem vagyok Samsung rajongó, de boltban dolgozom, és nem sikerült tapasztalnom, hogy több jönne vissza belõle, mint pl. SeaGatebõl. Ettõl én még húzodzkodom tõle, de mocskosul olcsó a 750-es. 😊
(Mondjuk WD Green Power 1TB kint valami 15.000 Huf körül van japóknál, ha olyan ütemben és arányban követi itthon az áresés, mint az 500-ast, akkor 3-4 hét múlva simán lesz 20K+/-2K az ára.)

MaSzKa
ez szerintem 501LJ
köze nincs za F1-hez

a 750 és 1000gb-ososok se igaz F1-esek

csak a 640GB HD642JJ és 320GB HD322KJ ez az igaziak

Morphin
Maszka EZ F1-es?? Mert sajna nem mind1ikhez van odaírva...ha az akkor lehet veszek 1et..4-500gbosat

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

MaSzKa

MaSzKa
ja

ezek az újak

merõleges adatrögzítés stb

sgt anderson
Miért pont ezt a kettõt mondod? Ezeket jól ismered, vagy ilyen van neked is?

Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tőle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetőbbre.

MaSzKa
nem

samsung a jó F1-es

Samsung HD322kj 11eFt
vagy Samsung HD642jj 18eFt

ezt vedd 3év garival

vagy M6os laptop

üdv!

Western Digital márkát mennyire ajánljátok?

sgt anderson
Na mind1, én végülis nem azt akarom mondani, hogy a Samsung az szar, csak elmondtam ,hogy azzal a szériával én nem voltam túl szerencsés. Az a vinyó, amihez elektronikát keresek, az más miatt ment tönkre.
Bocs, a dupla postért.

Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tőle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetőbbre.

sgt anderson
Na mind1, én végülis nem azt akarom mondani, hogy a Samsung az szar, csak elmondtam ,hogy azzal a szériával én nem voltam túl szerencsés. Az a vinyó, amihez elektronikát keresek, az más miatt ment tönkre.

sgt anderson
érdekes, hogy a Seagate az normálisan megy, és anno egy Maxtorom is volt, az is 4 év után szállt csak el és nem olyan gondokkal, mint a Samsung. Meg egyébként is én olyan gazdag vok, hogy Samsung vinyókkal szoktam zsonglõrködni, meg célbadobni. Raktam már össze több gépet is, azok mind tökéletesen mûködnek. Mondjuk az új gépekben, ameikben Samsung van, az már SATA2-s és teljesen más széria. Ennyire azért nem kellene hülyének nézni.

MaSzKa
akkor meg nem a hdd volt a rossz hanem te voltál teljesen balfék és nem az elõírásoknek megfelelõen tároltad szerelted stb

pl dobáltad amit nem lehet 1 hdd-nél mert elromlik

biztos a szakmai tudásod volt hiányos

sgt anderson
Pedig igaz, akármilyen hihetetlen is. Most van egy Samsung vinyó ugyanabból a szériából a gépben, az most normálisan mûködik. Egyébként nem is Mercury és nem Deer táp van a gépben. 😄 Én is nagyon néztem, mikor már az x-edik vinyóval rohangáltam vissza a boltba, de a tápot is megnézettem és azt mondták, hogy tökéletesen megy, semmi probléma nincs vele. Nem tom mi más tudna vinyót kinyírni. :S

davidka003
Lehet, hogy voltak a Samsungnak hibás szériái, de, hogy 10 vinyód elromlott az teljesen hihetetlen.

"És nem vagyok hülye, nem veszek Codegen tápot! Nem Codegen van benne!"

Mercury vagy Deer sem nevezhetõ tápnak.<#idiota>

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

MaSzKa
de az marhára érdekes amit mondtál

nagyon kamuszaga van a dolognak

sgt anderson
Mér mondod azt h szar a gépem? Láttad már? És nem vagyok hülye, nem veszek Codegen tápot! Nem Codegen van benne!

MaSzKa
<#worship>

Maszka!

Nagyon szépen köszönöm az ötletet. Már minden verziót kipróbáltam, de semmi sem mûködött, viszont amikor kipróbáltam, hogy szétrakom õket két külön kábelre és így az egyik winyó mellé odarakom a DVD-t, akkor mindent kapásból fölismert úgy, ahogy kell.
MaSzKa
az gáz

ilyenkor adatvesztés történhet

az a gáz ha samu és maxtor és seagate és wd-t kötsz 1 kábelre akkor ahogy hdd annyiféle beállítás

hiába van az egyik masteren a másik slave-n nem lesz jó mert a másik hdd bezevar

próbáld mindeggyik Cable Selecten legyen

és bios frissítés elötte asszem ha rev2.0-ás az alaplapod akkor 2.7-es a legújabb

Ugye az nem lehetséges, hogy az Abit NF7-es alaplapom BIOS-a nem kezeli a 320GB-os winchestereket?
Na most meg az a bajom, hogy néha felismeri, hogy van ott valami, de össze-vissza krixkrax a neve és azt mondja, hogy csak 33824 MB a Capacity...
Mi a francot tudok csinálni?
Hát az a baj, hogy nem egészen egyértelmûen. A Samsungomra külön rá van rajzolva a Master, a Slave meg a Cable Select egyszer símán, egyszer meg a limitáló beállításokkal, de itt csak a Master és a Cable Select van rárajzolva és ezt írták mellé, hogy Master=ON, Slave=OFF, de már megtaláltam, azt jelenti, hogy a Slave-hez nem kell jumpert használni.
(Elvileg.)
MaSzKa
ré van írva az adattáblára

Azt tudja valaki, hogy a Seagate-eket hogyan kell slave-re rakni?

Azt mutatja a rajz, hogy az elsõ oszloppal kell variálni, de azt írja mellé, hogy: Master=ON és Slave=OFF ez nem tudom mit jelent és akkor nem vágom, hogy most hogy van a slave.
MaSzKa
nekem még régi 500MB-os Samsungom is volt

akkor még nem voltak a jók Fujitsu klónok voltak akkoriba

aztán jött a SpinPoint Széria elõször 80GB-os volt nekem

késöbb szereztem 4,3gb-ost és 20gb-ost is
utána 2x250GB 120GB 300GB 400Gb 500GB és most vettem 640GB

anyáméknak egy maxtor van ami már több mint 5éve hibátlanul mûködik
az én gépemben egy 160-as seagate van
az is már 3éves
csak annyi a bajom vele hogy lassú a gépemhez
remélem azért az új samsung nem lesz hibás

davidka003
"Én nekem 10 SAMSUNG vinyó szállt el"

Ilyen nincs. Szar a géped. Biztos valami Codegen tápod van.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

sgt anderson
Én nekem 10 SAMSUNG vinyó szállt el, havonta, vagy max másfél havonta cserélgethettem õket. :@ Nem tudom, lehet hogy ez az SP0842N-es vinyók szériahibája volt, de akkor kurvára megutáltam a SAMSUNG-ot. Egy HD161HJ típusú vinyóm is van romlott, de az spec elfüstölt. Most egy Seagate Barracuda 7200.10-est nyúzok, ez már megvan egy hónapja így hosszú idõk után ez az a vinyó, ami végre jó. Na gyorsan lekopogom.

MaSzKa
nekem eddig volt és van 12db

kb 10db van ismerõsöknek

2db ment tönkre összesen az is a sokathasznált vipower mobilrack hibájából

amúgy meg nagyon sok maxtor ment tönkre 😞

és elszállt a 320Gb-os Seagate-m a válogatott zenéimmel együtt 😞

kössz
azt mondják a samsung vinyók hajlamosak pár hónap alatt tönkremenni

MaSzKa
Samsung HD322kj 11eFt
vagy Samsung HD642jj 18eFt

ezt vedd 3év garival

hali!
szeretnék venni egy winchestert
eddig ezeket néztem ki:
http://www.depo.hu/western_digital/re2_wd1601abys
http://www.gepbolt.hu/termekek/58728195/Samsung_160GB_Serial_ATA_II_winchester_NCQ.html
http://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/samsung-200gb-8mb-7200rpm-sata-sp2004c-p394329.html
szerintetek melyik lenne jó?
a gyorsitótár mérete nagyon fontos? (sokat számit ha 16mb és nem 8?)

sgt anderson
megnéztem a prohardver.hu-t is, egy hirdetésben szerepelt ez a vinyó összesen ,de már az el van adva. Többet nem találtam :S

MaSzKa

MaSzKa
én pont itt adtal el 1 ilyen hdd-t

prohradver.hu
apró

sgt anderson
Megnéztem az oldalt, de sajna nem találtam rajta az én vinyómhoz elektronikát. Írtam, hogy mi kell, hátha vki észreveszi. Azért köszi...

MaSzKa

MaSzKa

sgt anderson
Heló!
Van egy SAMSUNG HD161HJ 160GB-s rossz vinyóm. A probléma, hogy az elektronikán elfüstölt egy ien kis vmi és ki szeretném cserélni a panelt, hogy megmetnhessem az adatokat. Vki tudna segíteni?

MaSzKa
dupla zajszigetekõ doboz 3,5" és 2,5" kb 20eFt együtt Scythe

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa
NCQ-t inkább kikapcsolni érdemes 1 átlag felhasználónak

windows XP nem kezeli a SATA winyókat

pedig kezeli
csak a régebbi alaplapi satavezérlõhöz kell driver floppy +-ba

a sebességek jók sztem

MaSzKa
3, Samsung HM121HI Sata 120 GB 2,5" 8MB 5400 RPM
Az elsõ samsung drive, amire azt mondom, hogy ... cool!
A "whoosh" halk, bár ebben talán egy csipetnyivel jobb az elõzõ WD, viszont bekapcsolt AAM-el már fél méterrõl(!) nem hallani a seek-et. Ez nagyon nagy dolog. Olyan, mintha SSD-vel dolgoznál, 1m-rõl szinte teljes a csend. Ezzel a HDD-vel jutottam el arra a szintra, hogy hallom az LCD monitorom ultrahalk zizegését. Szóval a jelenlegi választásom ez.
Nincs magasfrekvenciás zörej, nincs seek, csak whoosh. Ezért gratuláció illeti a samsungot, a vibráció viszont egy picivel nagyobb, mint a WD esetén, gumival azonban eliminálható