458
vinyós topik
  • sgt anderson
    Megnéztem az oldalt, de sajna nem találtam rajta az én vinyómhoz elektronikát. Írtam, hogy mi kell, hátha vki észreveszi. Azért köszi...
  • MaSzKa
    http://www.vinyoelektronika.fw.hu/
  • MaSzKa
    ttp://www.vinyoelektronika.fw.hu/
  • sgt anderson
    Heló!
    Van egy SAMSUNG HD161HJ 160GB-s rossz vinyóm. A probléma, hogy az elektronikán elfüstölt egy ien kis vmi és ki szeretném cserélni a panelt, hogy megmetnhessem az adatokat. Vki tudna segíteni?
  • MaSzKa
    dupla zajszigetekő doboz 3,5" és 2,5" kb 20eFt együtt Scythe
  • MaSzKa
    http://www.hitachigst.com/hdd/research/recording_head/pr/PerpendicularAnimation.html
  • MaSzKa
    társ topic HDD
  • MaSzKa
    Samsung HDD ellenőrző program
    Floppy és CD verzió :D

http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=hu&CttFileID=1527351&CDCttType=SW&ModelType=N&ModelName=HD642JJ&VPath=SW/200803/20080325154554125_ES-Tool_For_FDD_.EXE

http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=hu&CttFileID=220644&CDCttType=SW&ModelType=N&ModelName=HD642JJ&VPath=SW/200803/20080325154554125_ES-Tool_For_CD_ROM_Drive_.iso
  • MaSzKa
    NCQ-t inkább kikapcsolni érdemes 1 átlag felhasználónak

windows XP nem kezeli a SATA winyókat

pedig kezeli
    csak a régebbi alaplapi satavezérlőhöz kell driver floppy +-ba

a sebességek jók sztem
  • MaSzKa
    3, Samsung HM121HI Sata 120 GB 2,5" 8MB 5400 RPM
    Az első samsung drive, amire azt mondom, hogy ... cool!
    A "whoosh" halk, bár ebben talán egy csipetnyivel jobb az előző WD, viszont bekapcsolt AAM-el már fél méterről(!) nem hallani a seek-et. Ez nagyon nagy dolog. Olyan, mintha SSD-vel dolgoznál, 1m-ről szinte teljes a csend. Ezzel a HDD-vel jutottam el arra a szintra, hogy hallom az LCD monitorom ultrahalk zizegését. Szóval a jelenlegi választásom ez.
    Nincs magasfrekvenciás zörej, nincs seek, csak whoosh. Ezért gratuláció illeti a samsungot, a vibráció viszont egy picivel nagyobb, mint a WD esetén, gumival azonban eliminálható

• CyrSyS
    Sziasztok!

Lassan 2 éve használok SATA winchestert és őszinte leszek már annyi féle helyről hallottam azt hogy a windows XP nem kezeli a SATA winyókat normálisan mert van hozzá külön SATA driver meg egyebek. Én eddig mindenféle gond nélkül tudtam rá Windowst telepíteni, a rendszer inicializációt követően szépen felismerte mindig. Annyit tudok hogy ha Bekapcsolom/aktiválom az NCQ-t akkor reinstall windows.

Kérdéseim a következők:

Érdemes-e bekapcsolni az NCQ-t ? Használata mit eredményez? Hátrányok és előnyők az NCQ-nak!

SP3-as Xp-t használok és most hogyan tudok meggyőződni arról hogy a HDD-m tényleg SATA2-n üzemel?

Merevlemezem pontos adatai:
    Samsung 250GB SP2504C SATA2 HDD Supporting NCQ
    Alaplap Asus P5B ami SATA2-t természetesen támogatja!

Total Commanderbe Partíciók közötti másolás olyan 32mb/sec !
    Sata2-es winyóról Sata2-es winyóra nagy fájl másolása átlag 53-55mb/sec !

Ezek a másolási paraméterek megfelelőek?
  • Rodman6
    Az én egyik vinyóm haldoklik, mikor bootolná a windózt, megáll a bejelentkező képernyőnél (még ki sem világosodik a windóz embléma) egy ideig hallani hogy erőlködik a vinyó, aztán kattan egyet és elindul végre. Lefutattam a Hard Disk Sentinel progit és kapásból kiírta hogy a C: merevlemezemnek készíthetem a helyet a kukában, anno a vista is kiírt hasonlót. Adott is rá piros 0% értéket, szerencsére az 500 GB-os még 100%-on áll, csak az alaplapom nem szeret Sata-s vinyóról bootolni.
  • davidka003
    szvsz leragasztások, magyarul valami matrica a garancia miatt.
  • Solten
    "lerafasztások"

wtf?
  • Rohammaci
    Sziasztok!

Vásároltam egy western digatal merevlemezt
    320 R2 WD3201ABYS
    A kérdésem az lenne, hogy vannak rajta ilyen fekete lerafasztások (4db, ezeket le kell szedni?
    udv, m
  • Kenworth W900L
    hát ez úgy nézki hogy újrateszem és utánna már nem működik rendesen nem tom mi a baja :((
    Ez az asrock alaplap annyira gagyi hogy hihetetlen :((
    Mondjuk mást nem tudok.Újra teszem és meglátjuk.
    Köszi a segítséget!
  • Blekk Síp
    Akkor ez nem winyó gond, XP-t tedd újra.
  • Kenworth W900L
    Üdv mindenkinek!
    Gondom van,nem tom naon leírni. :(
    Annyit tudok mondani hogy a vinyóm belassul.Nem tom miért de az xp legalább fél percig tölti plusz a játékok is akadnak.
    A konfiguráció:asrock k7s41gx alaplap,7300GT vide.,AMD athlon 2500+xp és egy 250gb seagate vinyó.
    Néztem másik vinyóval is de ugyan azt produkálja!Légyszi segítsetek már!
  • Blekk Síp
    Lemezkezelésnél jobb klikk a winyóra, és HDD importálása. Vagy vmi ilyesmi.
  • Gecsomane
    Hello mindenki Tudna vki segíteni hogy a hülső usb-s hdd-m (Western Digital) partícióit mért nem látja az xp, pedig eddig látta (miután újratelepítettem akkor is) és most még egy usb eszköz ikon sem jelenik meg,pedig a felcsatlakoztatása megtörténik; a sajátgép jobbklikk -kezelés-lemezkezelésnél meg csak egy formázatlan hdd-t lát-pedig tele van és partícionálva van rendesen, mivel eddig tudtam használni. Volt valakinek hasonlóval dolga??

köszönöm és fontos lenne mert mindenem rajta van
  • Artus58
    helló, lenne egy kérdésem.
    még decemberben vettem egy seagate 320gb 16mb ata-s vinyót a lordban. sajna elkezdtek megjelenni bad sectorok, hdsentinel szerint 56db, és 2933db gyenge sector. ez elég arra hogy kicseréljék gariba? mert formázni éppen még lehet.. és mivel biztonsági másolatokat tartok rajta hálózati meghajtóként.. nem volna szerencsés ha meghalna
  • mycso
    Szerintem a biosban kellene valamit csiholnod main/sata configuration és akkor nem kell semmilyen driver a telepítéshez...

• Blekk Síp
    Megoldható az, hogy erre a winyóra ADATVESZTÉS NÉLKÜL Xp-t telepítsek? Az XP telepítésnél nem ismeri fel a merevlemezt.
    A Vista is azt írja, hogy mivel dinamikus a meghajtó, ezért nem lehet rá telepíteni.
    Légyszi segítsetek, ha tudtok!
  • Blekk Síp
    Hihetetlen mennyit szívok a Sata-s winyómmal, mert nem tudok rá XP-t tenni. Asus P5K alaplaphoz tudtok adni sata driver? (Nem, nincs rajta a CD-n)
  • MaSzKa
    aki pentium4-et vesz annak ne higgyetek!

nekem eddig a utóbbi 5év alatt 1 Seagate ment tönkre 320GB 8MB 7200.9

látom te mindent megtuningolsz ne csodálkozz ha tönkremegy valami

valószínüleg a gyagyi tápod és a hozzá nem értésed tette tönkre a jó kis HDD-t

amúgy hdd-be a Quantum volt az isten csak hát sajnos becsödölt mert olyan jókat gyártott ami nem ment tönkre és így a vásárlok nem is vettek újat :D

• Barny
    60GB-os volt
  • Barny
    jha.volt meg MAXXTOR-om is.eleg jo volt azis...:D
    3 evig ment
  • Barny
    WDC WD1600AAJS 00PSA0

ez van most a "jatekos" gepemben.
  • Barny
    de en allandoan Convertalok,egetek.Es ezt a strapat eddig a WD birta a legjobban
  • Solten
    Volt már többféle IDE-s, SATA-s köztük.. Úgy hogy nem tudom megerősíteni az elméleted :)
  • Solten
    Tök rég óta Samsungokat használok, egyikkel se volt semmi problem.
  • Barny
    Nekem volt eddig 3 Seagate HDD-m.Mind a harom 1 even belul kipurcant.Ugyanugy.
    Volt 1 Samsung HDD-m.9 honap utan egyik pillanatrol a masikra behalt.Nem ismerte fel a gep.
  • Solten
    Nekem meg van egy 10 éves Quantum Fireball-om. Akkor az a legjobb? :D
  • Barny
    akkoris a Western Digital a legjobb...gyors,megbizhato.
    van egy kb 12 eves kb 2GB-os Western Digital Caviar HDD-m az elso gepembol...es meg mindig hibatlanul megy abban a gepben ami ejjel-nappal huz torrenteket a netrol.a WD 2GB-osra van a Windows teve es van mellette egy 250GB-os SAMSUNG ami 1 eves.De ez a SARSZUNG mar alig megyeget.Kattog meg minden...Reszemrol ennyi.
  • MaSzKa

Samsung Spinpoint F1 750 GB-os verziója tesztünk nyertese.

Samsung Spinpoint F1 750 GB (HD753LJ)

mikor ezt láttam majdnem elélveztem :D

végre a PH is rájön a Samsung jó meg amiket én favorizálok :D

Ha a koreai cég így folytatja, a többieknek komoly problémákkal kell szembenézniük
  • MaSzKa
    a Samsung-ok xarráverték a mezőnyt :D

• Inquisitor
    Öööö, particionálást és/vagy partició aktiválást megcsináltad az eszközkezelőben? Amíg az nincs, addig nem lehet betüjele, ergo meg sem jelenhet a Sajátgépnél, és SEMMI köze a driverekhez.
  • zsoltimus
    Sziasztok

Van egy problemam. Vettem egy samsung sata II winchestert es a windows nem ismeri fel. A bios igen es az eszkozkezelo is, de a sajatgepnel nem jelenik meg.
    Olvastam vkit h. sata driver kell v mi, de nem kaptam sehol. vki tud segiteni?
  • mycso
    Ez a "csak sata" elég érdekes.... milyen lap, szerintem van ott ide csati is.

Egyébként pl hálózaton.....ha van hálókari mind2 gépben, esetleg pendrive-on
  • CzGobe
    hogy vinnél át adatot egy régi gépről (nincs sata, se dvd) egy újra (csak sata)?