958
Legacy of Kain: Defiance
-
Zsoltee_a_bator #387 Blood Omen1 -et kihagyjatok?
pedig diablo1-et vero grafikaja van ;) -
#386 Nézd meg a cdgalaxisban: www.cdgalaxis.hu
Én ott láttam utoljára...
-
Gabe18 #385 Üdv!
Az előző részekre én is vevő lennék /Soul Reaver 1-2,Blood Omen 2/,mert ugyn konzolon megvoltak,de most pc-n szívessen végignyomnám őket ujra.
Csak honnan?Sehol sem találom őket letölthető verzióban,se fiztős oldalon,se DC+,se semmi.
Ma elmentem a Tesco-ba,ott nemrég láttam a SR1-et,erre már az sincs... -
Light #383 Nézd meg!:P -
Light #382 Aki elakadna:...
http://faqs.ign.com/articles/442/442840p1.html
Végigjátszás, angolul... -
#381 az én gondomra nem tud valaki valamit:D -
Light #380 Nah, fasza!:PP
Sikerült!
Annyi volt a gond - utánaolvasva, keresve egy kicsit, hogy a 'dxdiag'-ban vissza kellett állítani a hangnál a Full Hardware Acceleration-t Basic-re...és így már nem ad be hibaüzenetet és lép ki...
SIRÁLY!:)
Nálam a game nagyon bejön...A Prince of Persia-t nem körözi le, de nagyon ott van!:)
Csocsi! -
Light #379 Hi újra!
Végigolvastam az egész fórumot most, de nem találtam olyan problémát, ami nálam jött elő...:( = #373.
Vmi 5letetek van, h mit csináljak ezzel?
Köszi!
Csocs! -
#378 BUÉK mindenkinek!
Az 5. pályán vagyok, ami a Káinnal a 3. pálya.
Mindjárt az elején jobbra van egy ajtó, mellette 2 urna, amit ha begyujtok szarik az ajtó kinyílni. Tudja valaki, mit kell ezen a pályán csinálni? -
#377 aah koszonjuuk...mar nagyjabol dereng a tortenet...nemertem,hogy a kitalaloja miert nem csinalt belolle konyvet...enis szivesen olvasnam mint hogy az elso reszekkel jatszak de sztem akarhogyis de megszerzem oket es vegigjatszom...tenyleg eleg komplex a tortenete erdekes hogy minden kulon idosikban van szal igy a "mikorral" nemvagyok tisztaban...
De tisztelet a munkadert hacsak nemvagy profi gepiro akkor eleg faraszto lehetett ilyen sokat gepelni...
ehh en meg egy jatekban sem talalkoztam ilyen tortenetmenettel...
CSa` -
Zsoltee_a_bator #376
Nem sok. Bar arra a tevhitre terelik hogy o a hylden messias. Mortanius is, es Ariel is ezt hiszi. Avernusban pedig eleg hyldenesen izzott a szeme, ott valamilyen szinten befolyasoltak, azert kattant annyira be Kainre (raziel emliti is hogy a helyszin novelte a haragjat).
Valojaban o sem a vampir, sem a hylden hos, Razielnek termeszetebol adodoan hatalmaban all hogy azza valjon amive szeretne. (Az ujraalkotasa miatt o az egyetlen leny szabad akarattal, akinek nincs lekotve a sorsa) -
Light #373 Hi!
Kérdés -
Azzal a problémával mit csináljak, h:
Vorador's Mansion - megszerzem a Golden Half of Vorador's Crest-et, megyek vissza a csatornában...elkezdem gyakni a 3 ellenfelet és kilép a játék vmi 'hibaüzenettel'...
Ez mi lehet, és h tudnám megoldani???
Köszi!
Buék! -
#371 Még egyszer köszi szépen: olyan jó tudni az igazságot... -
Zsoltee_a_bator #370 hat kb befejeztem. Sok volt a gepelesbol :) A bo1 sztoribol igy is kihagytam egy csomo mindent ami kevesbe fontos a fo sztori szempontjabol, a bo2 meg eleg vazlatos, mert par dolog meg nem all ossze
A defiance rengeteg dologra valaszt adott, szerintem a kovetkezo resz lezarja majd Legacy of Kaint, vagy max meg egy resz. De az tuti hogy lesznek meg erdekes dolgok, szerintem a demonok kiletet illetoen, nomeg Kain osszefutott egy jopofa hylden-vampir hibrid csajjal is akirol valoszinu lesz meg szo.
Foleg azert koptattam a billentyut mert zavaro volt hogy kb annyibol allt a forum: "na vegignyomtam, megoltem az oreg fickot, aztan lekaszaboltam a polipot es nyertem" :) -
#369 Iszom szavaidat.... -
Zsoltee_a_bator #368 Blood omen2:
alig emlekszem mar ra szal bocsi.
Nehezen kotheto az eddigiekhez mivel sok darab hianyzik ami osszekotne az eddigi reszekkel.
Az biztos, hogy valahogy Vorador el/feleledt a blood omen1/defiance korszakot kovetoen.
Az ifjabb Kain Vorador segitsegevel, osszegyujt egy vampir-sereget. Hogy legyozze Hash-t, a hylden host, es sereget. Hash idokozben elhagyja Janos testet, letrehoz egy halhatatlan testet, es Janos veret arra hasznalja hogy a gepet uzemeltesse, amivel megtorheti a hyldeneket tarto zarat. Hash szerzett egy kovet ami megvedheti a Soul Reavertol, igy legyozi Kaint. Kain tobbszaz evvel kesobb eled fel, jelentosen meggyengulve, vissza kell szereznie az erejet. A buneiert az eternal prison-ba zart hyldent, aki a hylden gepet epitette felszabaditja (gyakorlatilag megoli), cserebe infot kap a geprol. Kiszabaditja az idokozben jelentosen eltorzult Janost a gep fogsagabol, mire visszanyeri erejet, eredeti formajat. Kain megszerzi a nexus kovet amivel megvedheti magat a Reavertol, (a hylden a nagy csataban anno megszerezte a Soul Reavert a legyozott Kaintol.) Janos nekiesik Hashnek , de beloki a hyldeneket fogvatarto vilagba. Talan ott tortenik majd valami amit Kain nem szeretne hogy megtortenjen. Kain legyozi a hylden host es megszerzi a kardot. De Hash figyelmezteti hogy pont a bebortonzes miatt sosem halnak meg, es meg nincs vege.
-
Gabe18 #367 Éi is köszönöm,nagyon jo volt igy összeolvasni! -
#366 Amikor ilyen körkörös hanghullámokat ordít, kongasd meg azt a gongot, amelyikről visszaverődik a hullám...ekkor menj oda a nagyfülűhöz és gyepáld meg...
-
Zsoltee_a_bator #364 Defiance:
Kain felkutatja Moebiust, tudni akarva hogy hol van Raziel. Moebius sikeresen lebenitja Kaint a palcajaval. Kisse ledorongolja Kaint hogy lehet ilyen vak, hogy nem latja Raziel igazi termeszetet. Moebius tavozasa utan Kain kisse bepoccen. Felkutatja Moebiust, kicsit eljatszogat vele csevely elott, es megtudja hogy Razielt elzartak, mert veszelyesnek iteltek, de be fog lepni a kardba. Moebius ad Kainnek egy tippet merre keressen valaszokat, ami segitsegevel megtalalja a vampir fovarost. Raziel ekozben az alvilagban van Elder God tarsasagaban, Elder fogvatartja razielt. Mint mondja nem nagy baj ez, addig is mig Raziel a szellemvilagban van, elkerulheti a vegzetet. De Raziel elhatarozza hogy szembe kell neznie a vegzetevel, csak ugy talalhat modot ra hogy elkerulje latszolag egyuttmukodik. Apro malor kovetkezteben el tudja hagyni az alvilagot. Testet olteni mar nem tud, mert az elder god iranyitotta a portalokat amivel eddig anyagot tudott gyujteni, es ezt most megtagadta tole. Kitalal egy modot ahogy visszaterhet a fizikai vilagba. (Megfelelo, meg lelket tartalmazo holttestet felhasznalva) Kozben konstatalja hogy eltelt 500 ev, ennyi valasztja el Kaintol. Ezzel korulbelul a Blood omen1 korszakaba kerul.
Kozben Kain es Raziel megismerik a pontos tortenelmet. Annyi a valtozas hogy a profecia szerint a Hyldeneknek is van egy hose. Raziel kezdi sejteni hogy a vampir hos nem o, hanem Kain , es o valojaban a hylden hos. Raziel megkeresi es kerdore vonja az ebben az idoben meg epp elo Voradort, a Reavert, bebortonzese eszkozet illetoen. Vorador elmondasa szerint o csak a penget keszitette, hogy milyen spelleket rakott bele Janos es a tobbiek nem tudja. A valaszok ismet Janosnal vannak, Raziel elhatarozza hogy felkutatja a heart of darknesst, amivel felelesztheti. (a sziv meg dobog valahol, es amig dobog, janos teste epsegben marad) Vorador Avernusba navigalja ahova a szivet anno vittek. Figyelmezteti hogy vigyazzon, mert az "Unspoken" -el kerulhet szembe. Ez a kifejezes meg a Blood omen1 -ben kerult elo eloszor, egyfajta kultusz kovetoi vannak Avernusban. A blood omen1-ben Kain altal kivegzett dimenzio orzoje lakozik itt, aki egy moebiustol ellopott idokeszuleket hasznalva mindenfele lenyeket idezett meg mas terekbol es idokbol. Raziel talalkozik Turel-el, utolso vampir testverevel, aki a jovoben, sr1-ben elkerulte a bosszujat. Turelt idezte meg a megbomlott orzo. Kiderul hogy Turel azonos Has'ha'gik nevu "istennel", meg a blood omen1 vegen kerult elo a neve mikor Kain legyozi az atvaltozott Mortaniust. Kiderul hogy a Hyldenek tartjak megszallas alatt, es egyfajta szo'csokent hasznaljak szerencsetlent. Mivel Turel hatalmasra mutalodott, eselye sincs a szokesre, az elmeje pedig megbomlott. Turel azert letfontossagu a hyldenek szamara, mivel a megszallas hatasara az emberi test pusztulni kezd, egy halhatatlan vampirt viszont hosszu idore megszallas alatt tudnak tartani. Raziel talalkozik Mortaniussal is, aki szinten megszallas alatt van, maga Hash, a hylden hos manipulalja. Az o hatasara olte meg Arielt, es hozta meg a veg kezdetet. Raziel megtudja hogy Mortanius hozta letre a host aki elpusztithatja majd Razielt, magat Kaint. Tovabba hogy a Heart of darknesst hasznalta fel Kain felelesztesehez, sot, a sziv most is Kainben dobog, es az eletevel vedi.
Kain kozben a vampir varosban beszel a "regi vampirok orakulumaval", magaval Elder Goddal, aki(sikertelenul) el szeretne erni hogy Kaint Raziel ellen ugrassza. Segit Kainnek eljutni a megfelelo idosikba, hogy elerhesse Razielt
Raziel kifelemenet talalkozik Kainnel, es feldultabb mint valaha. Nem nagyon hallgat semmire, meggyozodese hogy o a hylden hos, kain a vampirok hose, es az a sorsuk hogy megkuzdjenek. Razielnek neha zoldesen langol a szeme, furcsamod tenyleg pont ugy, mint a hyldeneknek.
Kis osszecsapas, Kain gyoz, es megprobal kommunikalni Raziellel, de razi tok elvakult azt hiszi Kain megprobalja bebortonozni. Kain figyelmezteti Razielt hogy a Heart of darknesst nem szabad hasznalni, mert nagy baj fog tortenni a hatasara. Raziel felduhodik legyozi Kaint. Mikor egymashoz ernek, a szellemkard elkezdi birtokba venni a Reavert, es kihuzni Raziel lelket. Raziel utolso erejevel kitepi Kain szivet, es elloki a vertol frocsogo Kaint. beleesve egy kek izzasba eltunik Kain, Reaverestul. Raziel iparkodik vissza Voradorhoz , feleleszti Janost, picit be van poccenve, kerdore vonja Janost a reaver miatt. Janos picit zavart, ugy tunik felreertelmezte a profeciakat. Elmennek a vampir-fohadiszallasra, ahol egy utolso teendo hatravan. Az Elder God meg akarja akadalyozni, de Raziel begyujtja a spirit forge-t. A forge osszehivja a meggyilkolt guardianok lelket, (kain kb eddigre vegez veluk, bloodomen1) es egyesiti oket Arielben, a balance guardianban. Megkeri razielt hogy szabaditsa meg oket, csak o kepes ra. A talalkozas megtisztitja Razielt, es a szellemkardot. Egy talanyt mondd meg razielnek, egyesulnie kell annak, ami szet van valva, es az egyensuly orzoje igy fog meggyogyulni, es tud teljes erejevel harcba szallni.
Raziel nem nagyon erti, mert az orzo (Kain) meghalt.
Raziel felmegy Janoshoz.
Ebben a pillanatban tortenik meg az ifju Kain valasztasa, megtagadja az aldozatot, es az oszlopok szettoredeznek.
A hylden nagyur, hash kiszabadul es megszallja Janost, elegedetten konstatalta hogy milyen eros gazdatestet talalt. A hylden, Janos testeben felszolitja razielt hogy alljon felre, de Raziel utjaba all es legyozi. Janos keri hogy olje meg, de Raziel megtagadja, Hash pedig megoli Razielt, majd elrepul.
Kain ekozben felebred a demon vilagban, ahova a hyldeneket uztek, furcsamod eletben van. A hyldenek figyelmeztetik hogyha ittmarad, ez a vilag mindenkit megfertoz, megvaltoztat, orultte tesz.
Kain kiszabadul.
Raziel visszakerul Elder Godhoz, es ismet csapdaban talalja magat. Elder felvillantja a lehetoseget, hogy egy orokletet tolthetnek el egyutt, mivel meg ha kijut is, elobbutobb mindenkepp visszater ide, nincs menekvese.
Majd szolitja Moebiust hogy terjen vissza, elso talalkozasuk helyszinere. (Moebiust nemregiben olte meg az ifjabb Kain a blood omen1-ben, es Elder God most eleszti ujja -sr1-ben is megmondta, az ugynokeit nem engedi meghalni-)
Kain ekkor belep a spirit forge -ba, meglatja odalent Moebiust Elderrel tarsalogni, a sajat halalarol, es a sajnalatos hylden szabadulasrol. Moebius "kisse" meglepodik hogy Kain el, palcaja ezuttal hatastalan, mivel Kainben mar nincs benne a sziv, amire hatassal volt. Gyorsan kivegzi Moebiust. A szellemvilagban Raziel var ra. Moebius nem veszi eszre, rogton elkezd Elderhez beszelni. Raziel atszurja a megtisztitott szellemkarddal, erre Moebius meglatja Eldert teljes valojaban, puffedt polipszeru testet. Majd Raziel beszippantja. Igy moebius palyafutasa befejezodik. Raziel elgondolkozik: A megtisztitott kard hatasara kezdett moebius igazabol latni. Kain nem harcolhat valamivel amit nem lat, stb. Beugrik neki a profecia, a Balance guardianrol. Tudja hogy csak egyfelekepp vethet veget mindennek. Testet olt moebius testeben, Kain azonnal atszurja. Kain meg akarja kimelni Razielt, de raziel nem hagyja. A reaver szep lassan beszivja razielt, a szellemkardja viszont megszallja Kaint, begyogyitva sebet. Kain igy visszakapta a lelkenek azt a darabjat amit a vampirjai letrehozasara vesztett el, es megtisztitotta a Nupraptor-fele "fertozestol" ami szuletesetol kezdve tette lehetetlenne szerepenek teljesiteset. Es Kain ekkor kezdett latni, igy legyozhette Elder God -t. -
#363 Ahh koszi szepen, ez kurva jo! meg igy elmagyarazva is durva megerteni, foleg az idobeli csavar miatt -
#362 Én is -
Gabe18 #361 Valóban nagyon jó!
Ki kéne adni könyvben,én vevő lennék rá! -
#360 Egyébként eddig is sejtettem hogy király a storyja de hogy ennyire... -
#358 Hűűű...köszi a történetet...mostmár sokkal világosabb, bár elég bonyolult -
Zsoltee_a_bator #357 Soul reaver2:
Raziel a multba kerul, egyenesen Moebiushoz, aki maris megkezdi agymosasat. Bar Raziel ismeri Moebius hirnevet, ugy dont felhasznalja celjahoz hogy bosszut alljon Kainen. A sarafan kastelyban megtalalja onmaga szobrat, meg ember korabol. Latva milyen nemes volt, es mive lett egyre fokozodik a duhe. Moebius kastelyaban megtalalja William holtestet, es az osszetort Soul reavert. Megragadja a Reavert es Raziel szellemkardja osszefonodik regi fizikai formajaval, a pengeosszeforr. Kozben furcsan torzul a ter, letrejon a paradoxon amivel a tortenelem megvaltoztathato. Moebius ekkor betoppan, lathatoan fel a tortentek alakulasatol, de megfelelo szoveg hatasara Raziel vegulis megkimeli. Elmondja hogy o is az Elder Godot szolgalja.
Moebius elnavigalja Razielt az oszlopokhoz ahol Kain mar var ra. Kain lathatoan arra sem meltatja hogy lealljon harcolni. Beavatja Razielt az erme dilemmaba. Az erme egyik oldalan: hogy vagy megsemmisul, es ezzel a vampirokat is kipusztitja a vampirokat, a masikon: ha tulelest valasztja, az oszlopok romlasba dolnek. Mivel a Nupraptor fele orulet kartekony hatasa miatt o sem tudja betolteni az egyensuly orzo szerepet, mindenkepp halott ugy. Ekkor valami tortenik, es az eddig ep oszlopok elkezdenek pusztulni. Pont abban a pillanatban voltak mikor Ariel meghalt, es Kain szuletik. Kain ugy veli, ha eleg sokszor dobjak fel az ermet, elobb-utobb az elere esik. Az osszezavarodott Raziel hagyja tavozni Kaint. Ezutan egyre tobbet tud meg a vampirok multjarol, amiket a bevezetoben irogattam. Talalkozik a tanacstalan Voradorral is, es rajon hogy csak az utolso osi vampirtol, Janostol kaphat valaszt. A problema, hogy Janost reg megoltek a serafanok, igy Raziel visszamegy Moebiushoz. Kozben az Elder Goddal jelentosen romlik Raziel viszonya, mikozben egyre tobbet tud meg a sorsarol.
A kastelyban Kainnel talalkozik. Kain beavatja a William storyba, es elmondja hogy az a sorsa hogy itt es most halljon meg Raziel altal. Hogy ittletuk nem valtoztat a tortenelmen, mert mindigis talalkoztak itt. Atnyujtja Razielnek a Soul Reavert. A szellem, es a fizikai reaver hatasara letrejon a paradoxon. Kain hatasara Raziel nagyon nehezen, de ellenall a tortenelemnek, es nem oli meg Kaint. Ezzel atirjak a tortenelmet.
Moebius kisse megzavarodik, de sikerult atvernie Razielt es a mult helyett a tavoli jovobe ropiti, ahol demonok es mutans hyldenek dulnak fulnak. Kain is koveti Razielt, de konstatalja hogy Raziel rajott, nem Kain halala a kulcs hogy rendbehozza a dolgokat. Meg kell talalniuk az ellenseguket, aki moebiust is droton rangatja. Razielnek sikerul visszajutnia a multba, es felkutatja Janost. Janos mar varta, bar a kulsejen nemileg megbotrankozott, maskepp kepzelte a varva vart vampir messiast. Beavatja Razielt az oszlopok tortenetebe es atadja Razielnek a Reavert. Furcsamod itt Raziel nem erzi az eddig a penge kozeleben levo paradoxont, de eros felelmet erez a pengetol. Ekkor megjelennek a Serafan harcosok, akik Razielt kovettek, es megolik Janost. Raziel meglepetesere, pont emberi onmaga, Raziel az aki felhasitja Janost es kitepi a szivet, es magaval viszi, a reaverrel egyetemben. Kisse megzavarodva rohan bosszut allni. Moebius kastelyaban megtalalja a kardot most is erzi a taszito erot. Megjelenik Moebius, testorevel, Malekkal a serafannal egyetemben. Mivel moebius vampirolo palcajaval megbenitja Raziel szellemkardjat, a soul reavert, Raziel megragadja a fizikai Reavert. Malek es Moebius lezarja az utat es tavoznak. (Ekozben sikolyok hallatszanak, Janos miatt bosszuszomjas Vorador pont ebben a pillanatban semmisiti meg az embereket. Maleket kesobb kivegzik, mivel Moebius orzese miatt nem volt ott hogy megmentse oket. A lelket a panceljaba zarjak, hogy orokre szolgalja az emberi tanacsot. Az a durva ez mind a Blood omen1 -ben is megtortent mar, Malekot kesobb az ifju Kain oli meg. )
Raziel a Reaverpenge segitsegevel kivegzi a Serafan harcosokat, egytol egyig, ironikus modon beleertve sajat magat, az ember Razielt is. Ekkor tortenik valami, elmulik Moebius palcaja hatasa, es Raziel lelek-kardja feleled. Korulfonja a fizikai penget, de most az eddigiektol elteroen elszakad Razieltol. A paradoxon most sem erzekelheto. A penge ekkor Raziel ellen fordul es keresztulszurja, elkezdve kiszipolyozni a lelket. Raziel ekkor jon ra: a Reavert sosem terveztek arra hogy lelkeket szippantson. Csak a benne lakozo lelek az ami lelkeket fogyaszt. Es ez a lelek o sajat maga. A hozzalancolt szellempenge az o sajat lelke. Es a kard epp szipolyozza. Ekkor megjelenik Kain, kicsit aggodoan, de biztatja Razielt hogy engedje megtortenni amit kell. Ekkor, amint Raziel lelek kardja elkezdi Raziel lelket beszippantani, a talalkozaskor letrejon a paradoxon, es ebben a pillanatban Kain kirantja a kardot, ezzel megakadalyozva Raziel bekebelezeset. Kain kicsit felo arcot vag, mikor az emlekezete ateli a tortenelmi valtozasokat, es Razielt, mielott visszaesik a szellemvilagba, figyelmezteti hogy Janosnak halottnak kell maradnia. Raziel a szellemvilagban, csoppet feldultan konstatalja, hogy a szellemkard tovabbra is hozza van lancolva. Tehat nem kerulte el a szornyu vegzetet, ezzel csak elhalasztottak a dolgot. -
#356 Izgi story -
Zsoltee_a_bator #355 korvonalakban:
Az elotortenet kb fullos, Soul Reaver2-Defiance-bol, a kesobbiek a Blood omen1-bol.
Az "elder god", mindig egy lelkeken elo parazita volt, es mindenki elott istent jatszva szipolyozta a nepeket, es alakitotta a tortenelmet a maga kenye kedve szerint. (mivel a halalbol nyeri az erejet, nem volt ellenere a verontas, haboru stb)
A vilagot regen az osi szarnyas faj uralta, az o ellensegeik voltak a hodito hyldenek. A vampirok legyoztek oket es szamuztek a demonvilagba. Ott a hyldenek kellemetlen mellekhataskent nemileg megorultek es mutalodtak. Az oszlopok zartak el oket a vilagbol, ok csak neha-neha jutnak be a vilagba, vagy egy demon berenc segitsegevel (az egy kulon faj, a hyldenek alantaskent kezelik oket). A hyldenek szamuzetesuk elott megatkoztak a szarnyas fajt, orok elettel, es verszomjjal. Es itt volt az Elder God fo problemaja. A vampirok tobbe sosem haltak meg, es halalukkal nem taplaltak ot. Az osi faj eddig istenkent tisztelte ot, meg ok sem ismertek a valodi termeszetet. Ezutan az "isten" hallgatott, elfordult toluk, ezert a vampirok tomegesen elkezdtek pusztitani magukat.
A masik fo problema az volt, hogy az oszlopoknak orzore volt szukseguk hogy a hyldeneket elzarjak. Ez nem valasztas volt, az orzok szulettek ebbe a sorsba. A vampirok viszont az orokelet atok hatasara a szaporodas kepesseget elveszitettek, es egyre kevesebben is voltak. Ekkor kezdtek el az embereket hasznalni, tobbeket vampirra valtoztattak. Az elso ilyen ember Vorador volt. A vampirok kozott ismert volt egy profecia, miszerint jon egy vampir hos, es a reaver segitsegevel legyozi a hyldenek hoset (avagy elbukik). Janos, a legregebbi vampir keresere Vorador elkesziti a (blood) Reavert. Az eros fegyver az aldozatok veret szivta el, es ugy tartottak, ez a kulcs az oszlopokhoz.
Egy ideig ez rendben is volt, de az Elder God-nak nem volt inyere a sok ujdonsult ember eredetu vampir, szinten orok elettel. Sugalmazasara a (meg nem vampir) emberek fellazadtak uraik ellen es ezzel kezdetet is vette az elso vampiruldozes. Az elso ket lazado ember Moebius, az ido oszlop orzoje, felvertezve az idoutazas kepessegevel, a masik pedig Mortanius, a halal orzoje.
Ezutan az oszlopok emberi kezre kerultek. Mint kesobb kiderult, a hylden hos, Hash (kesobb o a Sarafan lord) a meggyengult zar hatasara -az emberek rosszabbul vegeztek az orzo szerepet- megszallta mortaniust. Hogy az oszlopokat meggyengitse, mortanius ezutan megolte Arielt az egyensuly orzojet. Az oszlopok szettoredeztek. Ebben a pillanatban megszuletett az ember Kain, es ezzel o lett az egyensuly orzoje. Nupraptor, a nemtommi orzoje (talan dimenzio), Ariel szerelme, mikor megtudta mi tortent, megorult es pszionikus hullamot engedett egesz Nosgothra. Mivel az orzok lelki kapoccsal vannak osszekotve, oket is orulet sujtotta, beleertve valamilyen formaban magat Kaint is. Az egyetlen aki ez elol megmenekult, a halott Ariel volt, akinek a lelke az oszlopokhoz lancolodott orokre. Kesobb Mortanius megoleti Kaint es vampirkent eleszti ujja, a Sotetseg szive segitsegevel. Ariel ekozben Kaint noszogatva azon faradozik hogy elpusztitsa az orzoket, igy helyreallithatok az oszlopok. Moebius, magat egyfajta Orakulumnak kiadva szinten droton rangatja Kaint a sajat celjaira. A lazado Moebius az Elder God sugalmazasara, a vampir faj kiirtasara torekszik. A problema ott van, hogy a tortenelem orzi onmagat. Hiaba van meg neki az idoutazas kepessege, nagyon nehez a tortenelmet megvaltoztatni, igazodik az esemenyekhez, es probal ugyanabban a mederben folyni amerre eddig. Itt jon kepbe a Soul Reaver, amit a fiatal vampir Kain Avernusban szerzett magahoz. A kard a regi legenda szerint egy osi leleknek ad otthont, ami lelkeket fogyaszt. Nosgothot ekozben egy invazio fenyegette, Ottmar kiraly tehetetlen volt a tamado Nemezis ellen. Kain hogy megmenekuljon hasznalta az idoportalt, ami par evtizeddel visszaropitette. Hogy megvaltoztathassa a tortenelmet, megoli "William az igazsagos"-t, aki kesobb a nemezis lett. Moebius tudta, mi modon lehet a tortenelmen valtoztatni, a kulcsszerep a Soul Reavere'. Visszament az idoben, es ellatta az ifju Williamet a Soul Reaverrel. Kain es William Reaverje egyazon penge ket masik idosikbol, ezek talalkozasa hoz letre egy paradoxont, ami segitsegevel valtoztatni lehet a tortenelmen. Kain legyozi Williamat mielott a tamado Nemezisse lett volna, William Reaverje pedig osszetort.
Kain dolgavegeztevel visszatert a sajat idosikjaba, de cikis helyzetbe kerult, mivel Moebius, a fiatal Williamet martirra teve, ezt felhasznalva meginditotta a nagy vampir tisztogatast. Erkezesekor epp Voradort, (Kaint leszamitva) nosgoth utolso vampirjat pusztitottak el. Ekkor Kainnek Ariel felajanlotta a valasztast. Utolso orzokent ha elpusztitja magat, uj orzo szuletik, es az oszlopok helyreallnak. Kain utolso vampirkent tudja hogy ez faja kipusztitasat jelenti, raadasul a kezdetben atokkent megelt allapota egyre inkabb megtetszett neki. Igy megtagadta az aldozatot. Az oszlopok szetestek, es ez utat nyitott a hylden nagyurnak Hashnek, hogy teljesen megszallja Mortaniust. Teljesen eltorzult demonna valt a teste, de az ifju Kain elpusztitja.
A blood omen2 tortenetet atugrom, meg kicsit homalyos pontosan mi tortent a blood omen1 es a soul reaver1 kozott.
Soul Reaver1:
Kain egy vampirbirodalmat hozott letre, az alacsonyrendu vampirorokon, vampirhadnagyai segitsegevel uralkodott. A vampirok a korok soran mutalodtak. Nem folyamatosan, neha-neha evszazadok, evezredek soran lokesszeruen mutalodtak egyet. (Bebabozodtak, es uj formaban keltek ki). Kain volt az elso, ot kovettek a tobbiek. A legerosebb hadnagya, a vampir Raziel Kaint megelozve hamarabb lepett az ujabb fazisba, igy nottek ki a szarnyai. Kain ekkor latszolag duhos onzesbol, letepi Raziel szarnyait es elrendeli Raziel kivegzeset. A halal tavaba taszitja. A to alatt talalhato az alvilag, Abyss, az Elder God otthona. Meg nem vilagos hogy miert, Raziel nem semmisult meg teljesen, a lelke kicsit lepusztult formaban megmaradt. Az Elder God rogton el is kezdi manipulalni, es a vampirok ellen erzett duhet fokozni. Allitasa szerint o hozta letre Razielt a mostani formajara, elpusztithatatlan lett, kikerult az elet-halal korforgasabol, es ver helyett lelkek szipolyozasabol nyeri az erejet. Raziel ekkor vakon, mit sem tudva a valosagrol elkezd vadaszni Kainre es arulo testvereire, akik az ekozben eltelt evezredek alatt felismerhetetlensegig elmutalodtak. Kainnel talalkozva, harcba kezdenek, Kain egy ideig jatszadozik, majd felduhodik es a kardjaval, a Soul Reaverrel, lesujt Razielre. A kard megsemmisul. Kain furcsan mintha elegedett lenne a tortentekkel. Raziel kisse fajdalmasan, de atveszeli a csapast, es a szellemvilagba lokodve veszi eszre az eddig a kardban lakozo "lelket", ami a kard igazi erejet adta.
A lelek-kard orokre hozzanott Razielhez, es a fegyvere lett. Kain ugy intezi, hogy Razielnek le kell irtania az osszes testveret. Mindegyikuk lelket bekebelezve uj kepessegek birtokaba jut.
(Kain mashogy jott letre, mint az osszes tobbi vampir, o ugy tud letrehozni vampirokat, hogy a sajat lelke egy reszet adomanyozza egy megfelelo, meg lelket tartalmazo holttestnek. Ezert jonnek raziel uj kepessegei mikor bekebelezi oket)
Raz rajon hogy Raziel maga, es testverei is, regen Sarafan harcosok voltak, a vampirok ellensegei. (mint kesobb kiderul Moebius csatlosai) Ez fokozza a duhet. Kainre Moebius barlangjaba talal ra. Kain megkezdi Raziel szemenek felnyitasat, pedzegetni kezdi neki a tortenelem megvaltoztathatatlansagat, es a szabad akarat illuzio voltat. Rovid harc utan belep a portalba, ahova Raziel vak duhvel koveti. -
Gabe18 #354 Üdv!
Hát én szintén keveset tudok a történetről,pedig engem is érdekelne nagyon.Amit mégis azt a játékokkal kapcsolatban megjelent 576-okból.
Amire emlékszem például hogy Kain-Raziel affér azon alpul hogy a vámpirok fokozatosan fejlődnek,de a fejlődés következő fokára mindig Kain lép előszőr.Egészen a Soul Reaver bevezetőjében látott pillanatig,amikor is Raziel lesz az első akinek szárnyai lesznek.Kain ezért akad ki,tépi le a szárnyakat,és dobatja Razielt abba az örvénybe.
Amikor a Blood Omen 2 kijött konzolra,akkor volt egy 576-ban,egy asszem 2 oldalas összegzése a történetnek.Abbol ahogy emlékszem elég jol kivehtőek voltak az addigi események.Sajnos az nekem nincs meg,csak akkor olvastam...
-
#353 szerintem csak kb 30% hulyeseg, a tobbiben biztos vagyok, mert azt nemcsak meseltek, hanem magam lattam/olvastam a jatekokban :) De ha szted 95% hulyeseg, akkor varom az epkezlab korrekciokat, ahogy irtam is :) -
#348 csaopajto = csapohid+vizesarok
na, en nem egetem magam tovabb, bye :) -
#347 oszlop = szobor -
#346 lehet hulyeseget mondok, de ha most latod eloszor a szobrot, akkor az van egy ajto, amire az oszlop nez, azon menj be, aztan egyertelmu asszem. Azer irom, mert volt egy ido, mire en rajottem, hogy ott is van egy ajto, mindig at akartam ugrani a lezart csapoajton :) A falcon insigna nem a sarga ajtokhoz kell, hanem egy masikhoz. -
#345 Egy fuggo elmeselte a minap amit felfogott a tortenetbol, gondoltam leirom hatha telleg igy van :)
A csapos ize az az Elder God, aki eloszor a vilagon volt, de mara mar elvesztette a jelentoseget, es lelkeken el. A vilagot angyalszeru szarnyaskardos lenyek vedtek. Voltak azonban demonok, akik a nemletben voltak, es el akartak pusztitani a vilagot, mivel, amit nemlette tesznek ott, az az o vilagukban megtestesul, igy akartak vilagot epiteni maguknak. Az angyalszeru lenyek kivagtak oket a picsaba a vilagbol, de azok meg utoljara sikeresen a vampirizmus atkaval sujtottak legyozoiket. (az orzok oszlopokat emeltek szerte a vilagban, amik megakadalyozzak a demonok bejovetelet, es az oszlopokhoz nagyhatalmu szellemet kotottek.) Igy ujabb utodaik mar vampirkent jottek a vilagra. Az elso ivadek, aki kibirta a letet, az volt Janus Oldrin, vagy hogy a rakba kell leirni. Kain pedig, miutan meghalt, szinten 'szuletett', szal nem vampirra tett vampir, csak o halando volt, de miutan meghalt, egy kicsit meg itt maradt demon vampirra tette, gondolom, hogy pusztitgassa szepen a vilagot. (elso resz, meg izometrikus nezetben). Kain egy megaloman fereg, ezert o akart lenni a leghatalmasabb leny a vilagon (nem eleg, hogy elsoszulott vampir, aaa). Ezert az elso reszben legyozte a vedooszlopok orzoit, es atvette a szerepuket, igy a vegere o iranyitotta az osszes oszlopot. Meg az elso reszben szert tett a soul reaver kardra is, ami egy anyagi, es szellemtesttel is rendelkezo fegyver. Arra azonban nem gondolt, h nem veletlenul orizte egy-egy szellem az oszlopokat, Kain nem tudta egyszerre az osszes kaput vigyazni, igy egy demon bejutott. Voltak ekkorra a vilagban Szerafok, vampirvadaszok. Ez a demon a vezetojuk borebe bujt, igy tett szert nagy hatalomra az emberek kozott. Megszerzett egy amulettet, ami megvedi a soul reaver ellen, ezt persze Kain nem tudta. Amikor megtamadta az orszagat, a Sarafan Lord legyakta, mivel nem tudta kinyirni a csucstechno karddal. A negyedik reszben (idorendi szempontbol ez jon, Legacy of Kain: Blood Omen 2, megjelenesi sorrendben a 4.) Kaint felkelti a torporbol egy vampirno (innentol nem emlexem a nevekre...), aki egy vampirur lanya, aki Janus Oldrin elso teremtmenye (talan Vorador). De rohadt hosszu lesz ez. Kain dolga, hogy megszerezze az amulettet, aztan a vegen legyakja a fotap szerafot, szal a demont. Ja es persze le kell gyaknia regi hadnagyait, akik atalltak a demonhoz. Itt jon a 2-3. resz, a ket SoulReaver. Kain a 7 legtapabb szeraf lovagot hadnagyava (meg vampirra) tette. Az egyik ilyen szeraf, majd vampire volt Raziel. Egy ido utan Raziel egy hadjaratrol visszaterve buszken mutatta Kainnak ujdonsult szarnyait (biztos qrva sok tp-t kapott). Kain persze vegtelen haragra gerjedt (mi az, hogy neki nincs szarnya), es elobb szettepkedte Raziel szarnyait, majd szetgyakta, es megolte (jo tapos volt). Az Elder God azonban ujjateremtette Razielt lelekszivokent, hogy ot etesse az ellopott lelkekkel. De aze' megengedi neki, hogy megbosszulja a halalat Kainon. Innentol nem tul vilagos a dolog, Raziel megszerzi a Soul Reavert, valahogy belekeveredik Moebius, aki az idotol figgetlenul letezik vagy mi, es meg annyit tudok, hogy kiderul, hogy az a lelek, ami a soul reaverben van, az Raziel lelke, de hogy hogy kerul bele, azt nemtom. Szal ha eddig egyaltalan helytallo a tortenet, akkor sincs meg tovabb.
Ha valakinek sikerul vegre osszerakni a dolgot, akkor irja ma' le, mert mar erdekelne naon :) Mondjuk azt sajnalom, hogy ennyi supermariozas van az 5. reszben, pedig meg a felenel se jarok. Most fogom kinyitni a kaput Raziellel a feny, meg sotetsegreaverrel. Ja es BUEK mindenkinek! -
#344 Se vízreaver,se földreaver, se kinyíló repedés. mindegy... -
#343 no ez engem is érdekelne!!!buék mindenkinek! -
#337 de ha csak a vízreaver-t keresi akkor hogy lenne meg neki a föld reaver? :D -
#335 nem fogta be. -
#334 normál módban fennt a part szélén állsz és TK AIM al becélzod a víz alatti repedést -
#333 utánna vissza kell menni a nagyterembe Jánoshoz (ahonnan indultál!) -
#332 Nekem nem ment... Spectralbe vagy materialba kell?
És a vízreaver hol van?