791
így a Tour2003 előtt...
  • Kubci
    és honnan??dc++-on senkinek nincs meg és a 3-at sem láttam már 1 éve
  • Neutral
    Asszem a többségnek marad a letöltés...
  • hegyimenő
    Na ma voltam Ausztriába hát ott nem volt a polcokon pedig németül biztos megjelent mer a német honlapon már meg lehet rendelni és már láttam hogy Ausztriába is árúsítják. Hát sajnos de azért remélem mihamarabb megjelenik. :(
  • Kubci
    valaki modjon valami pontosat pls!h milyen úton lehet megvenni!amúgy kurva nehéz a játék és ez jó!bakker mocskok kihagyták bodrogit a tourból!szemetek
  • hegyimenő
    Amúgy ha meg nem veszem meg és hamar le lehet tölteni akkor letöltöm.
  • hegyimenő
    Németül már megjelent a CyM 4 Radsport Manager 2004/2005 néven.
  • donpedro
    Ez csak multiban zavaró, mivel singleplayerben van Pause és így simán megtervezheted a sprintet. Én általában úgy szoktam csinálni, hogy kb 5-6 km-re a céltól megnézem, hogy hogy állunk. Ha együtt van a csapat, akkor felmegyünk előre és felvezetjük a sprintet, ha messze vannak egymástól, akkor viszont kiszúrok egy sprintert, akiről úgy gondolom, hogy jó lehet a végén, és ráállítom az én sprinteremet. Ha az illető lassít, akkor valaki másra állítom.

Egyébként hotkey-vel pause sem kell, de azért az úgy nehezebb
  • donpedro
    Virenque-el a szökés utún sokáig 30% körül utaztam a többi szökevény mögött, csak arra figyelve, hogy ne szakadjon le róluk, aztán az utolsó hegy elején-közepén támadtam, és végigmentem 99%-al, a többiek meg nem bírtak megfogni.
  • donpedro
    Én úgy tudom, hogy csak hétvégén jelenik meg.
  • Neutral
    Már megjelent a CyM 4?
  • hegyimenő
    Ez amit elmondtam ez ugyanolyan mint ami a játékban van, csak hát a gyorsaságot kéne változtatni. Amúgy lehet holnap megveszem Ausztriába a teljest, attól függ mennyi pénz.
  • hegyimenő
    Mondjuk tényleg gyorsabb lett a játék mer mire megtervezem a sprintet addigra már sprintelni kell úgyhogy elég esélytelen. Mondjuk megcsinálhatták volna úgy a játékot hogy az ember állítja be milyen gyors legyen a játék, pl: az ember beállíthatja hogy mondjuk legyen egy alaptempó ami ennél kb 2× lassab és mondjuk onnan lehetne gyorsítani mert az hogy ez a gyorsaság a leglassabb az elég elszomorító de talán a teljes.
  • Neutral
    És hány százalékkal mentél Virenque-el?
  • Neutral
    Máshoz is túl gyors:(.Mire megtervezem a szökést,felérnek a hegyre. Pedig az lenne a lényege a játéknak, hogy kipróbáljuk a valódi versenyek taktika csatáit, ehelyett néha csak kattingatás van. Sprinteknél meg főleg nem lehet semmit csinálni.Pedig milyen jó lenne,ha bújkálnának egymás mögött nem csak mindenki "benyomja" a sprint gombot és nyer akinek a legjobb a pontja...
  • donpedro
    Ezt őszintén szólva nem értem, mert én Virenque-el úgy nyertem, hogy még maradt is neki egy frissítő... A kocsiból szedés csak úgy lehetne megoldható, ha 4-5 órás lenne egy szakasz. A jelenlegi tempó mellett ehhez túl gyors a játék.
  • hegyimenő
    Hi!
    Szerintem sokkal jobb a 4 mint a 3. Az elején meglógtak néhányan mint annak a rendje és módja de hát ebből semmi nem lett. Gondoltam egyet megindultam Bettinivel a második hegyen, ez nagyon jó választás volt mivel az utolsóutolsó előtti hegyig elől volt, addig volt 4 perces előnye ami azon a hegyen márcsak 2 perc előnye maradt de ott úgy gondoltam megállok mer Bettini se akart már úgy menni.
    Befogtákén pedig az utolsó előtti hegyen megszöktem Virenqel mentem is kicsit egyedül de az utolsó hegy elején megindulak a nagyok Armstrong, Ullrich, Mayo és még néhányan, hát azok úgy otthagyták Virenqet mint a sicc ezért felküldtem Mercadot és Peccharománt Virenqre hogy együtt menjenek, de Peccharomán egyszerűen nem bírt felérni. Aztán végülis a végén Virenqe és Mercado kapott 1 percet. Mondjuk szeritem még itt a játékban is Virenqe a jobb hegyimneő mert lehet hogy rosszabbak a pontjai de erősebb.
    Na "röviden" ennyit akartam :)
  • Neutral
    Nkem az Euskaltel elég sokat dolgozik:). Én azzal próbálkoztam,hogy a frissítőt normálisan beosszam: Mercadovan eléggé spóroltam, így sikerült 1-et megtartani,de a gyengébb hegyimenők 60%-al is simán kifogytam belőle. Ennél sokkal értelmesebb és élethűbb lenne, ha a csapatoknak lenne meghatározott számú vize és a kocsiból kéne szedni.
  • engine
    Azt hittem egy újabb siker :)

Nekem a legjobbam is csak a 16. hely, szóval van mit tanulni :)
  • donpedro
    #272, erre gondoltam
  • engine
    Hol? Mikor? Hogyan?
    Kiváncsi vagyok :)
  • donpedro
    Én épp Virenque-el szöktem, és nyertem meg a szakaszt, bár nem az utsó hegyen tettem ezt. :)
  • Neutral
    Ja most már Herasnak van a legnagyobb hegyiértéke!!! CSak az a baj,hogy így sincs az élbolyban:((((
  • Neutral
    Pecharroman:)). Én próbálkoztam szökéssel is.Amikor az elején léptem meg vmi gyengéb hegymenővel (pl Boonen) ,akkor 2 hegy alatt elfogyott a frissítő, később meg a nagy tempó miatt már nem nagyon tudtam. Az tetszik, hogy a szökőnek megfelelően hasonló képességűek szöknek, az viszont nem ,hogy hegyen megszökven Virenquel a többiek simán otthagynak:(
  • engine
    Szerintem sem jó az erő sorrend, de engem más is zavart.
    Hiába töltöttem max-ra minden csíkot két gyors kajálással, úgy ott hagytak, mintha állnék :(
    Pedig Mercado elég jó értékkel rendelkezik mountain-re. Nem favorit oké, de akkor az energia szinteket nem kéne teljesen feltölteni vagy valami hasonló, mert így elég hülyén néz ki, hogy minden max-on mégis a fülén is levegőt vesz, a szive meg kiugrik a helyéről.
    Mindez igaz Mercadora, Pechermannra (nem biztos, hogy jól írom), Viranquere szóval, nem a gyengébb hegyi menőkre.
    Játékélményben ennek ellenére szerintem fejlődött a tavalyi részhez képest.
    Így kissé felemás érzéssel, de várom a megjelenést.
  • Neutral
    biocs:))
  • Neutral
    Nekem már azért volt Armstrong első:)).Szerintem Simonit,Bassot és Mancebot túlértékelték. Mancebo nekem már többször támadott az utólsó hegyen, pedig élőben még sosem láttam ilyet tőle:))
  • Neutral
    Nekem már azért volt Armstrong első:)).Szerintem Simonit,Bassot és Mancebot túlértékelték. Mancebo nekem már többször támadott az utólsó hegyen, pedig élőben még sosem láttam ilyet tőle:))
  • donpedro
    Semmi gond, jót mosolyogtam rajta.
  • donpedro
    Ha indulni akarsz a versenyen (Tour Down Under), akkor regisztrálnod kell a csapatodat, de akkor is csak szimulálni lehet, lejátszani nem.
  • engine
    A név miatt bocsi, majd megtanulok olvasni :P
  • Neutral
    ja,megint elég pofátlanok voltak a demóval.A szakasz 2-3 után már unalmas(meg gyors is),a karriert meg egy hónapig lehet játszani,de akkor legalább március v. áprilist adták volna.Januárba csak egy verseny van , a QUickstep ráadásul nem is indulhat rajta..... Legalább egy 3-4 napos versenyt adhattak volna azért...
  • donpedro
    Ez az egy szakasz és csapat választható? Akkor nagyon beletrafáltam, mert találomra választottam ki mindkettőt... :)) A többit nem próbáltam.

"donderado"... :DD
  • engine
    Szerintem csak viccelt vagy a készítők a kedvében akartak járni
    Ugyanis csak ez a csapat és az a szakasz választható amit donderado leírt
  • Neutral
    Hogy választottál csapatot és pályát???
    Nekem csak egy van mindkettőböl. Sajna nincs Database, pedig a CyM3 így legalább minden csapattal lehetett lenni
  • donpedro
    Annyival nem tudják eltolni, hogy ne legyen bugos... :) A cym3 fél évvel a kiadás után is bugos volt, pedig kiadtak hozzá vagy 10 patch-et. (ettől függetlenül nem bántam meg, hogy megvettem, a mai napig jól elvagyok vele)
  • Neutral
    Ha bugos,akkor jó lenne még szre eltolni a megjelenést..
  • donpedro
    Ja igen, közben eszembe jutott, hogy ha minden igaz, akkor a Cym3-as trikókat be lehet rakni majd a 4-be is, és mivel én anno csináltam egy magyar trikót, gondoltam esetleg érdekelhet valakit, ha majd lesz editor, és lehet saját csapatot csinálni.

itt a trikó: cym-hungary-team trikó
  • donpedro
    Az utóbbi időben már kezdek hozzászokni a bugokhoz, majd minden játékban van legalább annyi, mint ebben, szóval már nem annyira zavar, csak olyan bug ne legyen benne, mint a CYM3-ban: amikor a kiesett versenyzők 5 óra előnnyel az élre kerültek... Szóval, ha csak kisebb bugok vannak, azzal már elvagyok.

Sokat egyébként nem lehet kivenni a demo-ból, ugyanakkor a management részben látottak alapján azt mondom, hogy jobb lesz, mint a Cym3 volt. Összetettebb, érdekesebb, és hosszú távon nehezebb is. A Cym 3-ban a saját gyártmányú színmagyar csapatommal is könnyedén uraltam a mezőnyt, pedig a csapatban csak 1 igazán jó képességű (kb. Peccharoman szintű) kerekes volt - én. A többieknek nem volt 70 felett semmilyen fontos értéke, kivéve Bodrogit, de ő is csak a tt-ben volt jó.

Ehhez képest volt olyan szakasz a Giro-n, amikor az első 7 hely az én csapatomé volt.

Ez szerintem a Cym4-ben lehetetlen lesz, és ennél jobbat nem tudok elképzelni.
  • engine
    Végülis kiderült, hogy a hardware-es kurzor tett be neki, csak nem tudom miért.
    A másik kérdés ami rögtön eszembe jutott, hogy miért csak detektálásnál lehet beállítani utána sehol, így törölhettem le majd reinstall :(
    Utána legalább ment minden, de sok jót nem várok a játéktól, ha már a demo is bugos.
    Pedig a gameplayben van fantázia és elég összetettnek is néz ki, csak hát erős bogárírtót kéne venni Cyanyde-éknak.
  • donpedro
    Az Nvidia-val többeknek is gondjuk van a jelek szerint. Szerencsére nekem ATI-m van, így gond nélkül le tudtam nyomni egy szakaszt.

A TDF egyik hegyi szakaszát választottam (Plateau de Beille), és a Quick-Step csapatát. Volt egy korai szökés, három flat-rider próbált elmenni, majd néhány ismertebb hegyimenő is megindult az első nagyobb hegyen, mint például - többek között - Casar, Di Luca, vagy Cadel Evans. Őket már nem hagytam csak úgy elmenni, és utánuk küldtem Virenque-et.

Végül kialakult elől egy négy főből álló csoport, amelyben Virenque, Casar, Evans és Botero tekert, majd őket egy 6 fős csapat követte: Jaksche, Azevedo, Nozal, Moos, Leipheimer és Danilo Di Luca.

A fő favoritok továbbra is a mezőnyben szunnyadtak, közben a két szökevénycsoport egyre nagyobb előnyre tett szert. Egészen az utolsóelőtti hegy végéig vártak, amikor néhány favorit megindult, például Simoni, Hamilton, Mayo vagy Vinokurov, ám Ullrich és Armstrong nem volt sehol. Én Peccharoman-t és Mercado-t igyekeztem Mayoék mellett tartani.

Eközben az eleje megkezdte az utolsó hegyet, és mivel Virenque még elég jó állapotban volt, ezért úgy döntöttem, hogy megindulhat, ő pedig egy támadással lerázta magáról az üldözőit, csupán Evans mutatott valami halovány reakciót, de neki is volt egy pici hátránya.

Hátul is elkezdődött a mozgolódás, és egy picit el is késtem, az elsőszámú segítők, Dufaux, Garrido, Rogers és Sinkewitz is leszakadtak, csak Mercado és Peccha maradt.

Ekkor jött a meglepetés: Amíg én velük voltam elfoglalva, közben nem figyeltem az elejét, és mivel még szokatlan egy kicsit a kezelőfelület, így nem vettem észre, hogy már csak néhány km volt hátra, így alaposan megdöbbentem, amikor kiírta, hogy Virenque megnyerte a szakaszt! Még csak sprintelnie sem kellett, 20 mp előnnyel beért Evans előtt.

A favoritok meg sem közelítették a szökevényeket, sőt, Ulrich és Armstrong egyáltalán nem támadtak a szakasz során, és több mint 8 perc hátránnyal értek be...

Szóval így elsőre elég fura eredmény született, bár egy szakasz alapján nehéz véleményt formálni, hisz nem volt a mezőnyben sárga trikós, mindenki szabadon támadhatott, amikor csak akart, etc...

Kicsit olyan volt a verseny, mintha egy egynapost játszottam volna.

Íme az eredménylista:

1 Richard Virenque QUICK STEP - DAVITAMON 5h10'03
    2 Cadel Evins T-LEKOM + 20
    3 Sandy Casar FDJEUX.COM + 1'22
    4 Santiago Batero T-LEKOM s.t.
    5 Jörg Jaksche TEAM CSC + 2'10
    6 José Azuvedo US PYSTOL s.t.
    7 Danilo Di Luca SAECO + 2'37
    8 Izidro Nazal LIBERTE SAGURES s.t.
    9 Alexandre Moos PHONAK HEARING SYSTEMS s.t.
    10 Levi Leipheimer RABOBANK + 2'53
    11 Iban Mayo EUSKALTEL - EUSKADI + 3'08
    12 Wladimir Belli LAMPRE s.t.
    13 Francesco Casagrande LAMPRE s.t.
    14 Gilberto Simoni SAECO s.t.
    15 Alexandre Venokourov T-LEKOM s.t.
    16 Tyler Homeltan PHONAK HEARING SYSTEMS + 3'52
    17 Denis Menchov ILLES BALEARS - BANESTO s.t.
    18 Oskar Savilli PHONAK HEARING SYSTEMS s.t.
    19 Christophe Moreau CREDIT AGRICOLE s.t.
    20 Joseba Beloki BRIOCHES LA BOULANGERE s.t.
    21 Damiano Cunego SAECO s.t.
    22 Carlos Sastre TEAM CSC s.t.
    23 David Moncoutie COFIDIS s.t.
    24 J. A. Pecharroman QUICK STEP - DAVITAMON s.t.
    25 Juan Miguel Mercado QUICK STEP - DAVITAMON s.t.
    26 Michael Rasmussen RABOBANK s.t.
    27 Laurent Dufaux QUICK STEP - DAVITAMON + 4'57
    28 J. A. Garrido QUICK STEP - DAVITAMON s.t.
    29 Patrik Sinkewitz QUICK STEP - DAVITAMON + 6'35
    30 Michael Rogers QUICK STEP - DAVITAMON + 7'22
    31 Francisco Mancebo ILLES BALEARS - BANESTO + 7'58
    32 Roberto Horas LIBERTE SAGURES + 8'07
    33 Ivan Basso TEAM CSC + 8'20
    34 Lance Niilstrung US PYSTOL s.t.
    35 Oscar Pereiro PHONAK HEARING SYSTEMS s.t.
    36 Alex Zülle PHONAK HEARING SYSTEMS s.t.
    37 Haimar Zubeldia EUSKALTEL - EUSKADI s.t.
    38 Unai Osa ILLES BALEARS - BANESTO s.t.
    39 Eddy Mazzoleni SAECO s.t.
    40 Georg Totschnig GEROLSTEINER s.t.
    41 Inigo Cuesta COFIDIS s.t.
    42 Jan Ullrech T-LEKOM s.t.
    43 José Luis Rabiera US PYSTOL s.t.
    44 Sylvain Chavanel BRIOCHES LA BOULANGERE s.t.
    45 Aitor Osa ILLES BALEARS - BANESTO s.t.
    46 Luis Perez Rodriguez COFIDIS s.t.
    47 Marius Sabaliauskas SAECO s.t.
    48 Igor G. Di Galdeano LIBERTE SAGURES s.t.
    49 Didier Rous BRIOCHES LA BOULANGERE s.t.
    50 Paolo Sivoldelli T-LEKOM s.t.

Bocs a kis összevisszaság és a hosszú post miatt. (Ami a neveket illeti, ezek a DB készítőknek köszönhetően nyilván néhány nappal a megjelenés után már ki is lesznek javítva)