32
  • Inquisitor
    #32
    "Hát igazság szerint, Einstein valami olyasmit mondott, hogy Isten nem kockázik, amivel kétkedésének adott hangot az egész kvantummechanikával szemben."
    Erre mondotta az egyik "Káosz" matematikus, hogy "De igen kockázik, és még csal is."
  • Astaroth
    #28
    "Ezek után viszont azt nem értem, hogy egyesek miért cikizik állandóan az olyanokat, mint az Egely?"

    Azért mert olyan buták az emberek!Itt a lényeg az emberi tényezőn!Ha Tesla értett volna az üzlethez állítom teljesen más lenne most a világ.Csak a terveit még a mai emberek sem értik igazán!
  • NEXUS6
    #27
    Hát igazság szerint, Einstein valami olyasmit mondott, hogy Isten nem kockázik, amivel kétkedésének adott hangot az egész kvantummechanikával szemben. Nade mivel eddig a tied az egyetlen hozzászólás ezért jó eséllyel indulhatsz a sütiért :)))

    A lényeg inkább az, hogy ha a kvantumfizikai jelenségeket az idézett mondat szerint értelmezzük, akkor nem arról van szó valójában, hogy lehetséges, vagy nem lehetséges egyfajta örökmozgót készíteni, mert hiszen akkor ugye a körülöttünk levő anyag maga is az, hanem hogy azokat a jelenségeket amelyek lehetségessé teszik, az örökmozgó(anyag) létezését kvantum szinten, vajon fel tudjuk-e nagyítani a "normál" anyag szintjére.
    Nos, több ilyen effektust is ismer a mai tudomány.

    Ezek után viszont azt nem értem, hogy egyesek miért cikizik állandóan az olyanokat, mint az Egely?
  • NEXUS6
    #24
    Ha jól tudom, javíccsatok ki ha tévedek, azér forog a kütyü visszafelé, mert nem tökéletes a tükör, és a fotontól felveszi az energiát, amit hősugárzás formájában lead. Ez a hősugárzás a sötét felületen intenzívebb, ezért forog visszafelé. (zárójelben jegyzem meg, hogy a hősugárzás szintén fotonokból áll). Persze ez is csak egy elmélet, mint ahogy az egész tudomány. A gyakorlatot olyan dógok jelentik, mint a Trabant, a Konkórd, meg az egész űrhajózás, Mari néni Rakéta porszívója, meg a számítógép elötted. Ezek mind olyan cuccosok, amiről valamelyik akadémikus az utóbbi 100 évben aszonta, hogy lehetetlen.

    Ha meg már az energia megmaradás szóba került had
    idézzek:

    "Egyszerű részecskeütközés esetén egy ilyen oda-vissza menő részecskeáram kölcsönhatási bozont cserél egy másik hasonló árammal. Ezt Heisenberg határozatlansági relációja teszi lehetővé, amelynek értelmében egészen rövid időtartamokra, illetve távolságokon megengedett az energia-, illetve impulzusmegmaradás sérülése: "deltaE*deltat >= h'/2" és "deltaP*deltax >= h'/2", ahol "delta" az utána álló mennyiség (kis) változását jelöli, E, p, t és x a szóban forgó részecske energiáját, impulzusát, az eltöltött időt és a megtett úthosszat. A 2 pi-vel osztott Planck-állandó, "h' = 1,055*10-34-ediken J/s" kicsinysége biztosítja, hogy a makrovilágban a megmaradási törvények pontosan teljesülnek."

    A képleteket kénytelen voltam én kiegészíteni, mert képeket nem lehet beszúrni. Ha valamit elszúrtam kéretik a fizika szakosokat kijavítani.
    Aki meg tudja mondani honnan származik az idézet, annak fizetek egy sütit a Béke szállóban!!! :-)

  • zippofcy
    #23
    Ha a szeleromu letezik akkor miert ne letezhetne napvitorla? :)
  • barret
    #22
    egely gy.
  • zippofcy
    #21
    Hat en inkabb arra fogadok hogy tenyleg nem lehetseges. De ez csak egy megerzes.
  • Astaroth
    #20
    szerintem a fizikában vannak hibák és sokan ezt szeretnék bebizonyítani!Én hiszek benne hogy az energiy megmaradás törvénye nem minden helyzetre igaz!

    A Borotvaélen című könyvet ajánlom a hitetleneknek!(a szerzője sajnos nem ugrik be)
  • Dikkma
    #16
    Ezért mondta ironikusan.
  • IrkaBirka
    #15
    fr, Ki vagy?
  • gz8
    #12
    LOL!
    A kúpot sűrített levegővel igen magas fordulatszámra pörgették fel (lásd még giroszkóp), aztán lézerimpulzus-sorozattal lőtték fel.
    A tárgy emelkedésének a lézer teljesítménye szabott határt, illetve az, hogy tengely körüli forgási sebessége lecsökkent, mozgása instabillá vált, és emiatt már nem állt rendelkezésre az a bizonyos tükröző felület.
    Egy szuperfiniselt fémfelületről nem is tudom, mit égethetne le a lézer...
  • Inquisitor
    #4
    "A projekt igazgatóját, Louise Friedman-t nem hatották meg Gold kritikái.
    "A napvitorlázás lehetséges" - nyilatkozott röviden."
    Na majd meglássuk ... :)
  • Inquisitor
    #3
    "Bár a fotonoknak nincs tömegük, úgy hiszik, hogy rendelkeznek lendülettel, ..."
    Ööö. Nem ezt hívják "fotonnyomás"-nak???
  • Gladiator
    #1
    ez nagyon laza