Black & White 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Küldd el priviben azt, amit kiír, majd én lefordítom.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Na ismételten vki nem tudja mit kell csinálni az archeológus küldiben miután a jelet megmutattam nekik? 6. sziget. Vmi fordítástr ír de ne mértem egészen.

Mike
😄

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
de csintalaln volt
nagyon érdekes volt, mert két lényem volt, és úgy tûnt, mintha személyiségük lenne
az elsõt jóra neveltem, de az egy igazi kis gézengúz volt, folyton rosszalkodott, volt, hogy a falut is felgyújtotta
ellenben a második lényem, akit rossznak akartam, kis szende volt, puszilgatta az embereket, meg simogatta, folyton gyógyított, szal a végén nem erõltettem, mert egyszerüen nem volt sziven mindig agyonnverni
mert anno a verés sem olyan finomkodó volt mint most, hanem keményen el lehetett szerencsétlent verni, már sajnáltam, holot ugye ez csak egy játék, és a lény csak egy kódhalmaz
a bw2-ben ilyen emociós kötödés nincs

(mindkettõ leopárd volt, tehát még az sem játszott be, hogy két külön faj)

Mike
igen, volt
csakhogy az nem nyújtott akkora élményt, hogy ma is emlékezzek rá,
a bw1-bõl már csak arra emlékszem, amit leírtam

Ott úgy mûködött , hogy ha valamit csinált, akkor megverted/megsimogattad, és lehetett nevelni.Azonban volt mindegyiknek némi személyisége, volt, hogy egy állatkából rosszat akartál faragni, de nem volt hozzá kedve. Mondhattad neki, hogy ne csinálja ezt-azt, legyen rossz, megtette végül, de morgolódva, rossz kedvûen. Aztán valami jót csinált, végül úgy döntöttél, jó, ha azt szeretnéd, akkor tegyed (simogatás) s boldogan repült folytatni a jó tevékenységet...

Ezért volt élettelibb.
Most meg "beprogramozhatod" mit csináljon, s úgy is lesz.
Jaja, ilyenekre én is emlékszem. Egy idõ után falra másztam tõle, annyira végeláthatatlanul pepecses volt a játék.
A lény meg szerintem nem feltétlen azért dobált meg a pofozás után is az emberkéket, mert eleve csintalan volt, hanem talán mert sosem tudtad biztosan, pontosan miért is pofozod éppen. De lehet, hogy tényleg igazad van, Mike.

Ahogy korábban is írtam, ez a játék azoknak nagy élmény lehet, akik nem látták az elsõ részt. De ha ez tetszik, akkor az elsõt ne hagyják ki. Sokkal élettelibb az egész. Ja, s abban van skirmish mód is.. Meg lehet egymás ellen játszani LAN-ban
Ott is volt mikromenedzsment bõven.Emlékszem az ottani hármas pályára, minden milliméterre házat tettem már, miközben egyfolytában sírt a falu, hogy ez nem jó, az nem jó.

Voltak ott is mellékküldetések, de amik itt vannak, a Creature Island legrosszabbjait idézi. Pl ez a monk-küldetés, ahol az a lényeg, hogy minél gyorsabban rángasd az egeret jobbra-balra, s akkor füstölni fog a kõ (meg az egered is...)
Kandurex
Meg kellene szerezni az elsõ részt.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Mike
hát, az elsõ részrõl az az emlékem, hogy milyen jól elvontunk mi ketten én meg a lényem, micromenedzsmentre nem nagyon emlékszem, max az "oh food, oh wood" felkiáltásokra, de most már ez sincs
meg arra, hogy nem volt olyan könnyû anszolút jónak lenni, leopárdkám pl. akkor is képes volt emgeszegetni a népet, ha elõtte jól megvertem ha ezt tette
meg dobálta is õket
itt meg a lény elvan egyedül, játszik, épít, nekem meg jóként az a dolgom, hogy felhúzzak házakat, meg figyeljek arra, legyen elég kaja, meg várjam, hogy a sültgalamb mikor hullik a számba

szal megtanítom a léynemet meteorozni, aztán elküldöm dobálja meg a szomszédot vele, hehe <#gonosz1>
pedig most éppen 100%-osan jó
az elsõ részben egy ilyen lényt nem lehetett rávenni erre, de szerintem itt menni fog

Jópofa, hogy ennyien így rá vagytok indulva erre a logó-babrálásra. Nem tudom, az elsõ játéknál is volt-e ekkora rácsodálkozás, de ott is kõkeményen meg lehetett bolygatni a Lionhead logóját (ami egyébként olykor-olykor a céget jelképezõ oroszlánfej helyett a te istenséged ikonját rajzolta ki - ez is egy kedves gesztus volt tõlük).

VRSDM
#2093 erre válasz---> jo oks, amugy, ovastam a forumot, végig miota kööjtt a game, de nememlékeztem hogy volt, effajta, valszeg, én nem olvastam el... akkor kösz... ezer hála, ... megyek testelem is.. 😛

u dont have to listen anybody else but me

CS@
Elõre is bocsy azoknak akiknek tetszik a játék, de leírom a véleményem :
Néhány órányi játék és 3pálya teljesítése után most már én is azt merem mondani, hogy ritka unalmas ez a játék, ennyi épp elég is volt belõle.
Semmiféle „élõ” hatása nincs semminek, a lény olyan lett mint egy nagy script. Az emberek teljesen életképtelenek, egy fának az erdõben lényegesen több létfenntartó ereje van mint nekik mert azok legalább szaporodni képesek maguktól. Ha a jóisten nem mondja a népnek, hogy szaporodjatok és sokasodjatok akkor bizony a nép egyszerûen kihal.

Kössz és az archeolóus küldi?

A varosnal legyezgess a buzolgo emberek korul a kezeddel, es meggyogyulnak. Persze masok meg megfertozodnek, szoval nem egyszeru.

Voltan
OFF.
Nem tudjátok, mi van a Wannadooval? Nem mûködnek a menük, nem lehet rájuk klikkelni.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Szerintem, nem fát varázsol, hanem a meglévõ nyersanyagból a házat építi
Azt látod úgy, mintha varázsolna (Building animáció)

Viszont az enyém legalább már a fákat öntözi, mert megvettem neki a képességet
Senki sem tudja ezt a 2 silver scrollt? A 6. szigeten az ásatásos és a mérgezett város vagy micsoda, az amikor ilyen zöld füstszerüség van az emberek körül és bemérgezik a katonáimat.

Mike
hát jóként fix unalmas lés monoton
1-2x még érdekes falut építeni, utána már nem

Mike
mondjuk a lényem magától varázsol fát
én miért nem tudok?

Mike
van pont, meg arany is

Mike
ilyen jó az AI?

vagyis megtehetõ mint a Strongholdban anno, hogy egyik sarokban nincs várfal, de amig oda elérnek végig kell menniük egy hosszú várfal elõtt, ami tele van ijásszal?

elobb a bw1es szokasos koroket kell rajzolni, aztan lehet a varazslatet, konnyen beveszi.

Mike
én már most érzem, hogyha minden pályán ugyanezt kell csinálni, irtó hamar meg fogom unni

Zsolo007
Okés, próbálkozom, thx

Nekem sem sikerült még.
Állítólag, gyorsan és pontosan kell rajzolni
Tudna vki segítséget nyujtani hogy a 6-os pályán az ásatás és a mérgezös silver scrollokat hogy lehet megcsinálni?

Zsolo007
Nemtudom volt e már kérdés, de keresõvel sem találtam választ rá 😞

Hogy lehet kézzel varázsolni? (tehát rajzolok mint az 1ben)
Megvettem tributeból a "képességet" a kézzel való varázslásra, van varázslatom is, de hiába rajzolom le (action gomb lenyomása mellett meg anélkül is) nem történik semmi 😞. Valaki tudna segíteni?

Silver scrollokkal, illetve az adott pályán van rengeteg teljesítendõ alfeladat.
Nem csak az, hogy nyerd meg a pályát, hanem pl lényed építsen fel 10 házat, legyen 20 breeder , építs fel ilyen-olyan típusú épületet, legyen a város impresszív pontjainak száma legalább 30,000 , stb stb
Ezekért mind kapsz pontot

De a legöbbet a scrollokért.
Amik közül megnéztem egyet-kettõt (monk pl) hát eléggé debilek...
Tegnap a japán elsõ pályán egy 40000 pontos várost kellett építsek mire átállt mindenki, hát mit ne mondjak, a lent írt kritikát (monoton, unalmas) át tudtam érezni...
Voltan
Lál, az Actiontrip.com-on 59%-ot kapott. "Shallow, repetitive, boring", vagyis: sekélyes, monoton, unalmas. Lehet benne egy kis igazság, de azért ez kissé túlzás. Ennyire nem szar azért. Ez van, ha egy nagyon várt játék nem felel meg teljesen az elõzetes elvárásoknak.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Kérdésem: ezeket a tribute pontokat csak és kizárólag a küldetések teljesítéével lehet nyerni, vagy a "hétköznapi" cselekvéseid nyomán is jön némi bevétel?

Amit te pontnak hívsz, én azt hívom aranynak
De a betanítás akkor is jobban tetszett 😊
Aranyos volt, ahogy a gömböt forgatta-nézegette, meg a homlokát csapdosta a régi tigrisem, míg végén felgyúlt a fejében a fény, s onnantól tudta használni az adott varázslatot... 😊 Pl a régi szép erdõvarázslat.
Tudom, hogy tribute, de voltaképp a tribute-nak van arany értéke
Most pl van 200 ezer aranyam :-)
Legalábbis alul ezt mutatja

Köszi, ha ennyi az egész, akkor rendben van.
(a külföldi fórumoban sokan szívtak ezzel a pályával)
Remélem, a késõbbiekben is beválik a "jó út" taktikája 😊
en amugy azt csinaltam hogy lenyemmel szetcsaptam a katapultokat, kesobb meg egy egyszeru vedelmi takitkat alkalmaztam: kitartam a kaput es a varoson belulre a kapu moge felhuztam egy masik falszakaszt es azokra felkuldtem egy ijjasz egyseget, ezek bedaraltak az egyesevel jovo japokat😊 ha nagy gaz van akkor a lenyed besegit😊 vagy leraksz a falhoz egy kozelharci egyseget is. de siman megoldhato ugy hogy kaput bezarod, katapultokat leolod a lennyel.

falat huzhatsz a teruleden kivulre is, a lenyeg hogy az elso falreszt kell az sajat teruleteden(influence) lerakni. ha a palya kezdeskor mar alapbol van fent kezdo fal akkor azt szabadon bovitheted.

amit te penznek hivsz az nem penz😊 hanem tribute, ami jelen esetben annyit tesz hogy mennyire vagy elismert a neped szemeben, ha cselekszel valamit amivel ujabb hivoket szerzel (objectives) akkor ezt a rendszer egy egyszer elkoltheto pontrendszerbe konvertalja at😊 ez a tribute. ebbol fejleszted az isteni eroidet😊

Lehet volt szó róla:

A Lionhead logonál, mikor az a tartály bejön és benne a sok kis mozgó négyzetecske akkor ezt meg lehet fogni egérrel és úgy mozgatni, önteni ki belõle a négyzetkéket ahogy akarjuk... Aztán ha elegünk lett ebbõl, akkor szépen ez visszalakul rendes logóvá.

Szerintem ez nagyon buli. Még ilyenekre is gondoltak. 😊

A progi szép is jó is (bár még csak tutorial) és Tigrissel kezdtem... 😊 Na majd ha jobban beleásom magam, akkor írok róla.
Remek. Eddig ezt nem vettem észre, hogy így lenne, na majd este otthon megnézem :-) Amúgy az elsõ részben a lény varázslatokra való tanítgatása valahol kicsit "élethûbbnek" tûnt, mint az, hogy nekem, mint Istennek, a saját kreatúrám tudásának fejlesztéséhez csak kizárólag pénzre van szükségem, s azzal egy bizonyos árért megveszem neki, hogy tudjon pl heal miracle-t...
Kinek fizetem ezt az összeget ? :-)

Ha a második japán falut megcsináltad, amit majd este fogok elkezdeni, tudsz adni hozzá tippeket? Azt látom, hogy noha tudok falat építeni, nem ér el teljesen a terep széléig, mert nem ér el odáig a kezem, mellette be fognak tudni jönni. Hallottam, hogy jönnek majd a katapultokkal. Az rendben van, hogy veszek shield miracle-t, de milyen módon tudok ez ellen védekezni még?
(Szeretnék továbbra is jó maradni, s csak építgetni, impressiveness pontokkal nyerni, s lehetõleg nem harcolni)
Tudom, hogy te is a jó utat járod, ezért kérdem tõled
Köszi!
amikor ramesz balra lent a tribute menure akkor jobbra lent lesz egy submenu hozza ahol ugyanugy m int epitkezesnel alcsoportokat tudod kilistazni vagy akar az osszeset. gondolom ez neked a miraclen van😊

Dzsega

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Hi
9600XT van és nem enged 1-2 beállítást<#shakehead>Már letöltöttem új drivert...semmi változás.Nem lehet vhól megbabrálni,vmi cgf fájl vagy vmi ilyesmit esetleg?
Hol mondod? Eddig a vásárolható dolgok ott voltak egymás mellett, s mutatott mindent, amit megvettem, rajta egy pipával, illetve azokat is, amiket meg lehet venni. Most csak a varázslatok látszanak, egész pontosan kettõ kipipálva, amit már megvettem, s 3-4, ami vásárolható.
oneal1
én most úgy állok hogy asszem 68% ban gonosz vagyok de a lényem meg 99% ban jó😊

!Forza Ferrari!

submenu

Mike at home
fura

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

rage
Még jó, hogy amiket eddig megvettem, legalább megvannak
Akartam a lényemnek venni heal-miracle képességet, de hát elvette.
Egyelõre csak öntözni tud

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

rage
Abban a pillanatban, mikor a japán pályát megnyertem, hiába lett több mint 200 ezer aranyam, nem enged venni csak varázslatokat. Pedig most lehet tudnék venni egy-két dolgot, de a második japán pálya elején is csak azt látom, hogy 3 féle varázslatot tudok venni a pénzemen magamnak.
Elég érdekes...

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Mike at home
igazad lehet

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

I.C.ram
Nekem is minden minen van 124ben, egyrészt, mert nem is engedi bekapcsolni a cuccokat, másrészt meg valószínûleg lassú lenne 😄

Csak én szeretek metropolisokat építeni? Mindenki ilyen kis falvacskákat épít, nekem meg egy városban átlag 50 lakóház van, és tok jól néz ki! Ügyelek a városrendezésre is 😛 Sajnos már nem tudok képet csinálni, mert újra kezdtem, ezúttal gonosszal, akivel azért annyira nem szép a város 😄

Csak nekem tünt fel, hogy gonoszként sokkal nehezebb a játék? 3x olyan nehéz 100% gonoszba vinni, mint goodba, sokkal nehezebb katonailag leölni az ellenséget, mint csábítani õket, fejlõdés is sokkal lasabb, mert ugye a petem se segít semmiben, hogy ne kapjon good pontokat. Meg sokkal több "good" épület van, mint evil.
Mike at home
najo annyira nem csunya
legalabb a viz tukrozodik