2235
10802156721221919903.jpg
  • Yulcsa
    Kezdődik a döntő!
  • Count Adyn
  • Count Adyn
    Tegnapi meccslabda:
  • examinee
    Nincs semmi bajom amugy azzal a tv csatornával ami közvetiti Wimbledont, de ezt a teniszt elég unalmasan közvetítik. Bár még ha nem láttam volna milyen szinvonal és összefoglalók voltak az EUROSPORT közvetítésinél Roland Garosson azt mondanám ez is jó így. Valamit csinálniuk kéne.
  • poppe
    http://myp2p.eu/
  • Molnibalage
    Hol lehet majd neten nézni?
  • REALista
    Nah Roddick-Federer döntő lesz.nagyon fogok Rodicknak szurkolni.Megérdemelné a győzelmet bár kevés esélye van rá...
    Azt meg nagyon sajnálom hogy Nadal így veszíti el a világelsőséget...:(
  • Airbus A380
    Djoko mostanság nem tudom hol van fejben.
  • Airbus A380
    Federer :)
  • Count Adyn
    Hm Djokovic-ot megverte Haas , Roger-el játszik elődöntőt:)
    Jah és Federer igy már biztosan világelső lesz megint, legalábbis egy ideig:)
  • Airbus A380
    Azért nem fogja ilyen hamar feladni.
  • zsutyesz
    kár lenne érte...
  • Yulcsa
    Nadal pályafutását – térdei miatt – idő előtti visszavonulás fenyegeti

Vészjósló nyilatkozatok láttak napvilágot Rafael Nadal sérülésével kapcsolatban. Az angol Guardian által megkérdezett sportszakemberek szerint a spanyol világelsőnek akár a pályafutása is rámehet térdproblémáira, amelyek miatt a jelenleg is zajló wimbledoni Grand Slam-tornát is ki kell hagynia.

Térdsérülése miatt nem vesz részt a jelenleg is zajló angol nemzetközi teniszbajnokságon Rafael Nadal, a világelső spanyol teniszező. A játékosnál – a Roland Garrost követően –íngyulladást állapítottak meg az orvosok mindkét térdében. Szakértők szerint ez a pályafutását is veszélyeztetheti.

Sven Gröneveld, a világ legjobbjai között számon tartott teniszedző kijelentette, hogy nem ismer még egy játékost, akit ilyen fiatal korában ennyire súlyosan érintett ez a fajta sérülés.

„Úgy látom, hogy az ő esete különleges. Nagyon rossz érzés lehet, hogy nem tudja megvédeni a címét, ez különösen keservesen érintheti a fizikai fájdalmon túl” – mondta Sven Gröneveld.

Nadal korábban úgy nyilatkozott, hogy élete legborzalmasabb döntése volt két nappal a wimbledoni torna előtt bejelenteni visszalépését a londoni eseménytől, feladva a 2008-as cím megvédésének lehetőségét.

A Premier Training cég életmódszakértője, Sean Corvin szerint a 23 éves Nadal térdei olyan állapotban vannak, mint egy 33 évesnek. „Számos versenyzőnek kellett már korán visszavonulnia a fizikai megerőltetések miatt, és többen vannak olyanok is, akiknek szervezete nem tolerálta a kemény edzéseket, s később csak alacsonyabb szinten tudtak helytállni” – mutatott rá Corvin a modern teniszezőket fenyegető veszélyekre.

Corvin szerint a legfőbb oka a sérülések elszaporodásának, hogy mind több versenyt játszanak kemény borítású pályán. „Ha a gyermekek fiatal koruk óta ilyen borításon edzenek, az befolyással van a növekedésükre is, és ez fokozza a sérülések lehetőségét. Növekedésben lévő gyerekeknek egyértelműen nem tesz jót, ha kemény pályán játszanak” – szögezte le Corvin.

A felnőttkorban játszott négy és fél, ötórás mérkőzések pedig mind többször visszalépésre kényszeríthetik a teniszjátékosokat – ez a veszély a legjobbakat sem kerüli el.
    nso
    ------------------------------------------------------------------
    Nem kedvelem túlságosan Nadalt, de nem kívánok neki ilyent. Még sok jó küzdelmet neki!
  • Count Adyn
    Ez jó volt:D
  • Molnibalage
    Szerintem elegáns. Az angolok már csak ilyenek. Szeretik a formaságokat, bár megyjegyzem a tradícióknak van értelme egyes esetekben.
  • Yulcsa
    Roger tábornok mindjárt behúzza a 2. meccsét is :)
  • Count Adyn
    Érdekes ruha:D
  • Airbus A380
    :) ez van imádom a teniszt főleg az ATP-t nézem szóval tudom hol meggy :)
  • zsutyesz
    Én itt szoktam nézni
  • Fujiryu
    Legyen igazad és oktass ki legközelebb is :)
  • Molnibalage
    Tud valaki webes felületet ahol élőben adják a meccset? Nekem otthon nincs Sport1...
  • Yulcsa
    Ma 14:00-kor kezdünk Federerrel, ugye?
  • Airbus A380
    Már tavaly is a sportv adta a wimbledon is meg az ATP- mesterversenyt. idén meg már az 500-at is ők adják szóval nem értem te mért az ES-hez kötöd a teniszt, mert nem csak azon van.
  • Airbus A380
    Nem mivel a sport tv-nél van a wimbledon közvetítésének a joga.
  • zsutyesz
    én azt honnan tudjam? :D
  • Molnibalage
    A sima Eurosport nem is fogja adni?
  • Fujiryu
    Na pont sport1-2-t nem néztem, mert megszoktam, hogy ha tenisz akkor Eurosport.
    Amúgy köszi szépen :)
  • zsutyesz
    Csak te vagy vak :)
  • Fujiryu
    Létezik az, hogy a tv nem adja Wimbledont, vagy csak én vagyok vak?
  • Airbus A380
    Nem kell annyira sietni 1 évig volt világelső (ha most letaszítja Federer) hm.... Federer 4 évig. Lehet utána csinálni. Bár Nadal még simán lehagyhatja még csak 23 éves. Federer meg 28 nem tudom meddig aktívak a teniszezők (gondolom ez egyénfüggő) de a tv-be a 34-35 év körülieket már "veteránnak" számítják Federerbe sztem van még 4-5 év azt kész. No meg ugye nem tudhatjuk a gyereke miatt fog e és mennyit kihagyni.
  • Jeff Gordon
    Miért lenne már vérciki? Az elmúlt hat évben hányszor is nyert itt? Akkor szerintem erről ennyit. Aki meg ilyeneket nyom az orra alá,az meg is érdemli.. Mázli,hogy Federer nem foglalkozik az ilyen építőnek nem nevezhető kritikákkal..

Nadal lehet neki fog szurkolni,tavaly itt lett világelső,most lehet itt fogja elveszíteni,de van egy olyan érzésem,hogy visszajut ő még az első helyre:)
  • Airbus A380
    Attól teher az ilyen helyzet hogyha hibázik és kiesik az vérciki lesz..... utánna mindenki az orrára nyomjahogy mekkora lehetőséget hagyott ki stb.. nem könnyű így se.

Majd Nadal szurkol neki.
  • Yulcsa
    na ja, de tudjuk, hogy Roger mostanában fejben nem volt mindig ott.
    de le legyen igazam, hajrá Roger! én neki drukkolok :)
  • Molnibalage
    Szerintem meg nem. Tudja, hogy az egyetlen igazán komoly ellenfele ott sem lesz. Ez neki ujjagyakorlat szinjén levő torna lesz így..

Amikor olyan ellefél ellen játszottunk az egyetemi röpikupában akiről tudtuk, hogy esélytelenek, olyan hangulatban vertük meg őket, mint ami egy vidám edzéses van.
  • Yulcsa
    azért ez hatalmas teher ám Rogernek! lehet még nagyobb, mintha Nadal indulna!
  • Airbus A380
    Kész vége , Roger visszaveszi az első helyet. Nem lehetett könnyű döntés Nadalnak.
  • Count Adyn
    :(((
  • Count Adyn
    lányok:)
  • Molnibalage
    Igen. Fura, mert goolgeval majdem ilyen néven kerestem, de nem találta..
  • Yulcsa
    esetleg erre gondolsz?