5735
-
Csilla68 #3493 Nagyon köszönöm segítségedet,remélem hamarosan nagy barátnők lesznek macskáim.Egyébként tényleg nagyon féltékenyek! -
#3492 Kis játék Macskák -
#3491 Valószínűleg te vagy türelmetlen. 2-3 hét, mindegy, milyen neműek. Ha nem küldönösen agresszív egyik se, lesz fújás, prüszkölés, morgás - aztűn béke. Ha lehet, a régebbit dajkáld többet. Féltékenyek. -
Csilla68 #3490 Sziasztok! Két lánycicát szeretnék összeszoktatni ,gyorsan,és balestementesen.Ha van valakinek ebben tapasztalata,kérem segítsen.
Még csak 1 hete vannak együtt,lehet,hogy én vagyok türelmetlen? -
#3489 Jogos. A kuty ért a szóból. Főleg, ha a gazdák egyikének hatékony jelenléte is segít. Néha szükség lehet egy összetekert űjság jelenlétére is. Utóbbival nem kell a kutyát fejbecsapni, csak nem macskaetetéskor megmutatni, kellően hangos tud lenni, ha valamire récsapunk vele. Onnantól az újság felmutatása is segít egy csomó probléma megoldásában. -
Cat 02 #3488 Várd meg míg megeszik :D -
#3487 De ez az, hogy minden hol eléri. Meglátja, hogy adok nekik enni(mert mostanába már én is szoktam:)), és mennék be, már megindul, és megeszi előlük. Meg az a baj, hogy nincs is nálunk olyan hely, ahol a kutya nem érnél el meg ha lenn is, a macskák nem eszik meg, csak ott azon a szent helyen valamiért:P:P. Nem tudom miért van, de máshol nem hajlandók megenni, csak ott a terasz azon helyén, ahol szoktuk neki adni:P. -
#3486 Ha magadhoz akarsz venni egy cicát, nézz utána a jelenlegi körülményeknek is! Bizonyos helyzetekben jobb, ha hamarabb viszed.
2-3 hetes kortól a kölyök felnevelhető az anyja nélkül. Kell hozzá: 3-4 hét otthonlét, kecsketej, szemcseppentő, nedves szivacs és iszony sok türelem kb. a cica 5 hetes koráig. Mert akkor a kölyök még nem tud önállóan üríteni, ezért mindent ki kell belőle simogatni, masszírozni. -
#3485 Köszi az infókat, úgy látszik még várnom kell még. -
#3484 A macskák alaptermészete nem túl szelíd és nemigen emberbarát. Erről azt hiszem, az ember tehet. Nem jó megoldás a macskának utána menni. Mert támadásnak veszi.
Én az olyan kölykök esetében, akik házon kívül születnek azt a módszert alkalmazom: 1. Nem engedek oda kutyát. 2. Az első naptól kezdve, mikor megtudom, hol vannak a cicák, viszek enni, inni az anyjuknak. Akit meg is simogatok minden alkalommal. Amíg elkezd dorombolni. 3. A kölykök 4 hetes korától olyat, amit kölyök is meg tud enni.
Ettől a kölykökben az rögzül: Ha ez a hang, járás hallatszik, azt dorombolás, étel, símogatás követi. Sose kellett egyet se szelidíteni.
Mellékesen nem lennék büszke arra, hogy a kölyök féreghajtás és táplálék hiányában elpusztult. Ez súlyos gondatlanság. Ha a kutya eleszi a macskák elől az ételt (ez garantált), gondoskodni kell arról, hogy a macskák olyan helyen kapják a sajátjukat, ahol a kutya nem fér hozzá. Én ezt úgy oldom meg, hogy a macskák étele olyan magasságban van, ahol nem éri el, és olyan helyen, ahol a kutya nem tud felmászni, felugrani. -
Cat 02 #3483 <3 működő kereső -
Aspyrin #3482 Köszi, megspóróltál egy keresést nekem :) -
#3481 Most hut eszembe, hogy van egy fekete cicánk. Fialt 4 macskuszt, amikor nagyobbak lettek, kimerészkedtek a garázszbol(mer ott voltak sokáig:D), de még mindig elszaladtak, nem biztak bennem. Egyszer eldöntöttem, hogy megszelídítem az egyiket. Közel mentem hozzá, elszaladt. de éán meg mentem utána, mentem és mentem... amikor már vayg 15-ögyére mentem utána, engedte hogy hozzá érjek. Megsímogattam, és elszaladt:P. Aztán megint mentem utána, megint megengedte, hogy megsímogassam, de már hátára vágódott meg minden. Megsímogattam elszaladt. Aztán megint mentem utána egy ideig, és megint megengedte hogy hozzáérjek, de már nem is szaladt el:D. Ez volt az első megszelídítésem:D. Csak sajnos nagyon sovány volt, mert az egyik kutya(Bátor) el ett előle mindent(meg a többi macsektol is), és a soványságába pusztult bele szegény:(. Amúgy uugye írtam, hogy elfutottak előlem a cicák. De miért futnak el? Mire gondolnak akkor? "Csúnya ember, el kell szaladni előle"? Mi váltja ki belőlük, hogy azt hiszik bántom őket? Talán az, hogy mamám zavarja állandóan a macskákat, és ők ezt hallják, és azt hiszik hogy én is olyan vagyok? Vagy mi? -
#3480 Én nem szívesen adok ki 3 hónaposnál fiatalabb kölyköt. Sokan már a 6 hetes cicát is odaadják, mondván eszik már. Tapasztalataim szerint a macskaanyák 10-12 hetes korig (a helyettesítő kutyaanyák 10-18 hónapos korig) szoptatják a kiscicákat.
Az anyatej ugyanolyan fontos az állatok, mint a gyerekek számára. Egy 3 hónapos kölyök akár cica, akár kutya minden lényegeset megtanult a környezetéből, anyjától, amit kell.
Általában oltott, féreghajtott, bolhátlanított kölyköket adok ki (nem fajmacskák). Jelenlegi helyzetemben ennek árát a jelentkező gazdáktól elkérem. (Mostmár elárulom, az elszámolt fogamzásgátlás 6 anyától 34 kölykot eredményezett, ebből 12 van még itt. Anyagi csőd.)
Volt másképp is, mikor Borsó volt kicsi. Őt együtt akarták hazavinni egy máshol született kölyökkel. Ő 9 hetesen került gazdájához. (Róla kaptam eddig a legjobb sztárfotót.) -
Cat 02 #3479 #2731 -
#3478 Na ez érdekes... Volt pár macsónk, de egyik se volt olyan stupid hogy tűt nyeljen... -
#3477 Aztaaaaaa. Hogy vette észre Aspyrin? -
Hajnalcat #3476 Mindenhova beteszed? -
#3475 Hány hónaposan érdemes elhozni elválasztani az anyjától a kölköt? -
#3474 Kandúr Bandi az én macskám
Ő a legjobb barátocskám
Karma éles, szőre selymes
Száraz orra néha nedves
Éjjel-nappal együtt vagyunk
Kéz a mancsban sétálgatunk
Velem alszik, velem kel
Ahogy azt egy társnak kell
Nincs is neki semmi baja
Hiszem megvan teje, vaja
De egyvalamit mégsenm szeret, tudom
Hogy a csajom helyett is őt dugom
:DD
ismeritek ezt?
-
Cat 02 #3473 Aspyrin macskája tűt nyelt ha jól emléxem
itt van is kép -
#3472 Ha jól értem, nem hülyét tartasz, hanem macskát! Hol láttál olyat, hogy a háziúr kaktuszt legel? -
viki97 #3471 ojan jo az a kep nagyon buli -
#3470 Ja még nem tették ki -
#3469 Nem találom hol kell szavazni... -
#3468 Én tettem fel, de csak puszta jószándékból
..nameg mert tök viccesen néz ki -
#3467 Tényleg. -
#3466 Te tetted fel? Ezért véged lesz, mint a Twin peaks-nek! -
#3465 Amúgy nem csak hülyülsz? Ő tényleg a te cicád? -
#3464 majd ha kirakják nézesd vele vissza -
#3463 Na nee... Ez a copyright durva megsértése..
Szegény macsóm világhírű lesz -
viki97 #3462 de buliXD XD XD -
#3461 -
#3460 A növény evési kérdésre visszatérve, gondoljatok bele, hogy valakinek kaktusza van, és úgy tart bent a házban macskát. És mi van, hogyha a macskának ég a gyomra, és a kaktuszt akarja rágcsálni?Egyszer csak odamegy a cica a kaktuszhoz, a gazdi meglátja, de még elfordul, és mire a gazdi felfogja, hogy a macska mit akar, és elakarja zavarni onnan, addigra már nem tudja, mert a macska hasábol kilóg a tüske. Ilyenkor mi van?(vickel, de azért kiváncsi rá). -
#3459 Mert egy macska. Lenne mégegy a kenyeret is megenné. Tudom. Az enyémek előtt mindig van kaja (száraz), minden nap kapnak mellé húst, aludttejet (igazi tehénből), tejet (igazi kecskéből), mikor mit. Aztán előveszek kenyeret és sorban ülnek előttem a kutyákkal. És megeszik. -
#3458 ez egy nagyon szep es esztetikus kep lett. Igazan jo fotos beallitassal. :) grat -
#3457 Az enyém szerencsére finnyás, szobanövényre nem gerjed, a kaját is akkor fogadja el ha eléteszed. Ha kiteszek szárazkaját (amiért odavan) és 1 órát áll a tányérjában a kutya eszi meg max. -
#3456 A ház 96 négyzetméter, a kert 400 négyszögöl. A felnőtt macskák innen önállóan is kijárnak, a kutyák a kerti ugráláson kívül sétálnak is. De mindenki a házban lakik és étkezik (kivéve a macskák önállóan hazahozott pockait, madarait). Igaz, Tüncsi azt is behozza, mert kizárólag a saját tányérjából eszik.
Kutya már csak hét, mert az egyik kölyök gazdához került.
A növény: én nem tartok bent virágot, nem értek a növényekhez, ezért nem szeretnék kísérletezni. A macska tényleg megrágja, megeszi, nem feltétlenül gyomorprobléma miatt, vitaminpótlás is lehet. Viszont van ami mérgező számára, ezért nem árt egy állatorvossal egyeztetni mielőtt új növény, vagy új macska kerül a házba!
Az én cicáim kifejezetten szeretik a sült tököt. Fűből ők is, a kutyák is kétfélét rágnak: a széles levelű van gyomorra, a keskeny levelű finom. Lakásban tartott cicának érdemes búzát csíráztatni, ültetni, az zöld vitaminnak megfelelő.
Új cicások: a hazavitt kölyköt ne a rendelőben akarjátok oltatni! A beteg macskákat is od viszik. Hívjátok ki az állatorvos! -
Aspyrin #3455 Kérdés, hogy hány négyzetméteren? -
#3454 8 kutyával, 21 macskával élek együtt
Nem semmi