5735
  • Mimóza
    Nekünk is volt ilyen problémánk..... Elvittük orvoshoz, ahol kapott szempecseppet, amit egy hétig kellett neki csöpizni és elmúlt.
  • NessieGraf
    Gondolj bele: Most hallottam, hogy az eredeti kanadai Maine Coon hímek kb. 22-25 kilósak. A nőstények 18-20 kg között. Az átlag házimacska olyan 2-3 kg. Az enyémek 3-10 kg közöttiek, attól függően, melyik ősük dominált.
  • elitehun
    Jó tudni thx.
  • NessieGraf
    Függ a táp minőségétől, a macska korától és étvágyától. A nagytestű és a kölyök macskák többet esznek. Egy gyenge, vagy átlagos minőségű tápból, mint a Whiskas és társai, majdnem kétszer annyi kell, mint egy jó minőségű tápból.
  • foxpal

• elitehun
    400g táp hány napig elég egy macskának?
  • NessieGraf
    Eszerint a macskádnak valami enyhe szemgyulladása van, amitől a belső szemhéj feltapad a szemére. Állatorvos, szemcsepp.

Ha a dolog eldurvul, az egész szemgolyó begyulladhat, attól meg meg is vakulhat. Láttam már ilyet képen.
  • sambauer
    Talán részleteznéd egy kicsit a dolgot ? Amint kipislogja magát ez a hártyaszerű dolog rögtön visszahúzódik a szeme sarkába, és ezenkívül semmi baja nincs játszik, eszik, alszik gond nélkül. Csakhogy pontosítsak a dolgon: Ezen a wikipediás képen látszik rendesen hogy a szem sarkában ott van az a fehér "izé". Na ez kúszik fel eddig a legdurvább esetben szinte a szemgolyó feléig, de mint mondtam pár pillanat alatt visszahúzódik.
  • foxpal
    ja most kajából is keveset kap..
    de próbálja elvenni a szuka kajáját néha elzárom
  • Cat 02 #4445
    Dobálj neki ping-pong labdát ^^ Vagy adj neki kevesebbet.
  • foxpal
    Szegeden egy boltba se találtam lézert és netről rendeltem a túlsúlyos kandúrom nemsokára lefog fogyni:D
  • elitehun
    Kösz a segítséget. Utánanéztem és olyan 90.000Ft körül van
  • predator0
    Árat nem tudok mondani. A gondozásról annyit, hogy oltásai mindenképpen legyenek, évente legalább egyszer (sokan a három hónapos rendszert javasolják) legyen féregtelenítve. Legyen neki megfelelő alomja, kapjon rendszeresen enni. Foglalkozni sem árt vele (játszani, szeretgetni, már ha hagyja). Ezt egy szép nagy ingergazdag kerttel lehet akár pótolni.
  • predator0
    Egyetlen egy épeszű tanács létezik. Ha fontos neked a cica, akkor vidd el állatorvoshoz.
  • elitehun
    Hello!
    Arra lennék kíváncsi hogy kb menyibe kerül egy Karthauzi macska. Miket kell tudni a gondozásáról? Mik elengedhetetlenek és mik javasoltak? Előre is thx a választ
  • sambauer
    Lehetne egy kérdésem emberek ? Nemrég fogadtunk be egy kóbor macskát és miután gazdáját sikeresen felkerestük, kiderült hogy már lassan féléves lesz. Visszafogadni viszont már nem akarta így rajtunk maradt. Mivel ez az első macskám nem nagyon vagyok tisztában betegségeivel, illetve hogy ha van valami baja az mennyire komoly. Íme néhány kép:
    Kép1
    Kép2
    Kép3
    Kép4
    Kép5
    Kép6
    Kép7
    Igazából fogalmam sincs mi lehet ez, néhány napja kezdett el könnyezni a szeme, de ez a "hártyás" szerű dolog (képeken talán nem látszik annyira jól, hát ilyen a mobilkamera sajna..) eléggé meglepett. Bármiféle segítséget és tanácsokat előre is köszönök.
  • foxpal
    Gondolom nem élve:D
    Talán neki is van szíve:D
  • byzhouse
    lol én apám kertbe elásta macskákat
  • foxpal
    Nekem régen volt 2 brit macskám a lánycica macskámat egy bolond gyerek ledobta 10+ emeletről és rosszul ért földet és siket lett:(
    A másikat meg bátyám ütötte el
    Mind a 2 díjnyertes macska volt...
  • NessieGraf
    Amelyik macska fehér és egyik, vagy mindkét szeme kék, sokszor süket. A rossz tapasztalat nem sajátból, de süket macskával: A macska bebújt alulról az autóba, az első piros lámpánál kiugrott. Nem tudták visszahívni, megkeresni.
  • Mimóza
    Makk egészséges szerencsére. Miért kérdezed? Van valami rossz tapasztalatod?
  • byzhouse
    lol az a fej... 1ik szeme zöld másik narancssárga :D
  • NessieGraf
    A fehérnek rendben van a hallása?
  • Mimóza

Na mostmár befejezem, de szerettem volna ha látjátok együtt a két cicánkat.
  • Mimóza
  • Mimóza
    Hát eléggé szeret lustálkodni.....
  • Cat 02 #4428
    Látom ő se hiperaktív xP
  • Mimóza

Ez meg a másik cicánk
  • Mimóza

• Mimóza
  • Mimóza
    Bocsi kicsit nagy lett a kép.....
  • Mimóza
  • foxpal
    Na mingyárt belerakom a macskáim a csapba:D
  • gabko
    szóval ilyen :)
  • gabko
    enyém is szeretett a csapban lenni :)
    ja igen... ilyen volt kiskorában
    Bob Poljakoff alias Peti
  • szjuca
    Oks, köszi.
  • zsutyesz
    nagyon aranyos és szép cica! :)
  • ForRedGlory
    Még1 :)
    (telefonnal készült mesterséges fénynél, azért ilyen a minőség)
  • ForRedGlory
    Na akkor újra...
    Speedy cicám új kedvenc helye :)

• ForRedGlory
    Speedy cicám új kedvenc helye :)