5735
-
#4494 -
#4493 Hát ez kész,érdekes egy macska:D Az előző macskánk (perzsa) nekünk is félig vak volt,egyszer kiszúrta a szemét egy tujaág.. folyton a tuják alatt volt nyáron. -
#4492 Táncolva dorombol...:)))
De édes lehet )))
-
#4491 A méret és az arckifejezés néha csalóka. Jafia a legnagyobb macskám egy verekedés óta az egyik szemére vak. Kissé durván néz ki vele, olyan tacskómérettel.
Ehhez képest végtelenül szelíd, soha nem kezd verekedést. Igaz vannak érdekes tulajdonságai (bár azt hiszem azt az őt szoptató kutyától tanulta):
- Hallgat az ül, vár parancsra.
- Ha rászólok, ne keringjen a lábam előtt pontosan, precízen láb mellett követ.
- Önállóan megkeresi a falun belül, hol vagyok, ha akar tőlem valamit. Türelmesen vár, míg hazaindulunk.
Emellett profi művésze a táncolva dorombolásnak. -
#4490 Jó,azt gondolom:D Csak külsőre értettem,hogy olyan vadnak tűnik (főleg a miénkhez képest) -
#4489 dehogy vad. imádni való cica mindegyik :) -
#4488 Szépek,de nekem valahogy ez olyan túl vadnak tűnik -
#4487 A mérethez nincs igazi viszonyítási alap a képeken, de az alsó nagyon gyönyörű. -
#4486 Ez az?
-
#4485 Sajnos nem, mert csigából van a netem, de szerintem érdemes rákeresni. -
#4484 Az széép:D Képet tudsz erről a fajtáról mutatni? -
#4483 22-25 kg közötti a kandúr standard mérete, 18-20 kg közötti a nőstényé. A nálam született kölykök közül a legnagyobb kandúr (az anyja maine coon keverék) 12 kg lett felnőtten. A megtartottak közül a legnagyobb csak kicsit nagyobb egy normál méretű tacskónál. -
#4482 Eredeti kanadai változat? Az milyen?Nem hallottam még róla -
#4481 Az eredeti kanadai változatban álmaim macskája. Most csak olyan jutott, aminek ilyen feje van, de nem ilyen hosszú a szőre - keverék. -
#4480 Sziasztok:)
Ő a mi maine coone-unk:)
-
#4479 #4470 Homok, fűrészpor?
#4471 Tüzelésgátló, vagy ivartalanítás, különben addig tüzel, míg fel nem csinálják. Egyébként bocs, de a szuka az kutya. A macska az nőstény.
#4475 Minden macskának 3 hónapos és egy éves kora között szokott kialakulni a szeme színe, addig kék mindnek.
#4477 Szerintem nem rossz megoldás, főleg ha néha be is megy a házba. -
#4478 Pedig nem rossz az. A mienk nagyon aranyos, bújós-dorombolós lett tőle, nem olyan vad, kevesebbet csavarog... és nem jelölget körbe mindent. Meg nem csinál (kóbor) kismacskákat. -
#4477 Kasztrálásról mi a véleményetek ? Anyám nagyon azt akarja hogy kandúr házicicánk oltás után azt is kapjon, de valahogy én nem nagyon támogatom. -
#4476 Az én kandúromnak most sárgás árnyalatú a szeme de neki befog megint kékülni :) -
gabko #4475 köszi :)
csak kiskorában gyönyörű szép kék szeme volt... de vhogy megváltozott :)
bár igy is szeretem :) -
#4474 de szép macskád van :D Nekem is kell ilyen vagy szürkében :(( -
gabko #4473 csapban ülős emlékeztető :)
-
gabko #4472 a csapban ülős kismacskámból mára egy igazi fickós kandúr lett :)
-
#4471 Hé srácok..
Egy hülye kérdés :D
Az normális hogy a szuka már kb karácsony óta tüzel?:P Az ablakokat lesi meg a kandúrokat.. multkor sikerült kiszöknie és kb 4-5 kandúr lepte be az udvart és épp időben léptem közbe:P
Tele jegyezték az egész udvart... -
Benevolens #4470 sziasztok van egy nagyon cuki 8 éves 6 kilós fekete cicám, Misike és tegnap kutyatámadást élt át. Tiszta vér a két mellső lába és a nyaka. Tegnap nem tudott felállni, de ma már botorkál. Elég szarul van, de az orvos szerint megmarad. Viszont rohadt ideges voltam. Úgyhogy gondoltam megosztom itt. Illetve tud valaki olyan macskaalmot, amit nem utálnak feltétlenül? Eddig fél házi cica volt, de most nem engedjük ki. Biztos nagyon kell neki szarni :( -
a szuka kb 1 órája szökött ki próbáltam megkeresni de már nemtalálom... -
#4468 Mert az. Nagyocska, nagyonszép kölyök.
#4460 Elképzelni semmi. Amikor először a fehér macska után felmászott a kerítésre a vizslaméretű, formájú első fekete kutya, azt látni kellett volna. :D
Szerencsére nem csinálnak mást a szomszédban, mint körbemennek a kerten a kerítés mellett, aztán jönnek vissza. A négy kutyából kettő leszokott az átmászásról, a második szomszéd kutyáját is csak egy ugatja meg. -
#4467 Nagyon szép cica. Nekem kölyökarca van. -
#4466 ez melyik játék? lol -
#4465 Az enyém a filodendront nyírta ki... tedd olyan helyre, ahol nem éri el. -
#4464 Jeeee, sütve-főzve jóóó -
#4463 Speedy egyre nagyobb/szebb :)
-
#4462 a macskám nagyon beindult a frissen vásárolt pici yukka pálmára. elkezdte rágni a levelét. nem lehet lelőni. nem lesz ebből baja? :D -
SovereignX #4461 Azt én is észre vettem, hogy megvan a saját személyiségük. És a beszédet is remekül értik. Már ha kedvük van hozzá. Ha nem tetszik amit mondok azt figyelmen kívül hagyja. -
#4460 elképzeltem:
És a macskák megtanították az összes kutyát, hogyan lehet átmászni a kerítésen. (A szomszéd nem annyira örül.) -
#4459 Amennyire én tudom, a macskák inkább személyiségek, mind más. A perzsa macska egyébként se túl aktív, mert a rövid orra miatt akadályozott a légzése. Azon túl minek nyávogjon, ha mindene megvan? Étel, ital, dajkálás, kényelem?
Az általad szimpla házinak nevezett macska meg sokkal aktívabb, kommunikatívabb példány.
Én nagyon sok időt töltök a macskáim között, kutyáim is vannak, velük együtt. Az átlagos macska kb. 10* annyi hangot (szót?) használ, mint a kutya. Érdekes viszont, hogy az együtt élő macskák sem egészen ugyanazt a hangsort használják ugyanarra a dologra. Két hang viszont minden macskánál felismerhető:
1. A hívás, ami leginkább a gyeregyere duplázott szavunkra emlékeztet. Ezért nem értem, miért ciccegnek sokan a macskának. Minek új szó, ha a beszédet is érti.
2. Az a hang, amikor bejelenti, hogy zsákmánnyal érkezett. (Azt ne tudjátok meg, ez utóbbi milyen felzúdulást okoz. Ahány macska, ahány kutya a közelben van, mind szeretne a zsákmányból.)
Nekem a saját állataimnál néhány dolog igen érdekes:
A kutya és a macska viszálya kommunikációs problémából ered. A kutya akkor csóválja a farkát, ha jó kedve van. A macska akkor, ha ideges. A macska égnek állítja a farkát, ha jól érzi magát, ha a kutya farka áll égnek, támadni fog. A kutyákat idegesíti, ha a macska fúj, de értenek a morgásból.
A farokjelzések otthon nem használatosak a kutya-macska kommunikáció során. A macskáim ha otthon fújnak, az csak másik macskának szólhat, a kutyák nem foglalkoznak vele. Ugyanúgy, ahogy a macskák se a kutyaugatással. A morgást viszont mind használja, értenek belőle.
Ha fütyülök a kutyáknak, hogy jöjjenek, a füttyre a macskáim is hallgatnak.
Az "Ül, vár!", illetve a "Leül!" kifejezéseket mind érti. Jafia (macska) a "Lábhoz!" parancsot is. Borz (macska) szépen apportíroz, mint egy kutya, de ha simogatnám vagy kibújik a kezem alól, vagy hanyatt fekszik és birkózni kezd.
Csillag (kutya) bármelyik macska verekedésből eredő sebét megtisztogatja naponta többször, amíg nem gyógyul meg.
Vasmacska (1,5 éves) időnként fejébe veszi, hogy ő még kölyök és szopni akar. Ilyenkor Barihoz, vagy Ludashoz bújik és cuclizik. Mindkettő kutya.
És a macskák megtanították az összes kutyát, hogyan lehet átmászni a kerítésen. (A szomszéd nem annyira örül.)
A legérdekesebbek: egyik macskám se karmol otthon. Se engem, se mást, se kutyát, se egymást. Házon kívül teljesen úgy viselkednek a macskákkal, mint bármelyik macska. Idegen kutyához nem mennek, ha idegen kutya jön, sose futnak, csak szép lassan biztonságos helyre mennek. -
SovereignX #4458 Üdv embrek!
Lenne egy kérdésem. Miért lehet az, hogy az egyik macskám - perzsa - lényegében soha sem nyávog. Most 3 éves és ha 20nál több alkalommal hallottam nyávogni hát sokat mondok. Inkább csak dorombol. A másik meg - szimpla házi - mondjál neki majdnem bármit válaszol. -
#4457 Mekkora és mennyi idős a macska? Na jó, nem húzom az idegeidet. Nálam 10 macskánál 1,5 kg fogy télen, 0,5 kg tavasszal és nyáron, kb. 30 dkg ősszel. Kijáró, egerésző macskák. Tavasszal, nyáron az átlag vadászat, ősszel a házak közé behúzódni kívánó pocokáradat csökkenti az igényt. -
#4456 Egyébként most vettem észre hogy nem írtam (XD), de prémium tápra gondoltam -
#4455 szemcseppet, bocsi kicsit fáradt vagyok....