Szabadság és engedelmesség

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[negativ] Les
Hát az én vélemény, hogy csak ritkán jön össze a kettõ..egyszerre..:S

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

Shaman
jah nem én:-))

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Shaman
direkt kivártad az 1 évet?

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Jano
HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

mikike
nincsen szabadság
mindenki rabja valaminek
...

a saját személyiségének

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Csak ötletként egy hasonló ellentmondásos gondolat:

Az irígységnek a legmélyén az a tudás húzódik meg, hogy mindent felülmúló csoda vagyok!
kiki
HMMMMMMM
Melyik a te topicod??
Pupcika
de jó neeem

ngkdnhgiosj!!
PResident Evil
én itt vagyok...

csak a topicunkba írok :DDD

allstar :DDDD

Pyx
MI van megint, ez nem cset

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

HMMM:::::::::::::::::
Szóval értitiek!!
Pyx
most online 88

Hát hogy senki sincs itt néha!!!!!
Dynamic
Ez kamu
Pupcika
a sztori idevág (az eleje) a vége a ráadás :DDDDDDDDDDDD

Pyx
miért mi van?

Pupcika
A középkori Angliában az emberek nem szexelhettek, csak a király jóváhagyásával (kivétel a királyi család). Mikor egy család gyereket akart a királyhoz kellett fordulniuk kérelemért, aki küldött nekik egy táblát, amit az ajtóra kellett kitûzniük, amikor házas életet éltek. A táblán ez állt:

Fornication Under Consent of the King. ( F. U. C. K. )

azaz paráználkodás a király engedélyével.

Innen ered a mai "fuck" angol szó.

Na mi van??
Te ismersz engem!IGAZ???
Megjöttem a francia lány FRANCZESKA!!
harakiri
meddig

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyõzte a kétségbeesést!\"

harakiri
A szabadságba belefér az engedelmesség is, ha szabad vagy szabadon engedelmeskedhetsz, másképpen : amennyiben te szabad akaratodból választottad, hogy engedelmeskedsz, úgy egyszerre lehetsz szabad és engedelmes is, hiszen rajtad áll és bukik, hogy meddi teszed..

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyõzte a kétségbeesést!\"

PResident Evil
fejezd be bazzegh

Kandurex

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Dynamic
JÓ NAGY HÜLYE VAGY!!
A nick nevem
Ezt én úgy mondanám, hogy: "Fegyelemben a szabadság."
Szeintem valami hasonló érteleme akarna lenni, de én az engedelmesség szóban inkább azt látom, hogy egy felettesnek/rendszernek való seggnyalás, más ember hülyeségeinek teljesítése.
De értelmezhetjük a teljes mondatot úgy is, hogy valaki pofázik, hogy csináljak meg neki valami ökörséget, én megcsinálom amellett, hogy hülyének nézem a konfliktusok elkerülése érdekében vagy csak azért, mert nekem anyagilag megéri.

A 'fegyelemben a szabadság' megfogalmazás már inkább vonatkozhat a topic témájára. Így, ebben a megfogalmazásban is valahol ugyanazt mondom, mint a topicindító, viszont ha jól értelmezem, ez arra utal jobban, hogy ha betartjuk a törvényeket, akkor nem varrnak a nyakunkba még több megszorítást. Pl. ha nem lennének tolvajok, nem lenne börtön, és nem kellene a kiskertemet elkeríteni... És ez nem engedelmesség. Ez az, aminek természetesnek kellene lennie, mert EMBEREK VAGYUNK. A kivétel persze engedelmességnek hívja... Azé' van különbség aközött, hogy azért nem lopom el a másik tehenét, mert ha nekem ellopnák, én sem örülnék neki, vagy azért, mert el van kerítve meg a törvény...

Poncsó

\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)

Jano
Affene, télleg!

Dynamic
Tudom, amúgy ott a mondat végén a:
Jano
Ez tiszta, de ha valakinek engedelmeskedsz, akkor már korlátoztad is a saját szabadságodat.

Eye-scream
Hát ezek szerint én nem fogom magas szinten megélni a szabadságot...:D

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Dynamic
Én úgy értelmezem, hogy ha mondjuk a munkahelyemen engedelmes vagyok, akkor elengednek szabadságra.
Jano
Elsõre kicsit ellentmondásosnak hangzik.

Másodikra már még inkább. :D

Mi a téma amirõl vitázhatnánk?
Kandurex
"Az engedelmesség a szabadság legmagasabb szintû megélése"

A véleményem:

ELVTÁRSAK az engedelmesség a szabadság legmagasabb szintû megélése

pfff....

Lacee
csak üres topicot még nem láttam, ennyi...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Kandurex
he?

Lacee
ez most mi? :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"