Szabadság és engedelmesség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
mindenki rabja valaminek
...
a saját személyiségének
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Az irígységnek a legmélyén az a tudás húzódik meg, hogy mindent felülmúló csoda vagyok!
Fornication Under Consent of the King. ( F. U. C. K. )
azaz paráználkodás a király engedélyével.
Innen ered a mai "fuck" angol szó.
\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyõzte a kétségbeesést!\"
\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyõzte a kétségbeesést!\"
Szeintem valami hasonló érteleme akarna lenni, de én az engedelmesség szóban inkább azt látom, hogy egy felettesnek/rendszernek való seggnyalás, más ember hülyeségeinek teljesítése.
De értelmezhetjük a teljes mondatot úgy is, hogy valaki pofázik, hogy csináljak meg neki valami ökörséget, én megcsinálom amellett, hogy hülyének nézem a konfliktusok elkerülése érdekében vagy csak azért, mert nekem anyagilag megéri.
A 'fegyelemben a szabadság' megfogalmazás már inkább vonatkozhat a topic témájára. Így, ebben a megfogalmazásban is valahol ugyanazt mondom, mint a topicindító, viszont ha jól értelmezem, ez arra utal jobban, hogy ha betartjuk a törvényeket, akkor nem varrnak a nyakunkba még több megszorítást. Pl. ha nem lennének tolvajok, nem lenne börtön, és nem kellene a kiskertemet elkeríteni... És ez nem engedelmesség. Ez az, aminek természetesnek kellene lennie, mert EMBEREK VAGYUNK. A kivétel persze engedelmességnek hívja... Azé' van különbség aközött, hogy azért nem lopom el a másik tehenét, mert ha nekem ellopnák, én sem örülnék neki, vagy azért, mert el van kerítve meg a törvény...
Poncsó
\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Másodikra már még inkább. :D
A véleményem:
ELVTÁRSAK az engedelmesség a szabadság legmagasabb szintû megélése
pfff....
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"