24504
  • arty
    Senki sem akarta megmondani Neked sem és Másnak sem h mi a jo játék élmény :) Csak probáltam kettéváűlasztani a sikerélménytől ;)
  • arty
    Korrekten irtad, igazad is van ... igy tehát sikerorientáltan játszol, a lényeg h végigvidd. Neked ez adja a játékélményt. Ezért is irtam h a játékélmény mindenkinek más.

Nekem az adja, h jol beleélem magamat - ehez elengedhetetlen h ne menthessek folyamatosan (ezt eddig nem is tudtam, hiszen az eddigi játékokban folyamatosan lehetett mentegetni - kivéve BHD), és ha 3 honap alatt megyek végig, akkor annyi. Legalább tovább tart ez a csoda ...

És azt is értsd meg, h az h eddig nem mentegettem, most h tudok a lehetőségről, folyamatosan kisértés :) egy egy jolsikerült harc után ...
  • DonnieBrasco
    Igen, pontosan igazad van... az utolsó mondat a lényeg :)
  • Alexease
    Ez a mentegetesi tema, teljesen felesleges:))
    Ebben a jatekban igy van megoldva, ide ez is kell, jo is, hasznalhato. Bar neha kicsit szivatos:)) Egy "Doom-ba" tokeletes az F5/F9, az mas stilus.

Ha meg valakinek nincs turelme, de foleg IDEJE sokszor vegig csinalni egy palyat, annak tokeletes ez a konzolos megoldas. A pozitiv, hogy van ilyen lehetoseg.

Azt meg nehogy mar megtudja valaki mondani, hogy NEKEM mi a jo jetek elmeny es mi nem:))
  • DonnieBrasco
    Még mindig nem értitek... miért tenne rosszabbá egy játékot egy plusz opció, amit nem kötelező használni?? Nem használod, és kész! Én is úgy játszottam sokáig, hogy nem tudtam erről, és élveztem! Most már használom, éspedig azért, mert nem akarom sokszor újra-meg újra kezdeni ugyanazt a részt... nem azért mert csirke vagyok és kerülöm a kihívást, hanem azért mert dolgozó ember vagyok, akinek a munkája, kedvese és egyéb dolga mellett jó, ha heti 3-4 óra játék jut. Legalább az alatt az idő alatt szeretném jól érezni magam :)
    Régen én is fogcsikorgatva végignyomtam sok játékot nehéz szinteken, és rengetegszer újrakezdtem - de a "legyűröm csakazértis" már rég nem (ön)cél nálam, mert sokkal komolyabb kihívásokkal küzdöm meg nap mint nap az életben. A mai játékokkal inkább a könnyedebb szórakozást keresem, és élvezem a jó története/szép grafikát/hangulatot stb.
    Ez persze magánvélemény és se jobb, se rosszabb a többinél, de a fenti állításom arról, hogy egy plusz, opcionális lehetőség hozzáadásától még soha semmi sem lett ROSSZABB, akkor is igaz. (és objektívan :)

DB
  • arty
    ez az előző nekedment :) volna ...
  • arty
    Azt nemértem, miért kell sarkitani ennyire.. senki nem mondta h egyáltalán ne legyen mentés benne ... csak ne menthess minden sarkon. Az a gond, h ha a lehetőség megvan, nehéz kihagyni a folyamatos mentegetést .. én is szeretem fullon vinni a karakterem, azaz 100/100 az életerő és a pajzs ... csak igy elveszik egy egy harc izgalma.. hiszen visszatöltheted :)
  • arty
    Sztem ez nem tökösség kérdése ... ha minden ellenfél után mentesz, REALISTICEN is akár, attol az még nem lesz nagy teljesitmény :)
  • LSC
    teljesen jó helyeken ment a game semmi gondom nem volt vele pedig én is szeretek sarkonként menteni. Végigtoltam a gamét és csak jó emlékeim lesznek vele kapcsolatban.
  • DonnieBrasco
    Komolyan, nem is értem. Imádom a körtét, de szeretem az almát is, csak nem annyira. Mi a jobb? Ha csak körtém van, vagy ha van körtém és almám is?
    Senki nem kényszerít, hogy almát egyek...

Remélem érthető az analógia :)

DB
  • DonnieBrasco
    Ezt a legkönnyebb cáfolni...

Tökös gyerek az, aki realisticen végignyomja, és közben bármikor ment/visszatölt. PONT ezért vannak nehézségi szintek.

DB
  • zoli80
    talán az ubi szüri hanyan használnak törtet vagy mi a turó?ezektöl kitellik.
  • zoli80
    hmm,most lattam hogy ha elinditod a far cryt csatlakozni akar valahova,a zone alarm kérdezett rá hogy engedem e.nem multit inditok,csak a jatekot simán,mi a francokat akar ez a neten?
  • Jonny87
    Hát nekem eléggé kedvem szegné, ha pl. teszemazt tökjól haladok, és pl teszemazt hibázok véletlenül 1et, amibe bele is halok. kezdjem újra a gamet ? igen télleg tökjó lenne, ez minden álmom.

U.I.: gondolom legnehezebben nyomod.
  • DonnieBrasco
    1. A tömeg szubjektív véleménye a tömeg igazságát árulja el.
    2. Objektív igazság ITT, ebben a kérdésben nem létezik
    3. Ha létezne is objektiv igazság (aka: a save/load JÓ vagy ROSSZ) az tökéletesen értelmetlen, mert:
    4. A tömeg igazságát kell kielégíteni (ha igazán sikeres akar lenni egy játék)

:-) semmi baj nincs azzal, ha valaki azt szereti, hogy 25-ször kell ugyanazt végigcsinálnia, fogcsikorgatva, üvöltve és a falat verve, de valószínű, hogy ez az emberek kisebb részére igaz!

Ráadásul, mint többen is említettük, SENKI nem gátol meg pl. téged abban, hogy NE használd ezt az opciót...
    DB
  • Davidus
    Sokkal jobb ez a mentési rendszer. Ürólnék neki ha ezentúl minden fps-ben ilyen lenne. Ez a game a tökös gyerekeknek készült. A csirkéknek meg ott a save csalás:P
  • arty
    ...egyáltalán mi a játékélmény? :) Definiálható e a fogalom? ;)

Mert az, h sikerrel végigviszel egy játékot, az max sikerélmény - SZERINTEM ... attól még nem biztos h élvezetes volt vele játszani. :)
  • arty
    A tömeg véleménye ilyen szubjektiv dologról nem mindd el semmit :)
  • arty
    És az mennyiben növeli a játékélményt, h nem kell figyelned semmire, csak agyatlanul menni, lőni, visszatölteni ? :)
  • DonnieBrasco
    Én meg pont arról, hogy a játék élvezetet NÖVELI a load/save gombok létezése.
    Szerintem többen értenek velem egyet ebben, mint veled :)

DB
  • arty
    a mentés lehetőségével nyilván élni fogok 1-1 nehezebb helyzetben, azonban az izgalom jórészt elvész, mivel egy sarkon befordulva ha meg is halok, majd visszatöltöm...

de persze, biztos nagyon élvezetes az átlag játékban az F6/F9 nyomkodása, amire a LOAD SAVE bindelve van ... :)

Pont erről irtam: a játék élvezetét rontja a sok save lehetősége.
  • arty
    Mekkora okorsegek mennek 5200. hozzaszolas kozott ...

DX8 es DX9 kozt nincs kulonbseg (ebben a játékban) ? Lattad te ezt DX9 alatt? kötve hinném, max scrshotokon...

RADEON9800XT 256MB vs. nv59xx 128MB ?? és h az nvidia jobb mert drágább az ATI ? Nem egy kategoria! 256mb vs. 128 mb!! Akkor az 512mb ram nem éri meg, mert a 256os csak fele annyiba kerül ?? Jézus. 9800PRO-t 55-65 ezer forintokért lehet szerezni ... ezzel nincs nvidia ami versenyezzen!

Bugzik az ATI, állando drivercserék ??? Ezt csak nvidia tulaj mondhatja! Nekem gefti4200asom volt, azon is kellett drivert frissitgetni idönként ... nincs ezzel semmi gond! ATIn is kell! Semmivel sem többször mint nvidián ... villogo texturák, fehér/kék móló ? Ilyen max rosszul felrakott driver, szennyezett registry, stb esetén lehet ... ne lámázzuk már a kártyagyártokat/driverirokat/játékfejelsztőket! Azért mert mi magunk vagyunk lámák ... legtöbb embernek semmi gondja , csak csöndben játszogat.(mind1 h nv v. ati!)

És azt is irta valaki, h nvidiábol többet adnak el... jézus. EKKORA félretájékozottságot ... évelején lehagyta az ATI részesedése az NVIDIÁét. Ennek oka van.. a selejt FX kártyák ... csak a tájékozatlanok veszik őket. Itt az első példa rá: Far Cry FXen PS 1.1 el megy, csak ATIn megy fullosan, mert az FXben nincs elég szufla... ha majd az NV40 jolesz, akkor mehet az ATI fikázása ...

hirtelen ennyi ökörségtől ez jött ki belőlem ...
  • mukika
    :P
    akkor ne jáccál... ok??
    miért zavar a mentés?? :P nem muszály visszatöltani!!44 :DDD
  • KM
  • DonnieBrasco
    Abszolute nem értek egyet. Én azért játszom, hogy jól érezzem magam, nem azért, hogy idegeskedjek. Senki nem kötelez téged arra, hogy bárhol ments: sőt arra sem, hogy egyáltalán használj visszatöltést. Sose tölts vissza, kezdd mindig előlről az egész játékot, ha meghalsz. Privát perverzió!

DB
  • arty
    ez a barhol mentek dolog elegge tonkrevagja a jatekot :( fenenek kellett bennehagyni :(

igy legalabb volt erteke az eletemnek, felhettem egy egy ajtronyitas elott ... de igy ? a max paynet is ez degradalta le, ennek is ennyi lesz :( francba.
  • Bucser
    Ez az amit sokan nem fognak és nem is hajlandóak megtenni... ezért kellene az eladóknak a boltokban kicsit jobban tájékozottnak lenni arról, hogy mit is adnak el.... Ugyanis kicsi segítség is több mint a semmi. Pl. ők nem a jobbat fogják eladni hanem a drágábbat... Mindegy ki gyártja. Lehetőleg azt adják amin csak 1 éves a gari (Jó euba való lépéstől 3 év gari kell minden számtech termékre) mert nem akell hiba esetén a visszavétellel pepecselniük. Nekem az árusítók hozzáállásával van gondom. Mikor egy cicababa a pult mögött többet ér a főnöknek mint egy szakember.

NA csak ennyit. Másrészt meg nem mindenki akar expert lenni számítástechnikában csak Office-t meg Autocadat akar használni nem mást. ÉS FINGJA sincs arról, hogy mi van a dobozban... Neki mind1 hogy MAC vagy Klasszikus PC csak fusson rajta a fenti program... Így könnyű átbaszni az illetőt... Ergó kikövetkeztethető, hogy nem értek veled egyet:)
  • Árnyvadász

Far Cry leírás röviden: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...... Köszönöm! Tapsvihar, szerző el.

• Árnyvadász
    KM: Szupi! Örülök neki! Megérte leírni.

Kandur: :) Ott van a szeren.
  • KM
    Szívemből szóltál!
  • Kandurex
    directx...100%!
  • Árnyvadász
    OFF

Különben is ahány ember annyifajta gép, ezenbelül istentelenül sokfajta alkatrészgyártó, vagy noname termék van az emberek gépében, plussz különböző Oprendszer és ezernyi apró dolog, ami már nem hardware, hanem software jellegű. Azt garantálni, hogy mindenkinél ugyanolyan lesz akár teljesítmény, akár bármi, ismétlem bármi más lehetetlen. EZ PC. Nem PS2, XBOX és fix hardware-ü és rendszerű platform. Annyi hibaforrás létezik, hogy csak na. Egyvalamire képtelenség fogni bármit is. Az ember azt tudja tenni, hogy választ egy megbízható márkát és akkor az esetek 90%-ban okosan választott. De ez kiterjed az egész gép alkatrészeire. Az hogy ki mennyire jár után ennek, mennyire ássa bele magát a részletekbe, mennyi infó szed össze róla már magánügy. Lehet a márkással is gond, és a noname-el nem, de ugye nem ez az általánosabb. Tehát ez egy állandóan változó, cserélődő piac, renegeteg gyártóval, rengeteg termékkel és ebből kifolyólag rengeteg lehetőséggel és hibatűréssel. Mi azt próbáljuk tenni, hogy a hibák nagyrészét próbáljuk kiszűrni és egy olyan konfigot összedobni ami alkalmas 1,5 évig jól működni vagy 1 évig vagy fél évig vagy ehhez hasonló. Aztán, hogy ez kinek mennyire sikerül az más kérdés. A pénz itt is számít, de kilehet okoskodni kevesebbért is. Lehet spórolni alkatrészeken. Sajnos sok mindenen nem szabad: Pl: Memória, Táp, Alaplap, VGA, Proci, de hangkártyán, házon, vinyón, egéren, DVD/CD meghajtón és egyeben már lehet. Általánosságokban lehet tanácsot is adni, a tesztek alapján kialakul egy kép is a termékekről, így aztán biztosabban lehet választani. Alapigazsághoz hozzátartozik, hogy végül is egyetlen dolog az amiben nem lehet nem biztosra menni az pedig: A PÉNZ. Ez meghatároz majd mindent. De az nem jogosít fel senkit, hogy mert pénze nincs annyi, attól még tudása ne legyen. Mármint a számítástechnikához. Ahhoz nem pénz kell, csak idő és tanulás. Mert annyi tudáshoz ami ehhez kell, amiről mi itt beszélünk hardware, software meg pici gépismeret nem kell feltétlenül pénz, iskola, inkább magánszorgalom és egy kis elhivatottság.

ON

Far Cry rulez:)
  • Árnyvadász
    Tök egyértelmű. Én is azt veszem ha pénzem engedi amelyik a jobb. Tök mind1, hogy ATI, Nvidia. Ha pedig nincs rá pénzem (jobbra) akkor ár/teljesítmény arányban a legjobbat. Ésszerű, logikus döntés. Processzorban ugyanígy. Tökmind1, hogy Intel vagy AMD.

Teljesítmény/pénztárca ez a legfontosabb. Ha meg a pénz nem számít, akkor pedig a legjobb. Ezentúl beszéljünk úgy a kártyákról, hogy VGA-kártya és ne mondjuk ki a nevét. Nem lesz fikázás. Csak utaljunk rá, hogy ja igen aminek a dobozán egy angyal van, aztán a barnás színű processzor. Csak körülírva, mint a reklámtörvényeknél pl. nem lehet kimondani TV, Rádió egyéb, hogy én az RTL-t nézem, hanem azt mondom, hogy a hárombetűs és pirosat. :D Talán bevállik, ha meg nem, akkor még mindig ott a FAR CRY. Szerencsére ebből csak egy van!
  • Borg
    Szerintem itt senki sem mondta, hogy ha az nv jobb kártyát hoz ki, nem azt fogja megvenni.
    A tény csak az, hogy most nem ez a helyzet.
  • DonnieBrasco
    Hát igen, mindig ugyanaz a nóta! (figyelem sarkítok, csak a lámákra igaz!!!)
    Nvidiás: A radeon sz*r! Nem fut vele semmi!
    Radeonos: Jéé.. nekem fut, ugyanazzal a driverrel minden
    Nvidiás: Nvidia-gyűlölő, sárdobálóó, fúúúj!! RADEON SZ*R!
    Radeonos: De...

Milyen fura, hogy nekem Radeonom van, de ettől még NEM utálom az Nvidiát, SŐT, ha az Nvidia jobb grafikus kártyát hoz ki mint az ATI, ugyanolyan árért, akkor habozás nélkül olyat fogok venni, mert tudom, hogy megbízhatóak. AHOGY az ATI kártyák is azok!

DB
  • KM
    És szórjon a fejére hamut!
  • BBking
    Hogy hogy azért akad 50-ből 1 aki nem bírja normálisan feltelepíteni a drivert az ati kártyához.Az vessen magára.
  • Borg
    Mint ahogy senkinek sem, csak egykét ember szeret okosítani itt a semmire fel...

Csak tipp: Sapphire 9800XT már van 70 körül is, ami meg jóval olcsóbb az 5950-nél. És nem utolsó sorban akár 50%-ot is ráver teljesítményben DX9 esetén.
  • Mr. Perfect
    Ez egy korrekt hozzászólás volt, teljesen egyetértek....
  • KM
    Szegény ember "Tesco gazdaságos" mentése.