Far Cry
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagyis nem a capanak a kessel valo megpiszkalasabol kifolyolag termett a pallokon?
Intel 386 + Copp., 16 Mb Ram, S3 8 Mb, 80 Mb winchaster, kisflopy, nagyflopy, joystickimenet, 14 colos EGA moncsi http://www.suniland.hu - ha egy kis humor kell - képek, videók, szövegek
IGEN!!!!! Most már emlékszem!
Az alatta lévõ vérfolt!! Na az megvolt! Csodálkoztam is, mi a francot keres itt egy ekkora vérpacni, holott semmi nem utalt rá. Szóval vérfolt az volt, Cápali és Bitófa nem.
Na ez vajon mitõl lehet? Poén az lenne, ha ez egy DierctX9-es effektcápa és nekem nem rajzolná ki. Poén csak. Szerintem ez egy bug a GF3-ason.
Lehet, hogy egy masik dimenzioba lep at es a sziget tuloldalan jelenik meg ujra :-)
bar ezt sose tudjuk meg a helikopter miatt.
Intel 386 + Copp., 16 Mb Ram, S3 8 Mb, 80 Mb winchaster, kisflopy, nagyflopy, joystickimenet, 14 colos EGA moncsi http://www.suniland.hu - ha egy kis humor kell - képek, videók, szövegek
lehet, sok embert ez tevesztett meg.
Amikor kiersz oda, ahol egy ficko dobozokat pakol menj tovabb ballra a part mellett, es egy kis gyalolas utan kiersz egy masik obolbe, ott van 3 ipse es a kicsicska.
Ott van meg egy tonkretett csonakocska is.
Es fentrol a hellikopteres epizodnal lenezve ezt az obolt lehet latni a nagy hajoval.
Utannukmentem es megneztem, kitettek a partra (gondolom budos lehetett). A kezdo csonakpoziciotol jobbralevo elso kis szigetrol beszelek.
Amiröl viszont nem nagyon regéltetek hogy milyen a szebzés rendszer. Van oylan jo mint a lassan két éves soldier of fortune 2nek? Beszaras hogy grafikailag mar 10szeresen tulhalaták azt a játékot, de "realis" sebzödést azt nem csinaltak azota sem semmiylen gamehoz. Remélem ebben is attörés lesz ez a game és akkor talan ki tudom robbantani a köcsög a haverjaimat a csölátásos SOF multi eufórikus állapotukbol

amúgy highon jobban megy nálam , mint mediumon..
De mondjuk számold azt, hogy teszem azt ezt a demót végig lehet tolni 25-30 perc alatt, de lehet 1-2 óra is attól függõen hogyan játszod. (Lopakodsz, hentelsz, körülnézel stb..) Ez egy küldetés. Nyilván lesz benne minimum 25 küldetés vagy több, ezt szorozd meg, plussz a Checkpoint rendszer tuti hozzá tesz ehhez egy kis plusszt (sûrû anyázások mellett) és akkor kijön egy játékidõ ami nagyjából már megfelel a valóságnak. Egyenlõre mást nem tudok mondani. Sztori lesz, tehát ennél fogva biztos nem egy Call of Duty típusú hossza lesz a cuccosnak.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Remélünk míg élünk.😊
Mondjuk azt nem gondoltam volna mér egy-két nappal ezelõtt, hogy a KOTOR-t félretszem. Ma már másképp van. FAR CRY DEMO-t minden bitjében kijátszom. Aztán kotorok.
És origami harrier mentes övezet lesz???

...gépigénye is van, memóriát is szereti, azt nagyon is..
100 -ból 3 nak nem futt..lol..
Egyébként tényleg szép és jó. Játékidõrõl van valakinek nfója? Remélem nem 5-6h órás dúmszar,maxpayneszarral -szerûségekkel akarják kinyomni a szemünket.
De próbáld ki: demó elölrõl elindít, egyenesen nekimegy szigetnek, kiszáll, pár Barbie katonát megöli, himbálózó halat megvagdossa...
Egyáltalán meg lehet kerülni a szigetet? Sikerült valakinek? Mert én a helikoptereken túl nem jutottam. Na majd ma try again.
A másik: valaki már írta, azt hiszem Alexease, hogy túl mûvinek hat a környezet (kezdve a tájtól a fegyvereken át, az emberekig, még a fellógatott, megvagdosott hal is makulátlan..hehe). Semmi, de semmi kosz, sérülés, kopás nincs semmin.
IGEN, engem lehet, hogy a környezet sterilsége miatt nem fog meg a játék annyira!
Far Cry Barbie rulez...
A másik: Ha már ilyen szépnek nevezhetõ a grafika, akkor faszom már a szögletes hordókba, csövekbe bameg, már a quake3 motoros játékokban is lehetségesek a gömbölyded felületek, akkor - nekem legalábbis - illúzióromboló, amikor kibaszott szögletes ívekkel találkozok a játék közben...
...ja, hogy le kellett butítani, mert túl nagy a gépigény, vagy netántán Xbox über alles???
...Deus Ex:IW dézsávû

Amikor mehetnél föl azon a lépcsõs részen a dzsungelben, ott ne menj fel, hanem menj tovább elõre, és úgy lejutsz a partra, ahol van egy terepjáró!😊
Egyébiránt gratula az értékelõhöz, ha nem toltam volna már 2y végig, most tuti megtenném!😊Csak így tovább!
Amúgy mindenkinek aki idejön: KÖTELEZÕ A FAR CRY KIPRÓBÁLÁSA!!! És ez tényleg nem vicc.
Most olvastam a hw-n, hogy van terepjáró is a DEMO-ban! Mégis kilehet cselezni a helikoptereket? Vagy ez merre van, mert én egyenlõre (úgy látszik a 8 óra nem volt elég) nem találkoztam vele. Hátha te tudod. Amúgy éljenek a GF3-ak😊
Ennek a GF3-nak, mármint, hogy ilyen jól teljesítenek (nálad is, ugye írtad) szerintem az egyik oka az lehet, hogy a FAR CRY eredetileg egy Nvidia Tech Demónak indult az X-Isle: Dinoszauroszok szigete címmel. És mindezt egy GF3-ra optimalizát kód adta, ezzel mutatták be akkor a harmadik széria képességeit. Persze azóta sokat (rengeteget) fejlõdõtt a motor, de tegnap megnéztem ezt a bizonyos X-Isle videót és hát azért már akkor is voltak benne ÁÁÁÁÁÁÁ szintû dolgok. Pl. a víz már abban is ütõs volt és a környezet is állt mondjuk több ezer fából, meg egyéb növénybõl. Ez lehet a GF3-asok titka talán, mielõtt valaki bemorogná, hogy ugyan már, nekem Radeon9800-on is akad. Na mind1, ez csak eszembe jutott.
THX Smokk, de ezt ne hagyd ki! Ez tényleg forradalmi. Nem írtam volna, ha nem lenne az.
Én mindössze csak azt akartam ezzel a demóval, hogy lemérjem mit tud még a gépem, kell e fejleszteni valamit rajta, meg hogy kb. mit várhatók egy majd a további nagy nevektõl. Aztán miután kész lettem, mint a lecke, utána már egyértelmû volt: FULL Kötelezõ, mint a huzat...
Majd este ki is próbálom. 😊
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Szóval örülök, hogy újra látlak 😊)
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Azonnal m1ek letolteni!
Es koszi ezt a kis kedvcsinalot,tok jo...

Azt hiszem eljött az idõ, amikor lezajlik egy korszakváltás a grafikai megjelenítésben. A FAR CRY minden eddigi játékmotornál szebb, gyakorlatilag megmutatja az utat a jövõ grafikai megjelenítése felé. A nagy négyes egyik tagja, szerintem még a nagy DOOM III-nál is ütõsebb belsõtér megjelenítéssel rendelkezik a kiváló hatást keltõ bump mapping technológiának köszönhetõen.
Tegnap 8 órán keresztül játszottam a demóval. Az elsõ öt perc után három cigit szívtam el kint az erkélyen csak a grafika miatt. Pedig akkor még minden Mediumon volt. Nem tértem magamhoz. Ez a program brutálisan szép és egetverõen gyönyörû. Végre a PC megint ott van ahol megérdemli: Az elsõ helyen!
Aztán megelégeltem a Medium beállítást és mindent Very Highra raktam, plussz az egész 1024*768-ban futott. Na itt ért az elsõ olyan sokk, hogy azt hittem padlót fogok. Nem akartam elhinni, hogy létezik ilyen grafika! Pedig igen. És amin még jobban meglepõdtem, hogy lehet így is élvezetesen játszani vele! A konfigom pedig nem túl erõs, de ha mindent High-ra tettem (és így is bebüntet), akkor gyönyörûen, élesen, tisztán és folyamatosan futott, egyedül a sok-sok játékidõ után érezhetõ volt egy pici be-be rángás, de a játék élvezetes volt és folyamatos. Mind1, hogy ellenfelekkel harcoltam, vagy épp robbanás történt, vagy egyszerûen csak a motorcsónakból lövöldöztem, illetve mentem vele, mint a meszes.
1.800Xp
512DDR (266Mhz) 2-2-2-es latency time-al
GF3TI200 128MB (csak emiatt a program miatt meg is húztam)
Így az alap 175/400 helyett 225/480 lett az órajel.
És ezen a konfigon minden High (de akár még Very High-on is) játszható, tûéles és gyors volt a program. Tehát nem igazán értem azokat akiknek csúcsmasinán is aggályaik vannak. Szerintem ott valami a driver-el nem stimmel, meg megint a szokásos Radeon mizéria van. Amúgy az 52.16-os driver van fent.
RAM az elkélne még neki, de mint írtam ilyen beállításokkal is nagyon jól fut és eszméletlenül szép.
Ami szédületes:
Grafika, de ezt már írtam
AI ami néha fura (beakad, kicsit vaksi) de az esetek túlnyomó részében: Nagyon jó!
Sérülésmodell, rongybaba: Új etalon született.
Fizikai motor: Havok szintû, de még jobb is annál, teljesen rendben van.
Bump Mapping totálisan ütõs! Erre van is egy sztorim, ugyanis lemerültem a vízbe, és belefulladtam, mert az egyik sziklán olyan bump map megvalósítás volt, hogy elfelejtettem felmenni levegõért.
A környezet megvalósítása fantasztikus, meg az is, hogy minden növényt fújja a szél és az utólsó fûszálig minden lágyan ringatózik.
A halak, madarak, vaddisznók és a hanghatások, teljesen egy tengeri szigetvilágot idéznek.
VÍZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Erre nincsen szó. Nekem az jut errõl eszembe, hogy a Morrowind vízeffektje ami etalon volt, az már nem az. Ehhez a vízhez képest az egyszerûen nem rúg labdába.
A belsõ terek egy az egyben a DOOM III motor képi világát tükrözik, de a karakterek megvalósítása is abszolult mérhetõ a az új DOOM enginhez. Ráadásúl a bump mapping úgy megdobja az egészet, hogy õszintén nekem ez még jobban tetszett, mint amit a DOOM-ban eddig láttam. Alpha, az új videók, képek alapján.
Döbbenetes de nincs LOADING a külsõ és belsõ terek közti váltás közben, ez egy hatalmas csillagos ötös a motornak! Így sokkal reálisabb a játék, olyan egynek érzi az ember az egészet.
Az árnyékok, pláne a fegyveren megérnek egy külön misét. Ennél jobbat nem nagyon láttam még eddig. És a fegyverek is kellõen kidolgozottak és részletesek.
A mozgások is nagyon, jók és a motocsónak fizikájaával sincsen különösebb gond, mert élvezetes írányítani és közben lõni sem nehéz. Nagyon klassz.
A textúrák fantasztikusan feszülnek mindenre, a sziklák tényleg sziklák a vízalatti növények, tényleg növények, a fû az tényleg fû vagy fûszál, és a tengerparti homokról vakítóan visszatükrözõdõ napfény na az ami párját ritkítja.
Engem teljesen levett a lábamról a program, bevallom még most így délelõtt is a hatása alatt vagyok, nem akartam elhinni, hogy ezt ki lehet hozni egy Vkártyából. Annak pedig kifejezetten örülök (bár reméltem és számítottam rá), hogy egy DirectX8.1 kompatibilis kártyával is bízonyít és teljes részletességgel lehet élvezni. Bár amikor anno vettem a kártyát, kifejezetten a DOOM III-ra vettem. Most már teljesen biztos vagyok, hogy annak is elég lesz, mert mint írtam a belsõ terekben egy és ugyanaz a két program. Max. a felbontást egyel lejebb kell venni, de ez majd kiderül nemsokára úgyis.
Ami nem tetszett: De ez nem homályosít semmit a program tökéletességén:
Nem lehet elkóricálni, megkerülni a szigetet, mert az érkezõ helikopterek, mindig kiszednek. Persze az okát értem, de azért mégis.
Pár apróbb AI hiányosság, de ezt a DEMO-nak tudom be a véglegesben vagy kijavítják, vagy sajna nem, de szerintem ezt kifogják. Elakadásokra gondolok legfõbbképpen.
A malac túlzottan ezüstszínû, inkább tûnik polcra helyezhetõ dísztárgynak, mintsem egy élõ vadon élõ malacnak, ettõl függetlenül, ahogy elfut, meg mozog, na meg ahogy meghal az nagyon ász. De ez megint a rongybabát dicséri.
Az ég csak statikus textúra. Nem mozog, nem csinál semmit. Ez kissé idejétmúlt, de van annyira szép és van annyi más látnivaló, hogy azért ez ne legyen gond.
Néha a belsõ terek, de inkább a kis házikókban és a moló tájékán kissé kevés berendezéssel vannak ellátva, de nem túl zavaró, mindenesetre észreveszi az ember. Hisz láttunk már ennél bõvebb kidolgozást is.
Kár, hogy nincsen még több élõlény a tengerben.
A messze lévõ tárgyak, fák, textúrák kissé mosottak és nem túl kidolgozottak, de igazából ez fel sem tûnik, csak észre lehet venni, na meg írjon már valaki olyan motort, ahol még ez is kivan dolgozva. STALKER tudom. Egyenlõre így is a célnak megfelelõ és bent a szigeten már egészen jól oldották meg, ott nem zavaró. Ha az ember kinéz a tengerre egy magasabb pontról mondjuk.
Ami még tetszett: Maga a küldetés. Abszolult izgi és viszonylag hosszú is, no meg a vér terjedése a vízbe esett hullák után. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ... Nagyon ott van.
Szóval zárszóként: Forradalmian új grafika és új technológiák (fizika, rongybaba, sérülésmodell, ballisztika) egyvelege a FAR CRY, aminek ráadásúl jó a játékmenete is, mert taktikus is, de lehet akár hentelõsebb, és feltehetõleg remek sztori, plussz istentelenül jól kinézõ belsõ terek, parával és rehgeteg bump mappingal, meg majd szörnyikék tömkelege, ami már a Fullt fogja jellemezni: Sok a duma, egyszóval:
MEGJÖTT A KIRÁLY, ÉS ÉLJEN A KIRÁLY és ÉLJEN A PC újra sokáig!!!!