81624
-
Ég veled El Capitano -
#72193 az első bekezdést olvastam még csak el idő hiányában, de én a Bilbaotól nem várok olyan nagy ellenállást, mivel döntősök, szerintem nem akarnak még esélyt se adni a játékosaiknak a lesérüléshez... bár lehet csak én gondolom így, és valójában ki-ki harc lesz belőle -
#72192 Na ahogy ígértem, ma tartok egy kis gondolat megosztást...
A szezon hátralevő részéről:
4 meccs van még hátra (Sevilla o, Bilbao i, Granada i, Mallorca o).
Úgy gondolom, ez a Sevilla már nem a régi. Illő lenne otthon behúzni a 3 pontot, esetleg olyan játékosokat is játszatnék akik ritkán kaptak lehetőséget, így nem azok lennének mégjobban leterhelve akik fáradtak. Mellesleg a szerdai Bilbao elleni meccsre tudnának pihenni. Az nagyon komoly meccs lesz. Ha sikerül ezen a két meccsen beszerezni a 6 pontot, akkor Mou helyében simán a tartalék csapatot kezdetném az utsó két meccsen. Granada nem vészes és a Mallorca sem a régi formáját mutatja...
Igaz itt szinte már tét nélkül játszanának, de kiderülhet kiben van potenciál és ki az aki tényleg akar. Aztán lehet kalkulálni, hogy mely játékosokra lehet számítani akár jövőre is.
Játékosokról:
Mostani keret: Casillas, Adán, Ramos, Arbeloa, Pepe, Varane, Albiol, Carvalho, Marcelo, Coentrao, Lass, Alonso, Sahin, Khedira, Di María, Callejón, Altintop, Özil, Kaká, Granero, CR, Benzema, Higuaín
Kapusoknál nem kell változtatni. Esetleg Adán is kaphatna picit több lehetőséget.
Védő sorban nagy átalakulás lesz, ez szinte biztos. Mondjuk nem értettem minek játszatta bent Ramost mikor ott volt Albiol is. Nem hiszem hogy annyira lutri lett volna őt kezdetni ott. Ha valakinek meccshiánya van, nem is fog topformában tündökölni. Albiolt nem tartom rossz védőnek, bár Mou látja, nyílván jobban is ért hozzá mint én, de valahogy úgy érzem el lett herdálva egy nagyon jó belső védőnk. Szerintem 100% hogy továbbadnak rajta, sajnos... Carvalho öreg, igaz nagy rutinja van, de be van lassulva, 1-2 langyosabb meccsre elférne. Viszont inkább most adjunk túl rajta, így vmennyi pénzt még lehet kapni, később nyílván kevesebbet ...
Arbeloa néha egész jó meccseket hoz le, néha pedig olyan gyenge, hogy kín nézni. Csapatban elfér bőven, de nem stabil kezdőként. Jobb szélre egyértelműen Ramost preferálom, világ egyik legjobbja a posztján, nincs szükség másik jobb bekkre.
Pepe... Ha nem lennének a kirohanásai, szintén a világ egyik legjobb belső védője lehetne! Az elmúlt 3-4 meccsen hihetetlen jól játszott. Ha ilyen normálisan tartaná magát nem lenne semmi gond. Abszolút alapember. Carvalho és Albiol(valószínűleg) kiesnek, megüresedik a másik belső védő poszt. Varane-t mihamarabb beépítettném. Nagy tehetség a srác, kár lenne elpazarolni őt is. Igazán meg kéne becsülni mostmár a játékosokat. Nagy potenciál rejlik benne, ha Mou hagyja kibontakozni, biztosan beválik majd! Bal bekk poszt megint tökéletesen meg van oldva Marceloval és Coentraóval, azt sem kell megbolygatni...
Így tehát két középső védőre lenne szükség a következő idényben. Mondjuk Albiolt megtartanám, mégiscsak tapasztaltabb játékos, és régóta itt van már. Meg eleve, ötletem sincs, kit lehetne esetleg elhozni a helyére, aki szintén jó és megbízható védő... 4. számúként felhoznék egy Castilla játékost Nacho-t vagy Casado-t.
Középpálya:
Védekező kp posztra van 4 játékosunk: Lass, Alonso, Khedira és Sahin.
Lass és Alonso lenne az alap felállás ezen a poszton nálam, ez nem kérdés. De Alonso pótlásáról mostmár ideje lenne gondoskodni, mert egyre inkább körülményes, néha belassul. Ott van Sahin, de hát ő is lutri, annyit még nem játszott, hogy biztos pont lehessen. Ha meg is válnának tőle, akkor Javi Martínezt el kell hozni a Bilbaotól.
Khedira nálam nem Real szint. Hiába játszott jól az elmúlt pár meccsen, ettől függetlenül engem továbbra sem bírt meggyőzni. Hullámzó a teljesítménye. Nekem nem hiányozna. De lehet nem adnak túl rajta, sajnos. Helyére meg szintén Castilla játékosban gondolkodok, Alex esetleg?
Tehát 2 játékos kérdéses csak ezen a poszton. Lehet találgatni, hogy mi lesz majd...
Szélső posztra jelenlegi keret alapján szintén 4 játékos van. CR, Di María, Callejón, Altintop.
CR posztja nem kérdés, jobb oldalon viszont Di María-Callejón rotálást megnéznék. Di María nem volt vmi acélos az utóbbi meccseken, Callejónt gyakrabban kezdetném, biztosan mégtöbbet javulna. Mellesleg igazi Madridista, tényleg nagy alázattal van a klubjáért. Szintén becsülendő az ilyen! Altintop nem sok vizet zavar, nem bánom ha marad, azt sem ha megy, olyan Khedira szint végülis. A helyére visszahoznám Sarabíát a Getafétól, bár sokat nem láttam játszani, de mikor láttam is nem volt rossz. Sokat nem veszítenénk vele szvsz.
Irányító poszton Özil és Kaká. Özil stabil kezdővé nőtte ki magát, bár az erőnlétét javítani kell, mert hamar elfárad. Kaká minden bizonnyal távozni fog, a helyére lövésem sincs kit lehetne elhozni, aki jó is lenne, rutinos is és nem olyan idős...
Kkp poszton ott van Granero, de nem tom menynire lenen jó irányítónak. Valami hasonló poszton lehet Parejo is a Valenciánál. Ő nagyon jó szezont fut ott, szivesen látnám itt újra. Hátha tartaná a jó formáját. Csak nem tom, ha ő jönne, akkor Graneronak mennyi maradása lenne.
Szóval irányító és kkp poszton vagyunk gondban most. De amennyiben Parejo irányító szerepet tölt be így Kaká pótolva lenne. Kár, hogy nincs De la Red :(
Csatárként két játékosunk van Benzema és Higu... Én Benzemát preferálom, bár tényleg hozhatná a régi formáját, mert így szar. Higu is el van veszve, na meg az ő jövője is kérdéses, hogy alakul. Látszik, hogy zavarja ez a mostani helyzet, nem lepődnék meg ha mégis továbbállna. Én mondjuk nem küldeném el, mégiscsak évek óta itt van.
Befejezőcsatárként nem tudom Callejón mennyire lenne alkalmas, bár belőle inkább szélsőt faragtak. Mindenképp kell egy 3. befejező csatár is, 2 az túró... Csak kérdés, hogy megint vmi rutinosabb csatárt (aki lövésem sincs ki lenne) vagy egy fiatalt hozzanak ide (Joselu, Morata).
Ebben az évben is nagy átalakulás lesz a csapatnál, de legalább van egy nagyobb alap amire lehet építeni, ezért leginkább kiegészítő/pótló emberek érkezése várható. Kiváncsi leszek, miként alakul majd az átigazolás. -
#72191 jaja Én is mindig védtem. de a jó produkciói csak fellángolások voltak mindig. nem tudja tartósan hozni a jó formát. Bírom meg minden meg néha tényleg hozzátesz a játékhoz de sokkal jobb középpályásunk lehet nála. Kell egy Özil alternatíva :) -
#72190 Jó ebédhez szól a Hala Madrid! :D -
#72189 most nézem csak hogy délben lesz a meccs...hoppá, majdnem lemarattam :D -
#72188 [center] -
#72187 Kakát eddig még védtem én is, meg bíztam benne hátha tényleg alkot még vmit, de sajna nem fog ez változni... Jó pár évvel ezelőtt kellett volna elhozni, de lehet ugyanúgy meggyengült volna mostanra.
Carvalho, meg nem ide való már valóban. -
#72186 Carvalho , Kaká menjenek is. -
#72185 Hát sajnálom őt, de tényleg nem hozza azt a formát amit itt megkövetelnének tőle.
Egyébként jövőre, megint lesz vásárolgatás, sok játékos menni fog feltehetőleg...
Albiol, Carvalho, Kaká, lehet Lass is (bár ezt nem szeretném, hiába játszott mostanában jól Khedira, attól nem tud egy stabil szintet tartani, Lass pedig sokkal kreatívabb játékos, mindamellett, hogy rombol is)
De majd holnap kifejtem a gondolataimat bővebben a jövő idényt tekintve... -
#72184 "Van egy záradék a szerződésemben, amely szerint maradhatok, de jelen pillanatban nem vagyok biztos benne. Hivatalosan még nem beszéltem senkivel, de mivel Mourinho marad a Realnál, így a dolgok nem fognak megváltozni, ez pedig azt jelenti, hogy itt szeretnék maradni. Sok balszerencsével tarkított, nehéz éven vagyok túl."- nyilatkozta Pedro Leon
szegény León :DD IJ... -
#72183 Volt kb 2 megmozdulása. De annyira tompa volt és lassú meg motiválatlan... nevéhez hűen játszott. Én is tudtam 110%ra hogy kihagyja ilyen játék után amit nyújtott. -
#72182 amikor Kaka ment rúgni a tizit tudtam, 110%-ig meg voltam győződve, hogy kihagyja. olyan szinten fásult a faszikám, hogy kb. nb2-ben kéne levezetnie, mert a formájához ez illik. na jó, ez egy kicsit erős, de ha egy embert kéne kiemelnem a tegnapi - mondjuk ki - kudarcért, akkor ő lenne az. persze ez baromság (mármint 1 ember hibáztatni), de legalább jólesik ráfogni valakire a dolgot :D -
#72180 "Mourinhoék választhattak: egy meleg bajnokság és egy szintén húzós Bajnokok Ligája szereplés, vagy egy sima bajnoki hajrá egy nehezebb európai fellépéssel párosítva. Utóbbi menüre esett a választás, innentől pedig nincs apelláta: kötelező a bajnoki cím."
Szerintem azzal, ha minden embert pihentettünk volna a Barca ellen, vagy ki se állunk, se sokban befolyásolta volna a végkimenetelt (az a plusz fáradtság ...) . Sőt, talán a Barca siker még dobott is a csapaton mentálisan. -
#72179 Én maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével, most már nem csak az akarás, és csak a nyögés, hanem eredmény is van. És szép játék.
Persze jobban örültem volna, ha bejutunk a döntőbe, pláne ha meg is nyerjük. De közel nem mondanám csalódásnak, mint Real szurkoló.
Pár semleges már szídta a Madridot, hogy kötelező lett volna a győzelem, meg szégyen, hogy nem hozta le a továbbjutást. Ugyanmár. 4 csapaton kívül más el se jutott az elődöntőbe. :D -
#72178 Ah,Ramosra szükségünk van nem szabad hibáztatni egész meccsen hajtott a végén meg már nem koncentrált.Van ilyen:) -
gszp #72177 Ezek után nem lennék meglepve, ha drága Sergiónk nyáron Münchenbe költözne... -
#72176 :DDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#72175 Igen sajnos. de nagyon bízom benne hogy változtatni fog ezen mert ez lenne az egyik kulcs a még jobb játékhoz szvsz. mondjuk egy Javi Martinez a korosodó Csaba helyén vagy tényleg Sahin ha úgy látja Mou. -
#72174 a kp-s dolog nem így lesz...van csabi alfonzó, khedira és senki más...amíg alfonz jáccani akar addig kezdő lesz
nekem legalábbis mou hozzáállásából felé ez jön le :D -
#72173 Erről van szó. Aki kudarcként éli meg az idei szezont az nem nóóórmális :D Reméljük folytatódik a 2 éve elkezdett munka. Végre újra csapatot láthatnak játszani a madridisták nem egy "összevásárolt zsoldos bagázst". Bár azért még kozmetikázni kell kicsit a kereten. Örülnék ha az történne hogy azt mondja José: idefigyeljé Nuri fiam volt egy éved az akklimatizálódj, részt veszel végre a nyári alapozáson aztán beférsz végre a kezdőbe és építünk rád. Jobb bekk mindenképp kell egy. Meg kpályára se ártana egy játékos ha a Sahinos variáció nem működik. Illetve tudom hogy ezt csak én gondolom így de kell nekünk még egy csatár. -
Dean Winchester #72172 sok évig a nyolcaddöntőben leszerepelt a real. tavaly ezen túljutottak és most elődöntőig meneteltek ami szerintem nem kis teljesítmény. ha a fejlődési görbe így megy felfele akkor jövőre a bl győzelem is meglehet!
Azért a bajnokságban is mikor lőtt ennyi gólt a real, vagy bárki más???? Soha senki és még mindig van pár forduló hátra.
Sajnálom a kiesést mert JM a kedvencem de ez van el kell fogadni!
Döntőben hajrá Bayern :) egyrészt ha a chelsea nyerne akkor az angol bajnokság 4.helye nem érne bl selejtezőt másrészt meg tetszett a bayern real ellen mutatott játéka -
#72171 Én utálom :D Bár a Dortmund játéka nagyon tetszetős. Rangadókat azért megnézem néha. Meg a Schalket figyelemmel követtem egészen eddig kb (Raúl miatt persze).
A válogatottjuk mondjuk piszok erős azt szerintem meg is rakom előre hogy megnyerik az EB-t vagy döntőbe jutnak. -
#72170 Ez a lista már ott Fail, hogy anglia az első. -
#72169 http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2012.html -
#72168 Majd ha jövőre a Dortmund alkot valamit a BL-ben, akkor elismerem, hogy TALÁN elkezdődött valami fejlődés ott, addig még mindig csak 1 csapat van Németországban... -
#72167 Én is szeretem :) -
#72166 Én pl. szeretem a Német focit. -
#72165 akiknek a kedvenc csapata angol,vagy olasz azok nézik le a német focit,pedig tényleg top3-ban van a Bundesliga. -
karajjj #72164 a többség még mindig azon a véleményen van, hogy semmit nem ér, 2-3 éve néha-néha lehet itt is olvasni ilyet -
#72163 Miért? Volt olyan aki leszarozta? Spanyol, angol és német bajnokság a 3 legszínvonalasabb, a többi gyenge... -
karajjj #72162 nakérem, lehet bizonygatni, hogy szar a német foci :D -
#72161 nem vagyok nagy rajongó ezt le kell szögeznem előre.
de mivel Öcsi az így én is követem a meccseket.
sajnos tegnap nem volt szerencsétek. de emelt fővel távoztatok mind a pályáról, mind a stadionból. büszkén álltam fel a tv elől a vereség ellenére is. a csapat, a játékosok nagyon sokat fejlődtek az elmúlt szezonhoz képest. fejben van még mit erősödni, de majd jövőre. azt hiszem az ilyen meccsekből lehet a legjobban tanulni. le a kalappal a szurkolók előtt is, hogy így buzdították a meccs alatt a játékosokat, s hogy meccs után is ott maradtak s éltették a csapatot.
Gratulálok a Csapatnak mégegyszer!
további sok kellemes pillanatokat, jó szurkolást!
Hala Madrid, Puta Barca (barszar)
-
#72160 -
#72159 na jóvan mosmá fejezzétek be és húzzatok aludni :DD -
Look at the cat #72158 -
Axl Rose #72157 "Viszont idén végre visszaszerezzük jó eséllyel a bajnoki trófeát. "
És talán ezt majd Ramos nem dobja be a busz alá -
#72155 tökéletesen leírtál mindent... Én sem értem sokan miért nem fogják fel...
-
#72154 Hány éven át még egy bl elődöntőről sem álmodozhattunk? Évek óta szopó pályán vagyunk (voltunk) a Barca ellen. Királykupában jött ment csapatoktól estünk ki már a 16 között. Gondoljatok néha ebbe bele amikor Josét küldenétek a halál faszára már bocsánat.
Tavaly 7 év után újra továbbmentünk a 16ból és egészen az elődöntőig meneteltünk. Megnyertük a Királykupát és ott loholtunk a Barca nyakán a bajnokságban. Idén kiestünk a kupából a világ legjobb csapatának tartott Barcaval szemben. Elmentünk ismét a BL elődöntőjéig ahol drámai csatában buktunk el. A Bayern jó csapat nem egy megye2es senkiktől szoptunk fogja fel pár ember. Viszont idén végre visszaszerezzük jó eséllyel a bajnoki trófeát.
Mi ez a két év ha nem siker mindenképp az előbbiekhez képest? Valami végre elkezdődött, folytatni kell a munkát és jövőre még nagyobb célokat kitűzni. -
#72153 ZOMG!
Ökörséget ne írj már...
Akiket zsoldosoknak hívsz, ha nincsenek még idáig se jutottunk volna el... Vagy épp a Barcát se vertük volna meg idegenben.