81624
  • Neoncsoves
    visszavonul? azt hittem csak a Bayernt hagyja ott :\\
  • SLICK
    Ancellottiról pletykálnak nagyon, de merem remélni hogy nem jön ide. Építse a csapatát csak Párizsban ne itt.
  • LasDen #75678
    Heynckes? Volt már itt, ő nyert nekünk BL 30 év után...de idény végén visszavonul...
  • LasDen #75677
    ide hozzuk Kloppot meg leigazoljuk a bvb gerincét, és problem solved...:D
  • Neoncsoves
    Én a Bayern edzőjét is el tudnám képzelni a padunkon.
  • Neoncsoves
    Casillas egy félisten a szememben, de egy meccshiányos kapust bedobni egy ilyen visszavágóba csak mert ő az 1. számú csk, amikor van egy remek formában lévő Lopezünk? hát... nem tudom...
  • ProGabe #75674
    Kloppot egyébként én el tudnám viselni valamikor 5 éven belül edzőként. Amúgy is kíváncsi vagyok ki jön Mou helyére.

Játékosok terén meg igenis fiatalítás kell, 10 éve van rajtunk a szopóálarc, ami a nemzetközi kupákat illeti. Változtatni kell, nincs mese.
  • hugopareiros
    Lehet, hogy jól véd, de most nem csak erre van szükség.
    Benne nem érzem azt, hogy tudná hajtani a csapatot.
    Mégis csak Iker az 1. számú csk.

• LasDen #75672
    nem Lópezt kell bántani. pont ő az, aki minden tőle telhetőt megtesz. nem szabad idén már kivenni a kapuból. lehet hatással lenne formájára...
  • hugopareiros
    Viccet félre téve én beraknám jövhéten Casillast a kapuba.
    Hátha adna annyi pluszt ez a csapatnak, hogy hajtanának.
  • Monoton
    Modric jó, csak Mourinho nem talál neki helyet ebben a felállásban.
  • LasDen #75669
    a statisztikák szerint meg a legjobb passer a csapatban. 87-89%-os sikerességgel passzol meccsein, aminél egy középpályásunk sem tud jobbat felmutatni. szóval szerintem jövőre mégjobban lehet majd rá számítani. engem kezd meggyőzni arról, hogy nem volt feleslehes igazolás...
  • LasDen #75668
    szerintem tavaszra már beilleszkedett és kezdett jól játszani.
  • shala
    Előbb passzolnám le Khedirát és Di Mariat, mint Őt.
  • shala
    Nem értem miért támadják annyian Modricsot. Szerintem az egyik legjobb játékosunk. Jól mozog, jól lát a pályán, jól cselez, jól lő, mi kell még nektek? Néha eladja a labdát igen. Ne felejtsétek el, hogy nemrég érkezett.
  • ProGabe #75665
    Most akkor ki lesz rúgva a fél csapat, vagy mi a p*cs lesz? Mondjuk Modric-félék tényleg nem kellenek ide, hihetetlen az is, hogy a tegnapi 11-ből kb. 5 játékos tud 10 méteren túlra pontosan passzolni.

Mourinho is totál elcseszte a taktikát. Pontosabban nem is volt...
  • SLICK
    Na látom nem csak én jutottam erre, hogy elgondolkodtam ismét a csapaton. Tudom úgyse én váltom meg a világot a meglátásaimmal, de a véleményem megvan. Amúgy nagyon sok mindenben egyet is értek veled.

Amin én elmélkedtem:

Mi lehet a baj? / Megoldás.
    Az idény elején kirobbant feszült öltözői hangulatról szóló híreknek eleinte nem hittem, hisz miért ne akkor lenne sok irigye a csapatnak, mikor tényleg jól megy és még szépen is játszottunk. De ahogy telt az idő be kellett látni, hogy csak van benne valami. Amire én gondolok az az, hogy egyes játékosok, túl nagy arccal rendelkeznek ,hogy akár egy edzőt is megkérdőjelezzenek. Főleg Ramosra gondolok, hisz nála láttam/látom azt, hogy csapatkapitányként próbál ő dirigálni, holott egy kicsit keveri a csk fogalmát az edzővel.
    Most nem arra gondolok, hogy a taktikát ő határozza meg vagy ilyenek, hanem ahogy a csapattagokra hat olykor, túlzottan is játssza a főnököt, holott ő is csak egy játékos, még ha Casillas után ő a 2. számú csk és így jár neki a Respect az öltözőn belül. De úgy gondolom ezzel visszaél és innen adódik az, hogy nem vagyunk képesek olyan szinten csapatként játszani, mint mondjuk kedden a Bayern tette vagy a Barcelona éveken át.
    És valóban látszik az is, hogy Mourinho nem tudta elérni azt, hogy úgy tiszteljék és úgy játszanak érte is vagy akár a klubért is mint anno a Chelsea-nél vagy az Internél elérte.
    Mikor Mou idejött vártam is, hogy végre egy kemény edző, aki képes lehet egy új irányt adni a csapatnak és kellően fel tudja spanolni a srácokat. Ezt elérte a 2. szezonra, de most már valami nagyon megromlott belül.
    Nyilván az lenne a legjobb, ha egy mégkeményebb kezű edző jönne ide aki rendbeteszi a fejeket és ezen felül képes valami új alapot lerakni a csapatban játék terén, mert nekem ez a kontrázgatás nem jön be, se ez a két szűrős rendszer. + normális átmenetet képes képezni a Castilla és a felnőtt csapat között, ezáltal megkönnyítve az ifik beépítését.
    Hogy kit látnék itt szivesen edzők közzül? Legfőképp csak olasz edző ne legyen. A legjobban egy régi volt madridista embert látnék szivesen a csapat élén, akire fel lehet nézni és rendelkezik kellő szigorral és taktikai tudással, de egyelőre nem tudok ilyen emberről. Karankán a szigort nem látom még. Kloppnak örülnék, mert rövid időn belül tényleg olyan csapatot teremtett Dortmundban, ami igazán tiszteletreméltó. Meccsekkel is együttél teljesen, a legjobban őt látnám itt szivesen. De még Hiddink az aki talán képes lenne egy jó csapatot felépíteni, bár remélhetőleg nem védekezőt.. Laudrupban még nem érzem azt, hogy remek taktikai érzéke lenne. És hirtelen ennyi, nem tudom ki jöhetne még számításba, akiben meglennének ezek a vonások együtt, amik kellenek a sikerhez.

Játékosok akikkel nem számolnék és miért.
    Beírom azokat is akik szinte biztos, hogy távoznak idény végén.

Adán - Ő már biztos távozó, de amúgysem mutatott olyan maradandót mikor lehetőséget kapott, hogy itt tudjon maradni és időnként a mély vízbe is be lehessen dobni.
    Arbeloa - ??? Hát ő már Liverpoolban se volt szimpatikus játékos és itt még kellően meg is utáltam a sok faszsága miatt. Talán azért hagynám itt jövőre még, hogy amúgy sincs sok minőségi jobb hátvéd, de Carvajal cseréjére meg tökéletes lesz, meg régóta van itt a klubban ahhoz, hogy ne kelljen még az ő beépítését is megoldani. De csak 1 évet maradna utána mehetne ő is.
    Albiol - Igazából ő az egyik hanem az egyetlen olyan játékos aki mindvégig szimpatikus volt, jó játékosnak is tartom és szerintem sem érdemli meg a padozást, egyszerűen rosszul jött ki neki a lépés. De jobb lesz neki máshol.
    Carvalho - Kiegészítésnek jó volt de öreg is, Nacho bőven el tudja látni azt a feladatot amit ő is.
    Khedira - Kétségtelen voltak jó meccsei is, de abból volt a kevesebb. Abszolút el van tűnve, a kapura lövései Gago szintű magasságokban szar. Igazi Alibi játékos, semmilyen jó meglátása nincs, úgy mondanám, hogy ő csak valóban azért van mert szűr, de egy jó meglátása sincs. Lassana Diarra legalább hajtott, kifosta a belét a pályán és még jó labdákat is adott akár távolra is. Casemiro szerintem tőle már csak jobb lehet.
    Essien - Hát mivel csak kiegészítő embernek érkezett azt végülis próbálta elvégezni, hogy pótoljon valakit ha sérült vagy eltiltott volt, de egy fiatalabb játékos is képes ezt megtenni.
    Alonso - Kétségtelen, hogy a csapat szeme és motorja ő. De már öreg, néha hajlamos is belassulni és körülményes lenni, meg mint tegnap is láttuk bedurvulni. 1 évet maradjon és az őt helyettesítő játékost kicsit taníthatja ezalatt.
    Modric - Az ő leigazolása mindezidáig egy hatalmas kérdőjel, semmi olyat nem mutatott amiért megérdemélné azt hogy itt játsszon. Egy két bomba góljával meg nem váltja meg a világot, nyugodtan mehet.
    Kaká - Jól megszopatott minket anno, hogy eltitkolta a sérülést ebből kifolyólag nem is tud már egy épkézláb teljesítményt nyújtani. Őt sokkal előbb el kellett volna hozni, 60 milliót semmiképp sem ért már mikor idejött. Nyugodtan mehet.
    Di María - Ő még kérdőjeles. Nem azért a teljesítményért igazolták le, mint amit most mutat. Viszont nem tudom, hogy egy új edző mennyire tudná felspanolni. De ha megy se bánom.
    Higuaín - Tény hogy régóta itt van és képes jó megoldásokra, de nem klasszis befejező csatár. Nem is tud csak néhány meccs erejéig tartós formát mutatni. Techikailag Benzemától el van maradva kicsit, ennyivel nem is érzem komplettebbnek a franciánál. Tény hogy amikor tudott, megpróbált élni a lehetőségeivel, de leginkább kis csapatokkal szemben. BL-ben még alig mutatott valami kiemelkedőt. Előbb válnék meg tőle mint Benzemától.
    Benzema - Ő is lutri, mint Di María esetében is, kiváncsi vagyok, hogy egy új edző, hogyan lenne képes rá hatni, hogy a lyoni formáját nyújtsa mert akkor simán jobb lenne mint Higuaín. De viszont ő sem mindig élet a lehetőségeivel és sokat ügyetlenkedett, de ezen a szinten már ez sem megengedhető, ha őt is eladnák akkor nyugodtan mehetne ő is.

Így akkor maradna ez a keret:
    Casillas, Lopez, Jesús, Arbeloa, Ramos, Pepe, Varane, Marcelo , Coentraó, Casemiro, Alonso, Di María(?), Özil, Callejón, CR, Higu/Benzema(??) és Morata

Jesús - Igaz nem fog lehetőséget kapni, de szerintem még egy évig elviselné a 3. számú kapus posztot. Arra meg szerintem bőven megfelel
    Callejón - Benne még mindig hiszek, hogy egy jó formát tudna nyújtani, ha egy olyan edző kerülne a csapat élére, amilyen az tőle elvárható lenne, mert amúgy van benne potenciál, nem rossz játékos ő.

A többieket nem is kommentálnám mert kicsit egyértelmű miért maradnának, meg aki olyan azt már leírtam.

Akiket szivesen látnék:

Carvajal mint jobb hátvéd. Nacho középső védőként. Gündogan mint szűrő vagy visszavont irányító: Játszhatna simán Khedira helyett vagy még picit előrébb is. De ezt a két vkp-s felállást már nem erőltetném vele és Alonsoval. José Rodriguezt is felhozám és lassacskán be lehetne építeni, benne is remek potenciál van én legalább is úgy gondolom. Így bőven meg lenne oldva ez a poszt.
    Ha netán menne Di María akkor helyette Jesét bedobnám a mély vízbe. De ha mindenképp kell egy rutinosabb játékos akkor David Silva a legelső opció arra a posztra. Jesé viszont ugyanúgy a felnőtt keret tagja lenne. Modric helyett elhoznám Matát a Chelseatől. Megfelelő vetélytársa lenne Özilnek, ráadásul madridista is.
    Csatárnak pedig a Falcao, Cavani, Agüero, Lewandowski négyesből kéne legalább egy ha nem kettő.
  • LasDen #75663
    A Real utánpótlása messze nem olyan, mint a Barcelonáé. Itt nincs egy olyan generáció, mint ott. Korszerű utánpótlás képzés zajlik itt, aminek eredményeként időnként jöttek játékosok, akik végül nem itt értek el sikereket, de csapataik meghatározó játékosai lettek...
    A mostani Castillaból csak Morata, Jesé és Nacho azok, akik oda érhetnek a nagy csapathoz. Esélyes lehet még Casado, Cheryshev és Sarabia ha visszahozzák. Plusz a Leverkusenből Carvajal....
    De ezek nem Iniesták, Pedrok, Xavi, Busquets-cek, hogy csapatot lehet rájuk építeni....
  • Effe88
    barca ellen 4-1 az 2008 május 7.én volt
    a lyon se ma volt meg nem is egy kategória a két csapat
    a tottenhamről meg már nem is beszélve:D
  • REALista
    Most így hirtelen a Barca elleni 4:1, vagy a Tottenham elleni 5:0 na meg a Lyon elleni 4:0 ugrik be a közelmúltból.
  • Effe88
    szerintem is benne lehet a madridi henger otthon
    mondjuk 4-0:/

"Vertünk már meg a Dortmundnál jobb csapatokat is 3:0-ra na persze más az ha előre tudjuk hogy nem elég a sima győzelem..."

mondjuk itt nem tudom kire gondolsz?galatára?granadára?zaragozára?,ajaxra?
    mert egyik se jobb csapat mint a dortmund
  • Pukkka
    Ez is már ki lett fejtve.
  • REALista
    Valahogy én is így vagyok ezzel.Tudom hogy képesek vagyunk rá hogy 4:1-ről is továbbjussunk, de ahhoz nagyot kéne játszani amire azért kevés esélyt van.Abban reménykedem hogy a visszavágóra egy nagyon keményen támadó csapat fog pályára lépi /Benzin,Higany,Ronaldo hármas/ és ha esetleg az első 20 percben sikerülne kettőt berámolni akkor onnantól már bármi lehet.Vertünk már meg a Dortmundnál jobb csapatokat is 3:0-ra na persze más az ha előre tudjuk hogy nem elég a sima győzelem...
  • Monoton
    Gondolom ő is arra utalt, hogy mindenfelé játszanak, csak nem ott ahol kellene.
  • Pukkka
    Nézz már körül hány top játékos játszik az Európai nagy kluboknál, aki a Castillabol jött. Ez a téma már ezerszer ki lett vesézve.
  • horpeti
    Rosszul esett le.
    Amieet szurkolok nekik jo ideje,azt hianyolom. Remelem nem kell megszokni.
  • bakkerman
    nekem úgy esett le a mondandód,hogy te akkor nézed,meg szurkolsz a Madridnak,ha minden meccsen 3 góllal nyer,CR villog,csúcsformában van a csapat...ha egy klubot megszeretsz,mert valami megtetszett benne,úgy érzed ez a te csapatod,akkor ugyanúgy kiállsz mellette egy rosszabbb szériában is,mint amikor jólmegy a csapatnak...legalábbis nálam így van,és ez a helyes szerintem. Bocs az offért.
  • Zenszkij
    Nem kötök bele, de azt biztos te is látod, hogy amit utánpótlás címén művelnek Madridba az szégyen. Szinte minden erre eredeztethető vissza. Hol van már egy Raul, Guti...
  • DasIsFuck
    áá elég volt sahint tönkretennetek,nem kell még egy jó dortmundival megcsinálni:D
  • Neoncsoves
    nem fürödtünk be Sahinnal, egyedül Mourinho volt az aki elbaszta a török srácot... Gundogant is szívesen látnám Khedira helyén.
  • Neoncsoves
    Ez akkor igaz, ha a klub/játékosok hozzáállása nem változik. Ez a teljesítmény amit adnak, illetve ahogy viselkednek a pályán (beleszarnak, sétálgatnak, stb) egyáltalán nem Real Madridhoz (magyarul a klubhoz) méltó, így úgy érzem, ezeknek a játékosoknak nem vagyok köteles szurkolni. Magának a klubnak, amit jelent, annak még mindig szurkolok, de az nem a játékosoktól függ...
  • LasDen #75649
    Kicsit gondolkodtam, így hogy már picit leülepedett a meccs :)

Hogy mit kéne, kit kéne változtatni. Első sorban új edző kell. Mourinho egy zseniális edző. Megnyilvánulásait, taszító hozzáállását nem szeretem, de az eredmények igazolják, hogy ez is egy eredményes vonal. Rengeteg mindent nyert karrierje során, itt a Realnál is, de azt hiszem ennyi, amit a csapatból ki tud hozni. Három elődöntő, három vereség. Természetesen nagy siker, hogy eljutottunk idáig, hisz korábban még ennyit se tudott felmutatni a csapat. De mégis, mikor a legjobban kellett volna oda tenni magunkat, akkor csődöt mondtunk. Ez mindenki hibája, a játékosoké s az edzőé is. Ezért gondolom, hogy Mourinho karrierje itt ennyiben merül ki. Nyert kupát, bajnokságot és idén megint kinézhet egy kupa. De ami a BL-ben kéne a végső áttöréshez, azt nem tudja nyújtani. Szóval egy új edző kell, aki frisseséget, új dimenziókat hozhat a csapatba (hogy ki legyen ez az ember, arról mindenkinek van véleménye. Személy szerint, akiket szívesen látnék az Klopp, Prandelli, Hiddink, Advocaat, Montella, Laudrup, Karanka, Conte vagy Roberto Martinez. Tudom van korábbi edző és radikálisabb megoldások is, de talán ezek az emberek tudnának sikereket hozni).

Persze az edző csere mellett a játékos állománnyal is kell valamit kezdeni. Akiktől én megválnék:
    Pepe(?): Biztos lábakon álló védő, aki határozottságával nyugalmat tud hozni a védelembe, de túl gyakran szalad el vele a ló és túlzott igyekezetének kárát az ellenfél fizeti meg. Túl durván, játszik, de képességei miatt talán van helye a csapatban, és 4-5 évet még bőven tud ezen a szinten játszani.
    - Kaka: öreg már, már a milanos szezonjában is miután megkapta az aranylabdát rosszul játszott. voltak jó pillanatai itt, de nem hasznos. 60 milliós bukta volt. Mehet....
    - Benzema/Higuaín: Folyamatos téma itt is a 2 csatár játéka. Egyértelműen nem ők a világ legjobb csatárjai. Az élvonalba tartoznak, és rúgják a gólokat nem olyan rossz eredménnyel, de az egyiknek mennie kell, hogy egy klasszis csatárnak helyet adjon. Talán Benzema valamivel konzisztensebb játékot produkál, mint az argentín. Szeretem Higuaínt, de a számok alapján a francia sokkal többet ad a csapatnak. Pipita technikailag korlátoltabb társánal, bár így is képes jó megmozdulásokra
    Ricardo Carvalho: Azt a szerepet, amit játszik a csapatban egy utánpótlás játékos is hozza. Meg aztán már öreg is, nem tud sokat adni már a csapatnak.
    Xabi Alonso: Őt nem is azonnal a nyáron elzavarni, hanem inkább csak hagyni kifutni a szerződését, majd hagyni elmenni. Fontos eleme a csapatnak és lehet képes lesz még 36-7 évesen is tű pontos passzokat adni, de olyan pozícióban játszik, ahova kell az erő, a fizikum. Már most is, és idővel még inkább, egyre kevésbé fogja tudni felvenni a versenyt a középpályán.
    Michael Essien: Kiegészítőnek tökeletés volt, de ezt egy saját játékos is hozni tudja. Mehet vissza Chelseahez...
    Álvaro Arbeloa: Középszerű védő, aki a szerencsének köszönheti, hogy kezdő lehet egy Real Madridban a képességei alapján. Nincs semmi benne, ami miatt fontos szerepe lehetne ilyen magas szinten. Mindenképp mennie kell!
    Luka Modric(?): Kérdőjel...nem tudom. Úgy tűnik, hogy jövőre már fontos tagja lehet a csapatnak, de vannak megingásai. Elsőre nem tűnt jó igazolásnak, de szép lassan beilleszkedett és jó játékoz szállított. Talán megérdemel még egy esélyt...
    José Callejón: Sajnos az elhivatottság a klub irányába nem elég. Csereként még csak-csak tud hozzátenni, de kezdőként képes teljesen eltűnni. Azzal meg ki vagyunk segítve...
    Ángel Di Mária(?): Kérőjeles...megint. Képes jól játszani meccseket, aztán meg belesüllyed a szürkületbe.

És hogy kik lehetnének a megfelelő pótlások helyettük? Carvajal, Kyle Walker, Lars Bender, Julian Draxler, Joao Moutinho, Hulk, Bale, Reus (befürödtünk már egy dortmundival, de hátha. és Sahinnak is adnék egy esélyt még), David Silva, Agüero, Isco, Iker Muniain, Falcao, Cavani, Lewandowski és persze Morata és Jesé Rodriguez.

Saját meglátásaim...bele lehet kötni, de leszarom :D
  • DasIsFuck
    de legalább stabil elődöntősök vagytok mostmár évről-évre.

különben ha nem lesz meg a bl cím Mou marad még?
  • horpeti
    Én komolyan. Lehet egy darabig hanyagolom a Madrid meccs nézést és szurkolást. :) Volt 1-2 idény, amikor szintén nem néztem Madrid meccseket, mert elegem lett belőlük. Nem volt kedvem egy lelketlen motiválatlan csapatnak drukkolni. Mostanában megint ezt látom. Bár tudom, hogy ez hozzá tartozik a Madridhoz, így nem várok el sokat e téren. De akkor legalább szép játék legyen. :D
  • Effe88
    „Ramos túlságosan is érzelmi alapon nyilatkozott – így José Mourinho, a Madrid mestere. – Maradjunk annyiban, hogy kikaptunk. A jobbik csapat győzött, egyénileg és csapatszinten is jobb volt a Dortmund, megérdemelték a németek a sikert. Minden labdához ők értek oda elsőként, sokkal intenzívebben mozogtak, mint mi. Amikor nyomás alá helyeztek minket, nem tudtuk eleget birtokolni a labdát. Azt hiszem, az összes játékosom beleadott mindent. Szerintem tovább tudunk jutni még így is."
  • SLICK
  • LasDen #75644
    hát ja...az más kérdés, hogy semennyire nem volt hasznos:D
  • Monoton
    Az kemény, szerintem itt legalább volt 2 sárga lapos megmozdulás :D
  • SLICK
    mondjuk tényleg nem is az ő hibája volt a 4 gól. A lesgyanús esetnél is éppen, hogy csak nem érte el a labdát
  • Grove4
    Azta, ezt nem tudtam, elég meredek :DDDD

Kicsit darabos a mozgása a tagnak!

Gyaaa a végén hogy beabált két embert! :DD