45215
  • CptSAB
    Bocs Alert.. egyszerre írtunk..
  • CptSAB
    Na itt most akkor hatásszünet.. igen, hang alapján, ha nincs mikrofon, akkor lehet gépelni is. ANGÉLUS nyelven. :) IVAO-n vannak nagyon jó kézikönyvek. Szerintem töltsd le őket, és ha tényleg felkészűltnek érzed magad, akkor hajrá.
  • alert
    LOL :D ezért is online repülés. Itt a valós angol (itthon lehet magyar is) fónia szerint kell kommunikálni. Ez alapfeltétel, még vatsimes magyar tananyag is van hozzá. Fel kéne készülni erre az online repülésre, mert hamar el fognak küldeni. Ezt nem azért hozták létre hogy felmegyek reppenek egy kört jobbra egyet meg balra azt joccakát. Itt minden a valóságot próbálja szimulálni. Valós eljárások, engedélyek, kommunkáció, stb folyik. Ha nem tartod be kirúgnak. Hogya csak kedved támad reppenni egyet össze vissza a haverjaiddal, akkor egyikőtök létrehoz egy hostot és a többi kapcsolódjon arra és akkor más nincs a szerveren, nem zavartok senkit.
  • Akuma
    Azthiszem sikerült végre :) Márcsak az a kérdésem, hogy miért nem jön elő a szokásos rádió gomb? Itt hang alapján kell kommunkikálni? Nem elég ha lenyomom az adott számot?
  • HACZJ
    igen
    nyisd meg az első fület Connect tölsd ki a mezpket és úgy
  • alert
    Én már ezer éve nem repültem vatsimen, ha megcsinálod (esetleg SB-ra is) akkor természetesen lecserélem. Köszi
  • Akuma
    Squawkbox panel ugrik csak fel és tök üres, csak annyit ír, hogy Not connected, nemtom mi lehet még a gáz...
  • bandikabp
    Alert: A vatsimes csatlakozást a faqban frissíteni kellene, mert már egy pár dolog másként van. Pl. nem kell AVC, mert az FsInn beépítve tartalmazza. Nem sok a változás de az a pici azért zavaró lehet.
    Ha gondolod szívesen megcsinálom az átírást a hét második felében.
  • LegendTommy
    van valakinek tapasztalata a digital aviation piper chayennel kapcsolatban?
    a gondom az, hogy 0% tolóerővel is fék nélkül elkezd gurulni a gép, sőt gyorsul is:D
    vagy vannak ilyen gépek?
  • Akuma
    Köszi a segítséget! Remélem nem lesz szükség több helpre, mert már a fél napomat erre töltöttem :P Még írok, hogy sikerült e
  • HACZJ
    Halilali.
    Én VATSIM-es vagyok. Csatlakozni egy Squawkbox nevű programmal. Ha feltelepítetted akkor FS->CTRL repközbe vagy ha benne vagy a géppel már és -> Modules és ott lesz onnan már egyszerű.
    Ha help kell akkor: [email protected] az MSN címem.
    Jó repkedéseket
  • Akuma
    Azthiszem megtaláltama progit... mindjárt kiprószálom :)
  • Akuma
    Elolvastam, de sajnos nem vagyok perfekt angolból és csak annyit értettem, hogy asrc progi kell hozzá, fel is tettem, de ez valami légiirányítós cuccnak tűnik, nekem nem ez kell, én csak csatlakozni akarok az online pilóták közé
  • Akuma
    Köszi az infót, de én ott ilyet packot nem találok sajna. Nem tudnál adni valami lénket ahonnan le lehet ráncigálni?
  • alert
    Na meg azzal kezd hogy elolvasod a leírást... mert nem olyan egyszerű hogy beírom az IP-t és kattintok.
  • kolszal
    Hello, Én is IVAO-s vagyok, de ha jól emléxem, akkor a vatsim oldaláról is letölthető egy vatsim software pack, és abban megvan minden amire szükséged lesz (nem az fs multiyában kell csatlakozni.)
  • Akuma
    Légyszi valaki segítsen, nem megy az online játék mód :(( Regeltem is a vatsimre, multinál beírom az ip-t és Join, de nem csinál semmit a gép :((
  • Akuma
    Na beléptem az edeti játékot birtoklók sorába Már csak meg kéne szakítani a google képek letöltését, csak nincs szívem, lassan 1 napja tölti őket :P
  • CptSAB
    Én maradok inkább a default scenerynél. :) Öregember leszek mire letölti a képeket. Nálam. Ha ezzel vacakolok, semmi másra nem jut időm. Sceneryt azért nem találja, mert lehet, hogy nem az FS könyvtárába installáltad? Nálam D-n van az FS és C-re tettem a kütyüt. Utána kb. 40x nyomtam az entert.
  • eyecandy
    Megnéztem a Balatont, helyes kis hidat épített Tihany és Szántód között...
    Amúgy az indításnál egy csomó hibaüzenetet küld a scenery cfg, hogy nem találja a sceneryt. Másnál is jelentkezik ez a híba?
  • Akuma
    Hát én egy Boeinget könnyebben elvezetek, mint egy Cessnát :) Legalábbis számítógépen. Való életben természetesen Cessna se menne...
  • CptSAB
    Ha megnézitek Frankfurtnál az E42-es autópályát vagy mittudomén mi az.. nézzétek a két teherautót. Ugyanazok. A műhold sorozatfelvételt készített, ezért 3x ugyanaz a Jumbo.

Más téma személy szerint még nem jártam online műsoron. IVAO-ról minden segédanyagot beszereztem, tehát készülök rá. Ami fontos viszont, és ebben tökéletesen egyetértek Alerttel és Deloival, hogy ismerned kell az utolsó rezdülésig a gépet, amit vezetsz. Online módban élesben megy minden. Ha nem tudod, hogy reagál a gép bizonyos helyzetekben, akkor kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Minden üzemi rezsimet kívülről kell tudnod. Ott nem lesz idő arra, hogy megnézd a manualt. Ha elhagyod a magyar légteret, egy forgalmas nemzetközi légtérben könnyen bosszúságot okozhatsz. Szerintem az ismerkedést az online repüléssel érdemes valami kisebb géppel kezdeni. Azért is jó szoktató masina egy MS Cessna vagy Money, mert időt ad neked. A hibákat hacsak nem végzetesek, könyebben megtudod oldani. A tapasztalatlanság veszélyes.. sok száz repült FS órával a hátam mögött is sok kellemetlenség ért már. Sokszor csaptam oda a gépet, ez a tesztek velejárója. A fizetős gépek esetén persze vannak garanciák, hogy a gép paraméterei tökéletesek, de ezekhez rengeteg plusz műveleti sorrend társúl. A free repülőgépek között érdemes azokra figyelni, ahol a készítők már hosszú ideje dolgoznak a gépen, és láthatóan javítják is a hibákat. Ezeknél nincs annyi részletes eljárás, de tanulópénznek jó. Mert amíg online szokod a légkört, offline a megszerzett tapasztalat birtokában készűlhetsz a megvásárolt gyöngyszem éles repültetésére.
  • Akuma
    Igen erre gondoltam én is, de azért eléggé poénos kép :) Lufthansa nekem is feltűnt, de előbb utóbb már az emberek órájáról a pillanatnyi időt is le lehet majd olvasni És majd unokáinknak nem is kell álló képet nézniük, mert akkor már minden mozgóképbe fog menni, kis késleltetésben live módban
  • Deloi
    Nem hinném, hogy ezt így engedik. Ez inkább ugyanaz a gép lehet, csak biztos, ahogy exponált a műhold, vhogy összehozta. De az dúrva, hogy mennyira rá lehet nagyítani, betölti a képernyőt, még azt is látni felülről, hogy Lufthansa van ráírva.
  • Deloi
    Na így már értem, mire gondolsz, de ahogy látom megoldható, gondolom ezt majd a véglegesben megoldják.
    bandikabp: Pause tilos, ha megteszed nagyon rondán néznek rád.
    Ha lezuhansz szer. vagy nevet, vagy anyáz az irányító, attól függ ki ül ott, de amúgy nincs semmi. Betöltesz újra, és talán irányítanak is tovább:) És sztem simán vissza lehet kérdezni, vatsimet nem vágom annyira, de IVAO-n tuti rendsesen válaszol. Ha nagyon jó napja van, még azt is elmagyarázza, mit kell csinálnod, ha nagyon lámáskodsz.
  • Akuma
    Frankfurtra nagyítsatok rá :DDDD

3 darab Boeing 747-es hagyja el ugyanazt a kifutót kb 100 méterre lehetnek egymástól
  • alert
    Szerintem szól ha már létezik a hívójel bár ebben nem vagyok biztos. Pause-t használni tilos, mert mindenki számára megállsz ott ahol vagy. Így final-en pl összetorlódnak a gépek stb. A légiirányítás felborul. Ha véletlenül elrontasz valamit és lezuhansz akkor nem történik semmi. De ha többször eljátszod és van épp aktív irányító a körzetben akkor esetleg utasít, hogy gyakorolj többet. Mindenestre feltétel ahogy említetted is, hogy az adott gép amivel repülsz ne produkáljon számodra ismeretlen dolgokat, tehát tudjál vele repülni :) Ha visszakérdezel az irányítótól akkor persze segítenek, kérheted hogy írják le textben is. Nem árt azonban tudni a használatos kifejezéseket, tehát fónia anyagokból felkészülni, mert ha sokszor kérdezel vagy akadnak olyan dolgok amiről fogalmad sincs, akkor felszólítanak, hogy tanuld meg (kézikönyvek adottak) és gyere vissza később, mert rontod mások játékélményét. IVAO-n valamivel jobban eltűrik a kezdőket és többen is vannak jobban lehet gyakorolni. Mindkét hálózaton a saját magyar divízióban is lehet jelentkezni gyakorlásra, oktatásra ha tanulni akarsz. Ingyen neten keresztül FS-en belül oktatnak. Hogy ez vatsimen most hogy működik az passz, de ivao-n folyamatosan vannak oktatások.
  • Akuma
    Én itt nem találom, hogy hol magyarázzák el, csak képeket linkelgetnek és ámulnak bámulnak :P
  • Akuma
    Köszi megsasolom :)
  • Akuma
    google térkép Budapest egészen részletesen ki van dolgozva, csak rá kell zoomolni... mégsem ezt a részletes képet tölti le, ha jól látom...

Nem minden városra értettem, hanem a Földön a nagyvárosok, fővárosok pl. Nézd meg Párizst! Az Eifel torony iszonyat jól kivehető!
  • bandikabp
    http://forums.avsim.net/dcboard.php?az=show_topics&forum=284&page=

Ezen a topicon nagyon sok minden le van írva, pl. az is hogyan lehet a nagy felbontású képeket lehozni, vagy hogyan lehet googleearth helyett az ms féle virtual earth-t használni. Meg hogyan lehet autogen-t belerakni. Jó keresgélést!

Vissza egy kicsit a topichoz:
    Ma nagy nehezen rászántam magam hogy kipróbáljam az Online játékot. Nagy nehezen sikerült is fellépnem a VatSimre. Mindenkit hallok, gondoltam most még csak figyelgetek, szokom a fóniát. Saját hívójelemnek beállítottam a szül. időmet és elé csak úgy poénból a MAH-t (vatsimen volt ez a módszer leírva). így lettem MAH8312. Éppen gondolkodtam azon hogy elég csak három szám, amikor látom hogy száll le a MAH831. Kíváncsiságból kérdezem: mi történt volna ha átírom egy olyanra ami már létezik? Szólt volna érte a szerver?
    Másik láma kérdés: mi történik ha pausolok?
    Harmadik kérdés: mi történik ha véletlenül elrontok valamit és lezuhanok? (túl vagyok már egy pár leszálláson de néha a PMDG 737 csinál számomra érdekes dolgokat)
    Azt hiszem elég sok mindent értek a fóniából (olvasgattam utána) de azért hallok új dolgokat. Ha ilyenkor visszakérdezek gondolom segítenek, de nagyon rossz szemmel nézik ezt? Vagy a VatSimen ez megengedett és nem nézik le a kezdőket?

• Deloi
    Ezt hogy érted, Mo.i városokat? Én google mapsba nézem, de ott nem lehet. Nincs részletes kép.
  • alert
    Azért mert nincs a google szerverén az adott területről jobb fotó. Vagy csak nem hozzáférhető.
  • Akuma
    Majdnem minden nagyvárost fel lehet annyira nagyítani, csak valamiért mégsem azt a jó minőségű képet tölti le a google szerveréről... :(
  • Deloi
    Én nem tettem fel fs-re, majd talán ha lesz autogen is, és nem kell annyit várni töltésre. Google maps alapján mondom. Ja látom, kaposvár az egész részletes. Mondjuk az is fura lehet, ahogy egy éles vonallal átvált másik fajta műholképre. Szóval még van mit javulnia, ha egyeltalán ez javítható. Talán inkább googlenak Mo-n lenne mit javulnia. Ilyenkor irigylem picit az amcsikat. Nagyon durvák azok a screenshotok ott, olyan mintha igazi lenne.
  • LegendTommy
    közben találtam
  • LegendTommy
    hol lehet screenshotokat názni erről a szatelites cumóról?
  • Frequency
    szombathely nem kidolgozott,ha megvan a google earth nevü progid ott láthatod hogy pest,balaton környéke és egyéb falvakról készült műholdas kép.
  • CptSAB
    A letöltési tempóról annyit, hogy a google ezerszer gyorsabb. Nekem 1Mbites a netem, de ha most lemérném mennyire terhelt, akkor nem nagyon ájúlnék el tőle. Bár lehet pont azért.. :D Erre felénk meg pont többféle műholdkép van, ami azt jelenti, hogy tarkabarka a műsor. Kaposvártól nyugatra szürkés zöldes, erre felénk barnás, de Dombóvár már a régi massza. Ami fontos, az fs-nek futnia kell, az mindegy, hogy éppen az van a képernyőn. Habár így fura. Mintha valami homoksivatagban ülnék. Ahol még a dombok is beleolvadnak abba a homokszin semmibe.
  • Deloi
    Na, és milyen? Van lassulás? Mert nekem most elég határon mozog az fs a halom kieg miatt. Amúgy én is félig vidéken lakom, és pont az a szívfájdalmam, hogy pl szombathely egy nagy paca. Najó látni a várost, de túl sok részletet nem. Akkor már inkább UTE, ott még a csónakázó tó is látszik:) Esetleg tudnál tolni egy screenshotot BP-ről, meg egy két vidéki helyről.