45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#10091 Mitől működnek furcsán a programban az üzemanyagmennyiség kijelzők?
Nemrég repültem egyet a beechcraft akármennyivel (dupla légcsavaros), analóg üzemanyagszintmérője van, ami félúton 0-t mutatott, holott elvileg az egész útra elegendő üzemanyag volt, majd átfordult a mutató. 737-nél hasonló volt, csak ott megállt 00-án majd még 260km-et repültem vele, és leszálltam. -
#10090 Az oldal tetején a "menüben" van egy invites opció. Szerintem ott. -
#10089 Már csak az a kérdés ,hogy hogy lehet meghívót küldeni, mert az oldalon egy deka ilyen utalás sincs. :-) -
Flyman #10088 A Faq-ban van részletezve a Frecc által írt cikkben pár ilyen progi, De pl. Project AI (ingyenes), My Traffic, vagy pedig Ultimate traffic.
Ezek valóságnak megfelelő forgalmat generálnak, valós légitársasgokkal. -
mcsaba #10087 Sziasztok, nemtudtok valami progit amivel a fs2004-ben lévő forgalmat zsabályozni lehet, valami olyan keresek amivel belehet állítani hogy pl hány gép álljon a reptéren vagy hogy honnan vova repüljenek, még nincs netem ezért nem tudok online játszani, így meg kicsit rossz hogy alig látni nagy ritkát egy két gépet, meg a repterek is eléggé kihaltak, esetleg ha valaki tud egy magyar nyelvü leirást cessnákról annak is örülnék, előre is köszönöm. -
Flyman #10086 Tudom pofátlan dolog, de ha van valakinek egy fölös meghívója és megszánna vele... -
#10085 Mert zárt oldal csak akkor regisztrálhatsz, ha meghívnak. -
Flyman #10084 Tudja valaki mi a fene van a flyingbytes.org-al?
Miért nem engedi a regisztrációt?
Ha kényes téma lehet PM-ben is válaszolni. -
#10083 Alapvetően nincsen meghatározva online, hogy ki hová, és mivel repül. Azonban.. nem érdemes olyan repülőterekről nagygépes útvonalakat levezetni, amelyek a valóságban sem lennének alakalmasak, mert hiányzik az infrastruktúra illetve a repülőtér műszerezettsége nem felel meg (értsd: pl. a repülőtér csak nappal és VFR repülésre használatos, vagy pld. füves repülőtér stb. a hazai repülőterekről infó: http://www.hungaryairports.hu nagyszerű oldal, de értelemszerűen a valós pilóták számára készűlt!!!!!)
Amit ajánlani tudok: az FS-ben lévő "pilótaiskolákat" járd végig. Ha azokat a feladatokat végigrepülted, az már egy siker. Online fontos az angol fónia, ha belföldi v. külföldi IFR-t ill. külföldi VFR-t repülsz. Persze magyarul is ismerni kell.
Ami a repülési terv lerepülési kötelezettségét illeti. Van úgy, hogy az embert elkapja annak a helynek a vonósugara, ahová a király is maga jár. Vagy pl. megéhezel egy hosszú út alatt és kiugrasz kaját csinálni. Ilyenkor válaszd meg a "pozíció váltást" helyesen, online nincs betöltve minden ATC pozíció, jó ha a 10-20% egyszerre aktív, vagyis lehet, hogy úgy repülsz le többórás utat, hogy a kutya sem ugat feléd. Én már 3 napja szerenék Foggiából Budapestre illetve vissza Foggiába repülni VFR/IFR de soha nincs olyan irányítás amit szeretnék.. úgy meg nem akarok.. de ez az én bajom.. A lényeg, ha bevállalsz egy utat, akkor próbáld meg azt le is repülni. -
#10082 Hüha!
Ennyi kérdés a Legyen ön is milliomos társasjátékban sincs!
Haladjunk apránként!
Előszöris a repülés nem egy egyszerüen, két nap alatt megtanulható dolog,még virtuálisan sem.
A vor/ndb frekiket az FS display/hide map funkciójával is meg tudod nézni.Az útvonalat mindig indulás előtt tervezzük meg, az elejétől a végéig,az egyetlen változó az elhagyás és az érkezés mikéntje,mert ebbe beleszólhat az időjárás is.
A navigáció alapjairól itt találsz magyar leírást:http://ivao.hu/wp-downloads/ivaohu_navigacio.pdf
Ugyanitt találsz infókat az online repülés mikéntjeiről is! -
Kakaduduka #10081 kösz -
mcsaba #10080 Sziasztok, most próbálom megtanulni a müszeres navigációt de vannak dolgok amiket nem értek, pl, van két vor adó és ha beállítom a nav1 re az első vor-t (ameikhez előbb repülök) a nav2 re a második vor-t van hogy a másodikat jelzi de az elsőt nem, ez mitől lehet? egyébkét mindeggy hogy meik vor-t meik nav rádióra teszem? ha távolabra akarok repülni és sok ilyen adón keresztül van az utvonal akkor miután elhagytam egyet utána kell beállítni a következőt, vagy van módszer hogy előre belehet állítni az összest (kis géppel repülök amin nincs FMC, az még bonyolult nekem) a szimulátorba van valami mód hogy le lehessen kérni vor adók frekijét? pl az ATC-től? és ha online repülünk le lehet kérni vagy előre meg kell nézni az összest amerre repülni akarunk Még nincs saját netem, meg még nem is értek annyira hozzá, de később szeretnék online is repülni, erről is lenne pár kérdésem, mi az a minimális tudás ami kell az online repüléshez? kell tudni angolul is vagy elég ha valaki a fóniát ismeri? (egyenlőre egyiket sem tudom) mien netsebesség kell hozzá? terheli nagyon a számítógépet? mien repülőkkel lehet repülni? pl lehet vadászgéppekkel is? mennyire veszik figyelembe a valódi járatokat? úgy értem pl az én városomból nincs járat bécsbe de ha a reptér alkalmas akkor repülhetek egy boeing 737-el bécsig, vagy csak olyan járatokkal lehet ami a valóságba is van, mi van olyankor ha valaki belekezd egy hosszabb repülésbe de valami sürgős dolga akadt amitől nem tudja folytatni? ilyenkor köszön és kilép? vagy esetleg vészhelyzetet kell szimulálni és irány a legközelebbi reptér? van valami lehetőség hogy valaki ne repüljön csak valahogy belép és nézi pl egy reptér forgalmát, valakit aki repül végig követni, esetleg a pilótafülkéből nézni azt is hogy mit csinál, mit jeleznek a müszerek, vagy egy irányitó radarképét. Ha tudtok kérlek segítsetek az alábbi kérdésekbek. -
#10079 Szia.
http://rfinder.asalink.net/free/
Ingyenes, gyors, korrekt! -
Kakaduduka #10078 van valami útvonaltervező az FS-hez? ami alapből benne van a szimulátorban az elég bénán csinálja meg. nekem olyan kéne ami úgy tervezi meg az útvonalat hogy használja azokat a pontokat is amiket be tudok ütni az FMC-be. -
#10077 Valóságban sem hallod a gumik hangját amikor leszáll a gép ... Max ha nagyon kifinomult füled van :). -
LegendTommy #10076 tudtok olyan kiegről, ahol van gumi hangot lehet hallani touchdown-nál?
avsim-et felturtam, de csak turbósított tochdown effekt-et és revarsal sound-ot találtam -
#10075 Igen tudom, ezért kapcsoltam ki mindent, a flight directort is, ap főkapcsolót is. -
#10074 vagy a flight directorit is kapcsold ki.Aszem az is szokott ilyet csinálni -
ace88 #10073 van olyan ami ingyen letölthető?
a játék már önmagában drága volt. :-) -
#10072 Ilyesmi akkor szokott előfordulni, ha az ap funkciók (hds, alt, app, bc, ias stb.) ki vannak kapcsolva, de maga az ap az aktív.
Más téma. Múltkor érdekes dologgal találkoztam, hátha valaki tud infót: kb. 75 fokkal elhajlott a mágneses irány az FS-ben. Teljesen érthetetlen volt, mert semmilyen scenery nem lett telepítve. Egyszerűen a 342 fok helyett 267 fok lett. Átnyaltam mindent, bármilyen géppel, bármilyen repülőtérről, országból ugyanez a 75 fokos eltérés volt a válasz. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy biztos nem igazítottam be "D" az iránytűt, elárulom, mindennnel próbálkoztam.
ace88-nak: a repülőterek alapadatait az FS MAP funkciójában is meg lehet nézni, egérkurzorral rámutatsz a kívánt elemre, és kiírja az adatokat. A GPS is ad infót, ha van az FS-ben megközelítési eljárás a kívánt repülőtérre. Továbbá a netről letöltött térképek segítségével. Vagy ott van még az FSNavigator, a NavCommander meg egyébb ilyen hasznos szösszenetek.. -
ace88 #10071 és a pályairányt honnan tudom meg? -
Air #10070 Alulrol. Nav1 radioba frek., course-ba a palyairany, max. +-30 fokos elteressel rarepulsz es figyeled a muszereket. -
ace88 #10069 és hogyan kapom el az ILS-t? -
#10068 Katasztrófa?
Komolyra fordítva a szót,ha valóban teljesen lekapcsoltad a robotot olyan nincs hogy nem tudod irányítani,ha mégis az valami általam ismeretlen fs hiba. -
#10067 Mi történik akkor, amikor leszállás közben az autopilóta teljes kikapcsolása után is irányíthatatlan a gép? Joystick rendben, de a játékban a gép semmire nem reagál, se bedöntés, se magassági kormány, csak a trimmtekerőkkel lehet irányítani. -
#10066 ha offline repülsz, akkor egy ide-oda kacsázós, fordulj erre majd arra, süllyedj ide és oda után vezetnek az ils elkapására, vagy vizuális leszállóirányra stb. online pedig sid/star ill. egyébb publikált eljárások szerint kell megközelíteni a repülőteret, ahol nincs ilyen ill nincs irányítás, ott becsatlakoztatnak a forgalmi körbe, és a base majd final után huss.. már gurulhatsz is a betonon -
ace88 #10065 IFR-el repülök, mégsem vezetnek rá a leszállópályára. hogy kérem le a a helyes heading-et? -
#10064 Mire gondolsz? Ahogy látom benne van KLAX is, LHBP-nél is a legújabbak szerepelnek, stb. Mi kellene neked, ami hiányzik? -
McKalton #10063 Azt vágom hogy fizetős. Meg van a 0707cycle. De még így sem tökéletes akkor ugy látszik ez a maximum ami a PSS-t illeti. PMDG-nél jobban meg van oldva. Na mind1 azért kösz. -
#10062 Egy ideje a havi AIRAC frissítés minden kiegészítőhöz fizetős. A www.navigraph.com -on lehet az újat havonta megvásárolni. Nem minden kiegészítőhöz, de pl a PSS, WILCO, stb-hez ez a cycle tartalmazza a frissített SID/STAR-okat is. Tehát ha friss és all-in-one pack-ra van szükséged, akkor a navigraph oldalon kell megvásárolnod a PSS-hez a legújabb 2007 júliusi kiadást. -
McKalton #10061 Valóban jogos a pont navdata.at (nekem kedvencek között van ezért nem láttam)
A baj az hogy SID&STAR menünél, All in one pack-ben nincs PSS, csak a sima downloads-ban, Melyből repterenként lehet leszedni eljárásokat és nem túl sok van feltöltve. igazából ez volna a gond, hogy nem csak LHBP-s eljárások kellenének hanem akár amerikai reptereké vagy távol keletieké. Erről van infód esetleg? Mert nekem pl most KLAX legfrissebb SID/STAR eljárásaira lenne szükségem.
Ui: segítségül a link:
http://www.navdata.at/php/sidstar/dl_list.php?addon=PSS&icao=LHBP -
#10060 Nem, de ha vásárolsz hozzá kiegészítőt pl FSPassengers, akkor "manager" szinten igen. Légitársaság festéseket pedig vagy csinálsz magadnak, vagy letöltesz netről. -
ace88 #10059 szeretném tudni, hogy lehet-e saját légitársaságot csinálni az fs 2004-ben.
köszi! -
#10058 Szevasz! Hogyne lenne frissítés. Minden bizonnyal a navdata.at -re gondoltál, mert com az nincs. SID/STAR frissítés pedig letölthető ugyanúgy a PSS-hez, mint a PMDG-hez és a többihez... nézd meg mégegyszer ;) üdv, P -
McKalton #10057 Üdv!
Nemolyan rég megvettem a PSS féle Boeing 777 Professional 2004-et. Nagyon jól kidolgozott gép és imádok vele repülni. Viszont mivel FMC-vel repülök nem árt ha friss az adatbázis plussz még ha a Sid-ek Star-ok is. A problémám az hogy csak a PSS-hez való AIRAC-ot tudom frissíteni. Hogyan tudnám frissíteni a sid&star-okat vagy honnan lehet leszedni ilyen kiegészítést, mert a PMDG-khez, Level-D-hez van a navdata.com-on, ehhez pedig nincs. Aki tud segítsen némi jó tanácsal. Előre is thx. -
matya00007 #10056 Hali!
Nekem is szokott ilyen lenni, próbáld meg kalibrálni a joy-t, nemtom nekem segíteni szokott. -
#10055 Na hát autorudder úgynézki segített. Mert repültem egy útvonalat, gps nélkül, csak VOR-al, majd nyomtam egy tökéletes leszállást, kifutópálya kezdetén, középen földetéréssel, és nem is csúsztam le a pályáról :) -
#10054 Tudom hogy vissza kell húzni, meg is szoktam tenni, ekkor viszont megint az ellenkező irányba kezd el kanyarodni. És valószínűleg nem vagyok eleresztve ha 8 éves joyyal nyomom, amin nincs rudder :) -
Air #10053 Az oldalkormany ugy mukodik, hogy ha egy gombnyomassal kiterited akkor ugy is marad. Tehat ha csak egy kicsit akarsz korrigalni, akkor azt ugy kell csinalni, hogy az adott iranyba kiterited, majd mindjart vissza is huzod. Talan segithet a dolgon ha a Setting/Realism...-ben bekapcsolod az autoruddert, de a legjobb megoldas ha veszel egy joy-t. Ha nagyon fan vagy es jol el vagy eresztve akkor vehetsz szarvkormanyt is pedallal. -
LegendTommy #10052 szerintem vegyél joy-t