45215
  • chicco
    gát=gáz
  • chicco
    nekem a gát csúszkám ha leveszem teljesen akkor nyél gázra ugrik mostanában elég soxor.Elég szar leszállásnál.De 1 kis kontakt spray segít rajta rövid időre.
  • CptSAB
    Az F-23-hoz annyit (enyim joy :D), hogy az oldalkormány "csúszka" valami hihetetlenül dúrva rajta. Van egy jó nagy holtjátéka, majd amikor fog, akkor azt irgalmatlanul teszi. A levegőben még hagyján, mert ott a trimmel még lehet enyhíteni a hiányosságait, de a földön már katasztrófális a műsor a fent leírtak miatt. Előtte egy F-22 volt, szintén Genius, akkortájt sem volt nagyobb a vásárlói keret, az még brutálisabb volt, ugyanis nem lehetett centerbe állítani rendesen, mi több a körkörös mozdulatra a joy egy elég csúnya selejtes vonalat írt le. Amikor megpukkant, kiderült, hogy az oldalkormányhoz sikerült egy olyan rugót tenniük a derék készítőknek, amely 2-3x erősebb volt a másiknál, és ez a rugó szépen eltörte a vékony műanyag rögzítő fogantyút.
  • LegendTommy
    tudom ott volt a smile
  • Sanyix
    f-23 nekem 2 hónapig műxött, aztán a botot hátrafelé húzva lassan, a középpont és a maximális kitérés között érzékelt. Pár percig ez csak il2-ben erős faroklegyezésben nyilvánult meg, majd később már dugóhúzóban, mert tökig behúzta a botot :)
  • chicco
    ja és a szél felőli futot rakd le elsőnek az megtámaszt a nagyok szerint
  • chicco
    jó az miért bántod.Tarts rá rendesen majd próbáld lefaragni a pályáig.Nehogy azt hidd hogy életben minden tőkéletes ott is van sok csúnya dolog.
  • CptSAB
    Nem kiokításnak szántam.. :) Ezek mindig tapasztalatok az FS világából. youtube.com-on nagyon sok crosswindes real és fs videó van, láttam olyat is, amelyen bemutatta a készítő, hogy mi történik az AI gépekkel nehéz időjárási körülmények között. Én pl. bevallom, hosszú fs múltam ellenére sem vagyok crosswind ász, ugyanis a joyom alkalmatlan a precíz csúsztatásra, emiatt a komolyabb oldalszeles leszállásoknál elő szokott fordulni, hogy a gép nem nagyon a pályára gumizta magát. Nincs pénz jobbra, tehát ezzel érem be, meg azzal, hogy elméletben hogyan kell végrehajtani, a helyzet megoldása élesben már a jó öreg Genius F-23 joystickon múlik.
  • LegendTommy
    köszi az okítást, legalább kihúztam a választ belőled és nem csak egy olvasd el readme-t kaptam:D
    tényleg kösz
  • CptSAB
    Csak ennyi.. hjaa.. hát kéremszépen 36 csomó az ugyebár jó 67 km/h-ás "szelecske". Ha ez a csekély oldalirányból érkező természetes erő nekifekszik a gépnek, az azért komoly potenzával bír ám. Nézd meg, hogy trimm, oldalkormány nélkül mi történik egy kis Cessnával már akár 4-5 csomós szellő esetén. A gurulás és nekifutás szöge szépen eltér majd a pályairánytól. Megtévesztő lehet, hogy ott van az a böhöm nagy masina, amely akkora mint egy lakótelepi 3-4 emeletes ház, de attól még ugyanúgy meg kell szenvednie a természettel vívott harcát. Ne felejtsd el, a repülőgép a levegőben nem tud szilárd pontot maga alatt, ami megakadályozná a bedöntést és annak drasztikus megnövekedését. Na valahogy ígyen van-e..
  • LegendTommy
    na megnéztem elvileg 36csomó a max
    csak ennyi lenne? nagyobb oldalszélbe nem tudnak ezek a gépek leszálni?
  • LegendTommy
    jah elvégre igen:D
    thx
  • frecc
    Sziasztok! Időközben nem született valami normális cold&dark kieg PMDG-hez? Tudom, hogy létezik ama bizonyos .flt file, de nem arra gondolok. Jó lenne ha nem kellene folyton cessnára töltögetni a gépet.
  • CptSAB
    Gondolom PMDG manual megvan.. abban benne vannak a limitek. :D Amúgy én amondó vagyok, hogy teszteld a különböző széladatokkal a pár csomóstól a kézikönyvben olvashatókig. Elvégre gyakorolni szeretnél nemde? :) Szép türelmesen..
  • LegendTommy
    tehát hány csomós?:D
  • LegendTommy
    hali

crosswind landing-et szeretnék gyakorolni, de csak szépén sorba:D
    hogy csomós széllel érdemes kezdeni ami már eltol egy 737-est?
    és milyen sebességű egy nagyon dúrva oldal szél?
    thx
  • CptSAB
    Nos.. én utólag megnéztem, nem a SDD féle Tu-144-el repültem. A Thomas Ruth, Claudio Mussner féle Konkordszkijjal heveskedtem.

• CptSAB
    Meglesem majd..
  • Sanyix
    Annyi van hajtómű indításra vonatkozóan, hogy fuel pump és ennyi. Mind a 4-et felkapcsolja a rákattintok, és nem történik semmi. Nincs sorrend amit el tudnék rontani, mert csak ez van.
  • CptSAB
    Lehet, csak a kapcsolási sorrend nem volt jó, repültem már vele, de sajna elég régen..
  • Flyman
    Nektek(már aki használja) működik az Ultimate traffic udaterje?
  • Sanyix
    Na asszem sikerült letöltenem, egy tu-144-es dísz repülőt, mert ennek nem lehet beindítani a hajtóművét. 1 órán keresztül néztem a műszerfalat, minden van üzemanyagszivattyútól ventillátoron át autopilótáig, de egy kicseszett hajtómű gyújtás kapcsoló nincs. A readme összevissza rizsázik a kigurulásról, felszállásról leszállásról, a jelmagyarázatos képen sincs semmi hajtómű indításra vonatkozó kapcsolóról szó. Szépen meg van csinálva, lehet nézegetni a műszerfalat, lehet mozgatni az orrészt, de megmozdulni vele csak szélben lehet. Ez lol.
  • Csirke4
    És a GPS-ről honnan tudom leolvasni az ILS frekvenciát?:o
  • eyecandy
    Látod, azért van ott link :)))

Itt egy új útvonaltervező
  • CptSAB
    http://samdimdesign.free.fr/index.html ittennék lehet nézgelődni. Letölteni egyenlőre csak a v2 féle An24 és az FS2002 féle An-26/30/32 tölthető. Meg kell elégedni azokkal! Én spec. nagyon várom már, ugyanis nagyon kedvelem az An-24 családot.
  • Sanyix
    Tényleg hú baz miket tudsz! Én a légiforgalmi dologra gondoltam (letölthetőre), nem pár képre a készülő addonokból. Mit csináljak velük nézzem?

Amúgy letöltöttem egy tu-144-es addont és az a gond vele, hogy nem találom a hajtóműindító kapcsolókat. Üzemanyag, rendszerek főkapcsolói minden megvan, de a hajtómű indítás sehol. Valaki tudja hol van?
  • eyecandy
    Linket azon bonyolult metódussal tudsz keresni, hogy a kívánt kifejezést pl. SamDim Design kijelölöd, és a google keresőjébe illeszted. Még kell hozzá egy entert is nyomni.
  • Sanyix
    linket plz
  • CptSAB
    A SamDim Design jóvóltából készűl a teljes An-24B,RV,RT,26,30,32 sorozat 3. verziója a csomagban 7 modell lesz benne, egyet kifelejtettem a listából. A képek azt mutatják, nagyon jó lesz az update. És ami fontos: FREEWARE!!!!!
  • Flyman
    Szép lesz! remélem okos is...

Más:

Akik használják a skai taraffic-et azok közzül valaki írja már meg, hogy vannak e benne katonai tehergépek mint pl C-5 vagy esetleg Antonov.
  • exTrem
    Airsimmer A320 Family Updated Infos !!! and pictures
  • Sanyix
    Van hajtóművenként egy kapcsoló off batt gen állásokkal, és gen-re kell állítani ha már megy a hajtómű, és akkor tölti az akksikat.
  • mcsaba
    nemrég találtam a www.avsim.com on egy pár kb-os fájlt amivel ha felülirjuk az fs-ben találhatót akkor minden gép kikapcsolt állapotba lessz mikor indul a progi, ezen a néven keressétek: Cold Cockpit At Startup
  • kolszal
    Hello, a fórum keresőjébe írd be hogy cold and dark, és fogsz találni egy pár megoldást Üdv, L
  • franko2
    Sziasztok, pár hete találkoztam először az ms flight simulatorral és nagyon megtetszett, de még borzasztó kezdő vagyok, kinyomtattam pár leirást és azt olvasva próbálkoztam, először a gép indításával, felkapcsoltam az akku kapcsolót, pár dolog jelzi hogy áram alatt van én olvasgatom a leírást hogy mit kell tovább csinálni, erre egy két perc után lemerül az akku, ezt több gép is csinálta, ez normális dolg vagy valami nincs jól beállítva, egyébkét nem lehet valahol beállítni hogy leált géppekkel induljon a progi? borzasztó zavaró hogy mindig úgy kell kezdjem hogy leállítom a müködő gépet, próbáltam azt is hogy mindent kikapcsolok, mentem remélve hogy minden leállva marad de nem, amikor újraindítottam a progit és betöltöm azt ahol minden le volt kapcsolva akkor a gép levan állva, de pár dolog pl az üzemanyagkapcsoló, amit lezártam most be van kapcsolva, van ezekre valami megoldás?
  • eyecandy
    Ha valakinek meg van a cloud9 addon manager 1.2-es verziója szóljon plz!
  • Flyman
    Úgy informálódtam, hogy nem működik a meghívás, így ha valaki akarna sem tudna meghívni.
  • mcsaba
    Sziasztok, ha én is lehetek pofátlan, megkérném akinek van egy felesleges meghívója a flyingbytes.org kérem küldjön nekem is.
  • Sanyix
    Nem hagytam.
  • alert
    Valószínűleg a realism settings-ben bekapcsolva hagytad a végtelen üzemanyagot.