45215
  • alert
    És már nem is fogja
  • thomka
    Mert nem vásároltad meg eredetiben:))
  • Admiral
    Én segítenék, de nekem a PSS 777 kilép szabálytalan művelettel. Ahogy bejön a cockpit, egyből kilép az FS2004... :S Másnak is csinált ilyet?
  • thomka
    Sziasztok.
    Egy kérdésem lenne a PSS777 el kapcsolatban.
    Amikor bekapcsolom az AP-t a repülő nem tartja stablina a magasságát hanem a repülő elkezd himbálózni kicsiket le, föl és engem ez eléggé zavar. Nem tudtok erre valami megoldást, mert a patch nem segített rajta?
    Előre is köszi a segítséget
    Üdv
  • CptSAB
    Csak kibujt a szög a zsákból a Wikónál Tényleg egy Tower Sim készülget. Minap néztem flightsim.com-on a híreket.
  • exTrem
    Fs mappa / Sounds / pmdg ott keresgélj. Üdv.
  • Papirzacsi
    PMDG mappa?
  • matya00007
    Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni.
    PMDG gépeknél szeretnék uj hangokat alkalmazni, azt tudom hogy a mappába kell másolni, az alap hangokkal nincs is semmi baj, (pl:hajtómű,menetszél,gerup/down),ezeket tudom módosítani egy egyszerű felülírással, de pl. amikor leszálláskor a magasságokat mondja be (500,400,300 stb) ezek a hangok nincsennek a mappában, a sound.cfg.-t is néztem hivatkozás sincs benne, nem tudjátok ezeket honnan szedi, és hogyan tudnám módosítani?

Előre is köszi.
  • Clidey
    Helyes, fejezd is be.
    S ha ezek után Windows-szerű avatarral ellátott hozzászólást látsz, nyugodtan ugord át - azok ugyanis értelmes embereknek vannak címezve.

Téma OFF
  • Hypo #11417
    Huha jo sok munkat adtok ennyi hozzaszolast elolvasni:)))

En max a VA- hirdeteshez szolnek hozza, az osszes magyar forumon beirtak nincs is ezzel semmi gond szerintem, az egy mas kerdes hogy a megvalositas....hat nem eppen neveznem profinak sooot, de hat valahol el kell kezdeni, viszont abban egyetertek, hogy talan jobb lenne valamit akkor igy reklamozni ha mar van is mit.

Amugy volt eleg sok tiszavirag eletu VA vallalkozas es megmondom oszinten a legtobb a nivotlan kivitelezesen bukott el.
    Persze nem varok el valami egetrengeto oldalt, de azert legyen rajta valamifele tartalom rendezett formaban.

Ami a segitseg nyujtast illeti en sose tapasztaltam elutasitast, ( na jo neha a hulyeseget kerdeztem:)

De azert a jellemzo az hogy ide jon valaki es felteszi a kerdest, :" hali letolottem a gamet, bill rol lehet jatszani? felszallni mar tudok de hogy tajekozodjak? valami atc ugat egyfolytaban ki lehet kapcsolni? Loni lehet a gepekkel? ...stb" na ilyen kerdesekre csak valami frappans menj a p....ba valasz johet. Azert legalabb vegye a faradtsagot hogy utananez dolgoknak, ahogy a nagy oregek mondjak a repules folytonos tanulas, es ha valamelyik pilota ugy erzi mar nem kell tanulnia az azonnal hagyja abba a repulest.

• Endeawour
    Ohhh jut eszembe,nem te vagy vicc,mert a hozzáértésed nincs megkérdőjelezve.Hanem a viselkedésed.Tényleg ennyi,most már arról szóljon részemről ez a fórum ami a neve.
  • Endeawour
    Clidey ,számomra továbbra is vicc vagy...:-)).Részemröl a téma lezárva.
  • Smicy2
    legalább rímelne.... :D
  • Papirzacsi
    huhh.. kicsit érdekes lett a formája. sorry :-)
  • Papirzacsi
    Ha már mindenki kisregényeket ír, akkor én ki ne maradjak már. :-)
    Hogy ki ért velem egyet, és ki nem, az megmondom őszintén hidegen
    hagy. Szar is lenne, ha mindenki egyetértene mindenkivel.

Szépen hangzik ez az összefogás, csapatmunka és véleményem szerint
    szükséges is egy nívósabb scenery létrehozásához, no nem olyanhoz,
    mint amiről itt korábban a "vita" ment. Bár nem derült ki, hogy az
    akinek "tetszett", az a sceneryt értékelte így, vagy csak a készítő
    próbálkozását, hogy létrehozzon vmit, mert azért a két dolog értékelését nem kéne egy kalap alá venni. Hogy nekiállt, és elkezdett
    csinálni valamit, az jó dolog, de mint azt korábban leírtam, nem
    kellett volna kiadni. Ha még hónapokig ott lett volna a gépén várva
    azokat a bizonyos hiányzó épületeket, akkor se lett volna nagyobb
    hiányérzete senkinek.

A segítség nyújtás megint egy érdekes dolog. Nem hinném, hogy itt
    bárki megtagadja a segítséget olyantól, akin látszik, hogy vmennyire
    komolyan gondolja a kérdését, és nem az az első dolga amint eszébe jut
    vmi, hogy ide beírja, mert kérdezni könnyebb mint utánnanézni. Persze
    sokszor elintézik azzal a kérdést, hogy a repülés nyelve az angol,
    tanulj meg angolul, ami tudjuk ,hogy 0 angol tudással nem megy egyik
    napról a másikra főleg nem szakmai szövegkörnyezetben, amit még csak
    kiszótárazni sem lehet. Hogy ki szerint mennyire vagyok segítőkész,
    azt mindenki ítélje meg maga, de pl asszem Bögyörő kérdéseire csak én
    próbáltam válaszolni eddig. És ha már segítségnyújtásnál tartunk,
    vagyunk itt páran, akik képességeinkhez, időnkhöz mérten tudnánk
    (akarnánk?) segíteni Móninak a Sármellék scenery elkészítésében, akár
    modellekkel, akár jótanáccsal, észrevételekkel, stb. De nem kéne
    elfelejteni az emlékezetes hozzászólásának 4. mondatát, amiben
    előítéleteitől hajtva kategórikusan kijelentette, hogy az ilyen
    fórumokon, csak visszafejlődött egyének vannak, ami inkább az ő
    felfogásának korlátosságát tükrözi. (hozzáteszem ez alapján az ő
    szintjéről nincs hova visszafejlődni...) Pedig nemhiszem, hogy más
    magyar fórumokon csak úgy tolonganak az fs kiegészítőket gyártó
    emberek.
    "ÉS terveim szerint majd szép lassan, de ez az ország is repülhető
    lesz..."
    Ne legyen igazam, de ezen mondat alapján amit eddig csinált, leginkább
    csak egy hirtelen jött elhatározás, álom, minden komolyabb átgondolás,
    mérlegelés nélkül, ami talán elöbb fog véget érni mint, hogy legyen az
    egészből vmi.
  • CptSAB
    :) Igen, Móni munkája félkész, erről lefutottuk a köröket. Én spec azt mondom, jaj de jó lenne egy Kaposújlak, Öcsény, Balatonkeresztúr, Pécs-Pogány, Zalaegerszeg Andráshida, Zalakaros és Nagykanizsa. Ez az a régió, a déldunántúli megyék világa, ahol én élek. Én spec. még a régi oldalamon képek formájában mutattam meg, hogy hol a bánatban vagyok a munkámmal. Per pillanat az egyetlen gép, amelyen FS fut, és amelyen Kaposújlak megtalálható, az enyém. (kivéve a Condor és a Hungary scen.-t használók) Addig tolódik a kiadás, amíg össze nem gyűlik a tudás, képanyag, textúrák stb. egy szép verzióhoz, ami nekem is tetszik. Móni esetében tehát amiről szerintem mindannyiunk véleménye igaz, hogy legalább nekifogott, a fricska ami érte, habár mint alkotó számára sértő volt, de biztos inspiráló is egyben. Én finoman véleményeztem, mások erősebben. Ez van.. Saját munkáimról: Én akkoriban elérhetővé tettem a promo videjót Újlakról, minden épület a helyén volt, csak éppen a hasonlóság volt kisértetiesen sz*r majd amikor jelezték, hogy persze-persze szép csak pokolian EZ szaga van, akkor fogtam és kidobtam azt a verziót. Amiben pedig nagyon egyetértek Mónival, az az a mondat, hogy várunk mint a bucsuban, hogy lő valaki nekünk szép ajándékot. Elárulom, menyasszonyom engem azért csesztet, mert a nap minden szabad percében gyüjtöm a sceneriket, gépeket stb.. tesztelgetem őket. Azért kapok tőle, mert tengernyi kinyomtatott lapon vannak az sdk, gmax, fsds stb. programok angol leírásai, amiket próbálgatok fordítani, rengeteg idő, amit ő jogosan kér rajtam számon, mi a fenének pöcsölök velük. Mert szeretnék majd önzetlenül adni másoknak is. A régi blogomon olyan gépekről írtam, voltak fennt képek, amikről a nagytöbbségnek fingja sincs, ezek nem voltak sem Böingek, sem Érbuszok.. rengeteg időt beleöltem abba a blogba, az anyaga amúgy le van mentve, bárki aki kéri, az megkaphat minden cikket, képekkel stb.. Miután én nem vagyok sem 3d sem graf. programozó, lassan haladok, de foglalkozok vele. Viszont a nagytöbbségnek semmi fogalma arról, hogy némi idő és tanulási szándékkal előszőr csak magunknak, majd a nagyközönségnek is adni lehet. Én nemegyszer írtam már, hogy kullogunk a sor végén, mert Európa többi országában sokkal többen tesznek azért, hogy az FS gazdagabbá váljon a saját reptereik, tájaik, gépeik bemutatásával. Nálunk ez nudli..sza senki nem akar semmit sem arébb tenni. Várunk arra, hogy mikor lehet torrenten letölteni a legfrissebb Budapest sceneryt, oszt az úgyis elég, mert elvégre repülünk a nagyvasakkal amit szintén letöltünk, más minek.. Kiváncsi lennék, vajon hány hazai FS rajongónak van lementve a kedvencekben az összes hazai repülőklub oldala, hazai repülési hatóságok, pilótaiskolák stb. oldalai ha másért nem is hát információért.. hány olyan hülye van még mint én, aki azért tolja fel 30-40 gigásra az FS-t, mert a nap mint nap arról a szép 65-ös listáról (oldalamon) letölt mindent mi repül vagy mi táj.. mert ezeket a linkeket nem gyorsan összegyűjtöttem, ezek hosszú évek termései. Szóval ezek komoly érvek allighanem. Ébresztő hölgyeim és uraim, a személyeskedések helyett, lehet tenni-venni. Akinek van valamilyen felhasználható alkotó vénája, az tessék és fogjon neki. Mondhatom azt is, ez felhívás! Petiék megcsinálták Ferihegyet, Tibiék Dunakeszit, minden gépével. Gyerünk, elvégre nem csak Pösti gyerekek fórumoznak! Akiknek bejárásuk van repterekre nosza, fotózzanak, adják át a képeket azoknak, akik ezekből textúrákat tudnak készíteni, 3d modellt szerkeszteni, közben mások készítség az AFCAD fájlokat stb.. csapatmunka Uraim! Na ezt várom én, nem azt hogy más odategye elém készen.
  • Clidey
    Hmmm...szerintem meg ha az, amit csinálok szar, ÉS TUDOM HOGY SZAR, akkor nem adom ki, hanem addig dolgozok rajta, amig elfogadható szintre nem hozom. Ez persze feltételezi azt az emberi tulajdonságot is, hogy rendelkezünk magunk felé egy egészséges szépérzékkel és önkritikával... Hát istenkém, Móninál itt volt meghúzva a mérce... :DDDDDDDDDDDDDDD

Btw nálam is itt áll a vinyómon hegyekbe egy csomó befejezetlen félkész cucc, de azért nem fogom feltenni sehová, hogy elmondhassam magamról, hogy "nesztek, ezt is én csináltam, igaz hányadék még, meg félkész, meg semmivel se jobb a defaultnál, sőt még tán szarabb is, de ittvan használjátok vaze!"
  • Clidey
    Endeavour!

Talán ha dobálóznál példákkal hogy ki és mikor nyalta a seggem...mert én ilyet én itt nem tapasztaltam! És nem is akarom hogy így tegyen bárki is! 'Szal eléggé háttal ülsz a moziba... Szerintem rohadtul nem vagyok elszédülve magamtól...de tudodmit? Hogy megnyugodjon kicsipici lelkivilágod ám legyen; el vagyok magamtól szééééédülve! S tudod miért? Nem?? Nézz szét az avsim.com-on, 'oszt majd rájössz! És inkább te vagy szánalmas hogy vagdalkozol itt bele a nagyvilágba mielőtt utánanéznél a dolgok hátterének és/vagy valamit is fel tudnál mutatni amit te sk csináltál az FS rajongók táborának...

Másfelől örvendetes volna ha kicsit szövegértenél is...ott volt a kommentem végén hogy 'nem megsértődni, építő jellegű kritika volt' és nem - mint ahogy te fogalmazol - baszogatás!!! Lehet kicsit szókimondóbb voltam a sokéves átlagnál, de ha Zacsinak megbocsátod, akkor nekem miért nem? Most akkor ki is nyalja kinek is a seggét he...!?

Én html-programozásból a kezdőbbnél is kezdőbb vagyok, ezt sosem tagadtam, de ha az egyik kezem a seggembe dugom, akkor is különb weblapot csinálok - ha kell egy template segítségével. Lásd www.repair.hu
    Vagy ha még erre sem vagyok képes, akkor megkérek valakit hogy csináljon egy olyat nekem, amitől nem rakom tele a vödröt az első pillanatban! Ennyi!
    A VA-festésekről nem nyitok vitát majd pár sorral lejjebb mindjárt megmondom azt is hogy miért.

Az hogy nem tékelek orrba-szájjba ha kell ha nem, az talán inkább pozitívum mintsem negatívum - szerintem. Ugyanis vagy nem tudom a kérdésre a választ, azért nem kommentelek, vagy már valaki megelőzött és válaszolt, vagy pedig időhiány vagy egyéb okból, de nem gyártok felesleges hozzászólásokat. Nameg nehogymár leb*szál hogy nem ugrok mindenkinek egyből hogy segítsek!!! Hadd döntsem már én el, hogy mikor, kinek, merre, meddig, jó??? Viszont ha kritikával élek valaki felé, akkor azt CSAKIS akkor teszem, ha azt alá is tudom támasztani a saját magam (néha bizony nagyságrendekkel) minőségibb munkájával. Nem úgy mint például te most itt, ugyebár...

Visszatérve a festésekre: ugyanmár hadüljek már egy kicsit - és hangsúlyozom KICSIT - magas lovon! Azt hiszem már letettem egy s mást az FS júzerek asztalára ezen a téren (is...) - lehet te is használod egynémelyiket...ki tudja, tán napi rendszerességgel akár -, és mind minőségi cucc, azt garantálom neked! Úgyhogy én úgy érzem megvan rá a jogalapom hogy kritizáljam ezt a VA-s festést.

Abba már nem akarok belemenni hogy vajon mennyi ideig és hány taggal fog működni ez a VA...semmi közöm hozzá, és nem is érdekel. Sok szerencsét kivánok nekik.

Na, nevess csak továbbra is rajtam. Én meg sajnállak továbbra is téged, ha nem haragszol. De ha igen, akkor is. :P
    Kár volt hogy ezt a téked nem bírtad magadbatartani, mert csak hülyeségeket beszéltél benne. Hja, és nem vagyok a "kedves Clidey barátod". Se.

Ui.: Pítör, lécci ne moderáld ki eme hozzászólásom, hadd olvassa mindenki. Szeretnék végre nyílvánosan tiszta vizet önteni a poharamba. :))))
  • eyecandy
    CptSAB örülök, hogy leírtad ezt, legalább nem nekem kellett, egyet is értenék vele, csakhát megint a Móni...
    Annak éghet a keze alatt a munka, akinek van hozzá tudása, tapasztalata, kedve. Mónika azt mondta: - De jó lenne már egy frankó Sármellék! Én is ezt mondtam az ősszel mikor ott jártam, de nem kezdtem el barkácsolni, és főleg nem egy általam is félkésznek tartott valami egy nemzetközi oldalon publikálni.
    Csinált valamit. Aztán a művet kirakat az AVSIMre. Aki meg letöltötte csalódott volt, mert az pont olyan mint "átlépni a Cessnán".
  • CptSAB
    Beleszaladtál egy olyan kommentbe, ahol Papírzacsi, aki nagyon jó cimborája Clidey-nak, egy korábbi hozzászólást idézve küldött szóviccet. Na most az a poén, hogy te nem tudod mivel értettél egyet. Viszont az frankón látszik, hogy lassacskán kezd dühöngővé vállni a fórum. Ami sajnálatos. Péter, Tibi és István a három jóbarát elég sokat letettek az asztalra, ami egyfelől jó mindenkinek, vagy jó lenne, az hogy a stílus itt ott átlépi az etikett szabályait a fórumon, az kevésbé, akárki teszi is. Persze van ahol megértem a keserű véleményformálást, mert sajna az sg fórum szerkezete miatt vissza-visszatérnek ezerszer átrágott témák stb.. Én ezért frankón áttértem a pm forumozásra (levélváltás) ugyanis, nincs kedvem az állandó ilyen gépen jól fut-e, hú ilyen gépem van, két nap alatt átléptem a Cessnán mert már unom (én spec 9 éve ugyanolyan érzéssel terelgetem a kis Cessnát, mert nem untam meg..) és lehet sorolni, és persze az óraszámgyüjtögetős, jó ha 1-2 hónapig fennálló online VA társaságok (Apple, Citrom stb.. ) Ezek a dolgok bosszantóak. Azok ugyanis, akik a valós repülésben is benne vannak szakmailag, eléggé frusztráló lehet ez a sok könnyelmű, mindent akarunk most rögtön emberke.. Hálisten én személy szerint nem vagyok elkötelezettje senkinek sem, vagyis nem nyalok se ide, sem oda, ami viszont bizti, Clidey és Alert "tesztelve" sokat segítettek. Papírzacsit (ölég szókimondó) néhány fórumcsörtén kívűl nem teszteltem, majd ha úgy adódik akkor elválik mennyire segítőkész. Sceneryk készítéséhez ajánlották :D Ha értelmesen kérem, talán nem szól be . Vagyis szerintem segít. m814 az IVAO-s, témákban szintén segít bárkinek. Ami a lényeg szerintem, az FS fórumon nem kellene átvenni az üsd vágd stílust senkinek sem. És akkor nincsenek sértődések. Ellenben komolyan kellene venni azon felvetésemet, hogy valami összefogás nélkül, és személyeskedésekre alapozva se nem lesznek repülőterek, sem pedig gépek, festések. És akkor majd lehet gondolkozni.. ugyanis rajtuk kívűl nem igen ég a keze senkinek sem. Orosz Móninak ugyanis igazat adok abban (persze pont olyannak írta, aki spec. habár fikázta, de mégiscsak komoly szakértelem amit el kell ismerni), hogy mindenki csak vár arra, hogy más elkészítse a kiegészítőket. Mert az jó.. Gyerekek, ez így nem jóóó. Na...
  • eyecandy
    Szerintem 11312 es bejegyzést tekintsd meg, Zacsinál az idézőjel az irónia jele...

• Endeawour
    Sok mindenben nem értek 1et papirzacsival,de most teljesen igaza van.Az ,az érdekes,Clidey barátom,hogy te el vagy szédülve magadtól egy picit.Kérdem én és szerintem a többiek is,MIRE?.-)))Igazából nem izgat ,hogy eddig kinek mit szoltál be,mert csak nevetni tudok rajtad és szánalmasnak tartalak a viselkedésed miatt.Ha az az ember olyan oldalt csinált,akkor olyat csinált.Ha neked nem tetszik ,nem kell oda menni,nem kell megnézni.De kérdem én ,aki eddig nem sokat irt a forumba,mert inkább csak olvasom,hogy te mire osztod itt a népet?Mit baszogatsz itt ,meg nézel le mindenkit?Ha itt mindenki hülye és mindenki béna ,miért vagy itt?Miért jársz ide?Hiszen eddig sok segitséget nem adtál senkinek ,csak lenézel mindenkit...:-))).Arra vigyázz,ha sokat jársz ide még te is olyan hülye leszel mint itt mi...:-)))Egyébként Papirzacsi ne vedd sértésnek én ugy vagyok vele sokszor ,ne szólj szám,nem fáj fejem.Én magamban neked sem adok sokszor igazat,de ebben a dologban teljesen.Ugy gondolom ez egy forum ahol nem kell clidey seggét nyalni senkinek.Mert ugye ha ö annyira jó és okos ,akkor miért van közöttünk.Alert,bocsi az offért és mindenkitöl elnézést,csak ez már ki kívánkozott belölem.Clidey te meg maradj meg ilyenek,mert sokat nevetek rajtad és a lenéző ,szánalmas viselkedéseden.vagy segíts az embereknek ,vagy ne baszogasd öket.
  • Papirzacsi
    úgyértem ,hogy az oldal, nem a scenery.:-)
  • Papirzacsi
    "Platten Air VAnak nem kevés fáradozásába került ez a Scenery kedves Clidey, lehet nekiállni jobbat csinálni, szerintem meg teljesen jó."
    "Te is (és még elég sokan) csak vártok és elvártok, hogy ha valaki csinál valamit az tökéletes legyen. És ha mégis megpróbálja valaki, akkor meg leszólod, hogy milyen ocsmányságot alkotott.Hát figyelj, be lehet fogni, kezdj neki egy www.repair.hu minőségű oldalnak!"...

Látom még nem ment ki a divatból, hogy mindenki csinál magának egy saját VA-t, hogy parancsolgathasson másoknak. De hogy 9 naponta reklámozzák is ezt az igénytelen oldalt, az már kicsit sok.
    Személy szerint amúgy is elég fantáziátlannak tartom az egész VA-zást, de ez legyen az én bajom.
  • Clidey
    Ez az oldal valami elképesztő! Nem kellett volna először csinálni egy normálisat, s csak aztán nekiállni reklámozni? Szvsz ezzel csak égetitek magatokat rohadtul. A gépek festése meg egy fantáziátlan hányinger. Az oldal grafika-designja: 0, helyesírása: 0 (Hungari.....)
    Szöveg elcsúszva, olvashatatlan... egyszóval totál igénytelen, na.
    Én a helyetekben sürgősen abbahagynám a reklámozást, és leszedném a weblapot, míg el nem készül egy "emészthetőbb" változat.
    Nem megsértődni, építő jellegű kritika volt.
  • Clidey
    Thx!
  • pateszi
    Hello Clidey,

Nagyon szépek lettek a gépek, a külső és belső textúrák egyaránt. Gratula és köszönet.
    A Guidée François-Denis féle Cessna 150 véleményem szerint az egyik legjobb ingyenes kiegészítő, jó hogy már magyarországi festéssel is megvan.
  • PLATTEN AIR VA
    Sziasztok!

Várjuk pilóták jellentkezését a Platten Air Virtual Airlines csapatához.
    Amit nyújtunk: saját szerver, elérhető flotta, nincs ellenörzö repülés, nagyszerű oktatók és még sorolhatnám. Mindenkit várunk aki szeretne egy jó csapatba tartózni legyen az profi vagy kezdő. Mindenben segitünk.

Várunk Mindenki Szeretettel

www.plattenair.tk
  • Hypo #11398

:)))))))))))))))) igy hetfo reggel vegre valami amin jot nevettem koszi:)))
    Az ilyenbol meg politikus is lehet
  • Papirzacsi
    Ne várd, hogy magától elkezdjen süllyedni a gép, te pedig csak ülsz elötte karba tett kézzel. Hogy melyik pályára, és milyen eljárással, vagy eljárás nélkül akarsz leszállni, annak a megadása a te feladatod. Nem ismerem az fsbuildet, nem tudom mire képes, de ha már az FMC-t is az programozza fel helyetted, akkor mi értelme az egész szimulátorozásnak? Ha beállítottad rendesen az FMC-t, kiválasztottad a pályát, a STARt (már ha azt akarsz), és megadtad a fordulópontok sebesség, és magasság adatait, akkor megjelenik egy T/D jel az útvonalon. Ezen a ponton kezd majd el süllyedni a gép, de ahhoz, hogy elkezedjen süllyedni, neked az MCP-n meg kell változtatni a beállított magasságot (pl az utolsó fordulópont magasságára). Ha ezt megtetted a T/D elérése elött, és VNAV módban van a robot, akkor elkezd süllyedni arra a magasságra, amit beállítottál.Ha elmulasztod a beállítást, akkor sincs gond, mert elvileg a T/D elött bizonyos távolságban figyelmeztet egy RESET MCP ALT üzenettel.
    Tetszőleges fordulópont: Állítsd át az NDt (navigation display) PLAN módba, majd az FMC LEGS oldalán a STEP nyomogatásával tudsz lépkedni a fordulópontok között.
    Távolságok, idők: a PROG oldalon találod. ETA: becsült érkezési idő UTC-ben.
    DIST: távolság a pontig/-tól NM-ben.
  • Bögyörő
    Sziasztok, most tanulom a PMDG Boeing 737-es tipusú repülőt vezetni és hát elég sok dolog még zavaros előttem. Elolvastam a FAQ-ban lévő FMC irást, és próbáltam egy LHDC-LHBP utat repülni, ehez az FSBuildel terveztem meg az utat, amit betöltöttem az FMC-be, a felszállással és az útal nem volt gond, de a lesszállás az nem jött össze. Olvastam hogy vannak SID-STAR vagyis felszállás leszállás eljárások, próbáltam más utakat tervezni, de az FSBuild mindig csak a reptérig tervezte meg az utat, de volt hogy a kifutó oldalához volt az út nem pedig hosszirányban, a leszállási eljárást eggyeltalán nem tervezte meg, valamit nem jól állítottam be? tud ilyet eggyeltalán az FSBuild vagy nem, leszedtem egy LHBP_ARR31R.pdf nevü fájlt az IVAO oldaláról és az FSBuild-el tervezet utvonalhoz kézzel bevittem az utvonalakat TPS-től a kifutóig ahogyan a pdf-ben volt, végig is ment rajta a gép nagyon szépen ment pont a kifutó felé de repülési magasságba, cseppet sem sülyedt, vagyis mint normál utvonalat vette és nem megközelítésnek, ha valaki érti kérem magyarázza el hogy is kell FMC-vel megközeliteni egy repteret. Arra lennék még kiváncsi hogy olyat tud-e az FMC hogy mikor hosszabb utat tervezünk hogy úgy jelezze ki az utvonalat hogy az utvonalból egy általunk választott pont legyen középen és nem a kezdőreptér, például ha látni akarom a célreptér körüli irányokat, ha túl messze van akkor csak ha úgy állítom hogy minden pont benne van az indulástól csak akkor van képbe de akkor olyan pici minden meg olyan zsufoltság van hogy nem látszik. Lehet-e az FMC-vel kiiratni hogy milyen távol van a célpont, a következő pontot jelzi, de a teljes utvonalnak a távolságát nem találtam, azt hogy az aktuális sebességgel mennyi idő még az út meglehet jeleníteni? Láttam hogy képeket amin az igazi gépeken azon a kijelzőn ahol az utvonalat mutatja nem tudom hogy meik de vagy időjárás vagy térkép volt, ilyen gondolom nincs a PMDG 737-ben mert semmi ilyesmit nem találtam de nincs valami kiegészítő amivel ilyet lehet bele tenni.
  • Papirzacsi
    Kedves Mónika!

Ezért a böfögésért igazán nem kellett volna a regisztrációval fáradnod.
    Mivel most regisztráltál, el tudom képzelni, hogy mennyire képbe vagy azzal milyen értelmileg visszafejlődött egyének vannak pl. ezen a fórumon is. De örülünk ,hogy regisztrációddal magadat is közéjük soroltad. Mindenesetre az egodnál ,csak a sztereotípiáid hatalmasabbak.
    Nem hiszem, hogy bele kéne menni abba, hogy ki nem tud írni, és olvasni... ("Semellek", Freud meg forog a sírjában)
    Ha nem tűnt volna fel, senki egy szóval se szólta le és senki se fikázta az AFCADet (kb az egyetlen dolgot), amit magadtól csinálhattál abban a sceneryben. Kiadhattad volna simán AFCADként, de te ennél tovább mentél, és scenery készítés címén telehánytad mindenféle vacak objektummal, majd takarózol vele, hogy a google szerint minden a helyén van, és readme-be leírod, hogy mi nincs kész. Ez pont olyan mintha vizsgán a válasz helyett -amit nem tudsz- odaírod, hogy a könyvben talán a 3. fejezetben volt róla szó, és utánna elvárod, hogy mindenki hasraessen milyen szépen felkészültél. Csak gratulálni tudok ehhez az eszement hozzáálláshoz.
    De kérdem én ,ha nem az volt a bibi ,hogy nem találtál bunker modelt, akkor miért nem tettél a narancssárga hangár mellé még pár rózsaszín bunkert, javítva az általad tökéletesnek ítélt összképet?
    Ahogy már korábban leírtam, ne várd, hogy bárki is hasraessen attól ,hogy igényességtől, gyakorlattól függően 1-6 óra alatt összepakolsz egy AFCAD-et(mielött közbehápogsz... igen csináltam már pár afcadet), és 10perc alatt körberakod mindenféle "talált" objektummal.De hogy még 1 perc alatt csinálj hozzá egy exclude bgl-t, az nálad már nem fért bele igényesség fogalmába, inkább rídmizgetsz
    jobbra balra.
    Nem kell magyaráznod mennyire nehéz képeket szerezni, mi pár évvel ezelött végigjártuk a dolgot.
    Pl. ott a #11372-ben látható scenery. Több közöm volt hozzá, hogy bekerüljön az fs2004-be, mint neked.Ha annyira fikázni akarsz, mert értesz hozzá, akkor tied a pálya...
    Elküldjem mailben is, nehogy vissza kelljen ide fáradnod?

minden jót!

(nekem az orrom elé rakták, neked a szádba kellett...)
  • Clidey
    Affenét! Ez a 2004-es! Nem tudtad hogy a warez verzió mindig hamarabb kinn van, mint ahogy hivatalosan elkészül a cucc? :DDDDDDDDD
  • alert
    Ugyanmár az FSX-es verzió teeee!!!! :D
  • thomka
    Jah akor lehet hogy holnap irja majd ki mert már 6 órát repültem azt kiirta hogy 4 percet voltam csatlakozva:D
  • Clidey
    No igen...és én annyira bennfentes vagyok, hogy már birtokomban van ez a még megsem jelent 2004-es verzió bibibíííííííí! :PPPPPPPPP
  • Clidey
    Oda, mi? :DDDDDDDD
  • alert
    Szia! Ha elolvasod amit utána írtak akkor láthatod, hogy az avsim.com-ról lehet őket letölteni :) A reptér az a Dunakeszi reptér, ami az Aerosoft Mega Airport Budapest része, egyelőre csak FSX-hez jelent meg, de némi idő kérdése és megjelenik a 2004-es változat is. Bővebb infó itt.
  • perko
    Az AVSIM-en.
    Erre keress rá, a fájl neve:
    hungarian_c-150.zip

Néhány tanács, úgy nézem szükséged lehet rá, ha nem akkor bocs.
    Itt találod:
    AVSIM

Ha le akarsz tölteni regiszrálnod kell.

A reptér felől Alert-től érdeklődjél.

• copilot
    hello! a kérdésem az lenne, hogy a lent találhato c150-hez a képen látható textúrákhoz hol lehet hozzájutni, illetve nagyon tetszik a reptér, azt hol találom esetleg?

a készítőknek tengermély tiszteletem:)